X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Czesc dziewczyny, zmienilam lekarza wczoraj bylam pierwszy raz babka poprostu jest super, oczywiscie powiedziala ze duphaston od 10 dc to bzdura oraz ze za duzo tej stumulacji, od nastepnego cyklu kladzie mnie do szpitala na badania jak to ujela chce mnie miec na widelcu :-) zlecila tez toksoplazmoze,rozyczke i i cyto... czy to badania z krwi ? Poza tym wczoraj byl 11 dc i 3 pęcherzyki na lewym 16.5 i 15,5 a prawy 9 pierwszy raz bede miala pregnyl w poniedzialek, endo 5 wiec dala esrtrofen. Jestem spokojna ze w koncu trafilam do kogos kto sie zna i chce pomoc. Czytam was codziennie wiec trzymam kciuki za fasolki
    No tos pojechala z tymi jajami,super wiesci azzzzx ci zazdroszcze tych jajec ale w dobrym slowa znaczeniu.
    Badania te sà z krwi.
    Powodzenia,znam to uczucie kiedy trafia sie wreszcie na dobrego lekarza który ma pojęcie,potrafi dodac skrzydel,ja je mam juz od 11 miesiecy :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Jagna na pewno wszystko przebiegnie dobrze głowa do góry pozytywne nastawienie to podstawa... Sorki że dodam Ci kolejne rozmyślania ale przypilnuj żeby clexane brać przynajmniej od transferu ułatwi to implantacje.
    No nie wiem czy doktorek da mi tak chetnie wczesniej clexane,ale poprosze.Moze przemysli moje obawy,zaszkodzic pewnie nie zaszkodze .Bede pamietac o tym .Zaraz biore zeszyt i bede przygotowywac liste pytan...znajàc mnie to bedzie dluuuuuga lista,zamecze mojego doktorka hi hi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ale fsh i lh robi sie w 2-3dc wiec co tu interpretowac.Badania do powtórzenia

tak...ale mam cykl bezowulacyjny...więc jestem w fazie folikularnej więc dlaczego złe wyniki?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    Dziewczyny,zdarzyło wam sie ze druga faza po stymulacji wam sie wydłużyła?
    Robiłam test we wtorek to byl 12dpo i 14dpz i byl negatywny. Wczoraj robiłam i blada kreska ledwo widoczna i to pod swiatlo wyszla tak na styk w 5 minucie, ale znikla. Dzisiaj jest 15dpo, 17dpz i miesiączki dalej nie mam. Wiem ze takie dni to norma ale ja mam druga fazę 12-13 dni potwierdzona badaniami.
    Test uważam za negatywny.

Wybaczcie za bledy ale pisze z tel. Strona kiepsko mi na nim dziala.
    Bralas dupka albo luteine?Czasem one przedluzajà drugà faze.Ale moze jedz na bete,bedziesz spokojna.Mi test ciazowy negatyw wyszedl w terminie @,trzy dni pózniej jskis bladzioch a lepiej widoczna krecha 18dni po byla przy becie 560.Dlatego ja sikancom nie dowierzam,beta to czarno na bialym albo tak albo nie

lola1 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    LH/FSH = ponad 2 (PCOS może być. Do gina).
    stosunek LH/FSH powinien być bliski bądź równy 1.
    No ale na początku cyklu ten stosunek a nie w drugiej fazie...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    tak...ale mam cykl bezowulacyjny...więc jestem w fazie folikularnej więc dlaczego złe wyniki?
    Nie mówie ze zle tylko co daje sprawdzenie fsh i lh w drugiej fazie...te badania robi sie na początku cyklu,wydaje mi sie ze w drugiej fazie w cyklu bezowulacyjnym chyba nie majà znaczenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bralas dupka albo luteine?Czasem one przedluzajà drugà faze.Ale moze jedz na bete,bedziesz spokojna.Mi test ciazowy negatyw wyszedl w terminie @,trzy dni pózniej jskis bladzioch a lepiej widoczna krecha 18dni po byla przy becie 560.Dlatego ja sikancom nie dowierzam,beta to czarno na bialym albo tak albo nie

Beta najwcześniej w poniedziałek. Nie brałam nic na podtrzymanie bo mam progesteron wysoki w lutealnej.

Mój m nowi ze to ciąża a ja nie wierzę. Bardziej sie martwię ze znowu jakas torbiel. Niby miałam potwierdzone pęknięcie dwóch pęcherzyków no ale jednak. Jak się ma skłonności to się człowiek boli.

Twoje słowa Jagna mnie pocieszyly. Moze i u mnie bedzie pozytyw. Zawsze uważałam ze w dniu @ kreska musi być mocna. Dalas mi nadzieje :)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    Dziewczyny,zdarzyło wam sie ze druga faza po stymulacji wam sie wydłużyła?
    Robiłam test we wtorek to byl 12dpo i 14dpz i byl negatywny. Wczoraj robiłam i blada kreska ledwo widoczna i to pod swiatlo wyszla tak na styk w 5 minucie, ale znikla. Dzisiaj jest 15dpo, 17dpz i miesiączki dalej nie mam. Wiem ze takie dni to norma ale ja mam druga fazę 12-13 dni potwierdzona badaniami.
    Test uważam za negatywny.

Wybaczcie za bledy ale pisze z tel. Strona kiepsko mi na nim dziala.
    Jedz na betę bo w mojej poprzedniej ciąży mi blada kreska wyszła po pół godzinie tez pod światło, moze u Ciebie tez wyjdzie dodatnia beta

lola1 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    dziewczyny mam wyniki badań wczorajsze

prolaktyna : 13,57 ng/ml na czczo
    po godzinie : 259,70 ng/ml

FSH: 6,01 mIU/ml
    LH: 13,30 MIU/ML

także przysadka nie współgra z tym co na dole :) więc problem mam w głowie jestem zbyt zablokowana. Muszę się czymś zająć i nie myśleć tylko o dziecku :). Gorzej że nie umiem zinterpretować wyników fsh lh
    Masz za wysokie lh, sugerowałam ze może tak być i dlatego testy owu wychodzic mogły pozytywne

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To najpierw trzeba wywołać normalny okres, w tym celu zarzywa się regularnie luteine lub duphaston przez określoną ilość czasu, później odstawia i czeka. Brakuje Ci cierpliwości moja droga. Co nagle to po diabke nie od razu Kraków zbudowano

panan12 lubi tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na marginesie mam do oddania 1,5 opakowania CLO i trzy blistry eutyrox 50.CLO dostałam od dziewczyny która dzieki niemu zaciązyła wiec z wiruskami :-) ja niestety skorzystałam tylko z 5 tabletek bo potem Kubuś przepisał letrozole.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Z jakiegoś powodu lekarze zlecają robić te badania między 2 a 4 dniem cyklu. Jeżeli chodziło by tylko o to żeby je zrobić w fazie folikularnej to równie dobrze można by je zrobić np w 10 czy 15 dc, do momentu wystąpienia owulacji. A jednak zlecają je na początku cyklu więc chyba ma to znaczenie dla wyników.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No ale na początku cyklu ten stosunek a nie w drugiej fazie...
    jak najbardziej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a tak na marginesie mam do oddania 1,5 opakowania CLO i trzy blistry eutyrox 50.CLO dostałam od dziewczyny która dzieki niemu zaciązyła wiec z wiruskami :-) ja niestety skorzystałam tylko z 5 tabletek bo potem Kubuś przepisał letrozole.

jajajajaj JAGNA jestem chętna :-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    jajajajaj JAGNA jestem chętna :-)
    Oddane tobie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 18:59

roma, Alisa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu @ dała całkiem za wygraną. Od poniedziałku miałam jeszcze malutkie plamienia a dziś w końcu czysto, równo 4 tygodnie plamień / krwawień / istnych krwotoków! Chyba mi się krew skończyła :-) 4 tabletka clo za mną, śluz zaczyna nabierać płodnych cech.

Idzie owu w wielkich butach
    Juz z daleka tupie,
    Coś mi mówi że na czerwiec
    Wózek dziecku kupię :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:05

Justyna911, Kinga40, CzterolistnaKoniczyna, Paulina_90 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No nie wiem czy doktorek da mi tak chetnie wczesniej clexane,ale poprosze.Moze przemysli moje obawy,zaszkodzic pewnie nie zaszkodze .Bede pamietac o tym .Zaraz biore zeszyt i bede przygotowywac liste pytan...znajàc mnie to bedzie dluuuuuga lista,zamecze mojego doktorka hi hi

Jak nie będzie chciał wypisać to tup nóżkami (to naprawdę pomaga)

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Temperatury nie mierze wiec nie wiem ale owulka na pewno była, po clo mam owu w każdym cyklu. Była potwierdzona na 100% na monitoringu :) progesteron tez na pewno był tyle ze ten z duphastonu wiec wyniki badań go nie pokazały. Poza tym pęcherzyk pękł sam bez pomocy zastrzyków a przy tak niskim progesteronie jak mi wyszedł z krwi byłoby to nie możliwe ze sam pękł. Ale ze biorę juz tak długo duphaston to ten mój progesteron jest ciagle na dobrym poziomie, tyle ze ten syntetyczny a nie ten mój własny naturalny. Mam nadzieje ze za bardzo nie pokręciłam i wiesz o co mi chodzi :P Także sie nie przejmuj moze u Ciebie to ta sama sytuacja :)
    Tak Tak zrozumiałam wszystko co napisałaś :) ja miałam dwa pierwsze cykle bezowulacyjne trzeci była owulacja pęcherzyk sam pękł A teraz lekarz na monitorze pokazał mi ślad po pękniętym pęcherzyku i mówił że była owulacja i błonana też ładna ale ja oczywiście nie wierzę w to co on mówi bo ja oczywiście tobie robiłam hormony i one wykazywały na brak owulacji jednak myślę że specjalista chyba zna się na tym co widzi tylko bardzo mnie dziwią te sprzeczne wyniki hormonów. Teraz od ciebie już wiem że progesteron może wychodzić w badaniach mały ale dzięki duphastonowi jest OK skoro mi też pękały same pęcherzyki to chyba jest tak jak u ciebie... gorsza sprawa że moje LH estradiol wcale nie wskazywały na owulację... niepotrzebnie się chyba ciągle tym zadręczam zostały mi 3 dni z duphastonem no i wtedy się okaże znaczy ja się na nic nie nastawiam czekam na okres ale liczy że kolejny cykl będzie bardziej pozytywny

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Jak nie będzie chciał wypisać to tup nóżkami (to naprawdę pomaga)
    Albo się rozplacz:) to tez działa :)

Monia85, Goja88 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna czy ja dobrze czytam podchodzisz do ivf? To tak jak Ja będzie nam raźniej

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ