X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Biore Clo 3 cykl i w tym juz od sobity bolą mnie mocno jajniki. Nawet śmiać się nie mogę bo mnie ciągnie. Do tego strasznie sutki mnie bolą gdy je dotknę. Nie moge ich umyc podczas kąpieli tak bolą.w poprzednich cyklach z clo tak nie mialam. Moze ktoraś też tak miała. Dodam że biore też Inofem od tego cyklu
    Jajniki to normalny objaw,mnie piersi bolaly w cyklu kiedy zaszlam w ciàze ale to dopiero pare dni po ovu.W zeszlym cyklu mialam wrazliwe piersi ale nie zeby bolały juz od ovu.Mydle ze ze wzrostem progesteronu ból piersi powinien ustàpic

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Biore Clo 3 cykl i w tym juz od sobity bolą mnie mocno jajniki. Nawet śmiać się nie mogę bo mnie ciągnie. Do tego strasznie sutki mnie bolą gdy je dotknę. Nie moge ich umyc podczas kąpieli tak bolą.w poprzednich cyklach z clo tak nie mialam. Moze ktoraś też tak miała. Dodam że biore też Inofem od tego cyklu

Ja tak miałam w zeszłym cyklu. Jajniki bolały mnie niesamowicie, a sutki - tak jak mówisz - nawet umyć było ciężko. Wszystko minęło niestety z nadejściem @. Myślę że u każdej z nas te same objawy mogą zwiastować zupełnie co innego także nie ma co się sugerować :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niki blędem bylo badac tsh po miesiàcu kiedy zwiększylas na 50.Dlatego ze po miesiącu zawsze wartosci są wyzsze a potem powoli spada i normuje siè.Co za lekarka jełop jakis skoro tak błednie cie leczy.Mislas poczekac minimum dwa miesiàce i wynik bylby zadawalający a ona po miesiacu kiedy wartosci byly wysokie dodatkowo jeszcze zwiększyla dawke,normalne ze wtedy tsh zjedzie a FT tez nie bedzie prawidlowe a hormony zacznà ci swirowac.Wróc do 50ki i za minimum 6-8 tygodni powinno byc dobrze
    Też byłam zdziwiona kiedy kazała mi zrobić wynik po miesiącu bo przecież gdzieś tam czytałam że tak naprawdę TSH badanie w danym dniu daje pogląd na to co było miesiąc wcześniej nie wiem jak to jest nie znam się ale tak czy tak byłam zdziwiona powiem ci szczerze że od kiedy zwiększyłam to dawkę ty zamiast lepiej to czuję się tak a nie do życia i tak dziwnie kręci mi w głowie też mam zastrzeżenia co do kompetencji mojej lekarki dlatego mam termin na pierwszego sierpnia u innej pani endokrynolog którą także polecało mi kilka osób bo już od dawna bardzo mnie zastanawiało to jak mnie leczy. To mówisz żebym lepiej znowu zaczęła brać pięćdziesiątkę? Boję się że jak zostanę przy tej dużej dawce to TSH spadnie Jeszcze bardziej a z drugiej strony zastanawiam się dlaczego ft4 tak nie ruszyło szybko jak TSH nie wiem jestem w tym temacie jeszcze głupia i naprawdę wszystkim się denerwuje Także dziękuję za informację

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki moja jełopowata endo tez mi podwyzszyla dawke kiedy tsh mialam juz 1,28 ale ona uparla sie ze jeszcze ciut obnizy,tylko zrobila tak ze bylo potem ponizej normy,wrócilam wiec z dawki 75 na 50 i 75na przemisn by troche dzwignàc.Tez mam wizyte 1 sierpnia u nowego endo,ma dobre opinie i ciezko bylo dostac siè na wizyte,od marca czekam na te wizyte.Pewnie za glowe sie chyci jak zobaczy moje wyniki.Ale ja juz sama dawke zmienilam bo wyniki same mówily ze nie moge takiej dawki,zobaczymy jakà on kaze brac.Na razie zmienilam 50 na przemian z 75,nie moge nagle zejsc z 75 na 50 bo nie unormuje tsh jesli gwaltownie podskoczy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niki moja jełopowata endo tez mi podwyzszyla dawke kiedy tsh mialam juz 1,28 ale ona uparla sie ze jeszcze ciut obnizy,tylko zrobila tak ze bylo potem ponizej normy,wrócilam wiec z dawki 75 na 50 i 75na przemisn by troche dzwignàc.Tez mam wizyte 1 sierpnia u nowego endo,ma dobre opinie i ciezko bylo dostac siè na wizyte,od marca czekam na te wizyte.Pewnie za glowe sie chyci jak zobaczy moje wyniki.Ale ja juz sama dawke zmienilam bo wyniki same mówily ze nie moge takiej dawki,zobaczymy jakà on kaze brac.Na razie zmienilam 50 na przemian z 75,nie moge nagle zejsc z 75 na 50 bo nie unormuje tsh jesli gwaltownie podskoczy.
    Kurcze ale ja jestem zła na tą całą sytuację...widzę że nie jestem z tym sama...to jak ja mam zrobić z tą dawką...zmniejszyć na 50 czy tak jak Ty brać na przemian? Muszę wytrzymać do kolejnej wizyty i Ty również. Oby nam się trafili lepsi lekarze... a jak Twoje ft4?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez 50,powinno byc dobrze dla ciebie, ze wzgledu ze mialas niską dawke.Zresztà sama zobaczysz co lekarz ci powie na wizycie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Kurcze ale ja jestem zła na tą całą sytuację...widzę że nie jestem z tym sama...to jak ja mam zrobić z tą dawką...zmniejszyć na 50 czy tak jak Ty brać na przemian? Muszę wytrzymać do kolejnej wizyty i Ty również. Oby nam się trafili lepsi lekarze... a jak Twoje ft4?
    Skąd jesteś? Jeśli potrzebujesz namiary na dobrego endokrynologa to służę - Śląsk. Ale terminy długie mimo ceny wizyty 250 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 23:57

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Skąd jesteś? Jeśli potrzebujesz namiary na dobrego endokrynologa to służę - Śląsk. Ale terminy długie mimo ceny wizyty 250 zł.
    Oj kochana niestety do Śląska mi daleko Ja jestem z zachodniopomorskiego i bardzo bym chciała trafić na dobrego endokrynologa Bo szczerze mówiąc to już naprawdę Myślę że nie mogę ufać żadnemu lekarzowi Wydaje mi się że wszyscy mają olewające podejście do pacjentów

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Witam dziewczyny czy jest to któraś która mogłaby mi pomóc odnośnie niedoczynności tarczycy... miesiąc temu moja tarczyca zaczęła szaleć przez ponad rok leczenia TSH było w normie nagle wskoczyło powyżej normy i wynosiła 5,5 A ft4 0.8 przy normie 0.93-1.7 zalecono mi zwiększyć dawkę leku na euthyrox 75 i po miesiącu zrobić kolejne wyniki Właśnie odebrałam owy wyniki No i już nic z tego nie rozumiem TSH spadło poniżej normy wynosi 0.223 przy normie 0.270-4.2 co oznaczałoby że większa dawka tabletek zadziałała aż za dobrze jednak Niepokoi mnie wynik ft4 który wcale zbyt dużo się nie poprawił ponieważ wynosi 0.99 przy normie 0.93-1.7 Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego mimo dostarczania większej dawki hormonów ale on się nie poprawił Niepokoi mnie ten wynik ponieważ chciałabym wreszcie zajść w ciążę przez skoki TSH musiałam ten miesiąc w leczeniu odpuścić nie brałam clo ponieważ lekarz chciałabym unormowała sprawy z tarczycą i zobaczymy co za miesiąc No i teraz nie wiem co o tym myśleć Czy kolejny miesiąc będę musiała odpuścić czy co robić Dlaczego to wszystko tak dziwnie skacze nie mam już sił na to.
    Niki po miesiącu to trochę szybko te badania.może być ze dostalas za wysoka dawke euthyroxu. Możesz również miec niedobór selenu i cynku co powoduje zle wyniki ft4 i ft3

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna ja raz tak bralam na przemian dwie różne wielkości euthyroxu i nie skończylo się dobrze, tarczyca zwariowala. Powinnas brac euthyrox jednej wielkości pomiędzy 75 a 50. Wiem też ze nie zwiększa się ani nie zmniejsza dawki od razu tak gwałtownie tylko stopniowo

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Mój cykl jest owulacyjny czy bezowulacyjny ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan, bez monitoringu ciężko stwierdzić, temperatury wyglądają na owulacyjne, ale pewności nigdy nie bedzie jeśli usg tego nie potwierdzi

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam pytanie do dziewczyn z mutacjami- ja mam MTHFR c677t i PAI-1 4g a więc szukałam lekarza który da mi clexane od pozytywnej bety( bo mój obecny chce dać dopiero jak zobaczy serduszko) i trafiłam do lekarza który wydaje mi się że mówi z sensem i zaproponował mi clexane od owulacji recepta już wykupiona jeszcze czekam na wyniki krzepliwości krwi które mam przesłać lekarzowi i ruszamy ... czy ktoś może brał ten lek od owulacji?

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie czy miewacie czasami tak dziwne wykresy jak mój obecny? Przeraża mnie że jest taki prosty pierwszy raz taki mam i boję się czy nie zwiastuje to czasem coś zlego?

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Dokładnie tak jak napisała ojejku, temperatury niby wyglądają na cykl owulacyjny, ale to może potwierdzić tylko monitoring...

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie czy miewacie czasami tak dziwne wykresy jak mój obecny? Przeraża mnie że jest taki prosty pierwszy raz taki mam i boję się czy nie zwiastuje to czasem coś zlego?
    Goja bardzo ładny wykres. Nie masz się czym martwić. To znaczy że masz stabilny progesteron i ładnie się podniósł 6dpo, tak jak powinien. Trzymam kciuki!!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Hej dziewczyny :) mam pytanie do dziewczyn z mutacjami- ja mam MTHFR c677t i PAI-1 4g a więc szukałam lekarza który da mi clexane od pozytywnej bety( bo mój obecny chce dać dopiero jak zobaczy serduszko) i trafiłam do lekarza który wydaje mi się że mówi z sensem i zaproponował mi clexane od owulacji recepta już wykupiona jeszcze czekam na wyniki krzepliwości krwi które mam przesłać lekarzowi i ruszamy ... czy ktoś może brał ten lek od owulacji?
    ja mam brac od pozytywnego testu. ale od owulacj wydaje się być sensowne bardzo. Mój lekarz jednak czeka na pierwsze sygnały o ciaży. Dostałaś receptę z refundacją, mam nadzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 09:38

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, jeśli robilas progesteron 7 dni po owu i wyszedł 8 to szału nie ma. Owu niby jest od 10, ale pwlnowartosciowa owu jest od 20. Ja miałam na naturalnym cyklu progesteron 15-16, gin mówił ze ok, a tak naprawdę była to niepelnowartosciowa owu, wystarczyło u mnie pół tabletki clo, progesteron był po owu 22 i ciąża

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Jagna ja raz tak bralam na przemian dwie różne wielkości euthyroxu i nie skończylo się dobrze, tarczyca zwariowala. Powinnas brac euthyrox jednej wielkości pomiędzy 75 a 50. Wiem też ze nie zwiększa się ani nie zmniejsza dawki od razu tak gwałtownie tylko stopniowo
    Przez dwa lata brslam 50 i bylo ok,potem nagle tsh w gore i kazala brac 50 z 75 na przemian i bylo ok,ale pani doktor bylo malo 1,28 i kazala brac 75 i poszlo ponizej normy.Za tydzien wizyta,zobaczymy co nowy endo zadecyduje.Na razie biore na przemian bo to bylo dobre,nie chce od razu na 50 bo podskoczy za duzo.Nie jestem jedynà osobà która stosuje dwie dawki,moja przyjaciólka bierze 50 od pon.do piatku a w weekend 75.Tak wiec dla mnie nie dziwne a dziala.Moja tarczyca i tak szaleje,zresztà czterdziestke minęlam wiec hormony i tak robià swoje.Mam nadzieje ze nowy lekarz mojà tarczyce troche uspokoi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To tylko monitoring pokaze nie wykres.

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ