CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny co z tym naszym OF ? Juz myslalam ze moze całkiem im ta stronka padła
Ania nie daj sie zniechęcić. Ja juz trzy lata sie staram i tez nic ale nie poddaje sie bo póki nie mam menopauzy to mam szanseściskam cie mocno bo doskonale wiem co czujesz
ale prawda jest taka ze jak sie podlamiesz i odpuścisz to stracisz tylko czas
pomysł o inseminacji. Nie wiem jak u was sytuacja ale u mnie i męża wszystko sie mieści w normach a dzidzi nie ma wiec to chyba najgorsze co moze byc. Bo jak znasz powód ( nie rosnące lub nie pękające pecherzyki, endometrioza, słabe wyniki męża itd...) to wiadomo w czym tkwi problem i wiadomo jak z nim walczyc a w naszym przypadku to dupa
nie wiadomo co powoduje to ze sie nie udaje, ale trzeba wierzyć i próbować ! :*
Jagna jak tam twoje jajcory ? Kiedy masz monit ? Ja mam przeczucie ze to twoj miesiąc
Angie a ty gdzie sie podziewasz nasz dobry aniolku ?
Kinga ty jestes chyba w tym samym dniu cyklu co ja (11?) co z tym hsg ? Działacie czy odpuściłaś przed zabiegiem ?
A ja wam powiem dziewczyny ze to siemię lniane jest rewelacyjne. Mam mega ale to mega duzo śluzupolecam dziewczyny ktore maja z tym problem bo naprawdę pomaga a u mnie to go zawsze było jak na pustyni wody
Będzie córeczka -
Aniu rozumiem Cie
u mnie tez kazdy kolejny negatyw to coraz wiekszy dramat. chyba jest na to tylko jedno lekarstwo...
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualnyania1985 wrote:Dziewczyny oszaleje jestem po 5 cyklu na CLO pierwszym po HSG i zastrzyku na pękniecie dziś jest 29 dc - 15 dzień po podaniu zastrzyku i jedna kreska. Od rana wyje - 2 lata i 2 miesiące starań i ciągle nic.
3mam kciuki zeby się udało.ostatnio czytałam artykuł w ktorym bylo napisane, ze coraz wiecej par w UE stara sie o dziecko 2-3 lata. Dlugo ale najważniejsze, ze w koncu się udaje:-) -
ania1985 wrote:Dziewczyny oszaleje jestem po 5 cyklu na CLO pierwszym po HSG i zastrzyku na pękniecie dziś jest 29 dc - 15 dzień po podaniu zastrzyku i jedna kreska. Od rana wyje - 2 lata i 2 miesiące starań i ciągle nic.
Im bardziej będziesz się spinać i nakręcać tym będzie ci ciężej.
Ściskam Cie mocno i wysyłam wirtualne uściski -
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny co z tym naszym OF ? Juz myslalam ze moze całkiem im ta stronka padła
Ania nie daj sie zniechęcić. Ja juz trzy lata sie staram i tez nic ale nie poddaje sie bo póki nie mam menopauzy to mam szanseściskam cie mocno bo doskonale wiem co czujesz
pomysł o inseminacji. Nie wiem jak u was sytuacja ale u mnie i męża wszystko sie mieści w normach a dzidzi nie ma wiec to chyba najgorsze co moze byc. Bo jak znasz powód ( nie rosnące lub nie pękające pecherzyki, endometrioza, słabe wyniki męża itd...) to wiadomo w czym tkwi problem i wiadomo jak z nim walczyc a w naszym przypadku to dupa
Jagna jak tam twoje jajcory ? Kiedy masz monit ? Ja mam przeczucie ze to twoj miesiąc
Kinga ty jestes chyba w tym samym dniu cyklu co ja (11?) co z tym hsg ? Działacie czy odpuściłaś przed zabiegiem ?
A ja wam powiem dziewczyny ze to siemię lniane jest rewelacyjne. Mam mega ale to mega duzo śluzupolecam dziewczyny ktore maja z tym problem bo naprawdę pomaga a u mnie to go zawsze było jak na pustyni wody
Jestem jestem kochana i strasznego mam stresa bo nie wiem co spakować jakie ubrania wziąć bo kupiłam sobie bilecik do Polski i za 4 godziny wylatuję u mnie dość chłodno tylko 20stopni i wiatr a rodzice meczą się w upale 30stopniowym.Jade na trzy dni tylko to nie poszaleje ale rodzice moi obchodzą 50 rocznicę ślubu i muszę to z nimi uczcić☺
teraz pytanie za 100 punktów jak ja mam zbadać sobie sluz kiedy moj ładuje we mnie codziennie swoje naboje! cały czas mam tam wilgotno ale nie możliwe żeby to było blisko owulacji bo ja mam bardzo późne zazwyczaj.
Biedronciu ja tez dziś 11dc☺
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Oj Angie no to jest wyzwanie skoro to robicie codziennie ale ja np sprawdzam rano po przebudzeniu i pierwszym siku
jak jest na papierze to wtedy widzę ze mi sie ovuzbliza choć u mnie to z tym śluzem marniutko !
AniaSraraczka powodzenia na wizycie! Czekam na dobre wiadomości!
Będzie córeczka -
oj ja to nigdy nie miałam aż tak żeby na papierze zostało kurcze ostatnio zauważyłam że biedniutko u mnie z tym sluzem jedynie kiedy byłam stymulowana to się działo☺
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Witajcie
Czytam Was codziennie, ale widząc Wasze doświadczenia mam wrażenie, że nie mam o czym pisać... Taka głupia się czuje w tym wszystkim. Jedyne co mogę stwierdzić to na pewno to, że ten cykl jest "dziwny". Dziś 25dc i (jeżeli owu byla) to myślę że jakiś 7 dpo. Do 18dc czułam jajniki, potem 3 dni nic i potem znowu. W 23dc miałam ok godziny taki silny ból podbrzusza jak podczas 1-2 dnia okresu i od tego czasu czuje się hmm wzdęta? Od czasu do czasu też uklucie któregoś z jajników (czasami promieniuje aż do pachwin) albo chwilowy ból jak na okres... Chyba clo mi nieźle namieszało bo serio nie przypominam sobie podobnego cyklu nigdy. Aa i jeszcze od 3-4 dni bolą mnie sutki. Też mi się to wcześniej nie zdarzało.
Wgl to podziwiam Was dziewczyny starające się po kilka(nascie) miesięcy. Silne z Was babki! Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i obawiam się ze szybko złapie mnie (oby nie) załamanie... Ten pierwszy cykl to jakoś bez spiny ale obawiam się ze tak po trzecim nie będzie ciekawieAle trzeba myśleć pozytywnie w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 19:15
-
Ja juz po wizycie i tak:w sierpniu mam.powtórzyć wyrazy, chlamydie itp,a w kolejnym cyklu mam przyjsc na sprawdzenie dróżności jajowodow,gin mówi ze przed kolejną iui trzeba sprawdzić,żeby się czasem sytuacja nie powtórzyła, a gdyby się powtórzyła to już by było wskazanie do IVF,a on chce tego uniknąć jak powiedział.
Powiedział ze to może być kwestia tego ze albo zrobil się już jakiś zrost od lutego aalbo może też być wada wrodzona ze np.te rzeski nie przrpychaja jajeczka,ze najlepiej to by było sprawdzić laparoskopia ale ze zaczniemy od dróżności. Mam nadzieje ze ta dróżnośc wystarczy bo gdybym miała mieć kolejna laparoskopie to wiem ze daje sobie siana z leczeniem na jakiś czas bo to juz by było ponad moje siły, ale postaram się być dobrej myśli i ze hsg wystarczy albo że po prostu okaże się że jest wszystko ok -
Hej dziewczyny
Dużo się tu działo przez ostatnie dwa tygodnie trzymam kciuki za was
Ja wróciłam wczoraj z urlopu i zrobiłam betę bo lekarz kazał przed odstawieniem dupka zrobić i jestem zupełnie rozbita bo wynik wyszedł 1,84 jest to mój 13 dzień po owu więc wydaje mi się że na ciążę za niska ta beta ale lekarz kazał brać dalej dupka i w poniedzialek powtórzyć betę.
Jak ja nie lubię tego czekania ...
Miała może któraś z was tak niska betę w 13 dniu po owu, która rosla?Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Hej dziewczyny
Ja wróciłam wczoraj z urlopu i zrobiłam betę bo lekarz kazał przed odstawieniem dupka zrobić i jestem zupełnie rozbita bo wynik wyszedł 1,84 jest to mój 13 dzień po owu więc wydaje mi się że na ciążę za niska ta beta ale lekarz kazał brać dalej dupka i w poniedzialek powtórzyć betę.
Miała może któraś z was tak niska betę w 13 dniu po owu, która rosla? -
AniaStaraczka85 wrote:Dziwny faktycznie ten wynik,ja miałam niska w 13 dpo miałam 16,ona potem zaczęła rosnąć prawidłowo,no ale okazało się ze to cp,teraz tydzień po zabiegu mam betę 4,4...no ale zbadaj jak lekarz zaleca
Wiem Aniu jak u Ciebie to wyglądało i przykro mi z tego powodu... trzymałam kciuki żeby było wszystko dobrze u Ciebie (przytulam).
Zbadać zbadam ale strasznie się denerwuje bo mam mutacje MTHFR i mam dostać clexane w ciąży tylko że lekarz powiedział że dopiero po uwidocznieniu serduszka przepisze mi ten lek ale obawiam się ze bez odpowiednich leków tego serduszka nie zobacze... moja pierwsza ciąża zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 5 tygodniu.Tylko wtedy betę miałam wyższa niż teraz a ta nadzieję wpędza mnie w panikę.
Nie wiecie czy w krk można zrobić gdzieś betę w niedzielę?Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Wiem Aniu jak u Ciebie to wyglądało i przykro mi z tego powodu... trzymałam kciuki żeby było wszystko dobrze u Ciebie (przytulam).
Zbadać zbadam ale strasznie się denerwuje bo mam mutacje MTHFR i mam dostać clexane w ciąży tylko że lekarz powiedział że dopiero po uwidocznieniu serduszka przepisze mi ten lek ale obawiam się ze bez odpowiednich leków tego serduszka nie zobacze... moja pierwsza ciąża zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 5 tygodniu.Tylko wtedy betę miałam wyższa niż teraz a ta nadzieję wpędza mnie w panikę.
Nie wiecie czy w krk można zrobić gdzieś betę w niedzielę?
Też z Krakowa jesteś? ?)cholerka nie wiem czy w niedziele można, Sprawdz na stronie diagnostyki cze jakieś labo nie jest czynne
-
Nie... z okolic Zakopanego ale w kr wynik bety mam po 4 godzinach a u mnie na drugi dzień lub nawet po 2 dniach i wolę jechać do kr niż robić tutaj i tak długo czekać.
Rzeczywiście diagnostyka na galla jest czynna 7 dni w tygodniu.
Dzięki za pomoc :*Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny co z tym naszym OF ? Juz myslalam ze moze całkiem im ta stronka padła
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Goja88 wrote:Hej dziewczyny
Miała może któraś z was tak niska betę w 13 dniu po owu, która rosla?Antoś IVF,Julisia natural