WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po ciężkim weekendzie. Już po komunii, urobiłam się po pachy. Niestety syn się rozchorował,leży teraz z gorączką

Muszę się rozejrzeć za bocianami. Dzisiaj 3 dzień z clo,pójdę w piątek na monitoring

Co do in vitro,sama nie jestem pewna co bym zrobiła gdybym nie miała syna... Wiem tylko że jeśli się nie uda z lekami to odpuszczę. Nie będę próbowała inseminacji ani in vitro.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś żałuję jak Cholera że poprostu nie "wpadłam"

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mam mały dylemat, bo niewiem czy owu już było czy będzie. Wczoraj wzięłam paracetamol na moje przeziębienie i jak wiadomo działa on też przeciwbólowo. A wizytę u gina mam dopiero w środę. Jak myślicie dalej molestowac męża czy już starczy

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    hej,
    ja miałam inny dobry znak już w zeszłym roku.
    znacie ten przesąd że co w wigilię to cały rok?
    zawsze od czasów jak byłam aktywna seksualnie miałam w Wigilię okres. w ostatnią po raz pierwszy od czasów gdy pamiętam tego okresu nie dość że nie miałam to jeszcze miałam dni płodne (pierwszy dzień świąt owu)

tak więc odczytuję to za dobry znak że w tym roku zjadę :)
    Skoro tak o tej wigilii...ja we wigilie mialam ovu i byla z tego ciàza wiec oby sie sprawdzilo :-) :-)

Olcia1988 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Hej laski, ja Wam powiem że w te bociany wiary nie daje :P na naszych poprawinach nad działką gdzie były robione na wolnym powierltrzu latały 2 kilka godzin i co i dupa :P
    Nie dupa bo brzuszek bedzie,jsk nie w tym to nastepnym cyklu,sprawdzi sie sprawdzi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    dziewczyny taki mały offtop. Moja młodsza siostra zastanawia się nad zakupem komputera cyklu czy jak to tam się nazywa ale do zapobiegania ciąży. problem mają bo ona nie chce stosować tabsów a chłopak prezerwatyw.
    co sądzicie o takim zapobieganiu?
    Nie daje pewnosci,zwlaszcza jesli cykle są nie regularne.Prezerwatywa albo antyki,nie ma nic bardziej zabezpieczającego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mamakejti chyba nie pytalas o inofolik tylko o Merionel?? :-) :-)

Oczywiście Jagienko! Inofolic domięśniowo to byłoby coś....;)
    Gin odpisał mi na smska, że można podskórnie, wiec jestem już po pierwszym zastrzyku, szczypie bardziej niż ovitrelle i gonal, ale póki co nie zauważyłam innych objawów

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mam mały dylemat, bo niewiem czy owu już było czy będzie. Wczoraj wzięłam paracetamol na moje przeziębienie i jak wiadomo działa on też przeciwbólowo. A wizytę u gina mam dopiero w środę. Jak myślicie dalej molestowac męża czy już starczy
    Jeszcze dzis go wykorzystaj,ja mojego jeszcze po ovu dwa dni męcze,bo tez dokladnie nie wiem kiedy ona jest,ból tylko sygnalizuje ze nadchodzi albo ze jest.Dzialaj sis,bez tego chleba nie bedzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 11:21

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja idę się ogarnać i nastroić, dziś mam gości (w tym jedna ciężarna) muszę to ogarnąć i tryskać energią i humorem!!! A jutro ja juz niestety "pracuję" komuś już podpadłam :P a potem czeka mnie tylko meksyk w "firmie" także zwolnienie ciążowe by mi się przydało :P serio jak tylko dowiem się że jestem w ciąży idę na L4 z miejsca. A tak czekam już na @ jestem już bez dupka...

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Czy któraś z Was spotkała się zecstwierdzeniem,że po stymulacji Clostilbegytem występuje niedomoga lutealna?Jestem po inseminacji,miałam 4 pęcherzyki,zastrzyk z pregnyl,potem luteina i duphaston.Po 3 tyg.od inseminacji,gdy beta była negatywna 2 zastrzyki z p regnylu i po tygodniu również dwa...Nigdzie nie spotkałam dieta taką procedurą a Wy?

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedomaga lutelna to zupełnie co innego. To były zastrzyki z pregnylu czy progesteronu ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie @ idzie wielkimi krokami, cycki bolą, pieką i czasem szwedza ranoczuja dziś bolał mnie strasznie brzuch więc aby patrzeć..oby tylko przyszła w sensie taki od grudnia sama nie przyszła i trzeba ja było wywoływać ale gin powiedział że powinnam przyjść no chyba że byłaby ciąża. Nawet nie chce mi się myśleć że będę musiała na nią czekać a co gorsze wywolywac

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Misiaimis Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po clo bardzo Wam się skrócił cykl?
    Brałam clo, byłam na ocenie owulacji (nie chodziłam na monitoring) w 21 dniu cyklu i lekarz powiedział, że owu była na pewno - ale nie powiedział kiedy.
    Cykle dotychczas miałam ok 37 dni i owu była w 24 dniu cyklu - teraz w 21 dniu byłam już po.
    Teraz nie mam pojęcia kiedy powinna być @, kiedy testować..

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaimis wrote:
    Dziewczyny, czy po clo bardzo Wam się skrócił cykl?
    Brałam clo, byłam na ocenie owulacji (nie chodziłam na monitoring) w 21 dniu cyklu i lekarz powiedział, że owu była na pewno - ale nie powiedział kiedy.
    Cykle dotychczas miałam ok 37 dni i owu była w 24 dniu cyklu - teraz w 21 dniu byłam już po.
    Teraz nie mam pojęcia kiedy powinna być @, kiedy testować..
    Powiem Ci że mi się skrócił cykl. Po owu @ powinna przyjść najpóźniej 16 dni po. Lecz różnie to bywa. A testować możesz już 12 dni po owu. Chociaż testom do końca ufać nie można, najlepsza byłaby beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 12:37

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.

Wysłany: 2 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Niedomaga lutelna to zupełnie co innego. To były zastrzyki z pregnylu czy progesteronu ?
    Z Pregnylu...

Wysłany: 2 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl podobno stymuluje jajniki do produkcji progesteronu...

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj robie na obiadek gołąbki, od paru dni chodzą za mną i się w końcu skusilam.

• Misiaimis Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzą ogórki małosolne :D

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zocha17.1983 wrote:
    Pregnyl podobno stymuluje jajniki do produkcji progesteronu...
    Dużo słyszałam na tematy stymulacji i leczenia ale tego jeszcze nie. Dziwne bo one pomagają pęknąć pęcherzykom po czym powstaje ciałko żółte i produkuje ono progesteron. Zadko jest tak ze po owulacji i to tak mnogiej by był niski progesteron. Wtedy tez dają raczej luteinę bądź duphaston a czasem zastrzyki z progesteronu ale pregnyl..nie wiem. Daj znać co tam sie wiec dzieje z tobą ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 2 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że mój organizm nie sfiksuje od takich dawek...Inseminacja miałam miesiąc temu a ostatnią dawkę p regnylu w piątek więc nie wiem co z tego wyjdzie... pewnie nic...

Jagna 75 lubi tę wiadomość

‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ