X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes kochana ja też zawsze miałam problemy z prolaktyna bo mam mikrogruczolaka przysadki leczę się już 8 miesięcy bromergon 1 tab. i efekty słabe... co prawda naturalnej owulki nie mam ale na clo jest i nawet chyba jestem w ciąży choć narazie bardzo się boje... prolaktyna u mnie zadko spada poniżej 30. Lekarz mi powiedział że na naturalną owulację szansę są słabe ale na clo ominiemy problem z prolaktyna :) tak ze głowa do góry kochana będzie dobrze :)

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Was proszę o poradę (pewnie ta kwestia była już niejednokrotnie poruszana, ale wątek osiągnął pokaźną długość;) Mam zaleconą stymulację clo w przyszłym cyklu. Nie dostałam estrofemu (ginka stwierdziła, że brak śluzu, cytuję, "nie ma takiego znaczenia"). Jak radzicie sobie z brakiem śluzu przy tym leku? Czy tylko popularne metody: wiesiołek, siemię, żel coincive wchodzą w grę? Plus orzechy brazylijskie na endometrium? Coś jeszcze? Help me!

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Chyba będziesz musiała zwiększyc dawkę do 1. A masz też niedoczynnosc tarczycy bo często idą W parze. I jak jedno skacze to I drugie
    Mam Hashimoto i niedoczynność i niestety przeciwciała i FT4 mi podskoczyły, więc pewnie dlatego też prolaktyna poszybowała w górę.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Dziewczyny, bardzo Was proszę o poradę (pewnie ta kwestia była już niejednokrotnie poruszana, ale wątek osiągnął pokaźną długość;) Mam zaleconą stymulację clo w przyszłym cyklu. Nie dostałam estrofemu (ginka stwierdziła, że brak śluzu, cytuję, "nie ma takiego znaczenia"). Jak radzicie sobie z brakiem śluzu przy tym leku? Czy tylko popularne metody: wiesiołek, siemię, żel coincive wchodzą w grę? Plus orzechy brazylijskie na endometrium? Coś jeszcze? Help me!

Cześć Kajka, odpowiedź znasz dobrze: wiesiołek, siemię lniane i conceive;)

a na endo to orzechy, migdały i czerwone winko;)
    powodzenia i zostań z nami;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 1dc ;-)

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Witaj,a estrofem to chyba wlasnie na endo przepisują..jakie masz endo?
    Odpowiedzialas sobie sama na pytanie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syringe wrote:
    Witam w 1dc ;-)
    Powodzenia wiec kochana,dlugiego cyklu zycze takiego 40tygodniowego :-) :-)

syringe lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj,a estrofem to chyba wlasnie na endo przepisują..jakie masz endo?
    Odpowiedzialas sobie sama na pytanie.

Teraz jest ok, ale po clo takie być nie musi ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Kajka, odpowiedź znasz dobrze: wiesiołek, siemię lniane i conceive;)

a na endo to orzechy, migdały i czerwone winko;)
    powodzenia i zostań z nami;)

Ok, wielkie dzięki :-) Oby żadna z nas nie musiała tu długo zostać - no, chyba, że dla towarzystwa ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Powodzenia wiec kochana,dlugiego cyklu zycze takiego 40tygodniowego :-) :-)
    Dziękuję :-) i oczywiście wzajemnie :-)

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam sie i ja spod gabinetu endokrynologicznego,przede mną chyba z 30 osób,masakra jakas.Od marca czekam na wizyte,ponoc bardzo dobry lekarz..sie okaze :-) czekam wiec sobie i mam nadzieje ze szybko to jakos pójdzie.Po kolejkach widac czy dobry lekarz ha ha.Do poprzedniej pani doktor to sie przychodzilo i nie bylo tlumów przed gabinetem,no ale leczyla jak leczyla i raczej zamiast wyleczyc albo unormowac moją tarczyce to calkiem ją rozregulowala.
    Milego dnia wam zycze,u mnie dzis pochmurno i zero slonca,ciezkie deszczowe chmury

Dzień dobry :)

I jak tam u lekarza powiedział coś sensownego?

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich i życzę udanego startu w ten tydzień :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Ok, wielkie dzięki :-) Oby żadna z nas nie musiała tu długo zostać - no, chyba, że dla towarzystwa ;-)

Droga, my tu kiedy trzeba to lamentujemy, biadolimy i smarkamy w rękawy (mamy takie specjalne internetowe ze Szwecji;), ale zasadniczo cały czas mamy tu niezłą zabawę;) wiersze piszemy, aforyzmami się przerzucamy, CLO to tylko pretekst;)
    troska, dobre rady, wymiana doświadczeń, dzielenie się radościami i smuteczkami, takie babskie towarzystwo z najlepszej półki;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Dzień dobry :)

I jak tam u lekarza powiedział coś sensownego?
    Raczej nic czego nie bylabym swiadoma.Dal skierowanie na usg bo u siebie w gabinecie szpitalnym nie miał,eutyrox zamienil na letrox dawka taka jak sobie sama zmienilam to zostawił choc wolalby zeby byla nizsza ale to moze za jakis czas.Pytal o witD jak z nià stoje bo przy tarczycy są spore niedobory ale badalam ostatnio to suplementuje 4000j wedlug wskazan immunologa.Pytal jeszcze o prolaktyne,mówilam ze robilam przed stymulacjà kiedy tsh bylo wysokie i wtedy prolaktyna byla przekroczona.Powiedzial ze jesli jestem na stymulacji to prolaktyna prawidlowo nie wyjdzie,ze jesli zdarzy sie niedlugo ze bede miec w niej przerwe dwa trzy miesiace to mam zrobic te prolaktyne.Ogólnie widac ze ma pojecie choc za bardzo sie nie rozgadywał ale rozwijal temat kiedy mówilam o ciàzy,poronieniu,stymulacji i badaniach jakie robiłam.Mysle ze lekarz ok,w porównaniu do tamtej lekarki która ani "A" ani "B" ani kukuryku,kiedy mówilam o stymulce poronieniu to slowem sie nie odezwała,jakby po niej splywaly te slowa,a o wit.D to nigdy nie zapytala.Cóz,czas pokaze jak sie z nowym panem doktorem ulozy :-)
    A...i jeszcze jodit kazał łykac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 15:23

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Droga, my tu kiedy trzeba to lamentujemy, biadolimy i smarkamy w rękawy (mamy takie specjalne internetowe ze Szwecji;), ale zasadniczo cały czas mamy tu niezłą zabawę;) wiersze piszemy, aforyzmami się przerzucamy, CLO to tylko pretekst;)
    troska, dobre rady, wymiana doświadczeń, dzielenie się radościami i smuteczkami, takie babskie towarzystwo z najlepszej półki;)

No to skoro tak, to pozwolę się tu sobie rozgościć :-D

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Wczoraj moja sąsiadka urodziła - to , o której kiedyś pisałam, paliła do ostatniego dnia ciąży. Widywałam ją na balkonie. Następna sąsiadka w ciąży a ja nic .. Dziś idę znowu na podwójną dawkę pregnylu. Tak się zastanawiam ile pod rząd można stosować letrozol i pregnyl? Czy ja się w końcu nie wyczerpię? :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 32 dc melduję pozytywny test owulacyjny :-D proszę o kibicowanie mojemu jaju, żeby to było właśnie to wyczekane, ZDROWE... no i żeby jakiemuś dzielnemu żołnierzykowi się udało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:45

Elmo13, Amc lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    W 32 dc melduję pozytywny test owulacyjny :-D proszę o kibicowanie mojemu jaju, żeby to było właśnie to wyczekane, ZDROWE... no i żeby jakimiś dzielnemu żołnierzykowi się udało ;-)

Roma, niech mąż szykuje desant!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Roma, niech mąż szykuje desant!
    Nic mu nie mówię, po prostu zaciągnę go do łóżka ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Nic mu nie mówię, po prostu zaciągnę go do łóżka ;-)

wyśmienicie! mocno trzymamy kciuki! a Ty pijesz inofem albo inofolic? bo to wspiera jakość komórki jajowej, tak mi doktorek mówił....

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ