CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Dziś mija 6 dzień od owulacji po pierwszym cyklu stymulacji CLO - zastanawiam się, kiedy mogę zrobić betę, by mieć pewność czy się udało czy nie...
gdy czekam, wariujęz drugiej strony juz straciłam nadzieję na to, że kiedyś będę miała dziecko..
3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Basia30 wrote:Cześć Dziewczyny,
Dziś mija 6 dzień od owulacji po pierwszym cyklu stymulacji CLO - zastanawiam się, kiedy mogę zrobić betę, by mieć pewność czy się udało czy nie...
gdy czekam, wariujęz drugiej strony juz straciłam nadzieję na to, że kiedyś będę miała dziecko..
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:10 miesiecy temu moje AMH bylo 3,3.Nie wiem czy doktorek kaze robic ponownie,raczej wàtpie.Sporo badan mam porobionych po poronieniu niby wazne 6 miesiecy ale to tez mozliwe ze sie uda nie robic,bo to juz nie rzàdówka wiec duzo siè pomija.Czytalsm o tym krótkim protokole i dlugim..czy one sie róznià tylko tym ze dlugi to dodatkowa faza na początku wyciszenia czyli antyki?Bo ja wlasnie jestem teraz cykl na antykach,26wrzesnia mam wizyte oceniającà czy jest ok,czy aby jakies torbiele nie byly no i potem zaczynamy od kolejnego cyklu.Za dwa tygodnie tez badamy nasienie no i mam wizyte u embriologa i anestezjologa ale nie wiem czy ich nie przesune bo moze za wczesnie ale to zadecydujemy kiedy bede na wizycie 26go.
Jesli ty w listopadzie punkcja to ja jakos tez podobnie -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:To zalezy czy mialas zastrzyk na pękniecie.Jesli nie to bete mozesz juz sprawdzic po 10-12dniach,po zastrzyku po 14dniach
ja robiłam betę juz w 12 dobie po zastrzyku bo sikaniec wyszedł, najpierw jaśniał a jak zaczął ciemnieć to zrobiłam betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 22:12
-
ana1122 wrote:To amh masz ładne. Przy niskim amh ja mam 0.98 zaleca się krótki protokół czyli bez antyków żeby Nie uspic jajników. Przy twoim można isc długim żeby wychodowac ładne jajca. Jakie są koszta ivf u ciebie???Antoś IVF,Julisia natural
-
ojejku wrote:Ovitrelle utrzymuje się wg ulotki przez 10 dób.
ja robiłam betę juz w 12 dobie po zastrzyku bo sikaniec wyszedł, najpierw jaśniał a jak zaczął ciemnieć to zrobiłam betę.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:juz poczytałam na wątku IVF co z czym i juz wiem ze ide długim protokołem.Na poczatku dziewczyny fajnie jasno opisały a ja zerknełam na rysunki mojego gina które przedstawiają kolejne etapy no i zagadka rozwiązana własnie jade tym długim.Koszta?Hmmm,nie wiem szczerze ..Licze ze czesc badan nam zaliczy lekarz(robiłam po poronieniu),ze nie bedzie trzeba powtarzac.A wy wiecie juz jaki koszt?
-
Dzien dobry
ja dzisiaj drugi dzien sesji właśnie jade na egzaminy... a jutro wreszcie do Sycylii!
robiłam dzisiaj z rana sikanca ale negatyw oczywiście
niby wczesnie bo mam 24dc ale ja mam krótkie cykle wiec mogło juz coś wyjsć, no i nie mogłam sie powstrzymać. Ale przez to dzien do du**
-
ojejku wrote:Ovitrelle utrzymuje się wg ulotki przez 10 dób.
ja robiłam betę juz w 12 dobie po zastrzyku bo sikaniec wyszedł, najpierw jaśniał a jak zaczął ciemnieć to zrobiłam betę.ojejku lubi tę wiadomość
-
Justyna911 wrote:Dzien dobry
ja dzisiaj drugi dzien sesji właśnie jade na egzaminy... a jutro wreszcie do Sycylii!
robiłam dzisiaj z rana sikanca ale negatyw oczywiście
niby wczesnie bo mam 24dc ale ja mam krótkie cykle wiec mogło juz coś wyjsć, no i nie mogłam sie powstrzymać. Ale przez to dzien do du**
Antoś IVF,Julisia natural
-
Justyna911 wrote:Nie zadręczaj sie tymi wynikami
dziewczyny nie raz miały wyniki do du** a ty nagle ciąża była
moim zdaniem trzeba sie leczyć i kontrolować badaniami jak najbardziej ale nie przejmować sie nimi za bardzo bo natura i tak zrobi co bedzie chciała
mi tez zostaly dwa dni brania duphastonu wiec @ powinna przyjść lada chwila ale tez mam nadzieje ze nie przyjdzie mimo ze nie mam jakichkolwiek objawów ciazy... Ale przecież nikt nie powiedział ze jakiekolwiek musza być
pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 12:07
-
Laseczki! wróciłam! ale wczoraj pół nocy siedzieliśmy z mlodą w szpitalu, bo coś ją dopadło na naszym krótkim wypadzie i dostała 2 kroplówki....porażka....w to mięjsce już nie pojadę, na pewno nie na wczasy, a to był wypad przy okazji pracowej....
na bank nie zdążę przeczytać wszystkiego co naprodukowałyście, ale już wiem, że Jagna szykuje ciążowy come back na święta;) mocno trzymam kciuki!!!!!
witam wszystkie nowe Koleżanki!
buziaki niedzielne!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Mamakejti, witamy:) mam nadzieję, że z Młodą już wszystko ok?
Ojejku, jak się czujesz? wszystko ok?
A teraz pytanie na niedzielę: skąd wiecie, że to co Was boli to jajniki, a nie inne bebechy? Pytam serio, bo ja zawsze mam problem z określeniem tego co mnie boli, a od kilku dni boli mnie po prawej stronie nisko i ja naprawdę nie wiem czy to jest jajnik, jelito czy wyrostek robaczkowy. We wtorek i wczoraj (czyli 2 i 6dc) miałam potworne skurcze, a kilka godzin po skurczach biegunka i za pierwszym razem uznałam, że to okresowe, ale wczoraj to już końcówka okresu. I tak się zastanawiam czy:
1) jest skutek uboczny bromergonu (od tygodnia biorę wyższą dawką)
2) ból to jajnik, który pracuje, a skurcze to jakiś wirus (biorę encorton i od tego czasu łapię wszystkie infekcje)
3) jest to jakiś gratis w postaci zapalenia wyrostka robaczkowego
4) są to problemy z jelitami
Pomóżcie, bo ja naprawdę nie wiem czy martwić się czy przeczekać. -
Cookie, ja raz na obstawiałam ból jajnika i pobiegłam do gina na usg, bo tak mnie bolało na dole z boku, a on zerknął w wyniki moczu i powiedział, że to piasek w przewodach moczowych...które biegną tak trochę równolegle d jajowodów i dawały tak czasu, że myślałam, że niedługo odlecę, także nie dam Ci recepty na to jak odróżnić bóle w poszczególnych częściach zawieszenia.....ja na czuja zrobiłam badania moczu i krwi, żeby coś tam się objawiło no i bingo..."nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
mamakejti wrote:Cookie, ja raz na obstawiałam ból jajnika i pobiegłam do gina na usg, bo tak mnie bolało na dole z boku, a on zerknął w wyniki moczu i powiedział, że to piasek w przewodach moczowych...które biegną tak trochę równolegle d jajowodów i dawały tak czasu, że myślałam, że niedługo odlecę, także nie dam Ci recepty na to jak odróżnić bóle w poszczególnych częściach zawieszenia.....ja na czuja zrobiłam badania moczu i krwi, żeby coś tam się objawiło no i bingo...