X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do was pytanie bo mam mętlik e głowie dziś mam chyba 56 dc brałam duphaston na wywołanie @ jednak dalej nic odstawiłam 4 dni temu bo miałam brać 5dni 2x1. Po wzięciu pierwszej tabletki wieczorem następnego dnia miałam skok PTC i nadal się ladnie trzyma. I teraz moje pytanie czy to wynik duphastonu? Czy jednak miałam owu bo niby śluz i szyjka by wskazywały ze mogła być. Niby duphaston nie wpływa na tem. Są opinie ze jednak wpływa wiec ok ale czy tyle po odstawieniu nadal może być wysoka PTC z powodu duphastonu czy raczej po odstawieniu powinno wrócić do normy?
    Bardzo was proszę o pomoc bo już jie wiem ile jeszcze czekać i na co. Miałam.zaczynac clo ale nie mam jak...

Jagna witaj dziewczyny dopytywaly co się z Tobą dziej na wątku po stracie :)
    może ty mi coś podpowiesz masz naprawdę duża wiedzę w tych tematach :)
    Z góry dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:51

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka moj gin twierdzi ze mozna wiecej miesiecy stymulowac, ale tak jak mowi Jagna lepiej wyprobowac inny lek, letrozol a potem moze gonal... jest jeszcze troche mozliwosci, pewnie wiecej niz cierpliwosci :)

Elmo a test ciazowy robilas? ;)

Dziewczyny ile razy w ciagu cyklu zazwyczaj chodzicie na monit?

Ja cos lapie zalamke, bylam w poniedzialek na usg i na dzisiaj mam przewidziany pregnyl ale testy owu zamiast ciemniec to jasnieja.... nie wiem co mi znowu fiksuje. normalnie to wlasnie dzisiaj powinny zaczynac ciemniec. i juz sie waham czy brac ten zastrzyk, czy nie jest za wczesnie. bo tak to po 2 dniach ciemnych testow mam owulke.
    a w ogole to czy jest mozliwe zeby po clo miec wiecej niz 1 pecherzyk ale na obu jajnikach? na usg mialam 1 na prawym ktory sama widzialam ale cos mnie lewy kluje, jest taka opcja ze i tam cos jest?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps na test za wcześnie u mnie tak 14 dni po owu najwcześniej wychodził pozytywy w poprzednich ciazach:) ale tem daje nadzieję jeśli to nie skutek leku...

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Cześć dziewczyny mam do was pytanie bo mam mętlik e głowie dziś mam chyba 56 dc brałam duphaston na wywołanie @ jednak dalej nic odstawiłam 4 dni temu bo miałam brać 5dni 2x1. Po wzięciu pierwszej tabletki wieczorem następnego dnia miałam skok PTC i nadal się ladnie trzyma. I teraz moje pytanie czy to wynik duphastonu? Czy jednak miałam owu bo niby śluz i szyjka by wskazywały ze mogła być. Niby duphaston nie wpływa na tem. Są opinie ze jednak wpływa wiec ok ale czy tyle po odstawieniu nadal może być wysoka PTC z powodu duphastonu czy raczej po odstawieniu powinno wrócić do normy?
    Bardzo was proszę o pomoc bo już jie wiem ile jeszcze czekać i na co. Miałam.zaczynac clo ale nie mam jak...

Jagna witaj dziewczyny dopytywalybco się z Tobą dziej na wątku po stracie :) może ty mi coś podpowiedzieć masz naprawdę duża wiedzę w tych tematach :)
    Z góry dzięki :)
    czesc,jesli chodzi o temperature to dupek fałszuje tempki,nie powinno sie nią sugerowac.Cykl masz faktycznie długi,w trakcie nie było zadnych plamien?
    Jesli chodzi o te ovu to nie wiem czy taka dawka dupka jej nie zablokowała...
    A nie miałas usg przed braniem dupka?Powinno widac ewentualne pęcherzyki jesli myslisz ze mogła byc ovu.
    Z pewnoscią do 10 dni po odstawieniu powinna przyjsc @ wiec jeszcze nic straconego.Poza tym testy ciązowe negatywne?
    A na wątku sie odezwe,tylko troche mam do nadrobienia bo tyle sie dzieje ze mało czasu na internet i to co mam ogarnąc,częsciowo pozytkuje ten czas na cos co odciąga mnie od neta.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Orbitka moj gin twierdzi ze mozna wiecej miesiecy stymulowac, ale tak jak mowi Jagna lepiej wyprobowac inny lek, letrozol a potem moze gonal... jest jeszcze troche mozliwosci, pewnie wiecej niz cierpliwosci :)

Elmo a test ciazowy robilas? ;)

Dziewczyny ile razy w ciagu cyklu zazwyczaj chodzicie na monit?

Ja cos lapie zalamke, bylam w poniedzialek na usg i na dzisiaj mam przewidziany pregnyl ale testy owu zamiast ciemniec to jasnieja.... nie wiem co mi znowu fiksuje. normalnie to wlasnie dzisiaj powinny zaczynac ciemniec. i juz sie waham czy brac ten zastrzyk, czy nie jest za wczesnie. bo tak to po 2 dniach ciemnych testow mam owulke.
    a w ogole to czy jest mozliwe zeby po clo miec wiecej niz 1 pecherzyk ale na obu jajnikach? na usg mialam 1 na prawym ktory sama widzialam ale cos mnie lewy kluje, jest taka opcja ze i tam cos jest?
    a ile miał dominujący pęcherzyk?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo,patrzyłam na twój wykres,mam nadzieje ze te tempki to nie wina dupka bo dobrze wróżą,tak za trzy dni mozesz spróbowac zrobic test,nic nie tracisz...powodzenia.
    Bywają tak długie cykle i bardzo pózne ovu,nawet ciąze sie trafiają :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 00:22

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna w on miał we wtorek 19,5 mn ale ostatnio pękł przy 30. Jestem wlasnie po 1 przegnylu i chyba wezmę drugi ale to tak wyglada jakby już była owulka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 00:34

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dzięki za odzew nie miałam.usg bo cykl zakładałem.zr jest bez owu skoro już taki długi i tylko z lekarzem przez telefon rozmawiałam i mówił.ze mogę wziąć właśnie w takiej dawce. A testu jeszcze nie robiłam.bo jeszcze czekam kilka dni dziś tem.znowu.wyzsza i.dziwi mnie właśnie ze juz.5 dni nie biorę a tem ładna... Zobaczymy mam nadzieje ze za klika dni się wyjasni

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Jagna w on miał we wtorek 19,5 mn ale ostatnio pękł przy 30. Jestem wlasnie po 1 przegnylu i chyba wezmę drugi ale to tak wyglada jakby już była owulka
    Zastrzyk przyspiesza dojrzewanie jajek na ostatnim etapie,tak wiec on musi pèknàc i czekac nie bedzie :-) powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Jagna dzięki za odzew nie miałam.usg bo cykl zakładałem.zr jest bez owu skoro już taki długi i tylko z lekarzem przez telefon rozmawiałam i mówił.ze mogę wziąć właśnie w takiej dawce. A testu jeszcze nie robiłam.bo jeszcze czekam kilka dni dziś tem.znowu.wyzsza i.dziwi mnie właśnie ze juz.5 dni nie biorę a tem ładna... Zobaczymy mam nadzieje ze za klika dni się wyjasni
    Oby pozytywnie :-)
    Mysle ze to juz nie dupek miesza w tej temperaturze,to juz naturalne hormony

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę do Was bo Wy mądre dziewczynki jestescie i lubie czytac to forum. A mam pytanie. Moze ktoras miala podobna sytuacje. Bylam w 22 dc na usg bo mialam w tym cyklu parcie na pecherz i balam sie ze mam torbiele (mialam stymulacje CLO i ovitrelle na pekniecie). Okazalo sie ze jest 1 torbiel do kontroli ale reszta pekla(mialam 3 pecherzyki)i jest duzo plynu w zatoce Douglasa.owulacja byla ok 15 czerwca wiec skad ten plyn?lekarz nie skomentowal tego w zaden sposob a mi sie to pytanie nasunelo jak juz wyszlam oczywiscie...

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Aps na test za wcześnie u mnie tak 14 dni po owu najwcześniej wychodził pozytywy w poprzednich ciazach:) ale tem daje nadzieję jeśli to nie skutek leku...

Ja miałam podobną sytuację w tamtym roku. Brałam clo ale lekarz stwierdził że cykl będzie bezowulacyjny. Ponieważ nie chciałam żeby cykl trwał w nieskończoność to od 24 dc zaczęłam brać luteine na wywołanie @. Brałam ja przez 5 dni. W drugim dniu brania luteiny temperatura skoczyła a na wizycie za kilka dni okazało się ze jestem właśnie po owulacji. W 44 dc test ciążowy wyszedł pozytywny a beta prawie 3000. Także natura czasami płata nam figle i robi po swojemu czego Ci życzę :)
    Powodzenia ❤

APS, Elmo13 lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu wzielam w nocy 2 pregnyle a dzisiaj tempka juz wysoka i jestem prawie pewna ze zastrzyki byly juz po owulacji :( mam nadzieje ze sobie tym nie zaszkodzilam....

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleje jestem po 5 cyklu na CLO pierwszym po HSG i zastrzyku na pękniecie dziś jest 29 dc - 15 dzień po podaniu zastrzyku i jedna kreska. Od rana wyje - 2 lata i 2 miesiące starań i ciągle nic.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa dziękuję właśnie takiej odpowiedzi szukałam czy jest szansa :) a resztę czas pokaże w poprzednie ciążę de donoszą 2 tez zawsze udało mi.sie zajść bardzo późno w cyklu i nijak.sie miało to do om data zawsze na podstawie usg. Wiec może i.tym razem. Zobaczymy
    Jagna ja też właśnie myślę że to już trochę za długo.zeby duphaston tak.dziala na tem ale czas pokaże co z tego będzie bardzo wam dziękuję za pomoc teraz pozostaje czekać na cud;)
    Wam również powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 10:43

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae właśnie płyn w zatoce Daglasa często jest to potwierdzenie owulacji.jego obecność właśnie świadczy o tym ze się odbyla :) wiec bądź dobrej myśli a trzy pęcherzyki... No no może będą wieloraczki :) życzę szczęścia.

Pazyfae lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mysle ze nie na kazdego antyki zle wpływają,ale zapytac nie zaszkodzi,moze zaleci inne.Daj znac jak bedziesz wiedziec

Mi nie chodzi o to że skutki uboczne... to są przeciwwskazania do brania tych antyków...dzwoniłam odebrała jakaś pani i kazała dzwonić po 13...czekam dalej

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1985 nie można się poddawać. A Twój partner się badał? Zobaczysz jeszcze się uda. Wszystkim nam się uda. Ja w to wierzę. :-)

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syringe wrote:
    Ania 1985 nie można się poddawać. A Twój partner się badał? Zobaczysz jeszcze się uda. Wszystkim nam się uda. Ja w to wierzę. :-)
    Syringe - dzięki. Tak badał się dwa razy i jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 11:35

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie martw się niedługo do ciebie dołączę.

Chyba upał przytłacza nas wszystkich

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ