CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki69 wrote:Hej byłam u lekarza niestety cykl bez clo jest cyklem bezowulacji. Błona cienka 7mm pęcherzyki małe 28dc. Mam brać duphaston bo jest obawa że naturalnie okres nie przyjdzie no i od kolejnego cyklu clo i monitoring...
Niki69, na szczęście jest CLO, a gdyby nie pomogło to mnóstwo innych dopalaczy jajek;) które nie rujnują endometrium, także trzeba chwytać wiatr w żagle i nie poddawać się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 16:41
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Niki69, na szczęście jest CLO, a gdyby nie pomogło to mnóstwo innych dopalaczy jajek;) które nie rujnują endometrium, także trzeba chwytać wiatr w żagle i nie poddawać się!
-
Właśnie sobie przypomniałam, jak gadałam z doktorkiem w czasie IUI i on zaprezentował mi pewną teorię z wiktymologii, która sprawdza się chyba u par starających się o baby, otóż w wiktymologii jest taka teoria, że to strach potencjalnej ofiary przyciąga sprawcę i tak samo my mamy w głowie lęk przed niepłodnością, który tę niepłodność powoduje, a pary co boją się płodności, najczęściej w te ciążę zachodzą
i co Wy na to? moim zdaniem coś w tym jest...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Właśnie sobie przypomniałam, jak gadałam z doktorkiem w czasie IUI i on zaprezentował mi pewną teorię z wiktymologii, która sprawdza się chyba u par starających się o baby, otóż w wiktymologii jest taka teoria, że to strach potencjalnej ofiary przyciąga sprawcę i tak samo my mamy w głowie lęk przed niepłodnością, który tę niepłodność powoduje, a pary co boją się płodności, najczęściej w te ciążę zachodzą
i co Wy na to? moim zdaniem coś w tym jest....Antoś IVF,Julisia natural
-
mamakejti wrote:Właśnie sobie przypomniałam, jak gadałam z doktorkiem w czasie IUI i on zaprezentował mi pewną teorię z wiktymologii, która sprawdza się chyba u par starających się o baby, otóż w wiktymologii jest taka teoria, że to strach potencjalnej ofiary przyciąga sprawcę i tak samo my mamy w głowie lęk przed niepłodnością, który tę niepłodność powoduje, a pary co boją się płodności, najczęściej w te ciążę zachodzą
i co Wy na to? moim zdaniem coś w tym jest....
Tyle razy słyszałam historie "jak odpuściłam, to się udało", że wydaje mi się że psychika zdecydowanie ma wpływ na to co się z nami dzieje!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Jagna 75 wrote:Wlasnie czekam pod gabinetem,chce sprawdzic czy jakims cudem mam swoją ovu.Jesli nie bedzie,to juz nie pozwole doktorkowi na stymulacje bez zastrzyku.Mam obawy ale i nadzieje..
Trzymam kciuki za dobre wieści!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Jagna 75 wrote:Wlasnie czekam pod gabinetem,chce sprawdzic czy jakims cudem mam swoją ovu.Jesli nie bedzie,to juz nie pozwole doktorkowi na stymulacje bez zastrzyku.Mam obawy ale i nadzieje..
mocno zaciskam kciuki, żeby ovu była! a jak czujesz swoje ciało? daje jakieś znaki na ovu?"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Hej dziewczyny melduję beta 11 dpo 23,12 ... 13 dpo beta 100,90
Przesyłam wiruski. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& w szczególności dla dziewczyn które miały dzisiaj inseminacje i dla tych co mają owulację w tym tygodniu. Trzymam kciukimarzusiax, mamakejti, Wedmoczka, moniaaa_1988, Katka80, Amc, ana1122, Marti2015, sunset06, Jagna 75, Kinga40 lubią tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Hej dziewczyny melduję beta 11 dpo 23,12 ... 13 dpo beta 100,90
Przesyłam wiruski. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& w szczególności dla dziewczyn które miały dzisiaj inseminacje i dla tych co mają owulację w tym tygodniu. Trzymam kciuki
Goja88 - bosko, pięknie dziękujemy za wiruski! takie świeżutkie, hohohohoho!
Ale Ci zazdroszczę! (pozytywnie) Megawiadomość! Nudnej ciąży!Goja88 lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Goja88 wrote:Hej dziewczyny melduję beta 11 dpo 23,12 ... 13 dpo beta 100,90
Przesyłam wiruski. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& w szczególności dla dziewczyn które miały dzisiaj inseminacje i dla tych co mają owulację w tym tygodniu. Trzymam kciuki
Jaki piękny przyrost bety!!! ja również łapię wiruski, choć ja już po owulce i czekam...
Wielkie gratulacje i spokojnej, a wręcz nudnej ciąży!Goja88 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Angie - zasusz lub klonuj tę koniczynkę, niech jej magia trwa;) jatoszka, Goja - im się udało w okienku transferowym (do piątku), trzeba je przedłużyć, w imieniu swoim i Jagny - przynajmniej do 10 sierpnia, bo chyba obie wtedy betujemy;)
niech moc będzie z Tobą!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dziewczyny, przepraszam jeśli będzie to głupie pytanie, ale wybaczcie jeszcze dobrze się nie znam.
Czy przy braniu clo warto jest zbadać progesteron? Nie badałam go nigdy wcześniej. Według ovufriend jutro mam 8dpo, więc chyba dobry czas na badanie...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:Dziewczyny, przepraszam jeśli będzie to głupie pytanie, ale wybaczcie jeszcze dobrze się nie znam.
Czy przy braniu clo warto jest zbadać progesteron? Nie badałam go nigdy wcześniej. Według ovufriend jutro mam 8dpo, więc chyba dobry czas na badanie...
Droga, ja nie badałam sobie progesteronu inaczej niż przy polowaniu na owulację, więc nie pomogę Ci za bardzo;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Angie - zasusz lub klonuj tę koniczynkę, niech jej magia trwa;) jatoszka, Goja - im się udało w okienku transferowym (do piątku), trzeba je przedłużyć, w imieniu swoim i Jagny - przynajmniej do 10 sierpnia, bo chyba obie wtedy betujemy;)
niech moc będzie z Tobą!
noszę ją w futerale od telefonu.Czyli cały czas przy dupie☺ niech magia trwa do 10 sierpnia❤
Goja Jatoszka gratulacje!❤❤❤jatoszka lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:ana1122 juz?
-
Dziewczyny A czy któraś z was miała taki problem że zanukład jej miesiączka i okazało się że to z powodu bardzo niskiego poziomu LH FSH i estradiolu oraz problemów z tarczycą? Czy któraś z was jakieś leczenie pomogło wreszcie wywołać owulację i podnieść poziom tych hormonów?
-
ana1122 wrote:Tak już po. Powiem wam że te iui to taki pic na wodę według mnie. Podają ci W Jakieś strzykawce i koniec wizyty. Myślałam że to inaczej będzie wyglądać
super to teraz odliczamy❤☺
wiesz niby pic ale oni w tej strzykawce mają samych bohaterów bo oni je tam sortuja☺Marti2015 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤