X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Paulinka u mnie dzisiaj pierwszy dzien @ wiec niestety do trzech razy sztuka u mnie nie podziałało ale wierze ze chociaż u Ciebie sie sprawdzi :) ja zaczynam nowy cykl i nowe nadzieje. Tyle ze zmieniłam doktora i w tym cyklu bede brała inaczej clo bo od 5 do 9 dc a wczesniej brałam ciagle od 3 do 7. Wiec zobaczymy co z tego wyniknie, jestem dobrej myśli :)
    Ja właśnie miałam na myśli Twój aktualny cykl a mój przyszły który jakoś za 7-10 dni pewnie się zacznie :-D Ten cykl juz skreslilam i liczę, że na następny nie będę musiała długo czekać :-) Ty zmieniasz lekarza, ja zmieniam lek i mówię Ci - to będzie dobra zmiana :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na monitoringu i mam dopiero środek cyklu owulacji jeszcze nie bylo pecherzyk na prawym jajniku 14 mm ogólnie kazała mi przyjść w następnym tygodniu

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drukujecie,nie nadàzam za wami dzis,nie mialam w pracy czasu by dolaczyc do was.Mamakejti mnie sie nie da wkrècic w takie wrózki choc kiedys bylam u takiej jednej kobiety która nie za pieniàdze wrózyla z kart.Nie mówila o jakiejs dalekiej przyszlosci ale to co powiedziała sprawdziło sie.
    Zycze wiec by takie niby nic jednak się spełniło.Trzymsm kciuki

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan ciesze sie ze jednsk ovu przed tobà :-) wlasciwie to odbieram to jskbys miala dwa cykle w jednym :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-)

AniaStaraczka gratuluję i 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze :-)

Dziewczyny u mnie dziś 23 dc, owulację miałam 12 dc, teraz jestem na duphastonie po którym średnio się czuję (dużo gorzej niż w poprzednim cyklu). Muszę się Wam przyznać, że siedzę jak na szpilkach, ostatnio moje cykle maja 28 dni, wiec chyba na test trochę za wcześnie.

Pozdrawiam :-*

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć dziewczyny :-)

AniaStaraczka gratuluję i 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze :-)

Dziewczyny u mnie dziś 23 dc, owulację miałam 12 dc, teraz jestem na duphastonie po którym średnio się czuję (dużo gorzej niż w poprzednim cyklu). Muszę się Wam przyznać, że siedzę jak na szpilkach, ostatnio moje cykle maja 28 dni, wiec chyba na test trochę za wcześnie.

Pozdrawiam :-*
    No to odliczamy kochana,pozostało jeszcze 258dni bo oczywiscie do rozwiazania ha ha

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Ja właśnie miałam na myśli Twój aktualny cykl a mój przyszły który jakoś za 7-10 dni pewnie się zacznie :-D Ten cykl juz skreslilam i liczę, że na następny nie będę musiała długo czekać :-) Ty zmieniasz lekarza, ja zmieniam lek i mówię Ci - to będzie dobra zmiana :-D

Obyś miała racje i w tym przypadku zmiany nam wyjdą na dobre :) 3mam mocno kciuki za nas i za wszystkie dziewczyny :) noe poddajemy sie :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No to odliczamy kochana,pozostało jeszcze 258dni bo oczywiscie do rozwiazania ha ha

No zobaczymy ;-) fajnie byłoby rozpocząć nowy etap ;-)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) miłego dnia życzę z rana :) w końcu upragniony piątek!

cookiemonster lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję, wiedziałam że tak będzie :-) Marzusia się nie pochwaliła nam ale ma już suwaczek z 7 tyg ustawiony! Jak tam wizyta u gina?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • blaira Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w końcu piątek.
    Nadrabiam zaległości z wczoraj... ledwo można za wami nadążyć :)

U mnie dziś 15 dc i z poniedziałekowego monitoringu wychodzi, iż dziś powinnam mieć kolejną owulację w tym cyklu, nie wiem czy tak będzie ale nie zaszkodzi wykorzystać takiej przyjemności :) to tak jakby była druga szansa.. o ile się nie zrobią z tego LUFy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 07:40

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A ja dziś byłam na monitoringu i mam dopiero środek cyklu owulacji jeszcze nie bylo pecherzyk na prawym jajniku 14 mm ogólnie kazała mi przyjść w następnym tygodniu
    O ile dobrze pamiętam to masz ok. 29 -30dc. i teraz masz owulację? jakieś to dziwne...Czyli ta wcześniejsza nie była owulacją pomimo że miałaś pęcherzyk i pękł?
    Czyli cykle masz ponad 40 dni minimum?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak dlugie cykle macie na Clo?
    Milego piatku :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    Ja teraz miałam 29, ale biorę luteinę i po odstawieniu 3 dni i @ była :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja teraz miałam 29, ale biorę luteinę i po odstawieniu 3 dni i @ była :)

dzieki za odp :)
    a luteine bierzesz by sie okres pojawil?
    u mnie pierwzy cykl na Clo trwal 28 dni, podczas gdy wczesniejsze PCO-we cykle 50-60 dni

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    dzieki za odp :)
    a luteine bierzesz by sie okres pojawil?
    u mnie pierwzy cykl na Clo trwal 28 dni, podczas gdy wczesniejsze PCO-we cykle 50-60 dni
    Luteinę biorę na podtrzymanie ewentualnej ciąży, bo progesteron mam niski.
    Wcześniejsze cykle miałam ok 30 dni, w ciągu roku raz zdarzyło się że trwał 60dni a raz 37dni, poza tym regularnie :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:

Hej dziewczęta :)

Co do twojego pytania to mój cykl z clo trwał 26 dni, a dwa były owulacyjne z odbicia: jeden 27 dni (po torbielach po clo-za duża dawka) a drugi 34 dni. Bez clo i bez efektu odbicia nie mam owulacji w ogóle i cykle trwają od 30 do 50 dni.

Dzisiaj mam wizytę u gina z kliniki i sprawdzamy czy endo urosło i czy mogę odstawić leki aby dostać @ a potem zaczynamy nasz pierwszy raz z letrozolem i dalsza diagnostyka.
    Mąż w międzyczasie robił badania i kurcze wszystko w normie jak na razie oprócz estradiolu..
    FSH FSH 9,86 mIU/ml 1,50 12,40 N
    LH LH 3,79 mIU/ml 1,70 8,60 N
    Estradiol Estradiol 20,12 pg/ml 25,80 60,70 L
    Prolaktyna Prolaktyna 10,37 ng/ml 4,04 15,20 N
    Testosteron Testosteron 646,10 ng/dl 249,00 836,00 N

Czekamy jeszcze na wynik posiewu nasienia i na inhibine B.

No i walczymy dalej :)

Miłego piątunia <3 :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej dziewczęta :)

Co do twojego pytania to mój cykl z clo trwał 26 dni, a dwa były owulacyjne z odbicia: jeden 27 dni (po torbielach po clo-za duża dawka) a drugi 34 dni. Bez clo i bez efektu odbicia nie mam owulacji w ogóle i cykle trwają od 30 do 50 dni.

no wlasnie, ja tez zero owulacji przy PCO, a wczoraj dostalam list od swojej gin. ze po przeanalizowaniu monitoringu z 1 cyklu na Clo widzi dobra reakcje i ze w nastepnych dwoch cyklach mam kontynuowac ta sama dawke i juz bez monitoringu..
    chyba do niej zadzwonie i poinformuje o ciazy hehe

CzterolistnaKoniczyna 3mam kciuki za Ciebie i dawaj koniecznie znac!

ojejku lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik, dzięki :) Oczywiście, że będę informować :) Mimo, że nie będę brała clo to nie pozbędziecie się mnie tak łatwo :D
    Nasz "problem" okazał się obustronny i aż się zastanawiam co w ogóle wyjdzie z wynikami i diagnozą mojego męża i czy kiedyś doczekamy się potomka, ale walczyć nie przestaniemy. Tak sobie pomyślałam, że może moje wypociny tutaj będą zarówno lekarstwem dla mnie, bo mogę dać upust swoim emocjom, ale może też kiedyś jakaś staraczka na tym skorzysta mając podobny przypadek.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja po wizycie...
    Tak jak przewidywałam bo bardzo dobrze czuje je to są dwa jajka 16 i 17 a endo ma 7,dzis 10dc a w 13dc mam zastrzyk z pregnyl.
    Nie wiem jak dotrzymam do wtorku,bo od dwóch dni juz jaja dają odczuc swoją obecnosc i nie jest to przyjemne a z kazdym dniem jeszcze większe bedą no ale oby te moje małe cierpienie zaowocowało

Parsleyek, ojejku, cookiemonster, Justyna911, mamakejti, panan12 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ