CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wczoraj zbałamuciłam męża
Nie wiem czy to nie za wcześnie po HSG, ale skoro lekarz pozwolił
Tylko dał mi antybiotyk na 5 dni na wszelki wypadek żebym żadnego zapalenia nie dostała po HSG. Trochę dla mnie dziwne brać antybiotyk podczas starań - ale w końcu to on jest lekarzem.
Zobaczymy co będzie -
Katka80 wrote:To jeśli można też chciałabym dołączyć do grona starających się. 6 cykli za mną , w tym pierwszy z clo. Mam już syna 9 lat, czas goni bo już 36 lat na karku... Wcześniej dwa lata brałam tabletki anty. Dzisiaj 14 dc, od 5dc do 9 brałam 1 tabletkę Clo. We wtorek byłam gina, według niego są są dwa pęcherzyki jeden 23mm , drugi 19mm. Testy owulacyjne dalej negatywne , więc dalej czekam czy owu będzie. Wczoraj byłam na usg brzusznym , żeby zbadać mój woreczek żółciowy, a lekarka powiedziała, że mam na lewym jajniku torbiel dwukomorową , ja jej że to dwa pęcherzyki bo byłam u ginekologa, a ona że dla niej to torbiel. I teraz dziewczyny sama nie wiem. Kto według Was się pomylił? W poniedziałek mam przyjść na kontrolę do gina. Boję się że znowu lipa będzie.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:25
-
Nie ma dnia żebym nie żałowała, że brałam te cholerne tabsy
, ale czasu nie cofnę. Poczekam do poniedziałku, jak to faktycznie pęcherzyki to pękną w weekend, jak nie to pewnie leki na tą torbiel. Od 18 dc mam brać duphaston. Na razie mierzę tempkę i czekam, skoku jeszcze nie było, a może nie będzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:42
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:No to ja też dołączam do starających się z clo
To mój drugi cykl z clo. W pierwszym dawkowanie od 3dc przez 5 dni 1x1 tabl. no i niestety torbiele, więc lekarz przepisał duphaston no i na szczęście w trakcie miesiączki się wchłonęły. Później było kilka miesięcy przerwy, jeden cykl owulacyjny z odbicia od clo (wielkie zaskoczenie, ale niestety bez starań bo mąż w delegacji) no i kolejny znowu >50 dni i bezowulacyjny. Teraz podejmuję drugą próbę z clo, ale tym razem pół tabletki dziennie od 2dc przez 5 dni. Pierwszy monit 8 lub 9 dc. i zobaczymy co tym razem.
Za wszystkie Was trzymam kciuki i będę śledzić i gratulować
Witaj na wątku.
A czy brałas coś na pęknięcie pęcherzyka? Bo jeżeli wcześniej miałaś cykle bez owulacyjne to gin powinien ci przepisać pregnyl lub ovitrelle.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Tuśka87 wrote:Witajcie dziewczynki.
zwlaszcza nowe kolezanki.
Malowanka, 2 dni przerwy nie narobia szkody. Testuj i przynos dobre wiesci.1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Katka80 wrote:Nie ma dnia żebym nie żałowała, że brałam te cholerne tabsy
, ale czasu nie cofnę. Poczekam do poniedziałku, jak to faktycznie pęcherzyki to pękną w weekend, jak nie to pewnie leki na tą torbiel. Od 18 dc mam brać duphaston. Na razie mierzę tempkę i czekam, skoku jeszcze nie było, a może nie będzie...
.
Nie możesz tak do tego podchodzić. Niestety każda z nas jest inna i inaczej reaguje na clo. Lekarz napewno nie chciał ci zaszkodzić. Idź do gina i powiedz mu co cię niepokoi i nie stresuj się tak, głowa do góry, napewno wszystko będzie dobrzeAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
A ja dziś dzwoniłam do.dwojego gin 8 mowie mu ze w pt będzie 11 dc a on ze w pt wyjeżdża, myślę sobie to super, w pon będzie 14d cm to trochę za późno a on na to ale w.sobote albo w niedziele możemy się spotkać. Matko jedyna czy oni wogole mają jakieś życie? Tzn ja się cieszę ale ja bym nie chciała żeby mój mąż tak.pracowal1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Ginekologa nie winię, tylko samą siebie. Sama chciałam. Jestem dobrej myśli
Choć muszę liczyć na jeden jajnik , prawy nie podjął ani razu pracy, nawet po lekach...
-
Katka80 wrote:Ginekologa nie winię, tylko samą siebie. Sama chciałam. Jestem dobrej myśli
Choć muszę liczyć na jeden jajnik , prawy nie podjął ani razu pracy, nawet po lekach...
Są też inne leki do stymulacji. Może clo nie działa dobrze na ciebieAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Hejka
nagła zmiana planów jednak idę dziś zobaczyć czy moje jajca pękły
w poniedziałek nie wyrobiłabym się...
tak że kciuki mile widziane o 19:00Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Kinga40 dziękuję za wskazówkę
w poniedziałek lub we wtorek będę na monitoringu to zapytam gina o coś na pęknięcie. Oczywiście pod warunkiem, że w ogóle jakieś jajko urosło
bo ze mną to chyba raczej loteria. Moje jajniki na nieszczęście żyją własnym życiem
a nie tak, jak ja bym sobie tego życzyła.
-
Wedmoczka wrote:Hejka
tak że kciuki mile widziane o 19:00Wedmoczka lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Katka80 wrote:Zobaczymy, to dopiero mój pierwszy cykl z clo. Powiedzcie , czy to prawda że clo pogarsza śluz?
A tak wogle to rozmawiałam ostatnio z ginem i powiedział że śluz nie musi się mocno wylewac, ważne aby była wystarczająca jego ilość wewnątrzAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Wedmoczka wrote:Hejka
tak że kciuki mile widziane o 19:00
Również trzymam kciuki za pękające jajkaWedmoczka lubi tę wiadomość
-
Kinga40 wrote:Powiem Ci że ja nigdy nie miałam dużo śluzu, a przy clo nic mi się nie zmieniło. Na śluz biorę oeparol femina a dodatkowo w tym cyklu kupiłam żel conceive plus.
A tak wogle to rozmawiałam ostatnio z ginem i powiedział że śluz nie musi się mocno wylewac, ważne aby była wystarczająca jego ilość wewnątrz
Ja mam tak samo. Też łykam opearol , piję siemie lniane. W tym miesiącu też kupiłam ten żel conceive , zobaczymy. Trzeba czymś się wspomagać.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Myślę wogóle że to przez to że stara już jestem po prostu, jak byłam młodsza nie było problemu ze śluzem.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Katka80 wrote:Myślę wogóle że to przez to że stara już jestem po prostu, jak byłam młodsza nie było problemu ze śluzem.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤