X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Justyna, chyba bym odpuściła.

Chyba tez tak zrobię... Cieżko sie powstrzymać bo całe życie jestem aktywna i trening 4-5 razy w tygodniu to norma... Ale moze faktycznie warto by odpuścić na ten czas kiedy moze coś tam próbuje sie zagnieździć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 18:58

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Pięknie!! :) to teraz do dzieła :)

Dziękuję :) u mnie owulacja zawsze była. Może clo trochę poprawi jajeczka :) :)

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć DIEWCZYNY,nie pisałam bo byłam w podróży poza netem,właśnie dotarliśmy na nocleg w Austrii,jutro dalszą droga.

Ania85 bardzo mi przykro,szkoda,ale nie poddawaj się, skoro masz synka to znaczy ze się da,masz ta przewagę,będzie dobrze.

Asia gratulacje i życzę powodzenia i trzymam kciuki:)) jesteś kolejna osoba która jak jest chwilowo poza staraniami to się udaje:)

Asia87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    A ja dzisiaj 20dc i pełno myśli w głowie czy sie udało :) narazie bolą piersi jak zawsze po owu ale do tego mam ból podbrzusza tak jak na okres wiec albo faktycznie @ zaraz przyjdzie albo coś tam sie dzieje dobrego :P mam nadzieje ze to drugie jestem dobrej myśli :)
    Zastanawiam sie czy moge iść dzisiaj pobiegać? Zazwyczaj ćwiczę i biegam ale sobie tak myśle czy moze lepiej w tym okresie po owulacji odpoczywać żeby ułatwić ewentualnemu zarodkowi zagnieżdżanie sie. Co o tym myślicie dziewczyny?
    Ja też kiedy się starałam to w okresie po owu nie chodziłam na swoją zumbe ani trampoliny.
    Ale w cyklu w którym się udało kiedy o tym nie wiedziałam to pomijając te ilości alkoholu które wypiłam na wakacjach to jeszze tak intensywnie jeździłam na rowerze,odstawiłam luteine żeby dostać okres:) i wszytko jest ok:) także zależy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pierwsza tabletka clo.
    Strasznie się cieszę, trochę boję i stresuje.
    Trzymajcie kciuki ! :D

+ jak wspomagacie endometrium ?

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:

Pilamb to ochydne czerwone wytrwne wino (nie lubię) i zjadlam chyba paczkę orzechów jak mi sie przypominało

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja po monitoringu :) endometrium z 5mm podroslo do 10,pęcherzyk na lewym jajniku 20mm. Pęknie jutro lub pojutrze i testy owulacyjne to potwierdzaja :)
    Wow!dzialac działac trzy dni :-) trzymsmy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 21:45

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka ty juz 22tydzien skonczony,ale zasuwasz :-)
    Zdróweczka

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia do dzieła :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!!! :)

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh powiem Wam dziewczyny, że strasznie mi się dłuży ten cykl z tabletkami anty. Dzisiaj 10 dzień brania. Zostało jeszcze 11.
    Dalej strasznie korci mnie, żeby umówić się do kliniki jeszcze podczas ich brania, żeby skonsultować wyniki i zrobić wymazy (chlamydia itp.). Co byście zrobiły na moim miejscu? Czekałybyście do @ i dopiero do gina, tak jak zalecił, czy wybrałybyście się wcześniej, żeby załatwić od razu to, co i tak trzeba zrobić? Kurcze, takie wrażenie mam po prostu, że będę marnować czas. Jeśli zrobię te wymazy w połowie kolejnego cyklu i okaże się, że coś tam się dzieje niedobrego to znowu wszystko się przedłuży o leczenie itp.
    Sory za smęty z rana ale jak wiecie, jesteście nieocenione :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powodzenia w cyklu z CLO. Co do endometrium to ja ostatnio wypróbowałam winko i migdały. Niestety efekt był tragiczny, bo w 9dc moje endo po CLO miało tylko 4mm! Musiał mnie ginekolog ratować estrofemem i ładnie przyrosło do owu, bo 10mm.

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Margerit dziekuje. Ja staram sie od ponad dwóch lat, w czerwcu poroniłam. U mnie jest problem, że nie mam własnych owulacji. Musze byc stymulowana.
    witam, ja tez nie miałam owulacji, mysle, że gdyby nie tabletki AROMEK i zastrzyki OVITRELLE nic by nie było z tego

• Malowanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Malowanka ty juz 22tydzien skonczony,ale zasuwasz :-)
    Zdróweczka
    Leciało do tej pory szybko Jagienko ale teraz nadchodzą długie jesienne wieczory a ja z tych niecierpliwcow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 08:53

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    witam, ja tez nie miałam owulacji, mysle, że gdyby nie tabletki AROMEK i zastrzyki OVITRELLE nic by nie było z tego
    Ja tez mam ten problem, brak owu, pecherzyki nie chcą pękać. 6 cykli brałam clo, a owu bylo tylko 2 razy po zastrzyku pregnyl. Teraz jakby sie nie udało gin kazal zrobic przerwę w braniu clo i boje sie zeby nie wrócić do punktu wyjscia... Ciężko przewidzieć cokolwiek

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Ehh powiem Wam dziewczyny, że strasznie mi się dłuży ten cykl z tabletkami anty. Dzisiaj 10 dzień brania. Zostało jeszcze 11.
    Dalej strasznie korci mnie, żeby umówić się do kliniki jeszcze podczas ich brania, żeby skonsultować wyniki i zrobić wymazy (chlamydia itp.). Co byście zrobiły na moim miejscu? Czekałybyście do @ i dopiero do gina, tak jak zalecił, czy wybrałybyście się wcześniej, żeby załatwić od razu to, co i tak trzeba zrobić? Kurcze, takie wrażenie mam po prostu, że będę marnować czas. Jeśli zrobię te wymazy w połowie kolejnego cyklu i okaże się, że coś tam się dzieje niedobrego to znowu wszystko się przedłuży o leczenie itp.
    Sory za smęty z rana ale jak wiecie, jesteście nieocenione :)

Myślę że możesz się umówić już teraz na wizytę. Faktycznie te wymazy mogliby Ci już zrobić i ewentualnie jak będzie jeszcze trzeba to jakieś badania a tak to czekasz bezczynnie. A tak na nowy cykl będziesz już miała wyniki i będzie można coś konkretnego działać :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna ja bym poszla. Dowiesz się jak wyniki i będziesz spokojniejsza. Moze lekarz wymyśli jakieś dodatkowe badania.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna, a czemu kazał Ci czekać z badaniami? Ja bym poszła już teraz.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Czterolistna, a czemu kazał Ci czekać z badaniami? Ja bym poszła już teraz.

Dzięki dziewczyny za porady. No właśnie Asiu nie wiem czemu kazał mi czekać :/ Na ostatniej wizycie w 3 dc. okazało się, że cysta się nie wchłonęła i muszę mieć cykl z tabletkami anty żeby się tego dziadostwa pozbyć. Tego samego dnia rano robiłam badania i na wizycie pytałam gina czy w międzyczasie (czyli w trakcie brania antyków) przyjść do niego z wynikami tych badań to powiedział, że nie, dopiero jak dostanę @. No i tak sobie myślę właśnie, że totalnie bez sensu bo w połowie cyklu i tak ma mi też zrobić te wszystkie wymazy, więc jeśli wyszłoby coś nie tak to znów traciłabym bezsensownie czas. Macie racje, nie wiem po co w ogóle się zastanawiam. Zadzwonię i umówię się na wizytę. Trochę jestem tylko wkurzona na tego lekarza. To w końcu lekarz klinikowy i wydaje mi się, że powinien mieć jakiś spójniejszy plan, oszczędzający czas.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja brałam clo tylko 3 cykle i endo ponoć zawsze było przyzwoite (ok 9-10mm), więc nie dostawałam żadnego wspomagacza. Natomiast tak jak Dziewczyny piszą - winko czerwone nie zaszkodzi :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 1988 1989 1990 1991 1992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ