CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna911 wrote:Paulinka u mnie dzisiaj pierwszy dzien @ wiec niestety do trzech razy sztuka u mnie nie podziałało ale wierze ze chociaż u Ciebie sie sprawdzi
ja zaczynam nowy cykl i nowe nadzieje. Tyle ze zmieniłam doktora i w tym cyklu bede brała inaczej clo bo od 5 do 9 dc a wczesniej brałam ciagle od 3 do 7. Wiec zobaczymy co z tego wyniknie, jestem dobrej myśli
Ten cykl juz skreslilam i liczę, że na następny nie będę musiała długo czekać
Ty zmieniasz lekarza, ja zmieniam lek i mówię Ci - to będzie dobra zmiana
-
Ale drukujecie,nie nadàzam za wami dzis,nie mialam w pracy czasu by dolaczyc do was.Mamakejti mnie sie nie da wkrècic w takie wrózki choc kiedys bylam u takiej jednej kobiety która nie za pieniàdze wrózyla z kart.Nie mówila o jakiejs dalekiej przyszlosci ale to co powiedziała sprawdziło sie.
Zycze wiec by takie niby nic jednak się spełniło.Trzymsm kciukiAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
AniaStaraczka gratuluję i 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Dziewczyny u mnie dziś 23 dc, owulację miałam 12 dc, teraz jestem na duphastonie po którym średnio się czuję (dużo gorzej niż w poprzednim cyklu). Muszę się Wam przyznać, że siedzę jak na szpilkach, ostatnio moje cykle maja 28 dni, wiec chyba na test trochę za wcześnie.
Pozdrawiam :-* -
Olciaaa wrote:cześć dziewczyny
AniaStaraczka gratuluję i 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Dziewczyny u mnie dziś 23 dc, owulację miałam 12 dc, teraz jestem na duphastonie po którym średnio się czuję (dużo gorzej niż w poprzednim cyklu). Muszę się Wam przyznać, że siedzę jak na szpilkach, ostatnio moje cykle maja 28 dni, wiec chyba na test trochę za wcześnie.
Pozdrawiam :-*Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulina_90 wrote:Ja właśnie miałam na myśli Twój aktualny cykl a mój przyszły który jakoś za 7-10 dni pewnie się zacznie
Ten cykl juz skreslilam i liczę, że na następny nie będę musiała długo czekać
Ty zmieniasz lekarza, ja zmieniam lek i mówię Ci - to będzie dobra zmiana
Obyś miała racje i w tym przypadku zmiany nam wyjdą na dobre3mam mocno kciuki za nas i za wszystkie dziewczyny
noe poddajemy sie
-
nick nieaktualny
-
Ania gratuluję, wiedziałam że tak będzie
Marzusia się nie pochwaliła nam ale ma już suwaczek z 7 tyg ustawiony! Jak tam wizyta u gina?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witajcie dziewczyny w końcu piątek.
Nadrabiam zaległości z wczoraj... ledwo można za wami nadążyć
U mnie dziś 15 dc i z poniedziałekowego monitoringu wychodzi, iż dziś powinnam mieć kolejną owulację w tym cyklu, nie wiem czy tak będzie ale nie zaszkodzi wykorzystać takiej przyjemnościto tak jakby była druga szansa.. o ile się nie zrobią z tego LUFy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 07:40
-
panan12 wrote:A ja dziś byłam na monitoringu i mam dopiero środek cyklu owulacji jeszcze nie bylo pecherzyk na prawym jajniku 14 mm ogólnie kazała mi przyjść w następnym tygodniu
Czyli cykle masz ponad 40 dni minimum?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
mrik wrote:no wlasnie jak dlugie cykle macie na Clo?
Milego piatkuStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
mrik wrote:dzieki za odp
a luteine bierzesz by sie okres pojawil?
u mnie pierwzy cykl na Clo trwal 28 dni, podczas gdy wczesniejsze PCO-we cykle 50-60 dni
Wcześniejsze cykle miałam ok 30 dni, w ciągu roku raz zdarzyło się że trwał 60dni a raz 37dni, poza tym regularnieStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
mrik wrote:no wlasnie jak dlugie cykle macie na Clo?
Milego piatku
Hej dziewczęta
Co do twojego pytania to mój cykl z clo trwał 26 dni, a dwa były owulacyjne z odbicia: jeden 27 dni (po torbielach po clo-za duża dawka) a drugi 34 dni. Bez clo i bez efektu odbicia nie mam owulacji w ogóle i cykle trwają od 30 do 50 dni.
Dzisiaj mam wizytę u gina z kliniki i sprawdzamy czy endo urosło i czy mogę odstawić leki aby dostać @ a potem zaczynamy nasz pierwszy raz z letrozolem i dalsza diagnostyka.
Mąż w międzyczasie robił badania i kurcze wszystko w normie jak na razie oprócz estradiolu..
FSH FSH 9,86 mIU/ml 1,50 12,40 N
LH LH 3,79 mIU/ml 1,70 8,60 N
Estradiol Estradiol 20,12 pg/ml 25,80 60,70 L
Prolaktyna Prolaktyna 10,37 ng/ml 4,04 15,20 N
Testosteron Testosteron 646,10 ng/dl 249,00 836,00 N
Czekamy jeszcze na wynik posiewu nasienia i na inhibine B.
No i walczymy dalej
Miłego piątunia -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Hej dziewczęta
Co do twojego pytania to mój cykl z clo trwał 26 dni, a dwa były owulacyjne z odbicia: jeden 27 dni (po torbielach po clo-za duża dawka) a drugi 34 dni. Bez clo i bez efektu odbicia nie mam owulacji w ogóle i cykle trwają od 30 do 50 dni.
no wlasnie, ja tez zero owulacji przy PCO, a wczoraj dostalam list od swojej gin. ze po przeanalizowaniu monitoringu z 1 cyklu na Clo widzi dobra reakcje i ze w nastepnych dwoch cyklach mam kontynuowac ta sama dawke i juz bez monitoringu..
chyba do niej zadzwonie i poinformuje o ciazy hehe
CzterolistnaKoniczyna 3mam kciuki za Ciebie i dawaj koniecznie znac!
ojejku lubi tę wiadomość
-
Mrik, dzięki
Oczywiście, że będę informować
Mimo, że nie będę brała clo to nie pozbędziecie się mnie tak łatwo
Nasz "problem" okazał się obustronny i aż się zastanawiam co w ogóle wyjdzie z wynikami i diagnozą mojego męża i czy kiedyś doczekamy się potomka, ale walczyć nie przestaniemy. Tak sobie pomyślałam, że może moje wypociny tutaj będą zarówno lekarstwem dla mnie, bo mogę dać upust swoim emocjom, ale może też kiedyś jakaś staraczka na tym skorzysta mając podobny przypadek.
-
Witam.Ja po wizycie...
Tak jak przewidywałam bo bardzo dobrze czuje je to są dwa jajka 16 i 17 a endo ma 7,dzis 10dc a w 13dc mam zastrzyk z pregnyl.
Nie wiem jak dotrzymam do wtorku,bo od dwóch dni juz jaja dają odczuc swoją obecnosc i nie jest to przyjemne a z kazdym dniem jeszcze większe bedą no ale oby te moje małe cierpienie zaowocowało
Parsleyek, ojejku, cookiemonster, Justyna911, mamakejti, panan12 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural