X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza ciesze sie ze jedno za tobą,powodzenia <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ale ile jeszcze przede mną to nie wiem. Wciąż mam mętlik. Na wypisie wynik histeroskopii był taki "Jama macicy prawidłowej wielkosci i kstałtu o nieco siodłowatym dnie. Ujścia maciczne jajowodów prawidłowe. Trzon macicy w tyłozgięciu o wym. 47x33. Myometrium bez zmian ogniskowych. Endometrium gr. 5mm jama o nieco wydłużonych rogach. Jajniki obustronnie prawidłowe zawierają drobne pęcherzyki. Zatoka Douglasa wolna." Martwi mnie trochę to siodełkowe dno. Czytałam, że może powodować problemy z zagnieżdżeniem. Dopytam gina na wizycie.
    A u Ciebie jak tam bo trochę nie bardzo jestem na bieżąco i nie rozumiem do końca. Miałaś transfer zarodków, czekasz na betę. Czyli te zarodki mogą się nie zagnieździć?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza z takim opisem to do dobrego gina,bo mnie wiele nie mówią a im wiece bedziesz o tym czytac to bedziesz wiecej sie martwic,mozliwe ze to zadna przeszkoda.
    Tak,podanie zarodków nie daje gwarancji ciązy,mogą sie nie przyjąc,albo sie przyjmą ale nie na długo bo biochemicznych ciąz tez jest sporo.Ale ciesze sie ze jakos normalnie przechodze ten czas oczekiwania na bete,poprostu na nic sie nie nastawiam.Poprostu adrenalina bedzie wysoka dopiero w dniu bety kiedy oddam krew,do tego czasu czuje spokój

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A kiedy testujesz ? Sikacz czy beta?
    Ja betke 3 listopada,no chyba ze stchórze to 4go :-)
    Trzymam kciuki &&&&

Sikacza będę robić.mieszkam w uk,tutaj ciężko o betę. Planuje 4-tego zatestowac.
    Nie miałam monitoringu, ale test owu wyszedł pozytywny w poniedziałek rano. W środę wieczorem wzięłam pierwszego dupka i już w głowie mi się miesza czy nie zablokowalam owulacji :) U Ciebie musi być podwójna beta!!

f2w39jcgync8jov1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    jak widzicie, ja od wyniku ciążowego cierpię na bezsenność w drugiej części nocy;) mam gonitwę myśli i różnych opcji w głowie....żeby dało się to zresetować..

MonaLiza - ja przy staraniach wspomaganych brałam encorton i acard, i o ile acard rozumiem dlaczego, to encorton już nie, od kiedy na wizycie mój nowy endo powiedział, że encorton podawany w 1 tabletce (10 jednostek) dziennie ani pomoże, ani zaszkodzi, bo żeby realnie zadziałał to trzeba stosownie do masy ciała brać, a tego żaden lekarz kobiecie w ciąży nie da ponieważ nie ma badań dotyczących szkodliwości/nieszkodliwości takiej ilości encortonu na płód
    jakoś mu ufam, zwłaszcza jak po 2 mcach leczenia u niego zaszłam w ciążę;)
    a po encortonie spuchłam jak cholera, po prostu woda mi się zatrzymała
    to tyle moich wynurzeń na temat encortonu

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojego gina było wczoraj opóźnienie 1,5 h bo przed wszystkimi świętymi była jakaś mega kumulacja.jak przyszłam do domu to było już przed 22 i padłam.
    U dzidziusia wszystko ok,trochę się już w kadrze nie mieści:)płci nie znam jeszcze,pewnie 12 listopada na badaniu 2 trymestru. W trakcie jak robił usg zabrakło papieru do wydruku i kazał mi trzymać głowice a sam poszedł po papier i jak go nie było to tak delikatnie zastukalam do niego i tak się wtedy fajnie poruszył i pomachal:)))najważniejsze że ok!!!caluski na dzisiejszy dzień :)

agnes87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A po co sie zabezpieczacie,co ma byc niech bedzie kochana.

My się mało kochamy a druga sprawa jest taka że niechce być nieprzygotowana na ciaze . Mam dużo stresów nerwów zmęczenie to wszystko blokuje owulke więc i tak z tego nic nie będzie :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevergiveup wrote:
    Dzięki kochana, trochę mnie pocieszyłaś tym, że nie miałaś rewelacji :) A stosowałaś może jakąś dietę niskowęglowodanową itd? Powiem szczerze, że nie chciałabym już tracić wagi bo przy wzroście 165cm ważę 50kg, ale od tygodnia wprowadziłam dietę 0 cukrów i posiłki z dużymi przerwami oraz zero podjadania pomiędzy :p
    Nie, ja akurat nie stosowałam żadnej diety. Starałam się tylko nie jeść słodyczy (i tak mnie od nich odrzucalo) no i nie piłam alkoholu. Gin przepisał mi metę bez badań, na policystyczne jajniki. Potem po kilku miesiącach zrobiłam badanie i okazało się że nie mam IO dlatego metę odstawiłam. Ja też się bałam się dużo schudne ale tak się nie stało a mam 1.7m i ważę 52 kg.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry,
    jak widzicie, ja od wyniku ciążowego cierpię na bezsenność w drugiej części nocy;) mam gonitwę myśli i różnych opcji w głowie....żeby dało się to zresetować..

MonaLiza - ja przy staraniach wspomaganych brałam encorton i acard, i o ile acard rozumiem dlaczego, to encorton już nie, od kiedy na wizycie mój nowy endo powiedział, że encorton podawany w 1 tabletce (10 jednostek) dziennie ani pomoże, ani zaszkodzi, bo żeby realnie zadziałał to trzeba stosownie do masy ciała brać, a tego żaden lekarz kobiecie w ciąży nie da ponieważ nie ma badań dotyczących szkodliwości/nieszkodliwości takiej ilości encortonu na płód
    jakoś mu ufam, zwłaszcza jak po 2 mcach leczenia u niego zaszłam w ciążę;)
    a po encortonie spuchłam jak cholera, po prostu woda mi się zatrzymała
    to tyle moich wynurzeń na temat encortonu
    Mamakejti nie stresuj się tak, bo w twoim stanie to nie wskazane. Wszystko będzie dobrze, musi być

mamakejti lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogle to miłego dnia wam wszystkim życzę.

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam miłego dnia kochane! :) ja już trzęsę portkami przed tym hsg no ale skoro tyle z Was to przeżyło to i ja mam nadzieję, że dam radę.
    Ps. Kciuki zacisniete!! :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ciesze sie ze jest dobrze,którejs wizyty ten mały człowieczek w koncu odkryje przed wami to co chowa miedzy nogami.Kiedy sie tak dlugo czekało to płec nie wazna byle zdrowe było :-)
    Czujesz juz jakies ruchy?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Ja również życzę Wam miłego dnia kochane! :) ja już trzęsę portkami przed tym hsg no ale skoro tyle z Was to przeżyło to i ja mam nadzieję, że dam radę.
    Ps. Kciuki zacisniete!! :)
    Napewno dasz radę kochana,głowa do góry ☺. Mocno trzymam kciuki <3

• Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna bedzie dobrze :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko ja to czekam z niecierpliwością na twoją bete. Mam nadzieję że będzie bliźniacza <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Amc suwaczek zmien,chyba ze jeszcze cos ma sie drugiego narodzic jakis spózniony blizniak :-) zdróweczka <3
    Suwaczek zmieniony ;)

agnes87, mamakejti lubią tę wiadomość

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:50

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Jagna jak się czujesz? Masz jakieś bóle jajników/brzucha?

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) całe szczescie, ze dziś piateczek. :-D ja jutro idę do gina na podgląd, zobaczyc co tam sie dzieje, ale za bardzo sie nie nastawiam bo to kolejny cykl bez clo. A za miesiąc laparoskopia. Milego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 10:47

‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ