X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja poprzednią ciążę miałam też z lewego jajnika. A teraz owu była z prawego. Ja myślę o hsg aby sprawdzić czy wszystko ok.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,pamiętaj że pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień ciąży i nowe nadieje:))
    Uszy do góry!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna,pamiętaj że pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień ciąży i nowe nadieje:))
    Uszy do góry!
    Moje uszy Aniu ciągle do góry,ani na chwile nie klapnęly.Juz mam kolejny plan działania,male opóznienie da mi czas na to czego nie zdązyłam zrobic.
    Moze musze poprostu poczekac az ty zaciązysz,moze moje miejsce w kolejce jest zaraz za tobą...z pewnoscią tak jest ❤❤❤❤
    Poza tym moja zielona spódnica wyprasowana czeka na załozenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 12:55

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Trochę mnie nie było, jakoś mnie to wszystko smuci, postanowiłam zająć się czymś innym, ale nie daje mi to wszystko spokoju. W między czasie miałam kolejny cykl na podwójnej dawce letrozolu. Pęcherzyk piękny, dostałam pregnyl i nadal nic.. Zrobiłam badanie AMH- wyszło, że jestem płodna. Zrobiłam badanie na przeciwciała przeciwjądrowe ANA i wyszło dodatnie :/ W następnym tygodniu idę do reumatologa pierwszy raz, zobaczę co będzie dalej. Ginekolog zaleca sprawdzenie drożności jajowodów, ale ja nie jestem przeknoana. W końcu dwa razy zaszłam w ciążę. Ale on mówi, że może po łyżeczkowaniach mogły się jakieś zrosty zrobić czy coś w tym stylu. A ja uważam, że to wszystko przez autoimmunologię. Trochę już osłabia mnie to wszystko, te choroby. A na dodatek moja kuzynka , która nigdy nie chciała mieć dzieci jest w ciąży ..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Przykro mi Ale twoje podejście jest jak najbardziej godne podziwu ;)
    Kinga niedługo sie doczekasz napewno.

Kinga40 lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Ladybird, gdyby nie mój wiek wcale bym się nie spieszyla. Poprostu czas mnie goni. Ale nic teraz czekam na @ i zaczynam nowe starania :)

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Wiesz,nie moge pozwolic sobie na smutek,musi byc ten luz blues inaczej moge sobie czeksc i czekac...a ja tak jak i Kinia nie mam czasu.Dlatego nogi w kroki i idziem dalej,nie ma innej opcji.Juz kolejny cykl tuz tuz,nie ma czasu nawet na doła:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 15:28

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam 33 i tez czuje presje wieku. Wszystkie moje koleżanki ktore maja partnerów juz maja potomstwo a u nas problem.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Dziewczyny ja mam 33 i tez czuje presje wieku. Wszystkie moje koleżanki ktore maja partnerów juz maja potomstwo a u nas problem.

Biedronko ty jesteś jeszcze młodziutka, napewno doczekasz się upragnionego maleństwa. :)

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kinguś szkoda ze wiele moich znajomych uważa inaczej :(

roma lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Hej wczoraje bylam u lekarza na monitoring sa 2pecherzyki dostalam zastrzyk I dzialamy . Tylko taki problem dostalam lek na obnizenie prolaktyny kazal brac na noc. Czy kazda mialam po tym takie skutki uboczne ???w nocy goraco, mdli serce bije Jak oszalale..normalnie boje sie tego brac...
    Podpijam pytanie bo zapisal mi po pol tabletki na Noc I nie Wiem czy nie brac tego wcale czy probowac po cwiartce .. mam brac to do okresu a pozniej w Boehm cylku Od kiedy go stosowac??

Jagna 75 lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Podpijam pytanie bo zapisal mi po pol tabletki na Noc I nie Wiem czy nie brac tego wcale czy probowac po cwiartce .. mam brac to do okresu a pozniej w Boehm cylku Od kiedy go stosowac??
    A jaka dawkę masz w tabletce ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3000 cos takiego nie mam przy sobie opakowania

w4sqyx8db6pby0vm.png

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała w tym roku 29 i moim marzeniem jest urodzić przed 30. Nie mogę się już doczekać kolejnego cyklu i maja, bo czuję że wtedy się uda.

Biedronka7 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Przez pare dni wez po cwiartce niech organizm sie przyzwyczai,potem po pół

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka nie wiem bo nie brałam ale spróbuj zrobic tak jak Jagna radzi niech sie organizm przyzwyczai.

34bwugpje1vo91cp.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    dziewczyny..
    12dc pecherzyk na lewym jajniku 34 mm :(((

dzis biore pregnyl licze ze to cholerstwo pęknie... ale jesli nie to co dalej ?? od 16 dc mam brac duphaston..

nie mam juz siły ostatnio dowiedziałam sie ze mam PCOS, mąz teratozoospermie...

wielkie nadzieje mialam co do tego cyklu, ze nawet jesli nie zajde to chociaz bedzie fajna reakcja na clo itp bo poprzedni cykl z clo byl dobry, w 14 dc pecherzyk 20 mm ..
    Domiszka na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że w 1 cyklu z clo miałam w 12 dc. trzy pęcherzyki. Jeden ponad 33mm, drugi koło 28 mm a trzeci 19 mm czy jakoś tak. Gin liczył, że któryś z nich pęknie, ale niestety urosły tylko większe. Brałam duphaston chyba od 16dc. i na szczęście wszystkie się wchłonęły podczas miesiączki :) Rozumiem Cię, bo też się wtedy najadłam strachu.. ale na szczęście dobrze wszystko się skończyło. Trzymam kciuki, żeby twój pękł po pregnylu :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Dzięki Kinguś szkoda ze wiele moich znajomych uważa inaczej :(
    Nie słuchaj tego co mówią znajomi. Ja to nawet nie słucham co mój wszystko wiedzący 16 latek mówi. Ostatnio powiedział że ludzie w moim wieku to antyki. To mu powiedziałam że pogadamy jak on będzie miał tyle :) :)

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Kinga no punkt widzenia zmienia sie z wiekiem :) ja kiedys uważałam ze ludzie po trzydziestce są "starsi" ;)
    No dziewczyny ostatnio mi kumpela powiedziała ( nie wie o naszym problemie) ze jak tak bede zwlekać to bede babcia swoich własnych dzieci :(

34bwugpje1vo91cp.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:

Ja mam.prolaktyne 25 i to jest ponoć na granicy,niewiele ponad normę, mi lekarz zalecił odrazu pół tabletki na noc i tylko po pierwszej dawce rano jak wstalam myślałam się do pracy się nie zbiorę, bładosc,słabość i musiałam się położyć na 10 min żeby nie paść i przeszlo,takie objawy miałam tylko po pierwszej dawce

hipisiątko lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ