X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to kolejny krok,wielki :-) bo beta to nie wszystko.Teraz wazne by minąc bezpiecznie 13 tydzien,powodzenia i zycze zdrowej ciązy.Daj znac,nie opuszczaj nas

Kamień spadł z serca po dzisiejszej wizycie i wierze ze bedzie dobrze :)
    Nie opuszczam forum bo jest świetne!! Bede wam kibicować cały czas :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna jak ty się czujesz? Czy brałas jakieś leki W okresie od punkcji do transferu?
    Czuje sie normalnie brzuch od wczoraj pobolewa,ale to raczej efekt ze duzo chodziłam po schodach i ogólnie powinnam odpoczywac a ja cały dzien na nogach.Mam nadzieje ze sobie i maluchom nie zaszkodziłam.
    Po punkcji jak zwykle zestaw witamin jak i przed,dodatkowo dupek 3x1 i lutinus 2x2

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnka wejdź ino na ZS

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Natali witaj,kojarze cie chyba z wątku letrozole..
    Masz mocną stymulacje clo i lamette,mam nadzieje ze efekt bedzie obiecujący.A byłas kiedys na samym clo?

wyniki dobre,tsh badaj co trzy miesiące wtedy jest to pod kontrolą.Powyzej 1 jest dobrze,lekko ponizej 1 tez dobrze,wiec tak trzymac.

To jest super wątek i tutaj jest sporo ciąz,na zadnym innym wątku dla staraczek nie ma tyle przybytku ,no i dziewczyny super.Ja mimo iz zakonczyłam procedure IVF to nadal tu kibluje bo mi tu dobrze.Poza tym jakos mam sentyment do clo bo moja 1 ciąza była z clo...jesli ta procedura sie nie uda to kolejne podejscie IVF bede stymulowana własnie clo :-) Mozecie nie wierzyc ale z tym lekiem równiez mozna uzyskac jaja które bedą idealne do zapłodnienia pozaustrojowego,to jest plan B mojego doktorka.Ma jeszcze jedną alternatywe ale nie chciał zdradzic,mysle ze poprostu miał na mysli adopcje komórek ale bał sie nam to przedstawic.Nie wie ze my juz dawno jestesmy otwarci na takie propozycje,walczymy do konca i to jest piękne

Witaj Jagna ;) zgadza się z tamtego wątku się kojarzymy ;) widzę że u Ciebie dużo się dzieje, oczywiście 3mam kciuki z całych sił ;) tak spora dawkę dostałam choć nie jestem pewna czy to dobrze, przecież mam swoje owulacje, dobrze reaguje na Lamette są jajka i pękają.. A jak się naczytalam o clo to się go boję prawdę mówiąc, osłabienie endo i brak owu mnie przeraża.. Miałam nadzieję że mnie to ominie cykl zapowiadał się obiecująco a tu w poniedziałek beta negatywna leki odstawione w niedziele niby środa a @ dalej nie ma i temp wysoka, możliwe żeby luteina z dupkiem jeszcze działały? albo beta wyszła źle? Pierwszy raz będę brać clo. Sprawdzę Tsh w tym cyklu dla własnego spokoju, jest coś jeszcze co powinnam skontrolować? Badania w 3dc o ile pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 23:10

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czuje sie normalnie brzuch od wczoraj pobolewa,ale to raczej efekt ze duzo chodziłam po schodach i ogólnie powinnam odpoczywac a ja cały dzien na nogach.Mam nadzieje ze sobie i maluchom nie zaszkodziłam.
    Po punkcji jak zwykle zestaw witamin jak i przed,dodatkowo dupek 3x1 i lutinus 2x2
    A bierzesz acard i relanium? Dbaj O siebie I twoje bliźniaki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A bierzesz acard i relanium? Dbaj O siebie I twoje bliźniaki
    nie ,nie biore

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Witaj Jagna ;) zgadza się z tamtego wątku się kojarzymy ;) widzę że u Ciebie dużo się dzieje, oczywiście 3mam kciuki z całych sił ;) tak spora dawkę dostałam choć nie jestem pewna czy to dobrze, przecież mam swoje owulacje, dobrze reaguje na Lamette są jajka i pękają.. A jak się naczytalam o clo to się go boję prawdę mówiąc, osłabienie endo i brak owu mnie przeraża.. Miałam nadzieję że mnie to ominie cykl zapowiadał się obiecująco a tu w poniedziałek beta negatywna leki odstawione w niedziele niby środa a @ dalej nie ma i temp wysoka, możliwe żeby luteina z dupkiem jeszcze działały? albo beta wyszła źle? Pierwszy raz będę brać clo. Sprawdzę Tsh w tym cyklu dla własnego spokoju, jest coś jeszcze co powinnam skontrolować? Badania w 3dc o ile pamiętam?
    jesli brałas dupka i lutke to @ sie opózni,progesteron musi spasc zeby przyszła.Trzeba cierpliwie czekac.Mnie clo endo nie zniszczyło,na letrozole endo miałam słabsze.Nie mozna mówic ze clo jest gorsze,poprostu róznie reagujemy na leki.Ja przy IVF miałam bardzo dobre leki na duzych dawkach a jednak słabo na nie zareagowałam,sam lekarz był zdziwiony.Stymulacje clo czy letrozole były ładne jaja po dwa i ovu była z ovitrelle wiec liczylismy na piękne zbiory,niestety starczyło na jedną szanse.Trzymam kciuki,mam nadzieje ze jaja dorodne bedą,trzeba ufac lekarzom

Natalia01 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagnka wejdź ino na ZS
    wejde,tylko mam zaległosci i tak po kolei pisze :-) pewnie jakies dobre wiesci mnie ominęły

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) życzę wam dzisiaj dużo radości!

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

nevergiveup - ja brałam metformax 500 a też jestem szczęśliwą posiadaczką zespołu jelita drażliwego, więc doskonale rozumiem Twoje obawy :P u mnie na szczęście metformina nie wpływała na jelita wcale, ale przez jakiś czas (może 2 tyg?) było mi niedobrze, straciłam apetyt. Oprócz tego odrzucało mnie od alkoholu i bardzo słabo go tolerowałam (przez cały czas brania metforminy), ale podobno metrofminy nie można łączyć z alkoholem. Przynajmniej tak twierdził mój uwczesny gin, któremu obecnie średnio ufam, więc jak coś to niech mnie ktoś poprawi :)
    Ojejku!!! Ogromne gratulacje :)))) Wpadaj czasem z wieściami :) bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i że będzie Dziedzic płci męskiej :) pięknie! Myślicie już nad imieniem?
    Agnes, Twój wykres wygląda pięknie. Zazdraszczam i też chcę taki :) Coś mi tu zalatuje groszkiem :) Będziesz robiła betę niedługo? Trzymam kciuki i kibicuję cały czas :)
    Jagienko, zostaw te schody! To rozkaz! Odpoczywaj kochana :) Niech dzieciaczki moszczą się wygodnie!
    Ja jutro mam HSG.. no i już "trochę" cykam.. Jak możecie to ściśnijcie jutro jakiegoś kciuka za Czterolistną w wolnej chwili :)
    Niech moc, wirusy i uśmiech będą z Wami :D

ojejku, agnes87 lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) tez Was witam serdecznie;)trzymam kciuki za Was i wszystkim kibicuje:)
    Ja wieczorem dziś mam wizyte u lekarza wiec tez proszę za nas trzymać kciuki;))
    Miłego dnia!!!

agnes87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:

Agnes, Twój wykres wygląda pięknie. Zazdraszczam i też chcę taki :) Coś mi tu zalatuje groszkiem :) Będziesz robiła betę niedługo? Trzymam kciuki i kibicuję cały czas :)

Ja jutro mam HSG.. no i już "trochę" cykam.. Jak możecie to ściśnijcie jutro jakiegoś kciuka za Czterolistną w wolnej chwili :)
    Niech moc, wirusy i uśmiech będą z Wami :D

Jak tempa utrzyma się do jutra to skoczę na betę.
    Ja miałam w kwietniu HSG. Wiem co czujesz teraz - ale naprawdę nie ma się czego bać. Badanie jest bardzo krótkie. Mam nadzieję, że dostaniesz bardzo dobry zastrzyk przeciwbólowy. Ja po nim miałam takiego mega kręćka w głowie, że zanim się obejrzałam, a już było po badaniu. Jedyny lekki dyskomfort możesz odczuwać podczas zakładania tego całego aparatu - ale oddychaj wtedy spokojnie i myśl o czymś miłym. Powodzenia!

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny:) tez Was witam serdecznie;)trzymam kciuki za Was i wszystkim kibicuje:)
    Ja wieczorem dziś mam wizyte u lekarza wiec tez proszę za nas trzymać kciuki;))
    Miłego dnia!!!
    Będę trzymać kochana! I proszę również byś jutro trzymała za mnie kciuki! Bo tak bardzo bym chciała, żeby ten ból piersi oznaczał małego groszka.

Wysłany: 27 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Jak tempa utrzyma się do jutra to skoczę na betę.
    Ja miałam w kwietniu HSG. Wiem co czujesz teraz - ale naprawdę nie ma się czego bać. Badanie jest bardzo krótkie. Mam nadzieję, że dostaniesz bardzo dobry zastrzyk przeciwbólowy. Ja po nim miałam takiego mega kręćka w głowie, że zanim się obejrzałam, a już było po badaniu. Jedyny lekki dyskomfort możesz odczuwać podczas zakładania tego całego aparatu - ale oddychaj wtedy spokojnie i myśl o czymś miłym. Powodzenia!
    Dziękuję Agnes :) dobra rada z tym oddychaniem. Będę o tym pamiętać :)
    Powiem im jutro, żeby mi przypadkiem nie dawali czegoś rozkurczowego, bo przecież kciuki muszę trzymać! :D
    Powiem Wam, że teraz pierwszy raz moja klinika gra mi trochę na nerwach bo do tej pory nie wiem o której mam jutro to badanie i jak mam się do niego przygotować. Kurcze no nie jestem w stanie tego zrozumieć. Wczoraj zadzwoniłam żeby zapytać czy mogą mi chociaż zdradzić co mam ze sobą mieć itp ale recepcjonistka odmówiła kategorycznie i powiedziała, że będą się ze mną kontaktować dzień przed zabiegiem (czyli dziś). Kurcze nie mam żadnej koszuli nocnej ani szlafroka reprezentacyjnego :P więc cholerka chyba pojadę dziś na szybko kupić na wszelki wypadek..

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀

Wysłany: 27 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wywołałam wilka z lasu :) badanie jutro o 12:00 :) mam mieć kapcie i koszulę nocną ze sobą, więc połączę obowiązek z przyjemnością i pojadę dziś na zakupy :)

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam w kwietniu, kilka dni po hsg zaszłam w ciąże :)
    Mnie akurat nic kompletnie nie bolało, powodzenia <3

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta;)
    Oczywiście trzymam kciuki za Czterolistną i Agnes87 jutro!
    A za AnięStaraczkę (skądinąd powinnaś zmienić nick na AniaMamuśka albo AniaCiężarówka;) dzisiaj z okazji wizyty!

No i oczywiście za każda z nas, aby to był kolejny dzień do przodu w staraniach!

Z ciekawostek, zrobiłam sobie test sikany o czułości 10 i wylazł cień cienia tylko, oficjalnie to mój 29 dcyklu.

Wyniki drugiej bety - koło 13:00 trzymajcie kciuki i za mnie!

CzterolistnaKoniczyna, Natalia01 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko - podzielam zdanie Jagny, na pewno koleżanka nie chciała zrobić Ci przykrości, choć wiem, jak mogło zaboleć...ale może to naprawdę kot-cudotwórca, nie pozwól żeby jakiś incydent z kotem zaburzył Twój impet w staraniach!
    Mocno ściskam i śle moje wirusięta;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& especially for you!

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 27 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, kciuki już w akcji :) zaciskam za wysoooooką betę :)

mamakejti lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Mamakejti, kciuki już w akcji :) zaciskam za wysoooooką betę :)

Amen Siostro!

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ