X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś już nie brałam clo. I dzięki Boga. Modlę się żeby więcej tego nie brać. Dopadły mnie jakieś psychozy, ryczalam jak bobry, nie mogłam się uspokoić, nie wiem może juz wszystko na raz mi się zebrało i skumulowalo akurat podczas brania clo. Było mi ciągle gorąco a głową boli cały czas. Dziś dzwonie umawiać się na usg. Boże jak się boje. No ja wariatka jakaś jestem. W dodatku moich 7 ciężarnych koleżanek zaczęło się rozpakowywac. Wczoraj jedna urodziła i tak ciesze się a z drugiej strony jest mi przykro bo nie wiem czy mi będzie dane się tak.cieszyc. Może to ta pogoda na mnie działa.
    Co do roweru to ja jeździłam w ciazy, moja koleżanka w 30 tyg tez jeździ za zgodą lekarza a w Holandii do samego porodu jeżdżą rowerem....

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Dzięki :) Wyhodowałam 3 jajka. Dwa na prawym jajniku i jedno na lewym.. przy dawkowaniu pół tabletki dziennie przez 5 dni.. Teraz albo któreś pęknie albo znowu będą torbiele. W poniedziałek sprawdzam.

Trzymam mocnoo kciuki za jutrzejsze testy dziewczyny! :)
    Dobre wiesci :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Nie mozna jezdzic na rowerze? Maz planowal w weekend przeglad zrobic naszym rowerom. Nie jest wskazane nawet na początku?
    Nie wskazane :-) chyba ze oboje na jednym rowerze,ty na rurce siedzisz a màz prowadzi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Hej dziewczyny. Dziś już nie brałam clo. I dzięki Boga. Modlę się żeby więcej tego nie brać. Dopadły mnie jakieś psychozy, ryczalam jak bobry, nie mogłam się uspokoić, nie wiem może juz wszystko na raz mi się zebrało i skumulowalo akurat podczas brania clo. Było mi ciągle gorąco a głową boli cały czas. Dziś dzwonie umawiać się na usg. Boże jak się boje. No ja wariatka jakaś jestem. W dodatku moich 7 ciężarnych koleżanek zaczęło się rozpakowywac. Wczoraj jedna urodziła i tak ciesze się a z drugiej strony jest mi przykro bo nie wiem czy mi będzie dane się tak.cieszyc. Może to ta pogoda na mnie działa.
    Co do roweru to ja jeździłam w ciazy, moja koleżanka w 30 tyg tez jeździ za zgodą lekarza a w Holandii do samego porodu jeżdżą rowerem....

Ja też miałam w tym cyklu jakieś emocjonalne zawirowania. Chyba to było w 7 dc. Jakaś taka rozchwiana byłam. Cały czas chciało mi się płakać i wszystko mnie wzruszało. Wieczorem oglądając z mężem TV poryczałam się na Kuchennych Rewolucjach :D hehe
    Po tym dniu na szczęście przeszło.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Kimka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanie bo widzę, ze z clo jesteście obeznane. Moja gin ma koncepcję abym właśnie zaczęła brać clo bo jej zdaniem moja owulacja może być niepełnowartościowa. I teraz mam pytanie, jeżeli miałam wykonywany przez nią monitoring, który wskazał na ładne rośnięcie pęcherzyka i później jego pęknięcie to czy owu może być faktycznie niepełnowartościowe? Progesteron był jej zdaniem za niski 7dpo bo wynosił 10 i wg niej to może świadczyć o niepełnowartościowej owulacji. Od czasu tego badania biorę luteinę przez 10 dni od 3 dpo. Ciąży jak nie było tak nie ma. Czy clo w ogóle w moim przypadku może pomóc?

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po sono hsg. Oba jajowody drozne :)
    Co do samego badania to nie ma się kompletnie czego bać. 10 minut przed dostałam zastrzyk na rozluźnienie mięśni macicy, nic przeciwbólowego nie brałam. Żadnego bólu nie czułam tzn. przy podawaniu kontrastu czuje się przez 5 sekund jakby ból miesiączkowy który po chwili mija. I nic więcej. Tak naprawdę to z całego zabiegu bolalo mnie tylko zrobienie zastrzyku.
    Także jeżeli któraś z Was ma mieć robioną drożnośc to nie ma się czego bać :)

CzterolistnaKoniczyna, roma, Biedronka7, Adziulka92 lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanie bo widzę, ze z clo jesteście obeznane. Moja gin ma koncepcję abym właśnie zaczęła brać clo bo jej zdaniem moja owulacja może być niepełnowartościowa. I teraz mam pytanie, jeżeli miałam wykonywany przez nią monitoring, który wskazał na ładne rośnięcie pęcherzyka i później jego pęknięcie to czy owu może być faktycznie niepełnowartościowe? Progesteron był jej zdaniem za niski 7dpo bo wynosił 10 i wg niej to może świadczyć o niepełnowartościowej owulacji. Od czasu tego badania biorę luteinę przez 10 dni od 3 dpo. Ciąży jak nie było tak nie ma. Czy clo w ogóle w moim przypadku może pomóc?
    Komórka JaJowa która uwalnia się z pęcherzyka może po prostu być kiepskiej jakości, moze krótko żyję, skoronki pomimo owulacji nie dochodzi do zapłodnienia.

U mnie też była owu naturalna tzn rosły pęcherzyki ale prawdopodobnie raz pekaly,raz nie i owu była późno i tez włączyli mi clo.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kimka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    ja tez pierwszy cykl z clo zle przechodziłam ale drugi zupełnie inaczej,wazne by pomogło

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dziewczyny ja juz po sono hsg. Oba jajowody drozne :)
    Co do samego badania to nie ma się kompletnie czego bać. 10 minut przed dostałam zastrzyk na rozluźnienie mięśni macicy, nic przeciwbólowego nie brałam. Żadnego bólu nie czułam tzn. przy podawaniu kontrastu czuje się przez 5 sekund jakby ból miesiączkowy który po chwili mija. I nic więcej. Tak naprawdę to z całego zabiegu bolalo mnie tylko zrobienie zastrzyku.
    Także jeżeli któraś z Was ma mieć robioną drożnośc to nie ma się czego bać :)

dobrze ze juz po wszystkim,masz pewnosc ze z tej strony wszystko gra.
    Dostałas naklejke "DZIELNY PACJENT " ?? :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no to super. Jajowody drożne, przedmuchanie wiec musi byc teraz fasolinka z tego.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dobrze ze juz po wszystkim,masz pewnosc ze z tej strony wszystko gra.
    Dostałas naklejke "DZIELNY PACJENT " ?? :-) :-)

Hihi nie dostałam ale pani pielęgniarka kilka razy mi powiedziała że jestem dzielna :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Hihi nie dostałam ale pani pielęgniarka kilka razy mi powiedziała że jestem dzielna :)

zabieg miałas przed ovu?Widac było jakies jajeczka czy na tym badaniu nie da sie podpatrzec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:01

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    zabieg miałas przed ovu?Widac było jakies jajeczka czy na tym badaniu nie da sie podpatrzec?

Dzisiaj mam 10dc, lekarka robiła usg ale przyznam szczerze że nawet nie zapytałam czy jakieś jajka są, ona tez nic nie mówiła. Zresztą ten cykl mam bez stymulacji wiec nie liczę na nic :)

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie siedze w poczekalni u doktora zeby zobaczyc jak urosly mi jajeczka. Mam jakies zle przeczucie. Nie wiem czy zwiazane z tym czy z czyms innym ale jakos taka zestrezowana siedzę

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że skończyły mi się modylatory homocysteiny zaczęłam poszukiwania odpowiedniego suplementu. Najchętniej nadal kontynuowalabym właśnie ten, ale doczytałam dzisiaj, że trimetyloglicyna nie jest wystarczająco przebadana pod kątem wpływu na ciążę chociaż nie wydaje mi się że mogłaby szkodzić bo to substancja naturalna z buraków. No ale jak brak danych to brak danych i lepiej być ostrożnym. Gdybym nie była w ciąży to bym sobie zapadała 1000 mcg solgara albo swansona i już, a tak boję się przedobrzyć. No i po rozmowie z gin mam zielone światło na prenatal classic, ten od 13 tc. Mam nadzieję że to co tam jest wystarczy...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie mam 4 cykl brania clo tylko po tym ostatnim cyklu na przerwie mialam dziwna miesiaczke przez pierwszy dzien mialam troche krwi. Mozna to uznac za skapa miesiaczke bo było jej naprawde niewiele wczoraj drugi dzień do poludnia jedna srednia kropka i od popoludnia sucho i dzis tez czyli po okresie brzuch w ogole mnie nie bolal ani troche co jest jak na mnie dziwne. Od dzis mam brac clo ale szwagierka mowila ze jak miala taki okres to byla w ciazy. Gin mowil ze jego pacjentki tez sie skarza na dziwne miesiaczki ze widocznie taki okres i zeby sie nie przejmowac. Tylko jak to ciaza to nie chce dziecku zaszkodzic moge wziac clo w 4 dc zamiast 3?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteś po terminie @ to test ciążowy wyjdzie wiarygodny i sprawa będzie jasna :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Hej mam pytanie mam 4 cykl brania clo tylko po tym ostatnim cyklu na przerwie mialam dziwna miesiaczke przez pierwszy dzien mialam troche krwi. Mozna to uznac za skapa miesiaczke bo było jej naprawde niewiele wczoraj drugi dzień do poludnia jedna srednia kropka i od popoludnia sucho i dzis tez czyli po okresie brzuch w ogole mnie nie bolal ani troche co jest jak na mnie dziwne. Od dzis mam brac clo ale szwagierka mowila ze jak miala taki okres to byla w ciazy. Gin mowil ze jego pacjentki tez sie skarza na dziwne miesiaczki ze widocznie taki okres i zeby sie nie przejmowac. Tylko jak to ciaza to nie chce dziecku zaszkodzic moge wziac clo w 4 dc zamiast 3?

Ja też raz miałam taką miesiączkę a w zasadzie same plamienia przez dwa dni i koniec, nawet nie zaczęłam brać clo bo nie sądziłam ze to @.
    Na Twoim miejscu lecialabym na betę i jeśli będzie negatywna to zaczęłabym brać clo od 4 dc. Ja miałam zlecone od 2dc ale dwa razy brałam od 4 dc bo gin chciała żeby przyjść jeszcze na usg na początku cyklu i rąk naprawdę nic to nie zmieniało.

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po monicie. Prawdopodobnie owulacja bedzie z lewego (sic!) Tam jest pęcherzyk 17mm (11dc). W prawym jest cos wiekszego ale gin powiedzial ze to raczej nie jest pęcherzyk bo nie jest owalny tylko o nieregularnym ksztalcie.

Cos mi sie wydaje ze lewy chce po prostu zabłysnąć bo praktycznie nigdy nie owulowal to jak mam stymulację to prawy siedzi cicho a lewy sie włączył

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ