CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Tak już po. Powiem wam że te iui to taki pic na wodę według mnie. Podają ci W Jakieś strzykawce i koniec wizyty. Myślałam że to inaczej będzie wyglądać
A miałaś usg przed? czy IUI była na pękniętym pęcherzyku u Ciebie? No i jakie masz zalecenia po? progesteron od jutra?
procedura jest rzeczywiście krótka, bo chodzi w sumie o to, żeby spreparować nasienie
(skondensować liczbę żołnierzy na ml) wybrać wcześniej najszybszych snajperów, a samo podanie to chwilka, skrócenie drogi armii, żeby się nie namęczyła;)
czyli 10 sierpnia betujemy? Angie jest nas zatem 3;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 19:36
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Angie 31 wrote:super to teraz odliczamy❤☺
wiesz niby pic ale oni w tej strzykawce mają samych bohaterów bo oni je tam sortuja☺ -
mamakejti wrote:A miałaś usg przed? czy IUI była na pękniętym pęcherzyku u Ciebie? No i jakie masz zalecenia po? progesteron od jutra?
procedura jest rzeczywiście krótka, bo chodzi w sumie o to, żeby spreparować nasienie
(skondensować liczbę żołnierzy na ml) wybrać wcześniej najszybszych snajperów, a samo podanie to chwilka, skrócenie drogi armii, żeby się nie namęczyła;)
czyli 10 sierpnia betujemy? Angie jest nas zatem 3;) -
ana1122 wrote:Ale czuje że to wszystko mi wyleciało. W ogóle lekarz sam powiedział że rzadko się udaje i żeby Myślec o ivf A później żebyśmy poczekali i naturalnie się starali bo młodzi jesteśmy
Moja Droga, pozwol, że tak skomentuję co Twój lekarz powiedział: pier..nie o Chopinie!
Udaje się, statystyki pokazują, że się udaje, naturalnie można się starać, nawet do 50-tki można strzelac i zamartwiać się, ze nie wychodzi, po to są techniki wspomagania, żeby wspomagac, ale najpierw porządnie zdiagnozować, jak mąż ma słabe parametry, to możecie się zabzykać na śmierć (sorry, że tak dosadnie) i nic z tego nie będzie, IUI pomaga w ataku desantowym na jajo! Ja mam pełną świadomość, że nasionka mamy słabe i marne szanse na naturalsa, a dodatkowo czas płynie na naszą niekorzyść, więc cenię mojego doktorka, który na 1 wizycie powiedział, że "wbrew jego etyce jest okradanie Pani z czasu reprodukcyjnego".
Ufff, rozpisałam się, sorry;) Kochana póki co to czekamy do 10 sierpnia a potem dalsze decyzje przed nami!
Moje zalecenia po: lutagen 1 raz dziennie, Acard 2 razy i Encorton x1jatoszka lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Ana1122 - jesteś nastawiona na 1 IUI i tak będzie! Wróżę 10 sierpnia betę koło 30.
Pozytywne nastawienie działa cuda;) -
ana1122 wrote:Ale czuje że to wszystko mi wyleciało. W ogóle lekarz sam powiedział że rzadko się udaje i żeby Myślec o ivf A później żebyśmy poczekali i naturalnie się starali bo młodzi jesteśmy
och kochana wyleciec musi☺ jakby ci mialy zostać wszystkie to co byś chciała 10-cioraczki urodzić albo i więcej? jest jajo jest plemnik spotykają się zakochują od pierwszego wejrzenia i teraz im tam nie przeszkadzaj bo na pierwszej randce w ciemno lekko nie jest☺
będzie super !ana1122 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Troche pózno ale jestem,musialam jechac po kase do domu bo dupka nusialam wykupic i juz łyknąc.
Ovulacja byla,to dobra wiadomosc ale endometrium liche okolo 6.Lekarz powiedzial ze najwazniejsze ze ovu byla,stosunek a jak sie bedzie mialo zagniezdzic to w kazdym endometrium.Fakt dobrze by bylo gdyby mialo juz 10 ale on jest dobrej mysli,bo jest dporo pacjentek które z poczatku slabe endo miały i ciaza byla,czasem nawet w ciazy przychodzą a endo nie ciàzowe a wszystko i tak gra.Moze i ma racje,kazał nic sie nie przejmowac,robota zrobiona wiec teraz czekac spokojnie.Czlowiek od tych cyferek swiruje,kiedy nie pokazujà standardówana1122 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:och kochana wyleciec musi☺ jakby ci mialy zostać wszystkie to co byś chciała 10-cioraczki urodzić albo i więcej? jest jajo jest plemnik spotykają się zakochują od pierwszego wejrzenia i teraz im tam nie przeszkadzaj bo na pierwszej randce w ciemno lekko nie jest☺
będzie super ! -
ana1122 wrote:Oj chyba bym wolała 10 raczki niż znowu tyle lat się starać o dziecko
dobra to idę szukać 10-ciolistnej koniczynki na specjalne życzenie❤ana1122 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna na plus na pewno to że jajko samo pękło bez wspomagacza. Co do endometrium to myślę że te stymulację je rujnują. Ja po 4 cyklu miałam też tylko 6,4mm w trakcie owulki. I do tego skąpe miesiączki. Gin to olał, choc myślę że niesłusznie. Trzymam jednak kciuki żeby z takim endo się udało.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Katka80 wrote:Jagna na plus na pewno to że jajko samo pękło bez wspomagacza. Co do endometrium to myślę że te stymulację je rujnują. Ja po 4 cyklu miałam też tylko 6,4mm w trakcie owulki. I do tego skąpe miesiączki. Gin to olał, choc myślę że niesłusznie. Trzymam jednak kciuki żeby z takim endo się udało.Antoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:o losie to rwij kochana prześlij mi z jedną i otwieramy prywatne przedszkole☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:04
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
-
mamakejti wrote:mocno zaciskam kciuki, żeby ovu była! a jak czujesz swoje ciało? daje jakieś znaki na ovu?Antoś IVF,Julisia natural
-
Goja88 wrote:Hej dziewczyny melduję beta 11 dpo 23,12 ... 13 dpo beta 100,90
Przesyłam wiruski. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& w szczególności dla dziewczyn które miały dzisiaj inseminacje i dla tych co mają owulację w tym tygodniu. Trzymam kciukigratuluje i zycze spokojnej ciazy
Goja88 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural