X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co z tym naszym OF ? Juz myslalam ze moze całkiem im ta stronka padła :/
    Ania nie daj sie zniechęcić. Ja juz trzy lata sie staram i tez nic ale nie poddaje sie bo póki nie mam menopauzy to mam szanse :) ściskam cie mocno bo doskonale wiem co czujesz :( ale prawda jest taka ze jak sie podlamiesz i odpuścisz to stracisz tylko czas :( pomysł o inseminacji. Nie wiem jak u was sytuacja ale u mnie i męża wszystko sie mieści w normach a dzidzi nie ma wiec to chyba najgorsze co moze byc. Bo jak znasz powód ( nie rosnące lub nie pękające pecherzyki, endometrioza, słabe wyniki męża itd...) to wiadomo w czym tkwi problem i wiadomo jak z nim walczyc a w naszym przypadku to dupa :( nie wiadomo co powoduje to ze sie nie udaje, ale trzeba wierzyć i próbować ! :*
    Jagna jak tam twoje jajcory ? Kiedy masz monit ? Ja mam przeczucie ze to twoj miesiąc :)
    Angie a ty gdzie sie podziewasz nasz dobry aniolku ?
    Kinga ty jestes chyba w tym samym dniu cyklu co ja (11?) co z tym hsg ? Działacie czy odpuściłaś przed zabiegiem ?

A ja wam powiem dziewczyny ze to siemię lniane jest rewelacyjne. Mam mega ale to mega duzo śluzu :) polecam dziewczyny ktore maja z tym problem bo naprawdę pomaga a u mnie to go zawsze było jak na pustyni wody ;)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu rozumiem Cie :( u mnie tez kazdy kolejny negatyw to coraz wiekszy dramat. chyba jest na to tylko jedno lekarstwo...

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny oszaleje jestem po 5 cyklu na CLO pierwszym po HSG i zastrzyku na pękniecie dziś jest 29 dc - 15 dzień po podaniu zastrzyku i jedna kreska. Od rana wyje - 2 lata i 2 miesiące starań i ciągle nic.
    Aniu może jeszcze za wcześnie, postaraj się nie denerwować. I powtórz test za parę dni.
    3mam kciuki zeby się udało.ostatnio czytałam artykuł w ktorym bylo napisane, ze coraz wiecej par w UE stara sie o dziecko 2-3 lata. Dlugo ale najważniejsze, ze w koncu się udaje:-)

• syringe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy być twarde i wierzyć że się uda. Dobre nastawienie to połowa sukcesu. Wiem że jest trudno. Po każdym cyklu też jestem w rozsypce. Ale nie można się poddawać. :-)

APS lubi tę wiadomość

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam na wizytę,dam znać co i jak po.
    Pozdrawiam Was

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny oszaleje jestem po 5 cyklu na CLO pierwszym po HSG i zastrzyku na pękniecie dziś jest 29 dc - 15 dzień po podaniu zastrzyku i jedna kreska. Od rana wyje - 2 lata i 2 miesiące starań i ciągle nic.
    Ania nie poddawaj się!To dopiero pierwszy cykl po HSG. Z tego co czytałam to do pół roku po HSG jest największa szansa na sukces - także głowa do góry :)
    Im bardziej będziesz się spinać i nakręcać tym będzie ci ciężej.
    Ściskam Cie mocno i wysyłam wirtualne uściski :)

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny co z tym naszym OF ? Juz myslalam ze moze całkiem im ta stronka padła :/
    Ania nie daj sie zniechęcić. Ja juz trzy lata sie staram i tez nic ale nie poddaje sie bo póki nie mam menopauzy to mam szanse :) ściskam cie mocno bo doskonale wiem co czujesz :( ale prawda jest taka ze jak sie podlamiesz i odpuścisz to stracisz tylko czas :( pomysł o inseminacji. Nie wiem jak u was sytuacja ale u mnie i męża wszystko sie mieści w normach a dzidzi nie ma wiec to chyba najgorsze co moze byc. Bo jak znasz powód ( nie rosnące lub nie pękające pecherzyki, endometrioza, słabe wyniki męża itd...) to wiadomo w czym tkwi problem i wiadomo jak z nim walczyc a w naszym przypadku to dupa :( nie wiadomo co powoduje to ze sie nie udaje, ale trzeba wierzyć i próbować ! :*
    Jagna jak tam twoje jajcory ? Kiedy masz monit ? Ja mam przeczucie ze to twoj miesiąc :)
    Kinga ty jestes chyba w tym samym dniu cyklu co ja (11?) co z tym hsg ? Działacie czy odpuściłaś przed zabiegiem ?

A ja wam powiem dziewczyny ze to siemię lniane jest rewelacyjne. Mam mega ale to mega duzo śluzu :) polecam dziewczyny ktore maja z tym problem bo naprawdę pomaga a u mnie to go zawsze było jak na pustyni wody ;)

Jestem jestem kochana i strasznego mam stresa bo nie wiem co spakować jakie ubrania wziąć bo kupiłam sobie bilecik do Polski i za 4 godziny wylatuję u mnie dość chłodno tylko 20stopni i wiatr a rodzice meczą się w upale 30stopniowym.Jade na trzy dni tylko to nie poszaleje ale rodzice moi obchodzą 50 rocznicę ślubu i muszę to z nimi uczcić☺

teraz pytanie za 100 punktów jak ja mam zbadać sobie sluz kiedy moj ładuje we mnie codziennie swoje naboje! cały czas mam tam wilgotno ale nie możliwe żeby to było blisko owulacji bo ja mam bardzo późne zazwyczaj.
    Biedronciu ja tez dziś 11dc☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Angie no to jest wyzwanie skoro to robicie codziennie ale ja np sprawdzam rano po przebudzeniu i pierwszym siku :) jak jest na papierze to wtedy widzę ze mi sie ovuzbliza choć u mnie to z tym śluzem marniutko !
    AniaSraraczka powodzenia na wizycie! Czekam na dobre wiadomości! :)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja to nigdy nie miałam aż tak żeby na papierze zostało kurcze ostatnio zauważyłam że biedniutko u mnie z tym sluzem jedynie kiedy byłam stymulowana to się działo☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Czytam Was codziennie, ale widząc Wasze doświadczenia mam wrażenie, że nie mam o czym pisać... Taka głupia się czuje w tym wszystkim. Jedyne co mogę stwierdzić to na pewno to, że ten cykl jest "dziwny". Dziś 25dc i (jeżeli owu byla) to myślę że jakiś 7 dpo. Do 18dc czułam jajniki, potem 3 dni nic i potem znowu. W 23dc miałam ok godziny taki silny ból podbrzusza jak podczas 1-2 dnia okresu i od tego czasu czuje się hmm wzdęta? Od czasu do czasu też uklucie któregoś z jajników (czasami promieniuje aż do pachwin) albo chwilowy ból jak na okres... Chyba clo mi nieźle namieszało bo serio nie przypominam sobie podobnego cyklu nigdy. Aa i jeszcze od 3-4 dni bolą mnie sutki. Też mi się to wcześniej nie zdarzało.

Wgl to podziwiam Was dziewczyny starające się po kilka(nascie) miesięcy. Silne z Was babki! Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i obawiam się ze szybko złapie mnie (oby nie) załamanie... Ten pierwszy cykl to jakoś bez spiny ale obawiam się ze tak po trzecim nie będzie ciekawie :-) Ale trzeba myśleć pozytywnie w końcu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 19:15

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i tak:w sierpniu mam.powtórzyć wyrazy, chlamydie itp,a w kolejnym cyklu mam przyjsc na sprawdzenie dróżności jajowodow,gin mówi ze przed kolejną iui trzeba sprawdzić,żeby się czasem sytuacja nie powtórzyła, a gdyby się powtórzyła to już by było wskazanie do IVF,a on chce tego uniknąć jak powiedział.
    Powiedział ze to może być kwestia tego ze albo zrobil się już jakiś zrost od lutego aalbo może też być wada wrodzona ze np.te rzeski nie przrpychaja jajeczka,ze najlepiej to by było sprawdzić laparoskopia ale ze zaczniemy od dróżności. Mam nadzieje ze ta dróżnośc wystarczy bo gdybym miała mieć kolejna laparoskopie to wiem ze daje sobie siana z leczeniem na jakiś czas bo to juz by było ponad moje siły, ale postaram się być dobrej myśli i ze hsg wystarczy albo że po prostu okaże się że jest wszystko ok

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 trzymam kciuki by skończyło się tylko na hsg <3

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dużo się tu działo przez ostatnie dwa tygodnie trzymam kciuki za was :)

Ja wróciłam wczoraj z urlopu i zrobiłam betę bo lekarz kazał przed odstawieniem dupka zrobić i jestem zupełnie rozbita bo wynik wyszedł 1,84 jest to mój 13 dzień po owu więc wydaje mi się że na ciążę za niska ta beta ale lekarz kazał brać dalej dupka i w poniedzialek powtórzyć betę.
    Jak ja nie lubię tego czekania ...
    Miała może któraś z was tak niska betę w 13 dniu po owu, która rosla?

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:

Ja wróciłam wczoraj z urlopu i zrobiłam betę bo lekarz kazał przed odstawieniem dupka zrobić i jestem zupełnie rozbita bo wynik wyszedł 1,84 jest to mój 13 dzień po owu więc wydaje mi się że na ciążę za niska ta beta ale lekarz kazał brać dalej dupka i w poniedzialek powtórzyć betę.
    Dziwny faktycznie ten wynik,ja miałam niska w 13 dpo miałam 16,ona potem zaczęła rosnąć prawidłowo,no ale okazało się ze to cp,teraz tydzień po zabiegu mam betę 4,4...no ale zbadaj jak lekarz zaleca

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    AniaStaraczka85 trzymam kciuki by skończyło się tylko na hsg <3
    Dziękuję, a kiedy Ty wracasz do starań?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziwny faktycznie ten wynik,ja miałam niska w 13 dpo miałam 16,ona potem zaczęła rosnąć prawidłowo,no ale okazało się ze to cp,teraz tydzień po zabiegu mam betę 4,4...no ale zbadaj jak lekarz zaleca

Wiem Aniu jak u Ciebie to wyglądało i przykro mi z tego powodu... trzymałam kciuki żeby było wszystko dobrze u Ciebie (przytulam).
    Zbadać zbadam ale strasznie się denerwuje bo mam mutacje MTHFR i mam dostać clexane w ciąży tylko że lekarz powiedział że dopiero po uwidocznieniu serduszka przepisze mi ten lek ale obawiam się ze bez odpowiednich leków tego serduszka nie zobacze... moja pierwsza ciąża zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 5 tygodniu. :( Tylko wtedy betę miałam wyższa niż teraz a ta nadzieję wpędza mnie w panikę.

Nie wiecie czy w krk można zrobić gdzieś betę w niedzielę?

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Wiem Aniu jak u Ciebie to wyglądało i przykro mi z tego powodu... trzymałam kciuki żeby było wszystko dobrze u Ciebie (przytulam).
    Zbadać zbadam ale strasznie się denerwuje bo mam mutacje MTHFR i mam dostać clexane w ciąży tylko że lekarz powiedział że dopiero po uwidocznieniu serduszka przepisze mi ten lek ale obawiam się ze bez odpowiednich leków tego serduszka nie zobacze... moja pierwsza ciąża zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 5 tygodniu. :( Tylko wtedy betę miałam wyższa niż teraz a ta nadzieję wpędza mnie w panikę.

Nie wiecie czy w krk można zrobić gdzieś betę w niedzielę?
    Trzymam kciuki żeby było dobrze!!!
    Też z Krakowa jesteś? ?:))cholerka nie wiem czy w niedziele można, Sprawdz na stronie diagnostyki cze jakieś labo nie jest czynne

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... z okolic Zakopanego ale w kr wynik bety mam po 4 godzinach a u mnie na drugi dzień lub nawet po 2 dniach i wolę jechać do kr niż robić tutaj i tak długo czekać.
    Rzeczywiście diagnostyka na galla jest czynna 7 dni w tygodniu.
    Dzięki za pomoc :*

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

Hej Biedroneczko. U mnie dzisiaj czyli w sobotę 13 dc. Ten cykl odpoczywam od clo. No ale już od trzech dni mam płodny śluz, jak nigdy tak szybko jakoś. Całkiem nie odpuściłam, przytulanki są, tylko nie zwracam uwagi czy już czy za chwilę. W poniedziałek idę do kliniki do gina i zobaczymy na kiedy mnie umówi na hsg. No chyba że udało by się teraz, to bym miała to z głowy, ale w tym cyklu nie nastawiam się, że się uda. Będzie co ma być :)

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:

Moim zdaniem to negatyw,przykro mi.W diagnostyce ponad 5 to dopiero zaczyna sie ciąza.Ja normalnie mam 1-1,7 kiedy nie jestem w ciàzy wiec moim zdaniem tutsj w tym cyklu nic sie nie zmieni.Przykro mi

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ