X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 10 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dziś mija 6 dzień od owulacji po pierwszym cyklu stymulacji CLO - zastanawiam się, kiedy mogę zrobić betę, by mieć pewność czy się udało czy nie...
    gdy czekam, wariuję :( z drugiej strony juz straciłam nadzieję na to, że kiedyś będę miała dziecko..

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    jagna czy podchodziłas do inseminacjii???????
    Nieeee,ja od razu z grubej rury IVF

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Dziś mija 6 dzień od owulacji po pierwszym cyklu stymulacji CLO - zastanawiam się, kiedy mogę zrobić betę, by mieć pewność czy się udało czy nie...
    gdy czekam, wariuję :( z drugiej strony juz straciłam nadzieję na to, że kiedyś będę miała dziecko..
    To zalezy czy mialas zastrzyk na pękniecie.Jesli nie to bete mozesz juz sprawdzic po 10-12dniach,po zastrzyku po 14dniach

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    10 miesiecy temu moje AMH bylo 3,3.Nie wiem czy doktorek kaze robic ponownie,raczej wàtpie.Sporo badan mam porobionych po poronieniu niby wazne 6 miesiecy ale to tez mozliwe ze sie uda nie robic,bo to juz nie rzàdówka wiec duzo siè pomija.Czytalsm o tym krótkim protokole i dlugim..czy one sie róznià tylko tym ze dlugi to dodatkowa faza na początku wyciszenia czyli antyki?Bo ja wlasnie jestem teraz cykl na antykach,26wrzesnia mam wizyte oceniającà czy jest ok,czy aby jakies torbiele nie byly no i potem zaczynamy od kolejnego cyklu.Za dwa tygodnie tez badamy nasienie no i mam wizyte u embriologa i anestezjologa ale nie wiem czy ich nie przesune bo moze za wczesnie ale to zadecydujemy kiedy bede na wizycie 26go.
    Jesli ty w listopadzie punkcja to ja jakos tez podobnie :-)
    To amh masz ładne. Przy niskim amh ja mam 0.98 zaleca się krótki protokół czyli bez antyków żeby Nie uspic jajników. Przy twoim można isc długim żeby wychodowac ładne jajca. Jakie są koszta ivf u ciebie???

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To zalezy czy mialas zastrzyk na pękniecie.Jesli nie to bete mozesz juz sprawdzic po 10-12dniach,po zastrzyku po 14dniach
    Ovitrelle utrzymuje się wg ulotki przez 10 dób.
    ja robiłam betę juz w 12 dobie po zastrzyku bo sikaniec wyszedł, najpierw jaśniał a jak zaczął ciemnieć to zrobiłam betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 22:12

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    To amh masz ładne. Przy niskim amh ja mam 0.98 zaleca się krótki protokół czyli bez antyków żeby Nie uspic jajników. Przy twoim można isc długim żeby wychodowac ładne jajca. Jakie są koszta ivf u ciebie???
    juz poczytałam na wątku IVF co z czym i juz wiem ze ide długim protokołem.Na poczatku dziewczyny fajnie jasno opisały a ja zerknełam na rysunki mojego gina które przedstawiają kolejne etapy no i zagadka rozwiązana własnie jade tym długim.Koszta?Hmmm,nie wiem szczerze ..Licze ze czesc badan nam zaliczy lekarz(robiłam po poronieniu),ze nie bedzie trzeba powtarzac.A wy wiecie juz jaki koszt?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja robiłam betę juz w 12 dobie po zastrzyku bo sikaniec wyszedł, najpierw jaśniał a jak zaczął ciemnieć to zrobiłam betę.
    tak na ovitrelle pisze ze 10 ale na pregnylu chyba pisze wiecej,jednak trzeba miec na uwadze czas zagniezdzenia,dlatego minimum 10 dni po ovu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    juz poczytałam na wątku IVF co z czym i juz wiem ze ide długim protokołem.Na poczatku dziewczyny fajnie jasno opisały a ja zerknełam na rysunki mojego gina które przedstawiają kolejne etapy no i zagadka rozwiązana własnie jade tym długim.Koszta?Hmmm,nie wiem szczerze ..Licze ze czesc badan nam zaliczy lekarz(robiłam po poronieniu),ze nie bedzie trzeba powtarzac.A wy wiecie juz jaki koszt?
    Podobno 7 tys Ale dziewczyny pisały że wychodzi ponad 7

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Podobno 7 tys Ale dziewczyny pisały że wychodzi ponad 7
    przeniesmy sie na priv,nie bedziemy zasmiecac wątku i niepotrzebnie stresowac dziewczyny

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry :-)
    Weekendowo na wątku.Miłej niedzieli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 09:48

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja dzisiaj drugi dzien sesji właśnie jade na egzaminy... a jutro wreszcie do Sycylii! :) robiłam dzisiaj z rana sikanca ale negatyw oczywiście :( niby wczesnie bo mam 24dc ale ja mam krótkie cykle wiec mogło juz coś wyjsć, no i nie mogłam sie powstrzymać. Ale przez to dzien do du**

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    U mnie trzymał się dłużej - to zależy od wielu rzeczy, metabolizm, ile się pije itd. Zawsze można robić testy i patrzeć czy kreski ciemnieją czy jaśnieją:)

ojejku lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dzien dobry :) ja dzisiaj drugi dzien sesji właśnie jade na egzaminy... a jutro wreszcie do Sycylii! :) robiłam dzisiaj z rana sikanca ale negatyw oczywiście :( niby wczesnie bo mam 24dc ale ja mam krótkie cykle wiec mogło juz coś wyjsć, no i nie mogłam sie powstrzymać. Ale przez to dzien do du**
    Skup sie na egzaminach,trzymamy kciuki no i udanego wypoczynku.Byc moze to jeszcze za wczesnie..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!rozbilam 2000 strone :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Nie zadręczaj sie tymi wynikami :) dziewczyny nie raz miały wyniki do du** a ty nagle ciąża była :) moim zdaniem trzeba sie leczyć i kontrolować badaniami jak najbardziej ale nie przejmować sie nimi za bardzo bo natura i tak zrobi co bedzie chciała :P mi tez zostaly dwa dni brania duphastonu wiec @ powinna przyjść lada chwila ale tez mam nadzieje ze nie przyjdzie mimo ze nie mam jakichkolwiek objawów ciazy... Ale przecież nikt nie powiedział ze jakiekolwiek musza być :) pozdrawiam
    Kochana dziś Twój ostatni dzień duphastonu...robiłaś test ???trzymam kciuki...U mnie jutro ostatni dzień ale raczej nic mi nie wyjdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 12:07

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki! wróciłam! ale wczoraj pół nocy siedzieliśmy z mlodą w szpitalu, bo coś ją dopadło na naszym krótkim wypadzie i dostała 2 kroplówki....porażka....w to mięjsce już nie pojadę, na pewno nie na wczasy, a to był wypad przy okazji pracowej....

na bank nie zdążę przeczytać wszystkiego co naprodukowałyście, ale już wiem, że Jagna szykuje ciążowy come back na święta;) mocno trzymam kciuki!!!!!

witam wszystkie nowe Koleżanki!

buziaki niedzielne!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 11 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, witamy:) mam nadzieję, że z Młodą już wszystko ok?
    Ojejku, jak się czujesz? wszystko ok?
    A teraz pytanie na niedzielę: skąd wiecie, że to co Was boli to jajniki, a nie inne bebechy? Pytam serio, bo ja zawsze mam problem z określeniem tego co mnie boli, a od kilku dni boli mnie po prawej stronie nisko i ja naprawdę nie wiem czy to jest jajnik, jelito czy wyrostek robaczkowy. We wtorek i wczoraj (czyli 2 i 6dc) miałam potworne skurcze, a kilka godzin po skurczach biegunka i za pierwszym razem uznałam, że to okresowe, ale wczoraj to już końcówka okresu. I tak się zastanawiam czy:
    1) jest skutek uboczny bromergonu (od tygodnia biorę wyższą dawką)
    2) ból to jajnik, który pracuje, a skurcze to jakiś wirus (biorę encorton i od tego czasu łapię wszystkie infekcje)
    3) jest to jakiś gratis w postaci zapalenia wyrostka robaczkowego
    4) są to problemy z jelitami
    Pomóżcie, bo ja naprawdę nie wiem czy martwić się czy przeczekać.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, ja raz na obstawiałam ból jajnika i pobiegłam do gina na usg, bo tak mnie bolało na dole z boku, a on zerknął w wyniki moczu i powiedział, że to piasek w przewodach moczowych...które biegną tak trochę równolegle d jajowodów i dawały tak czasu, że myślałam, że niedługo odlecę, także nie dam Ci recepty na to jak odróżnić bóle w poszczególnych częściach zawieszenia.....ja na czuja zrobiłam badania moczu i krwi, żeby coś tam się objawiło no i bingo...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie Bromergon możesz wykluczyc ja zmienialam dawki I było ok tylko bol głowy czasami towarzyszyl

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png

Wysłany: 11 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie, ja raz na obstawiałam ból jajnika i pobiegłam do gina na usg, bo tak mnie bolało na dole z boku, a on zerknął w wyniki moczu i powiedział, że to piasek w przewodach moczowych...które biegną tak trochę równolegle d jajowodów i dawały tak czasu, że myślałam, że niedługo odlecę, także nie dam Ci recepty na to jak odróżnić bóle w poszczególnych częściach zawieszenia.....ja na czuja zrobiłam badania moczu i krwi, żeby coś tam się objawiło no i bingo...
    I to jest myśl-zrobię morfologie i badanie moczu i zobaczę czy jest jakiś stan zapalny. Dzięki!

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ