CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja86 wrote:Czesc dziewczyny, zmienilam lekarza wczoraj bylam pierwszy raz babka poprostu jest super, oczywiscie powiedziala ze duphaston od 10 dc to bzdura oraz ze za duzo tej stumulacji, od nastepnego cyklu kladzie mnie do szpitala na badania jak to ujela chce mnie miec na widelcu
zlecila tez toksoplazmoze,rozyczke i i cyto... czy to badania z krwi ? Poza tym wczoraj byl 11 dc i 3 pęcherzyki na lewym 16.5 i 15,5 a prawy 9 pierwszy raz bede miala pregnyl w poniedzialek, endo 5 wiec dala esrtrofen. Jestem spokojna ze w koncu trafilam do kogos kto sie zna i chce pomoc. Czytam was codziennie wiec trzymam kciuki za fasolki
Badania te sà z krwi.
Powodzenia,znam to uczucie kiedy trafia sie wreszcie na dobrego lekarza który ma pojęcie,potrafi dodac skrzydel,ja je mam juz od 11 miesiecyAntoś IVF,Julisia natural
-
Goja88 wrote:Jagna na pewno wszystko przebiegnie dobrze głowa do góry pozytywne nastawienie to podstawa... Sorki że dodam Ci kolejne rozmyślania ale przypilnuj żeby clexane brać przynajmniej od transferu ułatwi to implantacje.Antoś IVF,Julisia natural
-
lola1 wrote:Dziewczyny,zdarzyło wam sie ze druga faza po stymulacji wam sie wydłużyła?
Robiłam test we wtorek to byl 12dpo i 14dpz i byl negatywny. Wczoraj robiłam i blada kreska ledwo widoczna i to pod swiatlo wyszla tak na styk w 5 minucie, ale znikla. Dzisiaj jest 15dpo, 17dpz i miesiączki dalej nie mam. Wiem ze takie dni to norma ale ja mam druga fazę 12-13 dni potwierdzona badaniami.
Test uważam za negatywny.
Wybaczcie za bledy ale pisze z tel. Strona kiepsko mi na nim dziala.lola1 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
panan12 wrote:tak...ale mam cykl bezowulacyjny...więc jestem w fazie folikularnej więc dlaczego złe wyniki?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Bralas dupka albo luteine?Czasem one przedluzajà drugà faze.Ale moze jedz na bete,bedziesz spokojna.Mi test ciazowy negatyw wyszedl w terminie @,trzy dni pózniej jskis bladzioch a lepiej widoczna krecha 18dni po byla przy becie 560.Dlatego ja sikancom nie dowierzam,beta to czarno na bialym albo tak albo nie
Beta najwcześniej w poniedziałek. Nie brałam nic na podtrzymanie bo mam progesteron wysoki w lutealnej.
Mój m nowi ze to ciąża a ja nie wierzę. Bardziej sie martwię ze znowu jakas torbiel. Niby miałam potwierdzone pęknięcie dwóch pęcherzyków no ale jednak. Jak się ma skłonności to się człowiek boli.
Twoje słowa Jagna mnie pocieszyly. Moze i u mnie bedzie pozytyw. Zawsze uważałam ze w dniu @ kreska musi być mocna. Dalas mi nadzieje -
lola1 wrote:Dziewczyny,zdarzyło wam sie ze druga faza po stymulacji wam sie wydłużyła?
Robiłam test we wtorek to byl 12dpo i 14dpz i byl negatywny. Wczoraj robiłam i blada kreska ledwo widoczna i to pod swiatlo wyszla tak na styk w 5 minucie, ale znikla. Dzisiaj jest 15dpo, 17dpz i miesiączki dalej nie mam. Wiem ze takie dni to norma ale ja mam druga fazę 12-13 dni potwierdzona badaniami.
Test uważam za negatywny.
Wybaczcie za bledy ale pisze z tel. Strona kiepsko mi na nim dziala.lola1 lubi tę wiadomość
-
panan12 wrote:dziewczyny mam wyniki badań wczorajsze
prolaktyna : 13,57 ng/ml na czczo
po godzinie : 259,70 ng/ml
FSH: 6,01 mIU/ml
LH: 13,30 MIU/ML
także przysadka nie współgra z tym co na dolewięc problem mam w głowie jestem zbyt zablokowana. Muszę się czymś zająć i nie myśleć tylko o dziecku
. Gorzej że nie umiem zinterpretować wyników fsh lh
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
panan12 wrote:tak...ale mam cykl bezowulacyjny...więc jestem w fazie folikularnej więc dlaczego złe wyniki?
panan12 lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
a tak na marginesie mam do oddania 1,5 opakowania CLO i trzy blistry eutyrox 50.CLO dostałam od dziewczyny która dzieki niemu zaciązyła wiec z wiruskami
ja niestety skorzystałam tylko z 5 tabletek bo potem Kubuś przepisał letrozole.
Antoś IVF,Julisia natural
-
panan12 wrote:tak...ale mam cykl bezowulacyjny...więc jestem w fazie folikularnej więc dlaczego złe wyniki?
Z jakiegoś powodu lekarze zlecają robić te badania między 2 a 4 dniem cyklu. Jeżeli chodziło by tylko o to żeby je zrobić w fazie folikularnej to równie dobrze można by je zrobić np w 10 czy 15 dc, do momentu wystąpienia owulacji. A jednak zlecają je na początku cyklu więc chyba ma to znaczenie dla wyników.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:a tak na marginesie mam do oddania 1,5 opakowania CLO i trzy blistry eutyrox 50.CLO dostałam od dziewczyny która dzieki niemu zaciązyła wiec z wiruskami
ja niestety skorzystałam tylko z 5 tabletek bo potem Kubuś przepisał letrozole.
jajajajaj JAGNA jestem chętna
-
U mnie w końcu @ dała całkiem za wygraną. Od poniedziałku miałam jeszcze malutkie plamienia a dziś w końcu czysto, równo 4 tygodnie plamień / krwawień / istnych krwotoków! Chyba mi się krew skończyła
4 tabletka clo za mną, śluz zaczyna nabierać płodnych cech.
Idzie owu w wielkich butach
Juz z daleka tupie,
Coś mi mówi że na czerwiec
Wózek dziecku kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:05
Justyna911, Kinga40, CzterolistnaKoniczyna, Paulina_90 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jagna 75 wrote:No nie wiem czy doktorek da mi tak chetnie wczesniej clexane,ale poprosze.Moze przemysli moje obawy,zaszkodzic pewnie nie zaszkodze .Bede pamietac o tym .Zaraz biore zeszyt i bede przygotowywac liste pytan...znajàc mnie to bedzie dluuuuuga lista,zamecze mojego doktorka hi hi
Jak nie będzie chciał wypisać to tup nóżkami (to naprawdę pomaga)Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Justyna911 wrote:Temperatury nie mierze wiec nie wiem ale owulka na pewno była, po clo mam owu w każdym cyklu. Była potwierdzona na 100% na monitoringu
progesteron tez na pewno był tyle ze ten z duphastonu wiec wyniki badań go nie pokazały. Poza tym pęcherzyk pękł sam bez pomocy zastrzyków a przy tak niskim progesteronie jak mi wyszedł z krwi byłoby to nie możliwe ze sam pękł. Ale ze biorę juz tak długo duphaston to ten mój progesteron jest ciagle na dobrym poziomie, tyle ze ten syntetyczny a nie ten mój własny naturalny. Mam nadzieje ze za bardzo nie pokręciłam i wiesz o co mi chodzi
Także sie nie przejmuj moze u Ciebie to ta sama sytuacja
ja miałam dwa pierwsze cykle bezowulacyjne trzeci była owulacja pęcherzyk sam pękł A teraz lekarz na monitorze pokazał mi ślad po pękniętym pęcherzyku i mówił że była owulacja i błonana też ładna ale ja oczywiście nie wierzę w to co on mówi bo ja oczywiście tobie robiłam hormony i one wykazywały na brak owulacji jednak myślę że specjalista chyba zna się na tym co widzi tylko bardzo mnie dziwią te sprzeczne wyniki hormonów. Teraz od ciebie już wiem że progesteron może wychodzić w badaniach mały ale dzięki duphastonowi jest OK skoro mi też pękały same pęcherzyki to chyba jest tak jak u ciebie... gorsza sprawa że moje LH estradiol wcale nie wskazywały na owulację... niepotrzebnie się chyba ciągle tym zadręczam zostały mi 3 dni z duphastonem no i wtedy się okaże znaczy ja się na nic nie nastawiam czekam na okres ale liczy że kolejny cykl będzie bardziej pozytywny
-
Goja88 wrote:Jak nie będzie chciał wypisać to tup nóżkami (to naprawdę pomaga)
Monia85, Goja88 lubią tę wiadomość