X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejt twoja historia jest zabawna i napawa optymizmem. Też pewnie bym się nabrała ze świadomością że to naciągactwo. Ależ czego się nie robi aby usłyszeć że jest się w ciąży ;-)

mamakejti lubi tę wiadomość

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny czy po clo normalne jest to, że jajniki tak pobolewają? w ubiegłą noc miałam takie bóle, że w nocy brałam 2 tabletki przeciwbólowe, po czym w ciągu dnia zaczęłam plamić i dziś już zapewne zaczynie się @.
    Nigdy nie miałam tak, że czułam jak jajniki cały cykl pracują a tym bardziej takiego bólu przed @ jak teraz.

To był mój pierwszy cykl z clo, więc stąd takie różne wątpliwości :)

Ja tak miałam właśnie w pierwszym cyklu z clo. Niesamowite bóle jajników i podbrzusza do tego stopnia ze jednego popołudnia chodzić nie mogłam. Było to jakoś chyba w 23dc.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Mamakejt twoja historia jest zabawna i napawa optymizmem. Też pewnie bym się nabrała ze świadomością że to naciągactwo. Ależ czego się nie robi aby usłyszeć że jest się w ciąży ;-)

Boszszszszsz, to trzeba być mną, żeby jeszcze za kłamstwo zapłacić...dokładnie jak piszesz, tu emocje zagrały i tyle....

Gosia1989 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl to muszę Wam powiedzieć, że zakończyłam przygodę z clo... Wczoraj byłam na monitoringu (19dc) i jajo sobie maleje. Niewielka ilość płynu w zatoce była więc pewnie pękło jedno w zeszły wtorek tak jak wcześniej przypuszczałam. Z tym ze wtedy to my się "oszczędzaliśmy" i serduszkowanie było chyba 4-5 dni wczesniej, także cud musiałby się wydarzyć żeby coś z tego było ;-D Żyje już przyszłym cyklem, a więc metformina od zaraz i lametta od 3 dc 1x2 - tak wczoraj doktorek postanowił. Nieśmiało jeszcze zapytam, czy mogę z Wami zostać bo fajnie tu?? :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Wgl to muszę Wam powiedzieć, że zakończyłam przygodę z clo... Wczoraj byłam na monitoringu (19dc) i jajo sobie maleje. Niewielka ilość płynu w zatoce była więc pewnie pękło jedno w zeszły wtorek tak jak wcześniej przypuszczałam. Z tym ze wtedy to my się "oszczędzaliśmy" i serduszkowanie było chyba 4-5 dni wczesniej, także cud musiałby się wydarzyć żeby coś z tego było ;-D Żyje już przyszłym cyklem, a więc metformina od zaraz i lametta od 3 dc 1x2 - tak wczoraj doktorek postanowił. Nieśmiało jeszcze zapytam, czy mogę z Wami zostać bo fajnie tu?? :-)

Co za pytanie;) ja od maja nie biorę clo i czuję się jak u siebie;) rozgość się i zostań całą ciążę;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Co za pytanie;) ja od maja nie biorę clo i czuję się jak u siebie;) rozgość się i zostań całą ciążę;)
    O jak miło :-) ...z naciskiem na "całą ciążę" :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    O jak miło :-) ...z naciskiem na "całą ciążę" :-)

Droga, czyż nie po to tu jesteśmy?;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ch** :/ właśnie przyszła @ :( stad te pobolewania podbrzusza... Czyli mój cykl trwał tylko 22 dni w tym miesiącu i 7 dni po owulce przyszła @... Coraz krótsze mam te cykle nie wiem czy tak powinno być

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:

Zostań kochana :) mimo wszystko 3mam kciuki żeby ten cud w tym miesiącu sie zdarzył u Ciebie :)

Paulina_90 lubi tę wiadomość

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    I ch** :/ właśnie przyszła @ :( stad te pobolewania podbrzusza... Czyli mój cykl trwał tylko 22 dni w tym miesiącu i 7 dni po owulce przyszła @... Coraz krótsze mam te cykle nie wiem czy tak powinno być

Justynko, ja najkrótszy cykl stymulowany miałam 21 dni, byłam przerażona, bo zawsze było koło 27-29 dni, ale wszystko ok, przy stymulacji tak się po prostu zdarza, trzeba mieć rękę na pulsie i monitorować

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam ten tzw. Efekt odbicia po clo. To mój pierwszy cykl jak już zakończyłam kuracje a ja czuje praktycznie non stop jak jajnik mi pracuje. Moze zacznę znów mierzyć temp zeby wiedzieć czy owu już miałam . Ale pierwszy raz chce miec jak najdłużej ten cykl (no moze niekoniecznie 2 miesiące :D) bo nie chce przekładać wizyty w Krakowie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Droga, czyż nie po to tu jesteśmy?;)
    Ależ oczywiście :-) Wszystkie tu spędzimy całe nasze ciąże i będziemy chwalić się wielkimi brzuchami a potem małymi cudami :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Justynko, ja najkrótszy cykl stymulowany miałam 21 dni, byłam przerażona, bo zawsze było koło 27-29 dni, ale wszystko ok, przy stymulacji tak się po prostu zdarza, trzeba mieć rękę na pulsie i monitorować

Ok dziękuje za odpowiedz bo myślałam juz ze coś sie pomieszało...

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Zostań kochana :) mimo wszystko 3mam kciuki żeby ten cud w tym miesiącu sie zdarzył u Ciebie :)
    Ee tam, my idziemy od początku prawie "łeb w łeb" więc poczekam na Ciebie :-D Ty jesteś teraz kilka dni do przodu także pierwsza dowiesz się o ciąży a zaraz za Tobą ja :-P

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie po nadziejach.. @
    Smuteczek

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze wiekszosc z nas podobnie reaguje na Clo w zakresie pobolewania. W pierwszym cyklu mialam doslownie to samo, rwanie jajnika, zwlaszcza przed okresem i wrazenie ciaglej ich pracy :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście co do tych bóli :) A jak u was wyglądała @? Ja mam tak jak by jej w ogóle nie było, tylko takie plamienia. Bez clo zawsze miałam 5-6 dni obfitych.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Ee tam, my idziemy od początku prawie "łeb w łeb" więc poczekam na Ciebie :-D Ty jesteś teraz kilka dni do przodu także pierwsza dowiesz się o ciąży a zaraz za Tobą ja :-P

Paulinka u mnie dzisiaj pierwszy dzien @ wiec niestety do trzech razy sztuka u mnie nie podziałało ale wierze ze chociaż u Ciebie sie sprawdzi :) ja zaczynam nowy cykl i nowe nadzieje. Tyle ze zmieniłam doktora i w tym cyklu bede brała inaczej clo bo od 5 do 9 dc a wczesniej brałam ciagle od 3 do 7. Wiec zobaczymy co z tego wyniknie, jestem dobrej myśli :)

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    To mnie uspokoiłyście co do tych bóli :) A jak u was wyglądała @? Ja mam tak jak by jej w ogóle nie było, tylko takie plamienia. Bez clo zawsze miałam 5-6 dni obfitych.

I u mnie w pierwszym cyklu z Clo okres nie byl szczegolnie obfity i trwal moze 3-4 dni max. podczas gdy wczesniejsze miesiaczki 5-6 dni. Kolejnego cyklu juz nie doczekalam bo ukazaly sie 2 kreski :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jeszcze mnie interesuje jedna rzecz... jakie dlugie cykle macie biorac Clo? Czy sa to cykle ksiazkowe 28-31 dniowe? Czy mozliwe jest by majac PCO i biorac Clo cykl rowniez byl rozregulowany?

o148l6d8octf4x0k.png
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ