X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jest inna metoda. Poczytaj tutaj:
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,zabiegi,sub,61
    dzięki

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• roma Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Roma a kiedy miałaś ten zabieg?
    To było w lutym 2014, także dawno. No ale wicie już, że moja była lekarka do łyżeczkowania bardzo chętna. Nawet nie wiedziałam wtedy, że są inne metody.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Roma, dzięki czerwiec na pewno nie bo mam isc na usunięcie polipa. Poza tym już nie mam siły, dlaczego ciągle się nie udaje:(
    Witam, nie znam Twojej historii , ale doskonale wiem co czujesz, starałam sie dzidziusia prawie 8 lat. Były łzy, rozczarowanie, czasami juz brak wiary i siły Ale nadzieja zawsze jest, ona przeciez nigdy nie umiera. Trzeba walczyc do konca, myslec, że najwidoczniej trzeba sie podleczyc, tyle ile trzeba, kazdy organizm jest inny. Dzisiaj jestem w 12 tyg ciaży i szczerze pomimo, że tydz temu juz słyszałam serduszko to cieżko nadal mi uwierzyc , ze rośnie we mnie istotka, na którą tak długo czekałam. Niemożliwe stało się możliwe i prawdziwe. życze wytrwałosci i powodzenioa bo każdej z was się uda!!!

Katka80, ania1985, Justyna911, Kajka81 lubią tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tulę mocno, przykro mi.

Hm, Aniu tak jak czegoś bardzo się chce to czasem trudno to osiągnąć, bo to nie zależy od nas.

Kurcze,a ja chciałam powiedzieć,że nie doczekałam mojego pierwszego cyklu z clo... wczoraj zrobiłam bete, bo wyszedł mi meeega bladzioch. Cykl miał być bez owu,a ta jednak była, przesunęła się, ja odpuściłam i się udało, beta 12,72.
    Ale aż mi głupio o tym pisać kiedy innej z nas się nie udaje :(

CzterolistnaKoniczyna, Katka80, Parsleyek, Justyna911 lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• blaira Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, gratulację.
    Niech Ci nie będzie głupio takie właśnie historie są potrzebne i udowadniają że każdej z nas może się udać!

Tak więc rośnijcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:08

Asia87 lubi tę wiadomość

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Hm, Aniu tak jak czegoś bardzo się chce to czasem trudno to osiągnąć, bo to nie zależy od nas.

Kurcze,a ja chciałam powiedzieć,że nie doczekałam mojego pierwszego cyklu z clo... wczoraj zrobiłam bete, bo wyszedł mi meeega bladzioch. Cykl miał być bez owu,a ta jednak była, przesunęła się, ja odpuściłam i się udało, beta 12,72.

Asia!! Gratulacje!! :) rośnijcie zdrowo :)

Asia87 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu gratulacje:-) zdrówka dla Ciebie i dla fasolki :-)

Asia87 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    dziewczynki chciałam się pochwalić, że owulacja była, pękły 2 pęcherzyki :-) od jutra duphaston i odliczanie :-)

Najmłodsza Staraczka - moja gin zleca 2 usg - pierwsze ok 10-11 dc a drugie zwykle 16 dc. Clo brałam teraz od 5 do 9 dc i wyhodowałam 3 pęcherzyki, z czego 2 pękły. To był moj 6 cykl z clo, ale dopiero 2 kiedy wystąpiła owulacja. Moja dr stwierdziła,ze jak nie będzie ciąży to kolejny cykl bez wspomagania clo.
    Jsk to ciązy nie bedzie!? Bedzie bedzie ha ha

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jsk to ciązy nie bedzie!? Bedzie bedzie ha ha
    Jagna skoro Ty - nasz autorytet tak mówisz, to ja nie widzę innego wyjscia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:27

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Niestety beta 0,100:'(
    Przykro mi kochana,znam smak rozczarowania.Dlatego ja czeksm do terminu @,bo jesli ciazy ma nie byc to @ przychodzi u mnie dzien wczesniej i oszczedzi mi tego stresu czekania i rozczarowania.Przedtem na bete pedzilam zaraz w 11dni po ovu,teraz czekam te trzy dni dluzej i jest mi z tym lepiej.Mimo iz caly cykl sie nir nakrecam i mam luz to jednak sprawdzanie bety daje sie odczuc.
    Powodzenia wiec w kolejnym cyklu,pamietaj ze jestes blizej niz dalej,kazdy cykl to jeden krok do przodu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, a ja Wam mocno kibicuje, choć w końcu u mnie obyło się bez clo. Trzymam za Was kciuki. A Wy trzymajcie za mnie właśnie po to, aby Maleństwo rosło zdrowo :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Aniu przykro mi .

Roma myślę że spokojnie możesz brać wszystko razem.

Miłego dnia dziewczyny.

Przez Jagnę myślę obsesyjnie o słodyczach :P Jakieś ciacho bym wciągła.
    Kup paczke biszkoptów,smietsne 36%,serek mascarpone i w pucharkach zrób tiramisu.Szybko a takie pyszne.Jesli w domu nie masz rumu to olejek arakowy lub rumowy do ciasta kup i wymieszaj 1/3buteleczki z goracym naparem kawy.Przepis jest chyba na opakowaniu nawet.W biedronce mascarpone kupisz :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Witam, nie znam Twojej historii , ale doskonale wiem co czujesz, starałam sie dzidziusia prawie 8 lat. Były łzy, rozczarowanie, czasami juz brak wiary i siły Ale nadzieja zawsze jest, ona przeciez nigdy nie umiera. Trzeba walczyc do konca, myslec, że najwidoczniej trzeba sie podleczyc, tyle ile trzeba, kazdy organizm jest inny. Dzisiaj jestem w 12 tyg ciaży i szczerze pomimo, że tydz temu juz słyszałam serduszko to cieżko nadal mi uwierzyc , ze rośnie we mnie istotka, na którą tak długo czekałam. Niemożliwe stało się możliwe i prawdziwe. życze wytrwałosci i powodzenioa bo każdej z was się uda!!!
    No to niezly staz za tobą ale warto bylo.Zdrowej ciàzy kochana.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kup paczke biszkoptów,smietsne 36%,serek mascarpone i w pucharkach zrób tiramisu.Szybko a takie pyszne.Jesli w domu nie masz rumu to olejek arakowy lub rumowy do ciasta kup i wymieszaj 1/3buteleczki z goracym naparem kawy.Przepis jest chyba na opakowaniu nawet.W biedronce mascarpone kupisz :-)
    Jagna nie kuś bo ja już jak szafa trzydrzwiowa a głowny rozrost przede mną :P

Nawet mam w domu mascarpone i śmietanę bo miałam robić roladę śmietankową z malinami...

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Jagna nie kuś bo ja już jak szafa trzydrzwiowa a głowny rozrost przede mną :P

Nawet mam w domu mascarpone i śmietanę bo miałam robić roladę śmietankową z malinami...
    Wow,tez pychotka..maliny uwielbiam.Rób te rolade,rób.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Margerit dziekuje. Ja staram sie od ponad dwóch lat, w czerwcu poroniłam. U mnie jest problem, że nie mam własnych owulacji. Musze byc stymulowana.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Asiu dzięki. I gratulacje, spokojnej ciąży.

Asia87 lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia raz jeszcze gratki,zdrowej nocnej ciązy <3

Asia87 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Margerit dziekuje. Ja staram sie od ponad dwóch lat, w czerwcu poroniłam. U mnie jest problem, że nie mam własnych owulacji. Musze byc stymulowana.
    Ania,raz sue udalo to drugi raz tez sie uda,wszystko w swoim czasie.Bedzie dobrze,cierpliwosci a z pewnoscią bedzie ci dane

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna chciałabym mieć tyle cierpliwości i pokory co Ty. Każdą z nas potrafisz potrzymać na duchu i sama się nie poddajesz. Cudnie, że jesteś tu z nami i nas wspierasz.

MonaLiza lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ