CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mnie dzisiaj rwie mocno W pachwinie. Koleżanka mi powiedziała że ona tak miała przy torbielach. Trochę się zmartwilam
-
AniaStaraczka85 wrote:A ja siedzę w poczekalni bo zaraz mam usg kontrolne po wczorajszej iui,dam znać co i jak
Aniu,
mnie w dniu IUI trochę brzuch pobolewał i nawet jakieś podbarwienie śluzu po interwencji rureczki z żołnierzami, a potem to juz bylo całkiem normalnie. Ja nie miałam nigdy usg dzień po, ciekawe po co jest, będę czekała na Twój raport;)
mcno trzymam kciuki, niewykluczone, że 1 IUI będzie ostatnią!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Tak sobie czytam o plamieniu implatacyjnym. Występuje ok 7-10dni od owulacji. Ja mam teraz 10-11dpo więc by się zgadzało. Jednak czytam dalej, że takie krwawienie/plamienie na kilka dni przed spodziewaną @, właśnie
oznacza @. No to już się pogubiłam bo ja @ powinnam mieć teraz w sobotęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 17:37
-
agnes87 wrote:Ja tak miałam po owulacji i to nie była torbielł
-
Cześć dziewczyny
mam pytanie- wiecie może jak postępuje się przy mutacji genu MTHFR C677T (w układzie heterozygotycznym) mam wizytę w piątek u immunologia ale zrobiłam oznaczenie kwasu foliowego i mam dużo ponad normę 28,46 ng/ml przy normie do 18,70 a należę do niecierpliwych. Poczytalam jakieś artykuły i fora w necie i jestem przerażona
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Dziewczyny ja juz po usg,wszystkie pęcherzyki pekly,są 3 ciałka żółte, j AK to dr powiedział 0,8 proc. Szansy na ciążę trojacza,ale jak to szybko skwitował ze tego byśmy nie chcieli:))
Luteina podjezykowa od 18 do 32 dc i jak to powiedział nic więcej jie może powiedzieć,czekamy...Tuśka87, Ladybird:) lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny ja juz po usg,wszystkie pęcherzyki pekly,są 3 ciałka żółte, j AK to dr powiedział 0,8 proc. Szansy na ciążę trojacza,ale jak to szybko skwitował ze tego byśmy nie chcieli:))
Luteina podjezykowa od 18 do 32 dc i jak to powiedział nic więcej jie może powiedzieć,czekamy...teraz czekamy na dwie kreseczki
Tuśka87 lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Jagna super wakacje się szykuja:)my myśleliśmy o fuercie
no niestety moja Droga, fuerty nie będzie;) będą trojaczki;)
serdecznie gratuluję pękniętych pęcherzyków, to teraz czas na wielkie odliczanie, moje w poniedziałek się kończy;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Hejka
Nie wyrabiam się po powrocie tyle spraw do załatwienia się uzbierało...nie mam czasu by nadrobić...ale cały czas kibicuję każdej z Nas
Sis kiedy testujesz?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Hejka
Nie wyrabiam się po powrocie tyle spraw do załatwienia się uzbierało...nie mam czasu by nadrobić...ale cały czas kibicuję każdej z Nas
Sis kiedy testujesz?
Hejka, w poniedziałek betuję, to będzie 14 dzień po zastrzyku i 13 po IUI;) powinno byc wiarygodnie
Zdradzę Wam, że juz mam plan na kolejny cykl, mianowicie robię sobie przerwę i lecę do Edynburga;) czekam tylko na wynik bety i zamawiam lub nie biletyWedmoczka lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Hejka, w poniedziałek betuję, to będzie 14 dzień po zastrzyku i 13 po IUI;) powinno byc wiarygodnie
Zdradzę Wam, że juz mam plan na kolejny cykl, mianowicie robię sobie przerwę i lecę do Edynburga;) czekam tylko na wynik bety i zamawiam lub nie bilety
U mnie termin niby na jutro ale też czekam do poniedziałkuPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti uśmiałam sie:)pamiętaj ze to tylko 0,8 proc. Szans;)))
A Ty jak się czujesz???
0,8% to więcej niż 0%
ja nie potrafię powiedzieć jak się czuję, bo przez dupka to mam bolące cycki spać mi się chce i jestem opuchnięta, także bez szału, naprawdę wolę luteine dowcipną, trochę zachodu z bieganiem w pracy, ale samopoczucie o niebo lepsze...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:No to do którego Luxmedu lecimy w poniedziałek o 7 rano?
Nie dla mnie 7 rano to środek nocy ja wstaję o 9 więc pewnie po południu pójdę ...ale wydaję mi się że przyjdzie wcześniej i nie będzie potrzebyPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Goja88 wrote:Cześć dziewczyny
mam pytanie- wiecie może jak postępuje się przy mutacji genu MTHFR C677T (w układzie heterozygotycznym) mam wizytę w piątek u immunologia ale zrobiłam oznaczenie kwasu foliowego i mam dużo ponad normę 28,46 ng/ml przy normie do 18,70 a należę do niecierpliwych. Poczytalam jakieś artykuły i fora w necie i jestem przerażona
Ja mam taką mutacje. Obecnie jestem w ciąży, jakiś 6tydzien. Cały czas biorę kwas foliowy 15mg, femibion 1, folian z firmy solgar, witaminę b6 i b12. Jak tylko wyszedł test pozytywny lekarka przepisała clexane 0.4 i acard. Biorę również encorton ale to nie ze względu na mutacje tylko wcześniejsze poronienia. Ja dostałam taki zestaw leków bo moja gin stwierdziła że następną ciążę będziemy prowadzić jak przy poronieniach nawykowych. Kwasu foliowego nie badałam ale z tego co czytałam to normalne że jest ponad normę bo nasze organizmy go nie przyswajają prawidłowo, dlatego ja oprócz zwykłego biorę ten femibion i folian bo to formy metylowe. Przy tej mutacji ważny jest też poziom homocysteiny.
Nie martw się na zapas, z tego co czytam to przy odpowiednich lekach dziewczyny bez problemu rodzą zdrowe dzieci03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta