CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:cześć dziewczyny, dziś mój 35 dc (2 cykl z clo) a okresu nadal brak
test ciążowy 2 dni temu wyszedł negatywny. 1 cykl z clo trwał 27 dni więc teraz już się trochę martwić zaczęłam, zwłaszcza, że od niedzieli biorę luteinę.
A ile dni po ovu jestes?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 17:42
Antoś IVF,Julisia natural
-
Olciaaa wrote:cześć dziewczyny, dziś mój 35 dc (2 cykl z clo) a okresu nadal brak
test ciążowy 2 dni temu wyszedł negatywny. 1 cykl z clo trwał 27 dni więc teraz już się trochę martwić zaczęłam, zwłaszcza, że od niedzieli biorę luteinę.
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Jesli 10dni po terminie @ dalej jej nie bedzie a test negatywny to musisz isc na usg.
A ile dni po ovu jestes?
Wg wykresu na OF to 7 dzień po owu, ale jak byłam na usg w 25 dniu cyklu to nie było widać pęcherzyka, lekarka nie potrafiła stwierdzić czy doszło do owulacji, ale ja obawiam się, że nie bo testy owu wychodziły mi negatywnePowiedziała mi, że jak 31-32 dc nie będzie okresu to mam brać luteinę 2 tabletki dziennie.
-
nick nieaktualnysyringe wrote:Olciu też tak miałam w tym cyklu. Właśnie dziś łaskawie przyszła @ w 38dc. Idź do lekarza niech Ci zrobi Usg i będziesz miała sprawę jasna. U mnie okazało się że owulacji nie było i dlatego taki długi cykl.
To chyba u mnie tak samo będzie, przed chwilą zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnySyringe który jest to Twój cykl z clo? Mój 2, w 1 miałam owulację, a teraz miałam brać większą dawkę leku (2 tabl) i nic z tego nie wyszło.
-
AniaStaraczka85 wrote:Juz sobie przygotowałam listę pytań na jutro do gina,hihihi pisze je zawsze na komórce i ostatnio położyłam telefon przed soba i w niego zaglądałam to się tak dziwnie patrzył może myślał że go nagrywam czy co hahahah;)
Na ten wakacyjny czas na szczęście mamy mnóstwo fajnych rzeczy zaplanowanych wiec myślę że szybko zleci,dziś była u mnie Pani w pracy której córka w pierwsza ciążę. Zaszła pozamaciczna a teraz w maju urodziła zdrowego chłopczyka,wiec takie historie tez na mnie dobrze wplywaja:))mam nadzieje ze szybko dostaniesz zielone swiatło..beta juz powinna byc negatywna,nie byly to wartosci wysokie.
Poza tym udanych wakacjija mam tyle pracy kolo domu ze nawet nie mysle o staraniach,gdyby nie wizyty u lekarzy to pewnie jeszcze bardziej poczułabym komfort wspólzycia
-
Orbitka wrote:aniu gratuluje i mam nadzieje ze nas wszytkie pociągniesz za soba. ja rowniez rozpoczynam cykl z clo to juz 4 ale pierwszy po hsg;. w poniedziałek monitoring. ciekawe co wYChoduje;D
mam nadzieje ze ostatni
-
Jagna 75 wrote:Witam i ja
OF sie chyba przegrzalo,znów nie mozna bylo tu wejsc.
Dzis mialam wizyte u immunologa,bylam pod wrazeniem ze na nfz a tak traktuje pacjentki.Siedzialam u niego godzine,nie uslyszałam słowa ze to nie ma sensu po pierwszym poronieniu te badania.Zaskoczony był ze tak solidnie sie przygotowalam do wizyty(stos badan)które kazde ma znaczenie i jest wazne,do pełnej listy brakowalo mi trzech badan które od razu zlecił i kolejną wizyte mam za dwa tygodnie.Powiem wam ze zaden lekarz nawet prywatnie nigdy mnie tak nie przyjął,z cierpliwoscià i z podejsciem ze wiele czynników ma wpływ na ciąze jak i utracenie jej,powód zawsze jakis jest.
Pogoda super,jednak jakis taki dzis senny mam dzien i troche jakby mi słabo,lekka arytmia,chyba clo daje o sobie znac.Jeszcze dwa dni i czekanie na jajeczka..
Parsleyek witaj,powodzenia z clo31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jeszcze raz witam wszystkie dziewczynki, sporo tu nowych twarzy. Nie było mnie kilka dni, bo dym w robocie miałam straszliwy! Ale już od 07.07. mam urlop i planujemy jakieś last minute do Grecji lub Hiszpanii, zobaczymy co się trafi:) Anusiu, cieszę się, że jajowód cały i że masz takie dobre nastawienie! My - rocznik 85' - to jednak twardziochy jesteśmy, nie ma co!
A ja byłam w poniedziałek w klinice, miałam robione usg i badanie na wymaz z szyjki na zapalenia wszelakie i jest wszystko super! Mało tego, w jajniku rośnie pęcherzyk 15,5mm i endo 7,5mm. Lekarz już teraz daje mi zielone światło, pomimo łyżeczkowania 31.05.! Kazał się nie unikać z mężem:) Więc już dzisiaj działamy:) Niestety, jutro przyjeżdżają moi rodzice na weekend, więc na spokojnie tylko dziś i w niedzielę się poprzytulamy, co ma być, to będzie:)))) Mam jakieś takie świetne nastawienie, dziewczyny!31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Hej dziewczynki :* Jagna, a jakich badań Ci brakowało? Ja też swoją teczkę badań uzupełniam, dlatego pytam. ANA2 odebrałam i mam słabo pozytywne 1:160, tak jak Ty. Wybieram się na NFZ do reumatologa i chyba prywatnie do immunologa, bo kolejki masakryczne.
Brakowalo mi Bialko S,Bialko C i antytrombina III.Reszte na kolejnej wizycie juz bardziej wnikliwie.Antoś IVF,Julisia natural
-
Opolanka 85 wrote:Jeszcze raz witam wszystkie dziewczynki, sporo tu nowych twarzy. Nie było mnie kilka dni, bo dym w robocie miałam straszliwy! Ale już od 07.07. mam urlop i planujemy jakieś last minute do Grecji lub Hiszpanii, zobaczymy co się trafi:) Anusiu, cieszę się, że jajowód cały i że masz takie dobre nastawienie! My - rocznik 85' - to jednak twardziochy jesteśmy, nie ma co!
A ja byłam w poniedziałek w klinice, miałam robione usg i badanie na wymaz z szyjki na zapalenia wszelakie i jest wszystko super! Mało tego, w jajniku rośnie pęcherzyk 15,5mm i endo 7,5mm. Lekarz już teraz daje mi zielone światło, pomimo łyżeczkowania 31.05.! Kazał się nie unikać z mężem:) Więc już dzisiaj działamy:) Niestety, jutro przyjeżdżają moi rodzice na weekend, więc na spokojnie tylko dziś i w niedzielę się poprzytulamy, co ma być, to będzie:)))) Mam jakieś takie świetne nastawienie, dziewczyny!Antoś IVF,Julisia natural
-
Hejka
a ja dziś byłam u lekarza co wystawił mi skierowanie na laparo i jak sie okazuję będzie mnie operował...dostałam antyki żeby wydłużyć cykl, bo termin przyjęcia do szpitala wypada mi 25dc a zabieg 28 dc...z tym że boje sie antyków czytałam że po nich hormony mogą szaleć...brała któraś z Was Sylvie?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Hejka
a ja dziś byłam u lekarza co wystawił mi skierowanie na laparo i jak sie okazuję będzie mnie operował...dostałam antyki żeby wydłużyć cykl, bo termin przyjęcia do szpitala wypada mi 25dc a zabieg 28 dc...z tym że boje sie antyków czytałam że po nich hormony mogą szaleć...brała któraś z Was Sylvie? -
AniaStaraczka85 wrote:Ja w pierwszym cyklu po antykach zaszłam wiec nie jest tak zle:)
Tak teraz poczytałam ulotkę w necie i podobno nie mogę ich brać bo mam nadciśnienie i migreny...chyba zadzwonię jutro do niego i spytam co mam robić...nie chce sobie zaszkodzićPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Olciaaa wrote:To chyba u mnie tak samo będzie, przed chwilą zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny
Syringe który jest to Twój cykl z clo? Mój 2, w 1 miałam owulację, a teraz miałam brać większą dawkę leku (2 tabl) i nic z tego nie wyszło.
-
Wedmoczka wrote:Tak teraz poczytałam ulotkę w necie i podobno nie mogę ich brać bo mam nadciśnienie i migreny...chyba zadzwonię jutro do niego i spytam co mam robić...nie chce sobie zaszkodzićAntoś IVF,Julisia natural