X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie tu trochę czasu a Wy naprodukowałyście tyle wpisów:). Musiałam odpocząć od tego wszystkiego. Wszystkim które ujrzały dwie kreski gratuluje za pozostałe trzymam kciuki.Ja w kwietniu miałam HSG, w maju przerwa i teraz czerwcowy cykl na CLO. W 14 dc dostałam zastrzyk na pęknięcie. Były dwa pęcherzyki 20 i 21 mm. Wczorajsze USg w 18 dc potwierdziło owulacje (pękły oba) teraz 10 dni męczarni w oczekiwaniu na wynik.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rano wstalam,otwieram drzwi na osciez a na werandzie kobialka czeresni :-) którys ze sąsiadów nas poczęstował :-) :-)
    My tez mamy drzewka czeresni ale niestety nie mają owoców,tesciowa kupila dwa drzewka bo chciala nam kupic,ale durna wcisneli jej takie czeresnie ze jedna drugiej nie zapyla i w okolo sąsiedzi nie mają tskich gatunków co by spasowaly.Czytalam na necie to akurat te dwie które mamy nie mają wspólnego gatunku i zeby dwie owocowaly to trzeba dosadzic dwie :-)
    Tylko po jakiego nam cztery czeresnie...i tak sobie czwarty rok drzewka rosną,kwitną wiosną a owoców zero.
    Trzeba bedzie jedną wymienic na taką co by wzajemnie sie pyliły tylko mąz jakos to bagatelizuje a dla mnie bez sensu drzewa z których nie ma pozytku.
    Taki ogrodnik z naszej tesciowej jsk z koziej d... trąbka.
    Ostatnio marudzi bysmy posadzili pozeczke i agrest a ja nie przepadam a poza tym nie robie soków ani przetworów bo mój màz jest za wygodny,ciezko sloik ze sokiem otworzyc i zmieszac z wodą,wygodniej butelka z colà lub sok w kartonie,wiec jak mam patrzec jak krzaczki owocują a potem te owoce na ziemi bo nikt nie obiera wiec dla mnie to zbedne.Mam owoce ktore lubie i tyle wystarczy.Tesciowa zas jeczy ze czasem tski kompocik czy cos zrobic...powiedzialam ze dla dwóch garstek owoców które ona chce nie bede sadzic krzaków,bo sie zniszczą,chodzi na targ to sobie kupi te pare dkg.Rok temu wykopalismy agrest którego nikt nie obierał z owoców,a w ciągu 5 lat jsk tutaj mieszkam ani razu na ten agrest nie przyszla i nie zebrala wiec ja nie widze sensu.Tyle co mi tez zachce sie porzeczki na jedno ciasto to kupie na targu bez problemu.
    Tesciowa ma balkon w bloku to niech se tam sadzi co chce a od mojego ogrodu sio ! :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:57

Angie 31 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie tu trochę czasu a Wy naprodukowałyście tyle wpisów:). Musiałam odpocząć od tego wszystkiego. Wszystkim które ujrzały dwie kreski gratuluje za pozostałe trzymam kciuki.Ja w kwietniu miałam HSG, w maju przerwa i teraz czerwcowy cykl na CLO. W 14 dc dostałam zastrzyk na pęknięcie. Były dwa pęcherzyki 20 i 21 mm. Wczorajsze USg w 18 dc potwierdziło owulacje (pękły oba) teraz 10 dni męczarni w oczekiwaniu na wynik.
    Trzymam kochana &&&&&

ania1985 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Trzymam kochana &&&&&
    Jagna proszę trzymaj bo ja już jestem na skraju wytrzymałości.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:

To ja wysyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&
    Mnie się teraz udało zaraz po hsg także powodzenia!! ❤

ania1985 lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    To ja wysyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&
    Mnie się teraz udało zaraz po hsg także powodzenia!! ❤
    Moniaaa_1988 dzięki

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Trzymam mocno kciuki &&&&&&&&& <3

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:

Aniu super wieści :) Trzymam kciuki! :) &&&&&&&

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza...niech popada bo bardzo sucho jest.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    U mnie burza...niech popada bo bardzo sucho jest.
    O Jagna a w krakowie słońce, ciekawe czy dojdzie do nas,w sumie najważniejsze że wiszące surfinie ma.balkonie ściągnęłam na ziemię:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jagna u mnie wczoraj była burza, dzisiaj jest ładnie.

U mnie jakoś leci. Podchodzę na luzie do cyklu i odpoczywam.
    W ramach odpoczynku odkryłam na nowo swoją pasję do języków i nawet zastanawiam się czy nie rozpocząć studiów na kierunku filologia hiszpańska - wiem, że nie jest to tak popularny język jak niemiecki czy rosyjski - ale bardzo go lubię.

Trzymajcie się ciepło <3

daktylek lubi tę wiadomość

• daktylek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ja też miałam zamiar odświeżać języki, żeby głowę czymś zająć oprócz starań, owulacji itd. po studiach nie robilam nic z jezykami niestety i trochę ubolewam nad tym. we wlasnym zakresie odswiezasz jezyk? w jaki sposób?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Agnes ja też miałam zamiar odświeżać języki, żeby głowę czymś zająć oprócz starań, owulacji itd. po studiach nie robilam nic z jezykami niestety i trochę ubolewam nad tym. we wlasnym zakresie odswiezasz jezyk? w jaki sposób?
    Czytam książki w obcym języku, oglądam seriale, słucham radia w internecie.
    Mam też czasopisma takie do nauki, gdzie najważniejsze słówka są przetłumaczone.
    Na youtubie jest taka seria krótkich filmików extr@ - coś na przykładzie serialu Przyjaciele - ale w wersji bardziej zrozumiałej. - wiem, że jest w wersji angielskiej, hiszpańskiej i niemieckiej - ale może w innych też.

daktylek lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie Clostillbegytu, a mianowicie czy to dobrze, że temperatura podnosi się po nim ? Ogólnie bardzo niskie miałam w tych dniach temperatury, nawet bardzo a przyjmując ten lek temperatura znacząco rośnie... czy to dobry znak?:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie Clostillbegytu, a mianowicie czy to dobrze, że temperatura podnosi się po nim ? Ogólnie bardzo niskie miałam w tych dniach temperatury, nawet bardzo a przyjmując ten lek temperatura znacząco rośnie... czy to dobry znak?:)
    To chyba normalne mi w 1 cyklu dobijała do 37 po skończeniu kuracji ładnie spadła. Przy 2 to mam istną czkawkę na wykresie

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    To chyba normalne mi w 1 cyklu dobijała do 37 po skończeniu kuracji ładnie spadła. Przy 2 to mam istną czkawkę na wykresie

To bardzo się cieszę :) dziękuje za odp :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam teraz dziwne wzorki na wykresie, a to mój pierwszy cykl z Clo...

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:

Jaguś, pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Widziałam, że dwie ostatnie temperatury masz mierzone 11.30 i 13.00. Pewnie dlatego są wyższe niż te do 6 d.c. :) Ja bym się raczej nimi nie sugerowała.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    ja też mam teraz dziwne wzorki na wykresie, a to mój pierwszy cykl z Clo...
    O jednej porze mierzysz i masz takie wahania? Lutka trochę "wyprostowała" by ci 2 fazę. Ja poprzednio miałam iście ciążową 2 fazę tylko zakończoną @

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u mnie około 4dpo abrzuch ciągnie jak na @,piersi ciężkie. Moze jednak zapodać ten progesteron ?!

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ