X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.Niestety nie dolącze z wami do czerwcówek,czego wam wszystkim zycze,moja przygoda ze stymulacją dobiegła konca..zaczynam przygode z IVF.Nawet dzis nie padla propozycja ostatniego cyklu stymulacji tylko juz powazna rozmowa.Lekarz nic nie proponowal tylko powiedzial ze jedyne co jeszcze moze zrobic by sid udalo to zaplodnienie pozaustrojowe.Oczywiscie moze nas jeszcze 6-12 miesiecy meczyc stymulacjà pod róznymi zabiegami ale wedlug niego dobre by to bylo gdybym miala 30 lat,niestety mój wiek wola o ratunek juz teraz wiec zostawia czas do nsmyslu.Oczywiscie powiedxielismy od razu ze sie zgadzamy bo juz rozmawialismy o takiej ewentualnosci.
    Tsk wiec od dzis jestem na antykach,w 21dc mam kontrolna wizyte czy jakis torbiel sie nie zrobila i od nowego cyklu jedziemy z zastrzykami.Mówil ze z prognoz ktore daly stymulacje mamy spore szanse by wychodowac sporo jajec by mozna je bylo pozamrazac,ze jak dobrze pójdzie to w grudniu będe rzygac.
    Oczywiscie nie myslcie ze znikam z wątku,jestem i bede bo to najlepsze miejsce na OF,kibicuje wszystkim i trzymsm za was kciuki.Ja walcze z wami tylko juz troche inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:59

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam kochane.Niestety nie dolącze z wami do czerwcówek,czego wam wszystkim zycze,moja przygoda ze stymulacją dobiegła konca..zaczynam przygode z IVF.Nawet dzis nie padla propozycja ostatniego cyklu stymulacji tylko juz powazna rozmowa.Lekarz nic nie proponowal tylko powiedzial ze jedyne co jeszcze moze zrobic by sid udalo to zaplodnienie pozaustrojowe.Oczywiscie moze nas jeszcze 6-12 miesiecy meczyc stymulacjà pod róznymi zabiegami ale wedlug niego dobre by to bylo gdybym miala 30 lat,niestety mój wiek wola o ratunek juz teraz wiec zostawia czas do nsmyslu.Oczywiscie powiedxielismy od razu ze sie zgadzamy bo juz rozmawialismy o takiej ewentualnosci.
    Tsk wiec od dzis jestem na antykach,w 21dc mam kontrolna wizyte czy jakis torbiel sie nie zrobila i od nowego cyklu jedziemy z zastrzykami.Mówil ze z prognoz ktore daly stymulacje mamy spore szanse by wychodowac sporo jajec by mozna je bylo pozamrazac,ze jak dobrze pójdzie to w grudniu będe rzygac.
    Oczywiscie nie myslcie ze znikam z wątku,jestem i bede bo to najlepsze miejsce na OF,kibicuje wszystkim i trzymsm za was kciuki.Ja walcze z wami tylko juz troche inaczej

Jagna na szczęście ostatni akapit mnie uspokoił. Nie widzę opcji, że miałoby Cię nie być na tym wątku. Sama mało mam wspólnego w obecnej chwili z clo a trzymam się was uparcie :D bez Ciebie to już nie byłoby to samo z całą pewnością :)
    To bardzo dobrze, że jest nowy plan działania. Najważniejsze, że podejmujecie kroki do osiągnięcia celu! Z jajcami też właśnie super, że nie ma problemów z produkcją :) Będę ogromnie trzymała kciuki za wszystkie etapy! :) A co do antyków to o cyście nawet nic nie mów. Niech się franca nie waży tworzyć bo tu poważne plany są!!

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, to bardzo dobre wieści są, niosą ze sobą duże pokłady nowej nadziei. Teraz już musi się udać :-)
    Zastanawialiście się nas diagnostyką preimplantacyjną zarodków?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki za was!

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja też mocno trzymam! I myślę, że to najlepsza decyzja - szkoda czasu na próbowanie, lepiej od razu z grubej rury. Będzie dobrze!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki !!! :) życzę Ci tego rzygania pod choinkę !!! ;)

• Malowanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna swietne wiadomości, taki prezent na gwiazdkę byłby najlepszym prezentem na świecie czego Ci z całego serduszka życzę

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki i życzę Ci powodzenia :-) oczywiście zdawaj relacje na bieżąco ;-)

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny Kochane! My wyjechaliśmy do Polski,Jagna mam nadzieje ze stoisz gdzies w oknie bo niedługo Chrzanów.

Jagienko ciesze się ze jest przełom,trzymam mocno kciuki za Was!i nigdzie nie odchodz stąd czasem bo Cię znajdę w tym Chrzanowie albo gdzieś pod Macierzyństwem w Krakowie.Ja tez juz w ciąży to niby nie w temacie a jednak nie wyobrażam sobie być na innym wątku bo nigdzie nie ma tak fajnie jak tu,próbowałam kilka wątków na fioletowej ale nie zostałam bo tam dziewczyny tworzą swoją grube i zlewają ciepłym moczem inne nowe dziewcYny .

Ja dziś mam wizyte u lekarza wieczorem wiec prosE trzymać kciuki,dziś chyba mi założą kartę ciąży, stresik jak zwykle u mnie jest obecny ech

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 8 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje endo żyło zawsze swoim życiem, wino i migdały nic nie dawały, estrofem i progynova równiez nic nie wniosły, w cyklu kiedy miałam IUI w 10 dc było 5,5 mm,zmartwiona zapytałam gina czy coś brać i wtedy pow ze spokojnie urośnie i samo i faktycznie w 13 dc było 9 a IUI była w 16 dc wiec po prostu moje endo kiedy chciało to rosło a kiedy nie to nie,taka już moja uroda

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a aaaaa psssiiiiikkkkk! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny Kochane! My wyjechaliśmy do Polski,Jagna mam nadzieje ze stoisz gdzies w oknie bo niedługo Chrzanów.

Jagienko ciesze się ze jest przełom,trzymam mocno kciuki za Was!i nigdzie nie odchodz stąd czasem bo Cię znajdę w tym Chrzanowie albo gdzieś pod Macierzyństwem w Krakowie.Ja tez juz w ciąży to niby nie w temacie a jednak nie wyobrażam sobie być na innym wątku bo nigdzie nie ma tak fajnie jak tu,próbowałam kilka wątków na fioletowej ale nie zostałam bo tam dziewczyny tworzą swoją grube i zlewają ciepłym moczem inne nowe dziewcYny .

Ja dziś mam wizyte u lekarza wieczorem wiec prosE trzymać kciuki,dziś chyba mi założą kartę ciąży, stresik jak zwykle u mnie jest obecny ech

Aniu trzymam kciuki za wizytę :) Super, dziś znów zobaczysz malucha :) Zapewne wszystkie forumowe ciotki będą siedziały z zaciśniętymi dłońmi :D Daj znać jak będziesz po :)

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Aniu ciotki z forum trzymają kciuki :-) moze niedługo będziemy wszystkie na filetowej stronie :-)

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna czy pamiętasz mój przypadek co opisywałam że na usg niby pęcherzyk rósł ale powoli a wyniki lh i estradiolu nie wskazywały na owulacje no i brak wzrostu temperatury??? Chciałam Cie jeszcze dopytać...
    Po tym jak nie stwierdziłam u siebie owulacji to od 25dc zaczęłam brać duphaston bo bez tego pewnie miesiączki by nie było:/ wczoraj (29dc) byłam już u mojego gina który wrócił z urlopu. Przedstawiłem cała historie tego cyklu no i na usg od razu pochwalił zecendometrium 10mm jednolite coś tam coś tam w każdym razie prawidłowe. Na lewym jajniki ślad po peknietym pecherzyku na usg wyglądało jak polksiezyc coś takiego...uspokoił mnie żebym tak się nie denerwowałam że to doskonały postęp bo zaczynałam zecendometrium 1mm i słabymi hormonami więc widać że lek działa od następnego cyklu msm jednak brać od 3dc bylaby może owulacja przyszła szybciej...
    W każdym razie skoro na usg zobaczył ślad po peknietym pecherzyku to czy była owulacją czy są inne przyczyny tego stanu...przecież temperatura dalej n8ska a dziś z ciekawości zrobiłam progesteron no o jest marnie 0.17 jak po menopauzie...czemu tak jest i czy branie duphastonu w tym pomoże...czy ja już nie mam szans...jestem załamana tym wynikiem i nie mam pojęcia co w takim razie widział doktor babusg skoro wszystko wskazuje na to że owulacji nie było:(

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Roma wyslalam Ci zaproszenie - nie chce zasmiecac forum a mam kilka pytan dot.kariotypu.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęte :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)

Wysłany: 8 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Jagna czy pamiętasz mój przypadek co opisywałam że na usg niby pęcherzyk rósł ale powoli a wyniki lh i estradiolu nie wskazywały na owulacje no i brak wzrostu temperatury??? Chciałam Cie jeszcze dopytać...
    Po tym jak nie stwierdziłam u siebie owulacji to od 25dc zaczęłam brać duphaston bo bez tego pewnie miesiączki by nie było:/ wczoraj (29dc) byłam już u mojego gina który wrócił z urlopu. Przedstawiłem cała historie tego cyklu no i na usg od razu pochwalił zecendometrium 10mm jednolite coś tam coś tam w każdym razie prawidłowe. Na lewym jajniki ślad po peknietym pecherzyku na usg wyglądało jak polksiezyc coś takiego...uspokoił mnie żebym tak się nie denerwowałam że to doskonały postęp bo zaczynałam zecendometrium 1mm i słabymi hormonami więc widać że lek działa od następnego cyklu msm jednak brać od 3dc bylaby może owulacja przyszła szybciej...
    W każdym razie skoro na usg zobaczył ślad po peknietym pecherzyku to czy była owulacją czy są inne przyczyny tego stanu...przecież temperatura dalej n8ska a dziś z ciekawości zrobiłam progesteron no o jest marnie 0.17 jak po menopauzie...czemu tak jest i czy branie duphastonu w tym pomoże...czy ja już nie mam szans...jestem załamana tym wynikiem i nie mam pojęcia co w takim razie widział doktor babusg skoro wszystko wskazuje na to że owulacji nie było:(

Niki, ja to w sumie ekspertem nie jestem, ale może było tak, że pęcherzyk się zapadł a nie pękł? Choć oczywiście nie chcę siać paniki :) A lekarz mówił ewentualnie ile dni temu miało dojść do pęknięcia? Albo może mówił coś o ciałku żółtym lub o płynie w zatoce Douglasa?
    Szczerze mówiąc to ja chyba bym skonsultowała jeszcze z innym ginekologiem, żeby mieć pewność co i jak, ale to tylko moje skromne zdanie :)

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Niki, ja to w sumie ekspertem nie jestem, ale może było tak, że pęcherzyk się zapadł a nie pękł? Choć oczywiście nie chcę siać paniki :) A lekarz mówił ewentualnie ile dni temu miało dojść do pęknięcia? Albo może mówił coś o ciałku żółtym lub o płynie w zatoce Douglasa?
    Szczerze mówiąc to ja chyba bym skonsultowała jeszcze z innym ginekologiem, żeby mieć pewność co i jak, ale to tylko moje skromne zdanie :)
    Kochana bardzo ci dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź ogólnie to wygląda tak że ten cykl brałam clo po miesięcznej przerwie wcześniej brałam 3 miesiące i za trzecim razem dopiero wystąpiła owulacja potem jak odstawiłam na miesiąc to znowu moje LH FSH i estradiol spadły poniżej normy brałam tabletki miałam być na monitoringu ale mój lekarz pojechał na urlop poszłam więc prywatnie do innej pani Ja mam owulację późne około 24 dnia cyklu byłam u niej 17 dnia cyklu był pęcherzyk 12 mm ale robiłam też wyniki hormonów i estradiol wynosił tylko 51 czyli w ogóle nie wskazywał na pęcherzyk poszłam do niej za 4 dni jeszcze raz bo mojego lekarza dalej nie było no i ten pęcherzyk miał 17 mm jednak dodatkowo robiłam znów hormony i znów estradiol był jeszcze niższy wynosił 38 dziwna sprawa na USG niby pęcherzyk był a estradiol pokazywał brak nadziei na owulację Zaczęłam brać 25 dnia cyklu duphaston ponieważ wiedziałam że bez niego i tak pewnie okresu nie będzie mam tak rozregulowane hormony w końcu wrócił mój lekarz i poszłam do niego żeby sprawdzić co tam w środku się dzieje i spytać czy nadal jest sens brać Clo skoro na mnie tak słabo działa byłam pewna że owulacji nie było ponieważ 0 skoku temperatury myślałam że po prostu tamta pani ginekolog jakoś źle mi sprawdziła i to co widziała wcale nie było pęcherzykiem jednak mój lekarz widział na lewym jajniku i mi to pokazywał Wyglądało to jak pęcherzyk ale taki rogal czy półksiężyc mówił że to jest ślad po pękniętym pęcherzyku o plynie nic nie mówił ani o ciałku... Jak wygląda na USG ciałko i gdzie ona się znajduje To może ja ci powiem bo Widziałam obraz na USG??? W każdym razie mówił żeby ona jest piękna jednolita Ale myślę sobie że to może zasługa duphastonu jeszcze jedno mnie martwi skoro biorę duphaston czyli pochodną czy tam coś w podobie progesteronu to czy jest to normalne że wyniki dzisiaj pokazały taki słaby poziom tego hormonu??? Czy w ogóle jest na mnie nadzieja??? Pytam się was bo wy tutaj widzę jesteście dłużej jesteście obeznany w tym wszystkim ja dopiero od niedawna zaczęłam obserwować swoje ciało w sumie to od czerwca kiedy to klo spowodowało wreszcie wzrost pęcherzyka jeszcze jedno mnie zastanawia czy jeśli mam taką późną owulację to czy mój pęcherzyk jest tak samo dobry jak te które mają normalne kobiety? Lekarz nic nie mówił że pęcherzyk się zapadł może tak się stało bo nic a nic nie wskazuje mi na owulację wprawdzie miałam kłucie w jajniku lewym ale wydaje mi się że to moje urojone odczucia wiesz w stylu że jak kobieta czegoś chcę to zaraz doszukuje się różnych symptomów i tak czuję

3jgx3e3k6oetpx65.png

Wysłany: 8 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Nie chce wypisywać głupot ani żadnych błędnych info ale ja też miałam ze swoją ciąża dziwna sytuacje.12 lipca badałam krew między innymi aby spawdzic czy po zabiegu usunięcia ciąży pozamacicznej spadła beta do 0,zbadałam tez ciekawości progesteron który wyszedł 0,16.ponieważ mijał miesiąc od zabiegu a okresu dalej nie było zadzwoniłam zaniepokojona do gina ze z takim prohesyeronen nie ma szans na okres i razem uzgodbilismy ze będę brała przez 8 dni luteine,potem ja odstawie i dostanę okres.luteine prRstalam brać 21 lipca a okresu dalej nie było.1 sierpnia zbadałam na zlecenie lekarza betę i wyszła 1500,wiec nie wiem naprawdę jak to jest możliwe bo ten okres czasu jest tak krótki a podejrzewam ze do poczęcia mogło dojSC między 8 a 15 lipca,jak to możliwe ze przy takim niskim progesteronie wyszła ciąża l,nie wiem wiem ze to dziwnie brzmi ale może po 0rostu organizm czasami coś nam przestawia co jest poza wogole naszym ogarnięciem na logike....wiec nic już mnie nie zdziwi nawet Twój progesteron i info o przebytej owulacji

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten progesteron rośnie nagle ze się tego nie wylapuje a cholera go wie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ