X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz gdzieś o tym słyszałam ale nie bardzo zgłębiałam temat. Muszę poczytać, dzięki za info :)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    A ja dziewczyny znowu w poczekalni do gina na monitoringu. Zaraz się okaże czy są w końcu jakieś jajka w tym cyklu czy nie. Jak nie to chyba będziemy rozmawiać o laparo..
    Trzymam kciuki za owocne jajka :)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak wy ale mnie ten cały okres starań trochę zmęczył.
    Oczywiście nie poddaję się, ale zmieniam całe swoje nastawienie. Odkąd zaczęliśmy się starać o dziecko, przestałam biegać - bo się naczytałam, że ponoć może utrudniać przy zagnieżdżaniu się zarodka. I niestety po ponad 8 mies starań przybyło mi 8kg. Wczoraj jak weszłam na wagę to się tak wkurzyłam, że od razu wyciągnęłam rolki, zabrałam męża i zrobiliśmy 10km - ale byłam zadowolona jak wróciłam do domu. Dlatego od wczoraj postanowiłam wrócić do swojej aktywności fizycznej i po prostu cieszyć się życiem - a nie tylko czekać na cud.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej kobietki!
    Melduje ze mam 4 dni wolnego i mam zamiar tu z wami nadrobić.
    Jagna ja to bym chciała tu wpaść i wam dobrego niusa sprzedać ale to chyba nie nastąpi szybko :( Kiedy testujesz ? Trzymam za ciebie kciuki!!!
    Atena to odpoczywaj bo stres starankom tez nie pomaga niestety. Szkoda ze plany sie wam troche pokrzyżowały ale wolne to wolne wiec trzeba sie cieszyć!

Monia powodzenia na hsg i dobrego wyniku ! Nic sie nie bój bo to badanie nie takie straszne a sono podobno jeszcze bardziej znośne !
    Spróbuje jutro siknąc ale nie wiem czy wyjdzie(11dni po ovu,13 po zastrzyku)jesli nie bedzie mnie zbierac na @ to moze pojade na bete

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)
    Ja też narazie opuściłam zajęcia sportowe bo wysiłek podnosi prolaktyne,ja do tego jestem nerwus wiec i tak mi się podnosi pewnie często, jakoś tak od tej laparoskopii nie poszłam jeszcze. Pewnie w cyklu w którym będzie inseminacja tez będę uważać, choć rowerki bysmycze chcieli jiż uruchomić:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Oczywiście nie poddaję się, ale zmieniam całe swoje nastawienie. Odkąd zaczęliśmy się starać o dziecko, przestałam biegać - bo się naczytałam, że ponoć może utrudniać przy zagnieżdżaniu się zarodka. I niestety po ponad 8 mies starań przybyło mi 8kg. Wczoraj jak weszłam na wagę to się tak wkurzyłam, że od razu wyciągnęłam rolki, zabrałam męża i zrobiliśmy 10km - ale byłam zadowolona jak wróciłam do domu. Dlatego od wczoraj postanowiłam wrócić do swojej aktywności fizycznej i po prostu cieszyć się życiem - a nie tylko czekać na cud.
    Jesli cwiczysz biegasz systematycznie to nie jest grozne dla fasolki w pierwszych tygodniach(zanim dowiesz sie ze zaciązyłas)co innego taki wysilek jesli jest on nie regularny,raz w tygodniu czy dwa.Najlepiej biegac codziennie,cwiczyc ale wykluczyc podnoszenie cięzarow hi hi,unikac cięzkiego treningu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś mam dobre przeczucia wiec sikaj :) tymbardziej jesli nie masz żadnych oznak @. Kibicuje!!!

Agnes ja tez jestem zmęczona tymi staraniami. Za długo juz to wszystko trwa. Tak bardzo pragnę tego dziecka a chyba nie jest nam dane :( nie chce tak na to patrzeć ale coraz cześciej to mam w głowie. Ja znowu przy tych staraniach schudłam.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny;)
    Ja też narazie opuściłam zajęcia sportowe bo wysiłek podnosi prolaktyne,ja do tego jestem nerwus wiec i tak mi się podnosi pewnie często, jakoś tak od tej laparoskopii nie poszłam jeszcze. Pewnie w cyklu w którym będzie inseminacja tez będę uważać, choć rowerki bysmycze chcieli jiż uruchomić:)
    Rower w ciązy wykluczony,nawet go nie odkurzaj bo niebawem ciąza jak nic :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jaguś mam dobre przeczucia wiec sikaj :) tymbardziej jesli nie masz żadnych oznak @. Kibicuje!!!

Agnes ja tez jestem zmęczona tymi staraniami. Za długo juz to wszystko trwa. Tak bardzo pragnę tego dziecka a chyba nie jest nam dane :( nie chce tak na to patrzeć ale coraz cześciej to mam w głowie. Ja znowu przy tych staraniach schudłam.
    Termin @ poniedzialek wiec....ona przychodzi nagle,wszystko sie moze zdarzyc

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Rower w ciązy wykluczony,nawet go nie odkurzaj bo niebawem ciąza jak nic :-)
    :)))))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dopóki antyki biorę do 28 kwietnia to może trochę pojezdze:)))
    Pewnie mi przyjdzie iść na usg w weekend majowy,mam nadzieję że w mojej klinice pracują np 2 bo myślę że wtedy może wypaść

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:

To tak samo jak u mnie, też na okres starań zakończyłam aktywność fizyczną i tak oto przybyło 10kg! :( Ale się wkurzyłam i wykupiłam karnet na fitness na cały miesiąc - będzie co będzie. Duży wysiłek może i może utrudniać zagnieżdżenie ale zbędne kilogramy jeszcze bardziej utrudniają zajście w ciąże :) Na początku chuchałam na siebie i pilnowałam się w wszystkim - teraz wrzuciłam na luz i od razu samopoczucie jest lepsze:)

7v8rvfxm9g809w25.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny;)

To mnie teraz zmartwiłaś :( Nie widziałam, że wysiłek podnosi prolaktynę.. Ja już mam za dużą a co dopiero jak ćwiczę 4-5 razy w tygodniu:/ Ale od lekarza dostałam zielone światło - wręcz zachęcał to aktywności fizycznej. Za dwa tygodnie planuje zbadać prolaktynę to sprawdzę czy się podnosi.

7v8rvfxm9g809w25.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:

Witaj w klubie. Ja odkąd zaczęłam starania porzuciłam sport, fitness club, a tak to bardzo lubiłam!!! I poza oczywistym wzrostem wagi , spadek też formy i jakiejś radości życia. W różnych artykułach piszą że nie należy w okresie starań uprawiać intensywnie sportu, no ale jak ktoś się stara miesiącami, latami? Ehhhh

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro dwie testujące ? :) . Trzymam kciuki, ja za tydzień w piątek. I jeszcze jedno. Duphaston u mnie nie podniósł temperatury, wogóle jakaś ona niska i bardzo długo się nie podnosiła po owulacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 11:41

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Trzymam kciuki za owocne jajka :)

Dzięki :) Wyhodowałam 3 jajka. Dwa na prawym jajniku i jedno na lewym.. przy dawkowaniu pół tabletki dziennie przez 5 dni.. Teraz albo któreś pęknie albo znowu będą torbiele. W poniedziałek sprawdzam.

Trzymam mocnoo kciuki za jutrzejsze testy dziewczyny! :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozna jezdzic na rowerze? Maz planowal w weekend przeglad zrobic naszym rowerom. Nie jest wskazane nawet na początku?

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Wyhodowałam 3 jajka. Dwa na prawym jajniku i jedno na lewym.. przy dawkowaniu pół tabletki dziennie przez 5 dni.. Teraz albo któreś pęknie albo znowu będą torbiele. W poniedziałek sprawdzam.

To super wiadomość! Ja potrzebowałam aż potrójnej dawki by coś wyhodować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:29

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

To super wiadomość! Ja potrzebowałam aż potrójnej dawki by coś wyhodować.

• rivsha Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy trudnościach w zajściu w ciążę i na dodatek tyciu, trzeba koniecznie wykonać badania w kierunku PCOS. Moja siostra walczy z tym od kilku lat, starają się o dziecko, więc jest pod kontrolą lekarza i wspomaga się preparatami, które wpływają na prawidłowe działanie narządów rozrodczych

‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ