X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chcę Wam zameldować, że po tym, jak świadomie zrezygnowałam z antybiotyku, mojemu uchu wcale nie szło tak dobrze;( dzisiaj o 7:40 rano (bo tylko taki termin znalazłam) poszłam do naszej regionalnej sławy i gwiazdy w zakresie laryngologii, no i jestem pod wrażeniem, po raz pierwszy ktoś i sprawdził ciśnienie w uchu, obejrzał wszystkie otwory naturalne głowy i powiedział, że w uchu nic nie mam tylko katar mi nacieka i muszę go zwalczyć, a antybiotyki to dopiero jak mi po katarze przytkane ucho nie zejdzie...i z uśmiechem przyjął, że mi lekarz poz zastrzyki domięśniowe przepisał...odnalazłam już mojego laryngloga i póki co będę się go trzymała;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni a zaległości mam tyle ze hoho. Staram się czytać na bieżąco, ale w razie co to gratuluje wszystkim które ujrzały dwie kreski a za resztę trzymam kciuki:)

Zawoziłam mojego syna do dziadków a tam z netem ciężko.
    Ja czekam na @ z niecierpliwością jak nigdy. Chciałaby aby już była bo zaczęłabym nowy cykl i stymulacje. Ale pewnie jeszcze się na nią naczekam:( Od poronienia minęły dopiero 27 dni.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. jeśli któraś z was potrzebuje bromergon lub euthyrox112 to służę opakowaniami :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. jeśli któraś z was potrzebuje bromergon lub euthyrox112 to służę opakowaniami :)

Piękna, ja bym chętnie euthutox odkupiła, bo moja endo na urlopie a konczy mi się, tylko jak tu sobie dane podać? masz agnes jakiś pomysł?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, byłam dzisiaj na badaniach i na stronie mam już pierwszy wynik. B12 wyszło 273 przy normie 191 - 663 czyli w sumie bardzo średnio. Endokrynolog mówił że powinno być ponad 300. Badałyście to?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Podaje newsy z linii frontu. Wczoraj byłam u gina z wynikami męża i swoimi. Cukier i insulina u mnie w normie czyli "tylko PCOS", brak owu bez stymulacji. No a męża wyniki Gin uznał za niezbyt dobre lekko mówiąc i, że jeśli jest poniżej 10mln plemników to kieruje się raczej do IUI. Skierował bas do kliniki nieplodnosci. Proponował angeliusa w kato i dr Gretke. Ten niestety już tam nie przyjmuje, wiec zapisalismy się do dr. Pawła Juraszek. Wiadomo, trochę nam smutno, że na naturalne poczęcie raczej liczyć nie możemy ale już z nadzieją czekam na wizytę w angeliusie. Mam nadzieje, ze coś poradzą. Trochę mnie martwi, że mężowi szykują się znowu obligatoryjne wyjazdy służbowe i boję się, że jak na złość będzie to wypadało w owulacje i nie będzie jak pobrać nasienia :/ no ale głową do góry i będziemy walczyc.
    Miłego dnia :-)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Podaje newsy z linii frontu. Wczoraj byłam u gina z wynikami męża i swoimi. Cukier i insulina u mnie w normie czyli "tylko PCOS", brak owu bez stymulacji. No a męża wyniki Gin uznał za niezbyt dobre lekko mówiąc i, że jeśli jest poniżej 10mln plemników to kieruje się raczej do IUI. Skierował bas do kliniki nieplodnosci. Proponował angeliusa w kato i dr Gretke. Ten niestety już tam nie przyjmuje, wiec zapisalismy się do dr. Pawła Juraszek. Wiadomo, trochę nam smutno, że na naturalne poczęcie raczej liczyć nie możemy ale już z nadzieją czekam na wizytę w angeliusie. Mam nadzieje, ze coś poradzą. Trochę mnie martwi, że mężowi szykują się znowu obligatoryjne wyjazdy służbowe i boję się, że jak na złość będzie to wypadało w owulacje i nie będzie jak pobrać nasienia :/ no ale głową do góry i będziemy walczyc.

Ja gorąco polecam w angeliusie dr Palige :) naprawdę lekarka z powołania, wiem bo do niej chodziłam :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Piękna, ja bym chętnie euthutox odkupiła, bo moja endo na urlopie a konczy mi się, tylko jak tu sobie dane podać? masz agnes jakiś pomysł?
    wysłałam zaproszenie - jak potwierdzisz to będę mogła wysłać do Ciebie wiadomość i tam podam swojego maila :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna, ja juz Ci pisałam, przede wszystkim suple i działacie, u nas wyniki sa gorsze niz u Was a mimo to ja w ciążę czasami zachodzę :)

ed, my kupujemy profertil, kupa pasy ale co zrobić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:22

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Na priv

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak blondynka jestem, PRZEPRASZAM wszystkie Dziewczyny, które wysłały mi zaproszenia do zostania przyjaciółkami (niektóre jeszcze w marcu....sorry), a ja gwiazda do tej pory nie zaczaiłam tego i dopiero dzisiaj jak mi agnes87 napisała na wątku, że zaproszenie wysłała, to tam weszłam....w moim sercu od dawna jesteście przyjaciółkami, na OF - dopiero dzisiaj, sorki, sorki

agnes87 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja jestem po wizycie u dentysty...spuchnięta a zaraz jadę z M na zakupy...dostałam dziś od zaciążonej koleżanki CLO, Inofem i test ciążowy gratis...może wiruski zadziałają :)

P.S Sis, myślałam że mnie nie chcesz w koleżankach na OF :P

agnes87 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:

Ja jestem po wizycie u dentysty...spuchnięta a zaraz jadę z M na zakupy...dostałam dziś od zaciążonej koleżanki CLO, Inofem i test ciążowy gratis...może wiruski zadziałają :)

Ten zestaw startowy od ciężarnej to musi być dobry znak :)

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Czterolistna, ja juz Ci pisałam, przede wszystkim suple i działacie, u nas wyniki sa gorsze niz u Was a mimo to ja w ciążę czasami zachodzę :)

ed, my kupujemy profertil, kupa pasy ale co zrobić ;)

No właśnie my już suplementujemy od jakiś 2 miesięcy, także jedyna nadzieja w tym, że wyniki gorsze po przeziębieniu i suple jeszcze coś zdziałają. Natomiast Ty sama bardzo dajesz mi nadzieję, że się da :) :) :) !!
    Nie załamuję się i zobaczę co nam powiedzą w Angeliusie. Widzę w tym dużą szansę, bo mój gin chyba już nie miał pomysłu co i jak.. Wizytę mamy w przyszłym tygodniu :) Mam nadzieję, że nie wypadnie mi wtedy okres :/ mam cykl bezowulacyjny i ciężko powiedzieć kiedy coś wypadnie.. Wiecie może czy wtedy trzeba odwołać wizytę? Czy i tak iść i zbada?

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:

Teraz to już nic tylko zachodzić w ciążunię z takim zestawem :)

panan12 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak spędzacie swoje rocznice ślubu?

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nic sie nie przejmuj. Ja z kliniki bylam bardzo zadowolona! Udalo mi sie zajsc w ciaze za pierwszym razem z pomoca dr Mańki. To,ze Twoj lekarz prowadzacy widzi tylko szanse w IUI nie oznacza, ze klinika podtrzyma takie samo stanowisko.
    Trzymam kciuki i Powodzenia!

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:

Sis, roztropnie, że przed ciążą zaliczasz dentystę;)
    wybacz to zignorowanie zaproszenia, ja cholera po prostu nigdy nie wchodziłam do tej zakładki...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Dziewczyny jak spędzacie swoje rocznice ślubu?

Agnes87 - posłałam wiadomość;)

co do rocznicy....my jakoś specjalnie tego nie celebrujemy, może to dziwne....;) w tym roku lecimy - jak fasola nie objawi się - do Sztokholmu;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczynki, byłam dzisiaj na badaniach i na stronie mam już pierwszy wynik. B12 wyszło 273 przy normie 191 - 663 czyli w sumie bardzo średnio. Endokrynolog mówił że powinno być ponad 300. Badałyście to?
    A nie bierzesz tej b12 metylowanej ze svansona?Na xlecenie to badanie robilas czy prywatnie?Ciekawe ile kosztuje..ale w sumie przy suplementacji nie wiem czy jest sens

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ