WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    U mnie termin niby na jutro ale też czekam do poniedziałku :)
    to trzymam kciuki by pamiątka była z podrózy :-) :-)

Wedmoczka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    0,8% to więcej niż 0%;)
    ja nie potrafię powiedzieć jak się czuję, bo przez dupka to mam bolące cycki spać mi się chce i jestem opuchnięta, także bez szału, naprawdę wolę luteine dowcipną, trochę zachodu z bieganiem w pracy, ale samopoczucie o niebo lepsze....
    wiesz,ja z dupkiem to takie objawy miałam w pierwszym cyklu kiedy zaszłam,w drugim cyklu zero objawów z dupkiem,mysle ze to dobry znak ze cos czujesz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Usg było po to aby sprawdzić czy pekly pęcherzyki, miesiąc temu pomimo dwóch zastrzyków z pregnylu nie pekly i zrobiła się cysta.to tez chyba mówi lekarzowi czy jest sens brać progesteron i w jakiej dawce
    ale tym razem byłas chyba na ovitrelle?Bo dobrze reagujesz na niego jak pamietam.Ja tez na nim jade,niestety ide twoimi sladami :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to trzymam kciuki by pamiątka była z podrózy :-) :-)

Nawet się nie nastawiam w tym cyklu zero objawów...cycki dopiero dziś zrobiły się wrażliwsze i brzuch ćmi od paru dni...więc pewnie gdzieś za rogiem @ się czai

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Dzięki pocieszylas mnie troche... też jestem po poronieniu a im więcej badań robię tym gorzej się z tym czuję bo wychodzą źle. Acard biore bo Ana mam dodatnie. Mam nadzieję że trafie na dobrego lekarza w końcu bo na razie odbijam się od ścian.

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży
    a skąd jestes?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    lekarz przepisze mega dawke kwasu foliowego,to nic ze jest przekroczony,to normalne bo go nie przysfajasz,trzeba brac równiez forme metylowaną kwasu foliowego,ja mam zalecony femibion 1 w nim jest ta forma kwasu którą przysfajam.
    Poza tym immunolog nic nie mówił ale mój gin w klinice powiedział ze w razie ciązy dostane clexane,poniewaz jestem juz po poronieniu,wiec chce mnie jakos zabezpieczyc przed kolejnym poronieniem.
    Najlepiej ograniczyc tez nabiał i produkty z glutenem,nie mówie wykluczyc bo to tez niezbyt dobre.Ale najwazniejsze to ta spora dawka kwasu foliowego który lekarz ci przepisze i uzupełnienie jeszcze metylowaną formą.Nadmiar kwasu wysikasz wiec zbytnio nie zaszkodzi ten nadmiar,ale warto z lekarzem porozmawiac na temat ewentualnej ciązy,jakie ryzyko niesie ta mutacja.

Dzięki za odpowiedź :) jakoś spokojniej się czeka na tą wizytę jak ktoś normalnie powie jakie ma doświadczenie. Na innych forach to tak straszą że się czytać nie chce :/ jeszcze raz dziękuję

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna A U ciebie kiedy @? Serio nie miałas żadnych objawów jak ci się udało zajść?
    oj moja @ to gdzies termin 9 czerwiec,dzis jestem w 5dc dopiero :-)
    A jak mi sie udało zajsc...poprostu bzykałam sie z męzem ha ha,wiesz to tak jak pszczółki motylki i te sprawy :-) :-) tak naprawde to cykl stymulowany clo,podany zastrzyk i trzy dni sexu a potem wola Boska :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna jakby tak się stało to chyba bym ci dobre wino kupiła I dala. Ale U mnie to nie jest takie proste zajść W ciążę. Ale marzenie piękne
    nie jest proste ale nie niemozliwe :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Próbuj :) mi wyszedł cień drugiej kreski w 11dpo nie z porannego moczu. Na drugi dzień beta 106. Każdy organizm jest inny ale spróbować zawsze można :)
    Powodzenia!! :)
    Śle wiruski dla wszystkich &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    schowam troche na nastepny cykl :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dziękuję bardzo! :)
    Ja do tej pory zrobiłam w kierunku trombofili I zespołu antyfosfolipidowego i wyszła tylko ta mutacja. ANA nie robiłam. Ale na wszelki wypadek dostałam encorton.
    Gin powiedziała ze jeśli nie daj Boże coś by się teraz złego stało to właśnie trzeba będzie immunologie badać.
    Ale jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że będzie dobrze, za tydzień powinno być już widac serduszko ❤
    Ale fakt dobry lekarz to podstawa. W tym udanym cyklu akurat zmienilam lekarke na nową bo czułam ze poprzednia mnie olewa. I np. dwóch poprzednich ginekologów twierdzilo ze nie należy mi się refundacja na clexane. A nowa gin od reki mi wypisala trzy opakowania z refundacją, słowa nie wspomniała o tym ze się nie da.
    Skąd jesteś? Może któraś z nas Ci kogoś poleci :)

Ja narazie nie robiłam badań na inne mutacje ale chyba też muszę o tym pomyśleć. Z refundacja też miałam podobnie tylko że chodziło o bromergon u jednego lekarza miałam z refundacja u drugiego bez ale różnica w cenie akurat na tym leku była nie duza. Jestem z okolic Zakopanego ale obecnie jeżdżę do kliniki w Katowicach w sumie pierwszy cykl ale jakieś postępy już są.
    U Ciebie na pewno będzie dobrze widać że lekarz dobrze Cię prowadzi- trzymam kciuki.

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) jakoś spokojniej się czeka na tą wizytę jak ktoś normalnie powie jakie ma doświadczenie. Na innych forach to tak straszą że się czytać nie chce :/ jeszcze raz dziękuję
    ja tez byłam załamana gdy sie dowiedziałam...ale nie taki straszny diabeł jak go malują,wiadome ze strach przed ciązą jest bo kto wie co tam sie moze wydarzyc,jednak lepiej wiedziec z czym sie walczy...a ANA wszystkie wyszły ci dodatrnie?Bo ja ANA1 +,ANA2 słabo +,ANA3 cgyba juz były ok bo trudno mi odczytac wynik jednoznacznie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Ja narazie nie robiłam badań na inne mutacje ale chyba też muszę o tym pomyśleć. Z refundacja też miałam podobnie tylko że chodziło o bromergon u jednego lekarza miałam z refundacja u drugiego bez ale różnica w cenie akurat na tym leku była nie duza. Jestem z okolic Zakopanego ale obecnie jeżdżę do kliniki w Katowicach w sumie pierwszy cykl ale jakieś postępy już są.
    U Ciebie na pewno będzie dobrze widać że lekarz dobrze Cię prowadzi- trzymam kciuki.

Ja do Katowic mam 60km i tez tam jeżdżę do Kliniki, do Angeliusa, obecnie do dr Paligi i jestem zadowolona :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ale tym razem byłas chyba na ovitrelle?Bo dobrze reagujesz na niego jak pamietam.Ja tez na nim jade,niestety ide twoimi sladami :-)
    Tym razem pregnyl,dlatego że wtedy jak się obawiałam ze w minioną niedziele nie kupię bo święto to udało mi się zalatwić akurat pregnyl i Lekarz pow.ovitrelle a ja zapytałam czy mógłby być pregnyl bo mam a on ze oczywiście ale ze i tak musze dokupić jeszcze jedno opakowanie. I trochę się obawiałam bo ostatnio brałam pregnyl i nie pekly ale zawaliłam to na stres w okresie okoloowulacyjnym,wiec dziś byłam pełna stresu czy pekly :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    nie jest proste ale nie niemozliwe :-) :-)
    Jasne. dlatego się modle I czekam ma mały cud

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna na ovitrelle tez dobrze reaguje :)
    Faktycznie idziesz podobnie jak ja,zobaczysz ani się 9bejrzysz jak ta paskudna cysta się wchłonie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego robi się cysta? Co to?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tym razem pregnyl,dlatego że wtedy jak się obawiałam ze w minioną niedziele nie kupię bo święto to udało mi się zalatwić akurat pregnyl i Lekarz pow.ovitrelle a ja zapytałam czy mógłby być pregnyl bo mam a on ze oczywiście ale ze i tak musze dokupić jeszcze jedno opakowanie. I trochę się obawiałam bo ostatnio brałam pregnyl i nie pekly ale zawaliłam to na stres w okresie okoloowulacyjnym,wiec dziś byłam pełna stresu czy pekly :)
    wazne ze tym razem sie udało,połowa sukcesu za tobą :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Od czego robi się cysta? Co to?
    to nie pękniety pęcherzyk,nie zapadł sie,nie zszedł z @ tylko pozostał i rosnie,zapuszcza korzonki,jak jest mały i nieunaczyniony to szybko mozna sie go pozbyc wyciszając cykl,czesto juz o jednym cyklu go nie ma ale czasem trzeba dwóch albo trzech cykli na to.Jesli czasem bywa duzy to trzeba inwazyjnie go usuwac np.laparoskopowo,ale w naszym przypadku kiedy non stop biegamy na monitoringi i szybko jest zauwazony to nie jest grozny i trzeba sie go pozbyc i nie dopuscic do ciązy,bo dla ciązy jest niebezpieczny,raczej prowadzi do poronien

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,to dla was przyszlych testujących a takze dla tych ktore dopiero siejà lub bedà siać :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6607993/468722/fb-img-1463607564096.jpg

Kinga40, mamakejti, Ladybird:), Goja88 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta!

AniuStaraczko85 - ja biorę dupka i mam go dość, w poprzednich cyklach była luteina dowcipna, na szczęście, póki co oczywiście, nie mam problemów z infekcjami, potem zawsze ovitrelle i zawsze pękały

Jagna - weź Ty jakąś poradnię otwórz i będziesz zarabiała furę pieniędzy, ale przede wszystkim pomożesz masie ludzi, z Twoją wiedzą i chęciami........

Wedmoczka - proszę się zatem nie lenić, tylko mężusia rozkręcać, bo niedługo zaczynamy kolejny cykl!

Ana1122 - trzeba się modlić, ale nie zapominać o sianiu!

Goja88 - odbij się od tej ściany raz a porządnie, jak od tej trampoliny, i do roboty, jak możesz przeczytać na tym wątku, tu cuda się dzieją;) ja też na taki czekam;)

Dobrego dnia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ