CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, przyszłam na chwilę rozwiać wątpliwości, dziś mam 26dc, miesiączkę przez ostatnie kilka miesięcy mam 24dc.
Biorę CLO 2 cykl, 11dc byłam na USG, endometrium 5pęcherzyki 17cm, 14 cm i 13 cm, na co lekarz stwierdził, ze owulacji z tego nie będzie i nie kazał już przychodzić w tym cyklu (chociaż w weekend kazał działać - a nóż...) zastrzyk z Ovitrelle niepotrzebny itp itd.
Stwierdził ze CLO słabo zadziałało, nie chciał zwiększać dawki żeby mnie nie przestymulować, tylko mamy zmienić na Lamettę w następnym cyklu.
13 i 14dc miałam plamienie takie z jasną krwią i ustało.
Co jakiś czas kłuje, ciągnie brzuch, piersi przy dotknięciu od zewnątrz bolą, nic nadzwyczajnego, zwykle jak przed każdą @.
No i tak tego 24dc tak dla picu zrobiłam test, ale negatywny, dziś 26dc i @ ani śladu, zwykły mleczny śluz.
Powiedzcie czy mimo takiego marnego endometrium i małych pęcherzyków mogły one jednak podrosnąć i mogłam mieć owulację?
Nie łudzę się, że jestem w ciąży, bo tego zupełnie nie czuję i cykl już spisałam na straty, czekam na @ , ale jej nie ma.
Co myślicie? -
AniaStaraczka85 wrote:Ja walczę od liceum,juz nawet omijam baseny szerokim łukiem a tak Lubie pływać
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
AniaStaraczka85 wrote:Jagna piękna fotka:)
A jak wczoraj czekałam w klinice to babka obok mnie czytała książkę pt. "Bociany przylatują zimą ")
A tutaj mozna na zywo bocka zobaczyc
http://mobile.webcamera.pl/?cam=paslekAntoś IVF,Julisia natural
-
Katka80 wrote:Dziewczyny czy leki typu Ovarin czy Inofloic bierze się tylko przy PCO?Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja w tym miesiącu mam całe spektrum PMS-u. Gęba wysypana, cycki bolą, podbrzusze napieprza. W poprzednich cyklach oprócz przetłuszającej się skóry nie miałam żadnych objawów zbliżającej się @ .VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Rocheera wrote:Cześć Dziewczyny, przyszłam na chwilę rozwiać wątpliwości, dziś mam 26dc, miesiączkę przez ostatnie kilka miesięcy mam 24dc.
Biorę CLO 2 cykl, 11dc byłam na USG, endometrium 5pęcherzyki 17cm, 14 cm i 13 cm, na co lekarz stwierdził, ze owulacji z tego nie będzie i nie kazał już przychodzić w tym cyklu (chociaż w weekend kazał działać - a nóż...) zastrzyk z Ovitrelle niepotrzebny itp itd.
Stwierdził ze CLO słabo zadziałało, nie chciał zwiększać dawki żeby mnie nie przestymulować, tylko mamy zmienić na Lamettę w następnym cyklu.
Co jakiś czas kłuje, ciągnie brzuch, piersi przy dotknięciu od zewnątrz bolą, nic nadzwyczajnego, zwykle jak przed każdą @.
No i tak tego 24dc tak dla picu zrobiłam test, ale negatywny, dziś 26dc i @ ani śladu, zwykły mleczny śluz.
Powiedzcie czy mimo takiego marnego endometrium i małych pęcherzyków mogły one jednak podrosnąć i mogłam mieć owulację?
Nie łudzę się, że jestem w ciąży, bo tego zupełnie nie czuję i cykl już spisałam na straty, czekam na @ , ale jej nie ma.
Co myślicie?
Policz 14 dni od ovu(kiedy wydaje ci sie ze mogla byc) wtedy masz termin @,nie sugeruj sie naturalnymi cyklami bo z clo troche inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 10:46
Antoś IVF,Julisia natural
-
Katka80 wrote:Ja w tym miesiącu mam całe spektrum PMS-u. Gęba wysypana, cycki bolą, podbrzusze napieprza. W poprzednich cyklach oprócz przetłuszającej się skóry nie miałam żadnych objawów zbliżającej się @ .Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Błedne myslenie lekarza,clo czasem przesuwa ovu a w 11 dniu mialas ladny pècherzyk i mysle ze spokojnie dojrzał,tylko nie wiem czy masz swoje ovulacje...jesli tak to zastrzyk moze nie potrzebny bo pèknie.Tak wiec wszystko mozliwe ze ovu byla,a i do tego czasu endo tez podrosło.Nic sie nie martw,jak @ dalej nie bedzie zrób test albo bete.Jesli 10 dni po terminie @ nie bedzie a test negatywny to radze wtedy do gina i sprawdzic czy chociaz pŕcherzyki sie wchłonèly..
Policz 14 dni od ovu(kiedy wydaje ci sie ze mogla byc) wtedy masz termin @,nie sugeruj sie naturalnymi cyklami bo z clo troche inaczej
Tak to jest właśnie zaufać w całości lekarzowi, jak zaczęłam czytać, że taki pęcherzyk 17 to nie taka tragedia, to mi się lampka zaświeciła...(chociaż cykl wcześniej w 12dc na USG miałam 2 pęchrzyki 23 i 26, więc duuużo większe)
Ja własnych owulacji nie miałam, dlatego CLO, więc nie wiem też czy pękło, bo jak kazał już nie przychodzić to i nie byłam. -
Jagna 75 wrote:Agnes,póki @ nie ma wszystko jest mozliwe.Ja w testy nie wierze bo mnie w jajo zrobił,wiec teraz wiem ze jak @ sie spózni to lepiej beta.
A w ogole czujesz cos zeby cos sie na nią zbieralo czy raczej cisza? -
agnes87 wrote:Nie czuję się w ogóle na @. Cały czas mnie ciągnie lewy jajnik.Antoś IVF,Julisia natural
-
Rocheera wrote:Cześć Dziewczyny, przyszłam na chwilę rozwiać wątpliwości, dziś mam 26dc, miesiączkę przez ostatnie kilka miesięcy mam 24dc.
Co myślicie? -
AniaStaraczka85 wrote:Ja właśnie jestem po IUI,w 10 dc miałam. Endo 5 mm pęcherzyki 2 po 15 mm i jeden 17 mm. W 13 dc endo juz było 9 mm i pęcherzyki po 22 i 27 mm, zastrzyk wzięłam w 13 dc i w 15 miałam inseminacje,wczoraj byłam na kontrolnym usg i są ciałka żółte czyli owu była,nie wiem więc czemu Twój lekarz tak ocenił sytuacje
Aż jestem zła na niego, może chciał mi wkręcić żebym odpuściła ten cykl żeby "samo" się udało... Nie wiem, co wizytę mi powtarza, żebym się nie nakręcała, bo jak mi się głowa zablokuje to tabletki ciężko będą miały pomóc.
Może (bez mojej cholernej wiedzy) niejako zrobił ze mnie królika doświadczalnego! -
Rocheera wrote:Aż jestem zła na niego, może chciał mi wkręcić żebym odpuściła ten cykl żeby "samo" się udało... Nie wiem, co wizytę mi powtarza, żebym się nie nakręcała, bo jak mi się głowa zablokuje to tabletki ciężko będą miały pomóc.
Może (bez mojej cholernej wiedzy) niejako zrobił ze mnie królika doświadczalnego!Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Poprostu nie przylozył sie do sprawy jak wiekszosc lekarzy.Skoro nie zadowolily go wymiary pècherzyków to mógl kazac przyjsc za trzy dni,wtedy pecherzyki pewnie bylyby idealne by podac zastrzyk.Nastepnym razem jak sytuacja sie powtorzy i w 11dc bedà podobne pecherzyki to powiedz ze przyjdziesz sprawdzic za trzy dni,bo w 14 dc nie jest za pózno na zastrzyk.Ovu bedzie pozniej ze trzy dni ale i cykl o te trzy dni sie wydluza.Stymulacja nie polega na tym ze w kazdym cyklu jednakowo ovu ma byc,wszystko zalezy jak jajca dojrzewają
Kurdeee czy to tak naprawdę ciężko zrozumieć ile takie starania nas kosztują nerwów, czekania, a taki doktorek ot tak sobie mnie odpuścił -
Co myślicie?