X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Paulina, hehe dzięki za kopa z wiruskami :D obróciłam się o 180 stopni i teraz to już nie ma opcji, ciążunia musi z tego być! :) przyłożymy się z mężem ale to oczywiście tylko by dopełnić formalności :D

Co do krech to no cóż.. nie ma opcji moja droga by uciekły :D uciekać to za jakiś czas będą przed Tobą dwie stopy jak już twój maluch będzie biegał :) <3 Jak tam w ogóle się czujesz? Jak pragnienie, dalej trzyma? :)

A wirusy to łyyykaaaaamm jak szalona :)

No i pięknie! :)
    A czuję się ok... Piję wodę dalej w hektolitrach i wcinam banany jak małpa :D A poza tym to piersi bolą co chwilę bardziej i zaczynają mnie drażnić niektóre zapachy.
    Wgl to zastanawiam się czy nie iść na L4 od pierwszej wizyty... Pracuję z dzieciakami z niepełnosprawnością intelektualną, głównie autyzm, porażenie mózgowe. Niektóre są bardzo żywe i mają wybuchy agresji no i trochę się obawiam czy któryś mnie nie kopnie albo czegoś innego nie wymyśli... A poza tym to teraz taki okres, że prawie wszystkie chodzą z gilami po sam pępek, kichają na mnie, kaszlą i już dziś obudziłam się z bólem gardła ;/ No nie wiem jeszcze co zrobię..

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 października 2016, 16:25

f2w39jcgync8jov1.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina w takiej sytuacji ja bym chyba wolała nie ryzykować i poszłabym na L4.
    Miło słyszeć, że czujesz się dobrze :) A ten ból gardła A KYSZ! niech idzie precz! :P

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jakby któraś z Was miała na zbyciu CLO i luteine proszę o pw. :)
    Podarowalam clo niedawno Alisie ale wiem ze ona bierze cos innego wiec moze bedzie mogla odstąpic.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna moze to in vitro w waszym przypadku nie byloby zle...
    a co do ustawy to na razie komisja ma sie nią zajàc i chyba nie prèdko sie nià zajmie bo jest wielkie halo na ten temat i te manifestacje szykujà sie 3 pazdziernika tak wiec gdyby jà podpisali w takim stanie jakim jest to PIS podpisalby na siebie wyrok i nie tylko oni.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czterolistna moze to in vitro w waszym przypadku nie byloby zle...
    a co do ustawy to na razie komisja ma sie nią zajàc i chyba nie prèdko sie nià zajmie bo jest wielkie halo na ten temat i te manifestacje szykujà sie 3 pazdziernika tak wiec gdyby jà podpisali w takim stanie jakim jest to PIS podpisalby na siebie wyrok i nie tylko oni.
    Jagienko, pewnie masz rację. Z resztą wydaje mi się, że na wizycie lekarz zaproponuje invitro ze względu na wyniki męża, które jak na moje niewprawne oko w dalszym ciągu są zbyt kiepskie na naturalsy. No ale zobaczymy. Podczytuję czasem wątek IVF ale trochę mnie to przeraża, bo w ogóle nie wiem o co w tym biega. Poza tym, musielibyśmy trochę dozbierać, bo kiedyś gdzieś słyszałam, że około 14.000,- trzeba mieć. Jagienko, czy ty byłabyś w stanie podpowiedzieć jakie to są mniej więcej koszta?

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    No i pięknie! :)
    A czuję się ok... Piję wodę dalej w hektolitrach i wcinam banany jak małpa :D A poza tym to piersi bolą co chwilę bardziej i zaczynają mnie drażnić niektóre zapachy.
    Wgl to zastanawiam się czy nie iść na L4 od pierwszej wizyty... Pracuję z dzieciakami z niepełnosprawnością intelektualną, głównie autyzm, porażenie mózgowe. Niektóre są bardzo żywe i mają wybuchy agresji no i trochę się obawiam czy któryś mnie nie kopnie albo czegoś innego nie wymyśli... A poza tym to teraz taki okres, że prawie wszystkie chodzą z gilami po sam pępek, kichają na mnie, kaszlą i już dziś obudziłam się z bólem gardła ;/ No nie wiem jeszcze co zrobię..
    Ja też pracuje z pacjentami,niczym się nie przejmuje i ostatnio odmówiłam zabiegu pacjentowi co przyszedł z angina,powiedziałam dlaczego,także mam też maseczki przygotowane ale raczej wypraszam grzecznie, a tak to przetrwałam tez pierwszy trymestr normalnie w pracy z tym ze robie sobie więcej przerwać bo moja praca jest jednAK fizyczna no i mniej trochę pracuje teraz,ciężko by mi było wysiedziec w domu jak nie musze:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko indywidualnie sie liczy tak wiec trudno powiedziec jakie koszta.Mam nadzieje ze my w 8tys. sie zmiescimy.Na razie badania wyszly ok.1300zl i jeszcze pare zostalo wiec moze na 1500zl podskoczy.Teraz mam zastrzyki na 14dni za ktore zaplacilismy 330zl.Za tydzien zaczynsm stymulacje i kolejne zastrzyki to ok.2-2,5tys. plus do tego procedura jakies 4-4,5 tys ni ichyba transfer odobno trzeba placic ale nie jestem pewna bo jeszcze nie mam umowy,dopiero za tydzien bedxiemy wiedziec o kosztach jakie tak naprawde nas czekają.
    Wszystko zalezy czy stymulacja sie przedluzy bo jeslu tak to są dodatkowe koszta za kazdy dzien no i jakie leki przed transferem i po transferze nie znam jeszcze kosztów,no i czy bedzie potrzebne naciecie itoczki bo to kosztuje 500zl dodatkowo do transferu.Sama jak to teraz pisze to chyba w 8tys.sie nie zmiescimy.Tak z 10tys lekko trzeba miec.Te wyzsze koszta ok.12-18tys to juz kiedy dochodzi do adopcji komórki,nasienia czy zarodków.Na swoich raczej nie przekracza 10tys.
    Acha no i ja place za leki 100% bo mnie ze wzgledu na wiek refundacja nie łapie a to duza kwota,bo wiem ze czesc leków jest zdajd sie refundowanych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 13:57

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Clo juz wiem ze Alisa moze ci dac a luteine zapytaj na wątku "+35 starajàce sie o pierwsze dziecko" tam wiem ze ktos miał bo niedawno pytalam o nią dla jakiejs dziewczyny i odzew byl spory.

Meli92 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Hej dziewczyny!

Witaj Meli - ja mam Clo na zbyciu. Otrzymałam od Jagny, jak na razie jestem na Lamette.
    Zaproszę Cię do przyjaciółek i podaj adres. Wyślę :-)

Meli92 lubi tę wiadomość

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja też pracuje z pacjentami,niczym się nie przejmuje i ostatnio odmówiłam zabiegu pacjentowi co przyszedł z angina,powiedziałam dlaczego,także mam też maseczki przygotowane ale raczej wypraszam grzecznie, a tak to przetrwałam tez pierwszy trymestr normalnie w pracy z tym ze robie sobie więcej przerwać bo moja praca jest jednAK fizyczna no i mniej trochę pracuje teraz,ciężko by mi było wysiedziec w domu jak nie musze:)
    To u mnie to trochę inaczej wygląda. Ja mam stałe "swoje" dzieciaki i nie mogę sobie ot tak odmówić w ostatniej chwili. A przerwy to mam tyle ile zajmuje mi dojazd samochodem od jednego dziecka do drugiego, a robię 70-90km dziennie. Właśnie dziś jeden mnie skopać chciał a potem zaczął okladac pięściami. Ja tylko się odwracałam plecami żeby mnie w brzuch nie trafił.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowala.

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    To u mnie to trochę inaczej wygląda. Ja mam stałe "swoje" dzieciaki i nie mogę sobie ot tak odmówić w ostatniej chwili. A przerwy to mam tyle ile zajmuje mi dojazd samochodem od jednego dziecka do drugiego, a robię 70-90km dziennie. Właśnie dziś jeden mnie skopać chciał a potem zaczął okladac pięściami. Ja tylko się odwracałam plecami żeby mnie w brzuch nie trafił.
    Nie no ro ja też mam swoich stałych pacjentów ale jak ktoś przychodzi chory to po pierwsze jest to dla jego Przeciwskazanie do zabiegu a poza tym ja też nie mam zamiaru się zarazić,bo ciąża dla mnie ważniejsza wiec tego pana bez skrupułów odwołałam i umówiliśmy się na nowy termin,to też niepoważne żeby przychodzić do kogoś na rehabilitację Cży do dentysty chorym. ..mówię o dorosłuch bo ja z dorosłymi pracuje, ja zawsze odwołuje swoje wizyty jak jestem chora np dentystę. A wiesz jak koleś przyszedł z angina no to jak będę z nim siedzieć godzinę to napewno się zaraze wiec teraz nie mam skrupułów :))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Niki, po prostu zobaczysz co przyniesie czas. Dziewczyny mają rację, że najlepiej czerpać energię z pozytywów. U Ciebie jeszcze się okaże co z tym cyklem, ale sukces jest w postaci takiej, że ładnie zareagowałaś na clo, jak z resztą sama opisałaś. Wydaje mi się, że jeśli nawet nie pękną to na przyszłość gin poda zastrzyk na pęknięcie i tyle. Poza tym jeszcze nic nie jest przesądzone przecież. Korzystajcie z mężem i zobaczysz co z tego wyjdzie :) Oby dzidzia :)
    Codziennie staram się czerpać jakieś radości z pozytywów ale ostatnimi czasy te starania stały się tak jakby moją zmorą przestałam w ogóle robić to co lubię całymi dniami się przejmuje co to będzie Wiem że to jest niezdrowe ale czasem nie umiem się powstrzymać... No zobaczymy co wyjdzie z tego cyklu masz rację jak nie pękną to trudno nic na to nie poradzę...będzie mi smutno ale co zrobic

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie no ro ja też mam swoich stałych pacjentów ale jak ktoś przychodzi chory to po pierwsze jest to dla jego Przeciwskazanie do zabiegu a poza tym ja też nie mam zamiaru się zarazić,bo ciąża dla mnie ważniejsza wiec tego pana bez skrupułów odwołałam i umówiliśmy się na nowy termin,to też niepoważne żeby przychodzić do kogoś na rehabilitację Cży do dentysty chorym. ..mówię o dorosłuch bo ja z dorosłymi pracuje, ja zawsze odwołuje swoje wizyty jak jestem chora np dentystę. A wiesz jak koleś przyszedł z angina no to jak będę z nim siedzieć godzinę to napewno się zaraze wiec teraz nie mam skrupułów :))
    No jasne, że lepiej odwołać niż ryzykować :-) Ja siedzę z jednym dzieckiem 2h wiec to kupa czasu. Ale właśnie ja bardziej obawiam się tych napadów agresji niż chorób. Bo normalnie to ja sobie z nimi radzę ale w ciąży nie będę się z nimi siłować :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, ostatnio nie mam czasu udzielać się, za wszystkie trzymam kciuki, postanowiłam podzielić się z Wami tym, co znalazłam szukając materiałów do pracy

http://www.wydawnictwopzwl.pl/dziedziny-medyczne/poloznictwo-i-ginekologia/prd,ty-tez-bedziesz-w-ciazy-naturalne-metody-sluzace-poprawie-plodnosci-u-kobiet-w-kazdym-wieku-rowniez-po-40,rid,266179.html

wygląda to obiecująco, szczególnie tytuł mi się podoba;) skierowany do każdej z nas;)

meldunek ode mnie: jetem w 2 dc....znów miałam krótszy cykl, 24 dni tym razem, poprzednio 20....ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 20:57

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Ja mam pytanie aczy któraś z was wie czy po clo są lepsze pęcherzyki (Jajeczka)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 21:10

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny:-)
    Ja mam pytanie aczy któraś z was wie czy po clo są lepsze pęcherzyki (Jajeczka)?

powinny być, clo ma wpływać nie tylko na rozmiar, ale także na jakość, tak mi gin tłumaczył

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    powinny być, clo ma wpływać nie tylko na rozmiar, ale także na jakość, tak mi gin tłumaczył
    Dokladnie,wplywa na jakosc a jak jest naprawde...wiara pozostaje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pozostało czekać. Dzisiaj dopiero 6dpo. Mam fazę urojen już, czuje gorące i pełniejsze piersi, i dzisiaj kręci mi się w głowie.

‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ