WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    0,8% to więcej niż 0%;)
    ja nie potrafię powiedzieć jak się czuję, bo przez dupka to mam bolące cycki spać mi się chce i jestem opuchnięta, także bez szału, naprawdę wolę luteine dowcipną, trochę zachodu z bieganiem w pracy, ale samopoczucie o niebo lepsze....
    A ja poprosiłam dziś o doustna bo po dowcipnej za każdym. Razem miałam infekcje.jak dużo bierzesz dupka?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Aniu,
    mnie w dniu IUI trochę brzuch pobolewał i nawet jakieś podbarwienie śluzu po interwencji rureczki z żołnierzami, a potem to juz bylo całkiem normalnie. Ja nie miałam nigdy usg dzień po, ciekawe po co jest, będę czekała na Twój raport;)
    mcno trzymam kciuki, niewykluczone, że 1 IUI będzie ostatnią!
    Usg było po to aby sprawdzić czy pekly pęcherzyki, miesiąc temu pomimo dwóch zastrzyków z pregnylu nie pekly i zrobiła się cysta.to tez chyba mówi lekarzowi czy jest sens brać progesteron i w jakiej dawce

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Sis to super wypoczynek ci się szykuje. Po takim urlopie to jak nic zafasolkujesz <3
    z pewnoscią ostro sie potem wezme za robote :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja mam taką mutacje. Obecnie jestem w ciąży, jakiś 6tydzien. Cały czas biorę kwas foliowy 15mg, femibion 1, folian z firmy solgar, witaminę b6 i b12. Jak tylko wyszedł test pozytywny lekarka przepisała clexane 0.4 i acard. Biorę również encorton ale to nie ze względu na mutacje tylko wcześniejsze poronienia. Ja dostałam taki zestaw leków bo moja gin stwierdziła że następną ciążę będziemy prowadzić jak przy poronieniach nawykowych. Kwasu foliowego nie badałam ale z tego co czytałam to normalne że jest ponad normę bo nasze organizmy go nie przyswajają prawidłowo, dlatego ja oprócz zwykłego biorę ten femibion i folian bo to formy metylowe. Przy tej mutacji ważny jest też poziom homocysteiny.
    Nie martw się na zapas, z tego co czytam to przy odpowiednich lekach dziewczyny bez problemu rodzą zdrowe dzieci :)

Dzięki pocieszylas mnie troche... też jestem po poronieniu a im więcej badań robię tym gorzej się z tym czuję bo wychodzą źle. Acard biore bo Ana mam dodatnie. Mam nadzieję że trafie na dobrego lekarza w końcu bo na razie odbijam się od ścian.

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromny plus po CLO tzn. 0 objawów. Przynajmniej człowiek się nie nastawia i ma spokojne 2 tyg :):) pozdrawiam oczekujące

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście objawów ciążowych:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Super. Teneryfa to nasz drugi dom. Jesteśmy tam min raz w roku a czesto 2. W który rejon jedziecie ?
    Trzymam kciuki za wyjazd.
    trzy lata temu bylismy w Puerto de la Cruse w północnej czesci,teraz wybieramy południową czesc wyspy a gdzie,to jutro bedziemy wybierac bo sporo ofert a wybór trudny a i cenowo tez róznie...zazdroszcze ze tak czesto tam latasz,piękna wyspa..pewnie znów wypozyczymy samochód bo łatwiej i szybciej wszedzie dojechac choc komunikacje mają bardzo dobrą :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny mnie dzisiaj rwie mocno W pachwinie. Koleżanka mi powiedziała że ona tak miała przy torbielach. Trochę się zmartwilam
    Boli kiedy jest duzy i nie leczony przez kilka cykli,a ty raczej raz w miesiącu jestes chyba u gina wiec jesli go wypatrzy to bedzie mały i nie raczej nie bedziesz czuła jakis dolegliwosci przez niego,prędzej miesiączka bedzie sie spózniac.Niestety przy stymulacji jajniki lubią sie odzywac do samej miesiączki,ja tak miałam w pierwszym cyklu,w kolejnych lekko je odczuwałam albo wcale.Tak wiec spokojnie,mysle ze u ciebie jest w poządku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Boli kiedy jest duzy i nie leczony przez kilka cykli,a ty raczej raz w miesiącu jestes chyba u gina wiec jesli go wypatrzy to bedzie mały i nie raczej nie bedziesz czuła jakis dolegliwosci przez niego,prędzej miesiączka bedzie sie spózniac.Niestety przy stymulacji jajniki lubią sie odzywac do samej miesiączki,ja tak miałam w pierwszym cyklu,w kolejnych lekko je odczuwałam albo wcale.Tak wiec spokojnie,mysle ze u ciebie jest w poządku
    Dzięki Jagna. Brałam antybiotyk W tym cyklu I już bez clo. Ale zaraz po @ Idę do lekarza. Bo mam polipa może on się odzywa

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Tak sobie czytam o plamieniu implatacyjnym. Występuje ok 7-10dni od owulacji. Ja mam teraz 10-11dpo więc by się zgadzało. Jednak czytam dalej, że takie krwawienie/plamienie na kilka dni przed spodziewaną @, właśnie
    oznacza @. No to już się pogubiłam bo ja @ powinnam mieć teraz w sobotę
    oj tam ,oj tam! albo bedzie albo jej nie bedzie,pozostaje czekac.Ja nie miałam zadnych plamien,dziwiło mnie tylko ze sporo sluzu miałam ale moje ciało tak powariowało po clo i dupku ze uznałam ze to własnie tego sprawka.Byłam w ciązy i zaszłam cichaczem bez jakichs oznak.Wszystkie objawy przypisałam clo,ovitrelle i dupkowi.Mimo to kazdy cykl z clo miałam inny...
    Trzymam kciuki :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna A U ciebie kiedy @? Serio nie miałas żadnych objawów jak ci się udało zajść?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Cześć dziewczyny :) mam pytanie- wiecie może jak postępuje się przy mutacji genu MTHFR C677T (w układzie heterozygotycznym) mam wizytę w piątek u immunologia ale zrobiłam oznaczenie kwasu foliowego i mam dużo ponad normę 28,46 ng/ml przy normie do 18,70 a należę do niecierpliwych. Poczytalam jakieś artykuły i fora w necie i jestem przerażona :/
    lekarz przepisze mega dawke kwasu foliowego,to nic ze jest przekroczony,to normalne bo go nie przysfajasz,trzeba brac równiez forme metylowaną kwasu foliowego,ja mam zalecony femibion 1 w nim jest ta forma kwasu którą przysfajam.
    Poza tym immunolog nic nie mówił ale mój gin w klinice powiedział ze w razie ciązy dostane clexane,poniewaz jestem juz po poronieniu,wiec chce mnie jakos zabezpieczyc przed kolejnym poronieniem.
    Najlepiej ograniczyc tez nabiał i produkty z glutenem,nie mówie wykluczyc bo to tez niezbyt dobre.Ale najwazniejsze to ta spora dawka kwasu foliowego który lekarz ci przepisze i uzupełnienie jeszcze metylowaną formą.Nadmiar kwasu wysikasz wiec zbytnio nie zaszkodzi ten nadmiar,ale warto z lekarzem porozmawiac na temat ewentualnej ciązy,jakie ryzyko niesie ta mutacja.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Zrobiłam test owu i cień cienia ta 2 kreska więc owu odpada
    to teraz test ciązowy,mozliwe ze cien cienia wyjdzie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny ja juz po usg,wszystkie pęcherzyki pekly,są 3 ciałka żółte, j AK to dr powiedział 0,8 proc. Szansy na ciążę trojacza,ale jak to szybko skwitował ze tego byśmy nie chcieli:))
    Luteina podjezykowa od 18 do 32 dc i jak to powiedział nic więcej jie może powiedzieć,czekamy...
    wspaniałe wiesci,szanse na trojaczki małe ale ciut wieksze na blizniaki,szanse jednak są,wiec niech sie dzieje wola Boża :-) :-) <3 <3 <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to teraz test ciązowy,mozliwe ze cien cienia wyjdzie :-)
    Jagna jakby tak się stało to chyba bym ci dobre wino kupiła I dala. Ale U mnie to nie jest takie proste zajść W ciążę. Ale marzenie piękne

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna super wakacje się szykuja:)my myśleliśmy o fuercie
    tez kiedys myslelismy,równiez piekna wyspa,ale kiedys przyzeklismy sobie ze kiedys znów polecimy bo były super wakacje choc nie sądziłam ze az tak szybko tam polecimy,przymierzalismy sie do Grecji albo Chorwacji,jednak znajomi zaproponowali te wyspe wiec chetnie z nimi polecimy raz jeszcze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Dzięki pocieszylas mnie troche... też jestem po poronieniu a im więcej badań robię tym gorzej się z tym czuję bo wychodzą źle. Acard biore bo Ana mam dodatnie. Mam nadzieję że trafie na dobrego lekarza w końcu bo na razie odbijam się od ścian.

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży

Dziękuję bardzo! :)
    Ja do tej pory zrobiłam w kierunku trombofili I zespołu antyfosfolipidowego i wyszła tylko ta mutacja. ANA nie robiłam. Ale na wszelki wypadek dostałam encorton.
    Gin powiedziała ze jeśli nie daj Boże coś by się teraz złego stało to właśnie trzeba będzie immunologie badać.
    Ale jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że będzie dobrze, za tydzień powinno być już widac serduszko ❤
    Ale fakt dobry lekarz to podstawa. W tym udanym cyklu akurat zmienilam lekarke na nową bo czułam ze poprzednia mnie olewa. I np. dwóch poprzednich ginekologów twierdzilo ze nie należy mi się refundacja na clexane. A nowa gin od reki mi wypisala trzy opakowania z refundacją, słowa nie wspomniała o tym ze się nie da.
    Skąd jesteś? Może któraś z nas Ci kogoś poleci :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Czy w 12dpo wyjdzie coś na sikańcu? Mam jeden test i tak mnie korci by jutro spróbować.
    niektórym juz wychodzi w 11dpo,mnie w terminie @ nie wyszedł dopiero trzy dni po terminie bladzioch przy becie 560,wiec wszystko zalezy od testu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Hejka, w poniedziałek betuję, to będzie 14 dzień po zastrzyku i 13 po IUI;) powinno byc wiarygodnie

Zdradzę Wam, że juz mam plan na kolejny cykl, mianowicie robię sobie przerwę i lecę do Edynburga;) czekam tylko na wynik bety i zamawiam lub nie bilety
    piękny wyjazd,ale mysle ze to troche poczeka :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Czy w 12dpo wyjdzie coś na sikańcu? Mam jeden test i tak mnie korci by jutro spróbować.

Próbuj :) mi wyszedł cień drugiej kreski w 11dpo nie z porannego moczu. Na drugi dzień beta 106. Każdy organizm jest inny ale spróbować zawsze można :)
    Powodzenia!! :)
    Śle wiruski dla wszystkich &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ