CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
mamakejti wrote:wyśmienicie! mocno trzymamy kciuki! a Ty pijesz inofem albo inofolic? bo to wspiera jakość komórki jajowej, tak mi doktorek mówił....25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
No i nie dostałam pregnylu bo żadne jajko nie urosło odpowiednio
W piatek w 9dc miało 14mm, a dziś już żadne nie było dominujace i żadne sie nie nadawało do podania pregnylu. Kupa małych jaj
Lekarz zalecil by nastepny cykl zrobic przerwe od letrozolu. Czuję taki smutek i bezsilność ;( Już wiem dlaczego bezdzietne kobiety na stare lata są takie ponure. Juz widze siebie jako taka niespelniona, nieszczesliwa zrzędę
-
MonaLiza nie wolno Ci tak myśleć! Będziesz mamą, musisz w to wierzyć!25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Dziękuję Wam Kochane moje... Powiem Wam, że myślałam do tej pory, że mam emocje pod kontrolą ale jak nadszedł ten dzień to jestem kłębkiem nerwów. Sparaliżował mnie strach i aż boję się pomyśleć co będzie jeśli się uda. A jeśli jajo znów jest chore? Jak ja przez to przejdę kolejny raz...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
MonaLiza wrote:roma coraz ciężej mi pozytywnie myśleć. A czy wg Was ten cykl jest faktycznie stracony? A może ten pęcherzyk, który miał w piątek 14 mm po prostu pękł? Albo któryś pęcherzyk jeszcze dojrzeje skoro dziś dopiero 12 dc ?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Dziękuję Wam Kochane moje... Powiem Wam, że myślałam do tej pory, że mam emocje pod kontrolą ale jak nadszedł ten dzień to jestem kłębkiem nerwów. Sparaliżował mnie strach i aż boję się pomyśleć co będzie jeśli się uda. A jeśli jajo znów jest chore? Jak ja przez to przejdę kolejny raz...Antoś IVF,Julisia natural
-
Wpadam na chwilkę z pozdrowieniami☺ zatyrana jestem i zaraz idę lulu dobranoc ❤
"Anioł u Pana Boga:
Kiedy Pan stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach... Pojawił się Anioł i spytał:
- Czemu tyle czasu ci to zajmuje?
Pan mu odpowiedział:
- Widziałeś zamówienie?
Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastykowa, ma 200 ruchomych części wszystkie wymienne, działa na kawie i resztkach jedzenia, ma łono, w którym się mieści 2 dzieci naraz, które znika, kiedy (pojęcia nie mam), ma taki pocałunek, który leczy każda rzecz od startego kolana do złamanego serca.
Anioł starał się powstrzymać Pana:
- To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra.
- Nie mogę - powiedział Pan - Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskim memu sercu.
Anioł zbliżył się i dotknął kobiety:
- Ale zrobiłeś ją taką miękką, Panie?
- Ona jest miękka, ale zrobiłem ją także twardą. Nawet nie wiesz ile
może znieść lub osiągnąć.
- Będzie myśleć?- spytał Anioł.
Pan odpowiedział:
- Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować.
Anioł zauważył coś, zbliżył się i dotknął policzka kobiety.
- Wydaje się, że ten model ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałeś się dać za wiele rzeczy.
-To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza.
A po co są łzy? - zapytał Anioł.
Pan powiedział:
- Łza to jest forma, którą ona wyraża swoja radość, wstyd rozczarowanie, samotność, ból i dumę. Anioł był pod wrażeniem.
- Jesteś Panie geniuszem, pomyślałeś o wszystkim, to prawda, że kobiety są zdumiewające. Kobiety maja siłę, która zdumiewa mężczyzn. Mają dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary, ale obstają przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają się, kiedy chcą krzyczeć, śpiewają, kiedy chcą płakać, plączą, kiedy są szczęśliwe i śmieją się, kiedy są zdenerwowane. Walczą o to, w co wierzą, sprzeciwiają się niesprawiedliwości, nie zgadzają się na "nie" jako odpowiedź, kiedy wierzą, że jest lepsze rozwiązanie. Nie kupią sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak... Idą do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą, kiedy ich dzieci osiągają sukcesy i cieszą się, kiedy przyjaciele odnoszą sukcesy. Łamie się im serce, kiedy umiera przyjaciel, cierpią, kiedy tracą członka rodziny, ale są silne, kiedy nie ma skąd wziąć siły. Wiedzą, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety są różnych wielkości, kolorów i kształtów. Prowadzą, latają, chodzą lub wysyłają ci maile żeby powiedzieć ci, że cię kochają.
Serce kobiety jest tym, co powoduje, że świat się kręci. Kobiety robią więcej niż to, że rodzą. Przynoszą radość i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety maja wiele do powiedzenia i do dania.
Tak, serce kobiety jest zadziwiające."
Kobiety potwierdzam są zdumiewające!
Pozdrawiam wszystkie piękne Anioły!roma, Kinga40, Elmo13, pabelka88 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna 75 wrote:Roma,jestes swiadoma powtórki,jednak pragnienie jest silniejsze.Nie martw sie co bedzie,potem bedziesz sie martwic,wazne ze ovu tsk wczesnie u ciebie bo wiem ze masz tasiemcowe cykle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:01
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Dziwne to, nigdy nie miałam tak bolesnej owulacji. Naczytałam się że mogą być takie jak są zrosty i oczywiście sobie teraz wkręcam... Lekcja na przyszłość - nie czytać tyle25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:W 32 dc melduję pozytywny test owulacyjny
proszę o kibicowanie mojemu jaju, żeby to było właśnie to wyczekane, ZDROWE... no i żeby jakiemuś dzielnemu żołnierzykowi się udało
Roma trzymam kciuki i przesyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
roma lubi tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Roma trzymam kciuki i przesyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jagna 75 wrote:No a co sie z nim stalo z tym pęcherzykiem,jesli go nie bylo to mozliwe ze pèkl i byla ovu.Przez trzy dni mógl urosnąc 6-9mm..za trzy dni nie mógł ot tak zniknàć
-
MonaLiza gdy ostatnio bylam na monitoringu awaryjnie u innego gina by sprawdzic dla wlasnej ciekawosci czy bez zastrzyku mialam ovu to lekarz przez chwile zastanawial sie czy ovu byla bo nie widzial plynu,poszukał chwile i znalazł po drugiej stronie.Gdyby szybko mnie przebadał to zobaczylby tylko pomniejszony juz pecherzyk i nie potwierdzilby ovu.Moze u ciebie zbyt szybko to badanie zrobił,nie zauwazył...Bo 14mm jajo nie moze ot tak zniknąc przez trzy dni.Teraz nie ma co gdybac,trzeba miec nadzieje ze ovu byla a wy serduszkowaliscie w tym czasie.Byly tutsj juz ciàze z bezowulacyjnych cykli wiec moze ty nastepna bedzieszAntoś IVF,Julisia natural
-
Cześć! MonaLiza, przychylam się do opinii Jagny, ten pęcherzy mógł mieć 20 mm po 3 dniach i sam pęknąć, a lekarz w pośpiechu nie dostrzegł że doszło do owulacji. Toż to nie film grozy znikające jajo...przykro mi, ale musisz uzbroić się w cierpliwość. A co do sąsiadek Twych, to przy takim stężeniu wirusów dokola, już niedługo będziesz wieszać pieluchy na balkonie;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"