X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A ja drogie Panie dzisiaj pobieram ostatni zastrzyk i jutro podglądanie jajeczek, na szczęście mam huk roboty, więc nie mam kiedy rozmyślać;)

ściskam Was wszystkie i życzę dobrego startu w nowy tydzień, czy może ktoś testuje niedługo? dobre wieści by się przydały;)
    Oj,trzymam za ciebie kciuki,msm nadzieje ze tym razem sie uda.Ja pewnie IUI po wakacjach no chyba ze zaskoczy na clo choc wątpie :-) jednak do konca trzeba miec nadzieje,trzeba do konca wykorzystac kazdą szanse

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja mam takie pytanie , pytam was bo wy w temacie clo bardziej obeznane. Czy uwazacie, slyszalyscie czy tez czytalyscie ze po clo ciążę są bardziej narażone na poronienie lub obumarcie płodu. Gdzies mi się to obilo o uszy i teraz spędza mi sen z powiek. Ostatnie usg miałam w 7 tyg i teraz zaczelam panikowac.

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Hej dziewczyny a ja mam takie pytanie , pytam was bo wy w temacie clo bardziej obeznane. Czy uwazacie, slyszalyscie czy tez czytalyscie ze po clo ciążę są bardziej narażone na poronienie lub obumarcie płodu. Gdzies mi się to obilo o uszy i teraz spędza mi sen z powiek. Ostatnie usg miałam w 7 tyg i teraz zaczelam panikowac.
    Nie panikuj na zapas!!!
    Faktycznie słyszałam o tym ze ciążę po stymulacji lekami czy po technikach wspomaganego rozrodu faktycznie są troszkę słabsze i narażone na poronienie,ale to nie jest tak ze jest to reguła, zwiększony odsetek poronień jest podobno po cyklach stymulowanych i różnych iui i ivf,ale nie ma co się na zapas schizowac zwłaszcza jak jest wszystko dobrze

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :).
    A ja sobie siedzę w klinice i czekam na wizytę. Doktorek ma opóźnienie, zobaczymy ile będę tu czekała. Ale mam nadzieję że mnie umówi na to hsg

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla was :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wybaczcie, że znowu wpadam tutaj tylko z szybkim pytaniem, ale ostatnio staram się ograniczyć wchodzenie na ovufriend, przestałam też mierzyć temperaturę - nie chcę się za bardzo nakręcać, może uda mi się trochę wyluzować ;)

Ale do rzeczy - obecnie to mój drugi cykl z Clo, w pierwszym brałam od 5dc i owulacja była 18dc. W tym cyklu biorę od 3dc i przez wyjazdy mogę dopiero przyjść 13 dc na monitoring. Myślicie, że to nie będzie za późno? Boję się, że owu może przyspieszyć i nawet się nie dowiem, jaki był ten pęcherzyk przed pęknięciem. Ale z drugiej strony co mi da takie info, najważniejsze, żeby owulacja po prostu była... Sama nie wiem. Może udałoby mi się iść 10 dc, ale na mega spinie czasowej. Nie wiem, czy jest sens?

Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie! <3

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Tak,to prawda jednak ty juz widze 11 tydzien wiec nie masz co sie bac,raczej to pierwsze tygodnie są decydujàce tak do 8 tygodnia.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Cześć dziewczyny! Wybaczcie, że znowu wpadam tutaj tylko z szybkim pytaniem, ale ostatnio staram się ograniczyć wchodzenie na ovufriend, przestałam też mierzyć temperaturę - nie chcę się za bardzo nakręcać, może uda mi się trochę wyluzować ;)

Ale do rzeczy - obecnie to mój drugi cykl z Clo, w pierwszym brałam od 5dc i owulacja była 18dc. W tym cyklu biorę od 3dc i przez wyjazdy mogę dopiero przyjść 13 dc na monitoring. Myślicie, że to nie będzie za późno? Boję się, że owu może przyspieszyć i nawet się nie dowiem, jaki był ten pęcherzyk przed pęknięciem. Ale z drugiej strony co mi da takie info, najważniejsze, żeby owulacja po prostu była... Sama nie wiem. Może udałoby mi się iść 10 dc, ale na mega spinie czasowej. Nie wiem, czy jest sens?

Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie! <3
    Mysle ze ten 13 to akurat przed samą ovu bedziesz

kate55 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis,trzymam kciuki by wszystko bylo po twojej mysli

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Miłego dnia dla was :)
    Na wzajem kochana :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis hsg mam 19 lipca, już w nowym cyklu bo teraz jest już po owu i lekarz woli to zrobić przed

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dziękuję Ci za odpowiedź <3

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Aneczkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

ja też mam drugi cykl z clo i powiem Ci, że mi to bardzo przyspieszyło owulację, a dokładniej tak jak piszesz poszłam na monitoring w 12 dc a lekarz potwierdził, że owu była w 10 dc.. miesiąc wcześniej miałam w 16 dc.. więc różnie to może być. Mój lekarz twierdzi, że najważniejsze, że była owulacja.. nie ważne z jakiego pęcherzyka. ja np. dwa razy miałam z jakiegoś "nierównego pęcherzyka" który nie wyglądał jak balonik ;)

cud!!! w ciąży od 21.02.2018- 7t7d
    niby wszystko ok.. a jednak.. w oczekiwaniu na ciążę :)5 cykl z clo, duphaston(maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień)
    05.2016- HSG jajowody drożne
    11.2015 Badanie nasienia męża- ok
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dzisiaj tsh i ft4. Tsh jest 1, a ft4 15,64. Czyli tu też wszystko w normie. Chociaż tyle wiem

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam to moj pierwszy cykl po hsg i mampo jednym pecherzyku w jajniku i pani doktor mowi ze to sie rzadko zdarza i namawiała mnie dzis na inseminacje.. doradzcie cos czy jest sens od razy probowac inseminacje czy starac sie naturalnie ... tym bardziej ze po hsg jeszcze nie probowalismy.. to pierszy cykl..

w4sqyx8db6pby0vm.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Robiłam dzisiaj tsh i ft4. Tsh jest 1, a ft4 15,64. Czyli tu też wszystko w normie. Chociaż tyle wiem

o to rewelacyjne wyniki, nic się nie dzieje tarczycowo, Kinga, trzymam kciuki za ten cykl!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    witam to moj pierwszy cykl po hsg i mampo jednym pecherzyku w jajniku i pani doktor mowi ze to sie rzadko zdarza i namawiała mnie dzis na inseminacje.. doradzcie cos czy jest sens od razy probowac inseminacje czy starac sie naturalnie ... tym bardziej ze po hsg jeszcze nie probowalismy.. to pierszy cykl..

Orbitka zależy jak bardzo jesteście zdeterminowani, np. Twoi wiekiem;) ja bym na IUI szła;) z resztą idę jak tylko jutro mi doktorek powie że coś wyhodowałam;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Orbitka zależy jak bardzo jesteście zdeterminowani, np. Twoi wiekiem;) ja bym na IUI szła;) z resztą idę jak tylko jutro mi doktorek powie że coś wyhodowałam;)
    mam dopiero 23 lata takze młoda jestem... chciałabym kilka cykli sprobowac naturalnie.jakie to wszystko trudne.. no i koszt 600zł

w4sqyx8db6pby0vm.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    mam dopiero 23 lata takze młoda jestem... chciałabym kilka cykli sprobowac naturalnie.jakie to wszystko trudne.. no i koszt 600zł

Orbitka, jak bym 23 lata miała, to bym do 30 na naturalnym cyklu jechała;) próbuj naturalnie!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Jesli przed hsg mialas cykle z clo i nic nie wyszlo to ja bym spróbowała,dla mnie to kusząca propozycja..

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ