X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny załamka, jakąś cysta się zrobiła chyba po niepeknietym pęcherzyku i dostałam antyki na miesiąc aaaaaa:((((((
    Jeszze się dowiedzieliśmy ze przy tym teście hba męża naturalne poczęcie jest utrudnione bo tylko 67 proc plemników wiąże się z kwasem hialuronowym a norma jest od 80

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny załamka, jakąś cysta się zrobiła chyba po niepeknietym pęcherzyku i dostałam antyki na miesiąc aaaaaa:((((((
    Jeszze się dowiedzieliśmy ze przy tym teście hba męża naturalne poczęcie jest utrudnione bo tylko 67 proc plemników wiąże się z kwasem hialuronowym a norma jest od 80
    Ojojoj współczuje. Mam nadzieje ze szybko sie wchłoną.
    A co proponują ? Jakie macie wyjście ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ania, tak to jest... jak nie urok to sraczka;/ Mi wyrosły za to piękne trzy pęcherzyki, ale clo zablokowało mi endometrium... I też dupa z cyklu;/
    A co z tym kwasem hialuronowym? Chyba skuteczności IUI to nie obniża?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko ten test wiązania z kwasem hialuronowym hba mówi jaka jest zdolność do wiązania się plemników z komórka JaJowa.u nas jest 67 proc przy min 80 wiec jest trudniej ale nie powiedział ze niemożliwe naturalne poczęcie ale oczywiście inseminacja wskazana.
    Mam wziąć antyki do końca paczkę całą i potem między 1 a 3 dc przyjść na usg

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się napije albo coś wezmę na uspokojenie,w końcu teraz w ciążę nie zajde. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Oj dziewczęta... Rozglądałam się ostatnimi dni po innych wątkach i... No cóż, praktycznie nie żyją. Ktoś tam od czasu do czasu coś napisze, ale coś się nie klei. Czytam Was na bieżąco i mocno kibicuję. Mi zostały 3 dni do wizyty i nieźle świruję, bo albo cyce bolą mniej, a wczoraj bolały bardziej, albo sobie o ostatnim wyniku bety przypomnę... Ciężka sprawa. Mąż też lekko nie ma. Burę ostatnio dostał za to, że kupił papier toaletowy w kwiatki a nie biały, no bo przecież musi być biały bo ja muszę kontrolować czy nie plamię a na kwiatkach nie widać i jak on, podły, nieczuły samiec mógł się nie domyśleć, przecież to takie oczywiste...
    Rozbawiłas mnie ha ha :-) :-)

Orbitka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Hej dziewczynki. Ja po monitoringu. Jestem po owulacji i wyglada na to ze po podwójnej z obu jajników ;) dziś 15 dc a endometrium 10 mm ;) trzymać kciuki aby była z tego fasolka !
    Trzymam podwójnie,cos smierdzi blizniakami na tym wątku :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Hejka, dopiero o 16 miałam zabieg;(
    ale jestem już po i mogę zacząć wielkie odliczanie;)

co do tego, czy na pęknietym pecherzyku czy nie to gin powiedział, że przy słabszych parametrach nasienia, on robi na pękniętym.....
    Wielkie odliczanie,oj bedzie sie działo,trzymam kciuki :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kurcze Aniu,nic po naszej mysli,przykro mi ale jesli tsk sie dzieje i takie schody czesto sie pojawiają w twoich ostatnich staraniach to juz musi byc bardzo blisko inaczej nie moge sobie tego wytłumaczyc.To takie twoje ostatnie sprawdziany czy jeszcze dasz rade,ale ty dasz,kto jak nie ty.Trzeba miec sile by przetrwac te ostatnie porazki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dawno mnie nie było wybaczcie ale przygotowania do ślubu itp. zajmują mi mnóstwo czasu. już sie tu chwalić co u was? a ja zarażam :*

Madziulla lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Hej dziewczynki. Ja po monitoringu. Jestem po owulacji i wyglada na to ze po podwójnej z obu jajników ;) dziś 15 dc a endometrium 10 mm ;) trzymać kciuki aby była z tego fasolka !
    Będzie fasolka, a nawet dwie - nie ma innej opcji :-) a ja ślę porcję wirusów ciążowych no bo teraz przecież jesteś najbardziej na nie poddatna!

Ladybird:) lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bliźniakami byłoby szaleństwo ale wiem ze to raczej niemożliwe u mnie , aczkolwiek kto wie hihih

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Chyba się napije albo coś wezmę na uspokojenie,w końcu teraz w ciążę nie zajde. ..
    Ania,to przydałoby sie moze jskos przez ten cykl ttoche podregenerowac to nasienie,jest jakis sposób by wspomóc choc troszku?Mówił cos lekarz?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    hej dawno mnie nie było wybaczcie ale przygotowania do ślubu itp. zajmują mi mnóstwo czasu. już sie tu chwalić co u was? a ja zarażam :*
    Oj,ja pochłaniam te twoje wiruski blizniacze :-) na monitoringu mialam dwa pęcherzyki obok siebie po 15mm,wiec szkoda byłoby je rozdzielac :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea jak ty sie czujesz,jak twoje serduszka sie miewają,masz termin na prenatalne?A slub kiedy kochana?Opowiadaj opowiadaj,czekamy

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Jagna za dobre słowo:) mam nadzieje ze to juz koniec zmartwień, ech nie przypuszczałam ze wrócę do antyków,obu po tej jednej paczce się wchlonelo,mam nadzieje ze mi to nie rozwalić całego systemu:(

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mój mąż juz bierze od tego drugiego mojego gina agapurin,DHEA i salfazin,ten w klinice nic nie mówił,byłam tak skolowana ze nawet nie zapytałam,

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super ze u Ciebie wszystko dobrze:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was reagowala na clo krotszymi krwawieniami? Jak zwykle mialam bite 7dni tak teraz 4. Dodam ze gin byl bardzo zadowolony z mojego endo.

A tak poza tym to drugi cykl z clo jest lepszy. Nic konkretnego ale jakos tak ogólnie lepuej sie czuje

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna mój mąż juz bierze od tego drugiego mojego gina agapurin,DHEA i salfazin,ten w klinice nic nie mówił,byłam tak skolowana ze nawet nie zapytałam,
    Jesli masz numer do tego lekarza to zadzwon i zapytaj.
    Musi byc jakis sposób...

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ