CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:A skąd jesteś?
Chodzi Ci o to skąd pochodzę czy dzielnicę Krakowa?
Nie odpisalam wczesniej bo pomagałam przy remoncie rodzicom.
Wczoraj zaczęłam plamić więc zgodnie z rytuałem cały dzień spędziłam w łóżku.
Dzisiaj oczywiście nie poszłam na badania @ się rozkręciła. Jedynie bol jest inny. Taki jakby mnie cos gryzło w środku. Trochę to smieszny bol, bo ustaje jak się podrapię po brzuchu. -
Jagna 75 wrote:Trzymamy kciuki.Zwolniłam którejs miejscówke wiec komus musi sie udac
-
Jagna 75 wrote:Cierpliwosci uczy mnie zycie choc cierpliwa nie jestem tak do konca ha ha a pokora..wiesz od roku moge dopiero stwierdzic odkąd przekroczylsm próg kliniki ze wypelnia mnie pozytywna energia a ciąza sprawila ze czekam spokojniej na swojà szanse.Mimo iz ją stracilam ciesze sie pierdołkami,tzm.kazdym dniem i tym co mam,mèza który jeszcze nim nie jest ale tak o sobie mówimy,domem i ogrodem,psem,kotem i ludzmi z którymi sie spotykam.Cieszę sie tym czym zyje i kazdym dniem bez dziecka,a pragnienie posiadania go za0mieni sie pewnego dnia w rzeczywistosc.Ciàza to byl znsk ze jest mozliwe bym byla mamà,wiec czemu mam teraz nie czekac na ten cud który sie kiedys spelni.Czekam na dziecko jak na pore roku,kiedy zimą teskni sie za latem,lato w koncu przychodzi dziecko tez przyjdzie34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Kilka dni mnie nie było miałam strasznego doła ale dziś nadrobiłam zaległości. Na nic nie mam ochoty, ciągle ryczę bez większego powodu. Czekam na ustalenie wizyty u ginekologa żeby na te usunięcie polipa iść. Okres w tym miesiącu skąpy dostałam w czwartek a już wczoraj czysto. Może to przez ten stres i nerwy. Jak ja bym chciała nie myśleć o tym wszystkim, zapomnieć.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Hej dziewczyny
nie odzywałam się przez weekend bo postanowiliśmy się z mężem trosze wyluzowac i odpocząć. W sobotę robiliśmy grilla a wczoraj byliśmy w Krakowie
Aniu, wiem, że czasami jedynie cholernie ciężko ale najważniejsze jest żeby czerpać z czegoś pozytywną energię. Ja cały czas wyszukuje sobie jakieś zajęcia, staram się czym zainteresować, zorganizować sobie jakieś hobby żeby nie myśleć o tym cały czas.
Tak BTW to siedzę właśnie w poczekalni w klinice i o 11.40 moja wizyta. Zaczęłam się martwić, że ta torbiel tak szybko nie odpuści bo dalej mnie boli, czuje ją i dodatkowo pomiałam plamienia żywa krwią.. chyba dzieje się coś niedobrego. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby to nie było nic strasznego
-
Cześć Dziewczyny:)
Z tymi probiotykami to kiedyś mi Pani w aptece powiedziała ze najnowsze badania wskazują,ze doustne probiotyki potrzebują około 2 miesięcy żeby flora zaczęła się namnazac. Ze zdecydowanie szybciej działają dowcipne,ale szczerze nie słyszałam żeby było Przeciwskazanie do brania jeśli ma się mieć robione badania,sama brałam przed laparoskopia i szłam na posiew,ale nie wiem może mam błędne info:) -
ania1985 wrote:Kilka dni mnie nie było miałam strasznego doła ale dziś nadrobiłam zaległości. Na nic nie mam ochoty, ciągle ryczę bez większego powodu. Czekam na ustalenie wizyty u ginekologa żeby na te usunięcie polipa iść. Okres w tym miesiącu skąpy dostałam w czwartek a już wczoraj czysto. Może to przez ten stres i nerwy. Jak ja bym chciała nie myśleć o tym wszystkim, zapomnieć.Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:)
Z tymi probiotykami to kiedyś mi Pani w aptece powiedziała ze najnowsze badania wskazują,ze doustne probiotyki potrzebują około 2 miesięcy żeby flora zaczęła się namnazac. Ze zdecydowanie szybciej działają dowcipne,ale szczerze nie słyszałam żeby było Przeciwskazanie do brania jeśli ma się mieć robione badania,sama brałam przed laparoskopia i szłam na posiew,ale nie wiem może mam błędne info:)Antoś IVF,Julisia natural
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Hej dziewczyny
nie odzywałam się przez weekend bo postanowiliśmy się z mężem trosze wyluzowac i odpocząć. W sobotę robiliśmy grilla a wczoraj byliśmy w Krakowie
Aniu, wiem, że czasami jedynie cholernie ciężko ale najważniejsze jest żeby czerpać z czegoś pozytywną energię. Ja cały czas wyszukuje sobie jakieś zajęcia, staram się czym zainteresować, zorganizować sobie jakieś hobby żeby nie myśleć o tym cały czas.
Tak BTW to siedzę właśnie w poczekalni w klinice i o 11.40 moja wizyta. Zaczęłam się martwić, że ta torbiel tak szybko nie odpuści bo dalej mnie boli, czuje ją i dodatkowo pomiałam plamienia żywa krwią.. chyba dzieje się coś niedobrego. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby to nie było nic strasznego
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja tam czuje ze jej juz nie ma,wiem ze bedą dobre wiesci tym razem,kciukam
Jagna, a ty prorok, czy co?Od dzisiaj będę słuchała pilnie twoich wróżb
Jestem już w domu. Wizyta jak zwykle mnie zaskoczyła. Boli mnie ten cholerny prawy jajnik, na którym była ta torbiel, więc byłam w 100% pewna, że ona tam nadal jest. Nawet pytałam gina co jeśli ona się nie wchłonie, przez co dostałam reprymendę, za czarnowidztwomiałam badanie i później usg, na którym się okazało, że jajniki czyste. Nie ma żadnych cyst/torbieli. Ta, która była, została wchłonięta. No jestem w ciężkim szoku. Plamienia po
to podobno przez tabletki anty i tak może się zdarzać na początku ich brania. Natomiast jajnik podobno może jeszcze boleć. Szczerze mówiąc to jakoś średnio trafia to w moją logikę no ale niech będzie, w końcu to on ma tu wiedzę medyczną na ten temat a nie ja.. choć pewnie będę się zastanawiać czy wszystko jest ok do następnego usg. Mam też zrobione posiewy, więc w sumie to ostatnie moje badanie diagnostyczne jak na ten etap.
Dostałam letrozol od 3 dc następnego cyklu. Powiedział, że w związku z tym, że zostało mi 7 tabl. do wzięcia i jajniki są czyste to mam nie przychodzić już w 3 dc na kontrolne usg. Trochę mnie to zdziwiło.
Dostałam też euthyrox 25 mg na zbicie tsh.
A co do tego miovarianu, to kazał brać dalej, nawet podczas brania tych antyków. To tak apropo mojego pytania z ponad tygodnia temu -
Laseczki, umówiłam się właśnie z moim nowym doktorkiem na monitoring w środę. To będzie mój 13 dc i 9 tabletka clo. Powiedział,że jak będzie pęcherzyk dominujący to da mi zastrzyk ovitrelle. Zapytałam, czy może być Pregnyl, bo tańszy. Powiedział, że jeśli chcę to da mi receptę i sobie wykupię Pregnyl, Ovitrelle natomiast on mógłby mi zamówić. Powiedzcie, czy oba te zastrzyki można sobie zrobić samemu? No i strasznie dziwne to, że chce mnie stymulować clo samego zastrzyku. Jestem pełna obaw bo nie słyszałam nigdy o takiej praktyce. Dziś 7 tabletka i chodzi mi po głowie, żeby odstawić. Co myślicie?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Cztetolistna a ty nadal na antykach?Jesli tak to zbedna kontrolna wizyta przed letrozolem.Jajniki uspione wiec torbiele i cysty nie mozliwe.
Wiesz wrózkà nie jestem ale wiedzmà często ha ha.Bedzie dobrze kochana,powodzeniaAntoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Laseczki, umówiłam się właśnie z moim nowym doktorkiem na monitoring w środę. To będzie mój 13 dc i 9 tabletka clo. Powiedział,że jak będzie pęcherzyk dominujący to da mi zastrzyk ovitrelle. Zapytałam, czy może być Pregnyl, bo tańszy. Powiedział, że jeśli chcę to da mi receptę i sobie wykupię Pregnyl, Ovitrelle natomiast on mógłby mi zamówić. Powiedzcie, czy oba te zastrzyki można sobie zrobić samemu? No i strasznie dziwne to, że chce mnie stymulować clo samego zastrzyku. Jestem pełna obaw bo nie słyszałam nigdy o takiej praktyce. Dziś 7 tabletka i chodzi mi po głowie, żeby odstawić. Co myślicie?
A co do tego ze zaraz zastrzyk przy ostatniej tabletce to tak sie wlasnie robi przy dluzszych stymulacjach,podobnie przy in vitro jest.
Wow!idziesz jak burzaChcialabym zebys do mojego transferu liczyla dni do konca pierwszego trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:04
-
roma wrote:Laseczki, umówiłam się właśnie z moim nowym doktorkiem na monitoring w środę. To będzie mój 13 dc i 9 tabletka clo. Powiedział,że jak będzie pęcherzyk dominujący to da mi zastrzyk ovitrelle. Zapytałam, czy może być Pregnyl, bo tańszy. Powiedział, że jeśli chcę to da mi receptę i sobie wykupię Pregnyl, Ovitrelle natomiast on mógłby mi zamówić. Powiedzcie, czy oba te zastrzyki można sobie zrobić samemu? No i strasznie dziwne to, że chce mnie stymulować clo samego zastrzyku. Jestem pełna obaw bo nie słyszałam nigdy o takiej praktyce. Dziś 7 tabletka i chodzi mi po głowie, żeby odstawić. Co myślicie?
Roma, i pregnyl i ovitrelle możesz zrobić podskórnie sama, także nie bój nic, ovitrelle kosztuje u mnie ok 70-75 zł.
Co do stymulacji aż do zastrzyku, faktycznie, trochę niestandardowo, ale może daj szansę doktorkowi? niektóre biorą po 2 tabsy clo, a Ty po prostu wydłużysz czas brania. Nie sądzę, aby to było niebezpieczne, zapewne na kilku pacjentkach doktorek już taki scenariusz przećwiczyłzapytaj go o to po prostu!
A właśnie, nawiązując do tego , co pisze Jagna, pregnyl jest bardziej upierdliwy w zastosowaniu, za to można go przewozić i trzymać bez lodówki;) jak zdecydujesz się na pregnyl, to rozważ może kupienie takich ministrzykawek z igiełką tzw. insulinówek, ja tak sobie podawałm dopalacze które trzeba było rozrobićnawet najmniejsza igła w aptece dla mnie jest cholernie wielka i grubaśna, a te insulinówki nie;) zdejmowałam końcówkę i wstrzykiwałam zawartość rozpuszczonego dopalacza, nakładałam tłok i go!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:12
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna 75 wrote:Cztetolistna a ty nadal na antykach?Jesli tak to zbedna kontrolna wizyta przed letrozolem.Jajniki uspione wiec torbiele i cysty nie mozliwe.
Wiesz wrózkà nie jestem ale wiedzmà często ha ha.Bedzie dobrze kochana,powodzenia
Dzięki Jagna:*
-
Kurcze, chyba zamówię w aptece ovitrelle i niech czeka na środę. Boję się, że nie ogarnę tego mieszania pregnylu, a tak już mam gotowe. Czy cena 132 zł jest przyzwoita czy szukać dalej?
Jagienko, chciałabym żeby zaskoczyło i żebym na gwiazdkę miała prezent w postaci pozytywnych wyników badań prenatalnych. Ale wiem, że pozytywny test ciążowy to u mnie dopiero może 15% sukcesu. Prawdziwa jazda i nerwy dopiero wtedy się zaczną... Ale ta koleżanka w moim awatarze coś mi obiecała, i musi słowa dotrzymać jeśli nie chce stracić liści.
Jagna 75 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Mamakejti, teraz doczytałam Twój post o cenie. Czyli warto szukać dalej.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Kurcze, chyba zamówię w aptece ovitrelle i niech czeka na środę. Boję się, że nie ogarnę tego mieszania pregnylu, a tak już mam gotowe. Czy cena 132 zł jest przyzwoita czy szukać dalej?
Jagienko, chciałabym żeby zaskoczyło i żebym na gwiazdkę miała prezent w postaci pozytywnych wyników badań prenatalnych. Ale wiem, że pozytywny test ciążowy to u mnie dopiero może 15% sukcesu. Prawdziwa jazda i nerwy dopiero wtedy się zaczną... Ale ta koleżanka w moim awatarze coś mi obiecała, i musi słowa dotrzymać jeśli nie chce stracić liści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:39
roma lubi tę wiadomość