CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
mamakejti wrote:Skarbie ale ja nie robię żadnych wykresów, nie mierzę temperatury, nigdy nie mierzyłam i nie notowałam niczego, to nie moja bajka....
widzę że potrafiłaś się wyluzować ale widziałam że początki były ciężkie. W którym cyklu się udało? co mam robić? nic nie mierzyć nie chodzić do gin tylko często to robić i tyle? -
Panan, jak pamiętam to Ty przed 30 jesteś, jeśli coś cię niepokoi to powoli wyjaśniaj sobie wszystkie dolegliwości
ja zaczęłabym od zbadania tarczycy (tsh, Ft3, FT4, anty Tpo i Anty Tg), krzywej glukozowo-insulinowej, oznaczenia poziomu amh i zmonitorowaniu u tego samego lekarza na usg 2-3 cykli, żeby wiedzieć, że do owulacji dochodzi
męża wysłałabym na badania nasienia - rozszerzone od razu
jak coś nie gra - to trzeba leczyć, suplementować
jakby to wszystko było ok, to poszłabym na hsg i zbadała wrogość śluzu szyjkoweg dla plemników
od lutego stymulowałam się i przechodziłam 5 IUI - teraz to jest mój 3 cykl czystości od dopalaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:00
ojejku lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ja u Jagienki obstawiam bete na 124 ze względu na bliźniaki ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:13
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Sis, panan jest niezdecydowana wielce co chwila pisze inna historie...chwila temu pisała że odkłada staranka na rok i stosuje seks z zabezpieczeniem,potem pisze że mierzy temperature z jej owulkami tez różnie odpuść sobie tłumaczenie tego co ma robić bo i tak robi po swojemu...a w ciąży stres szkodzi
mamakejti, Malowanka, roma, Amc, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Sis, panan jest niezdecydowana wielce co chwila pisze inna historie...chwila temu pisała że odkłada staranka na rok i stosuje seks z zabezpieczeniem,potem pisze że mierzy temperature z jej owulkami tez różnie odpuść sobie tłumaczenie tego co ma robić bo i tak robi po swojemu...a w ciąży stres szkodzi
a na co mam być zdecydowana? w ciąże nie zachodzę, na te mnóstwo badań nie mam kasy i mam związane ręce i dlatego się wkurzyłam i odpuściłam -
panan12 wrote:a na co mam być zdecydowana? w ciąże nie zachodzę, na te mnóstwo badań nie mam kasy i mam związane ręce i dlatego się wkurzyłam i odpuściłam
no to po co pytasz co masz zrobić skoro uprawiasz seks z zabezpieczeniem i nie masz kasy na badania??
nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w dyskusje...i tak to nie ma sensuPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
panan12 wrote:ale w końcu pozbieram pieniądze i pójdę
panan idź do rodzinnego, powiedz co i jak, niech ci da skierowanie na badania krwi w kierunku tarczycy oraz krzywa glukozowo-insulinowa i skierowanie do endo
krok po kroku ogarniesz to na nfz, tylko weź się ogarnij i bądź konsekwentna, bo za przeproszeniem do 50-tki będziecie strzelać i nic nie ustrzelicie jesli sa problemy z tarczycą i metabolizmem glukozy i insuliny tyle w temacie"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Panan moim zdaniem powinnaś wrzucić na luz. Raz piszesz ze się zabezpieczasz za chwilę żeby zinterpretować Twój wykres. To nie trzyma się kupy. Wrzuć na luz. Bzykaj się z mężem kiedy macie ochotę i nie myśl o temperaturach wykresach. A wtedy może zaskoczyć.
-
mamakejti wrote:Panan, jak pamiętam to Ty przed 30 jesteś, jeśli coś cię niepokoi to powoli wyjaśniaj sobie wszystkie dolegliwości
ja zaczęłabym od zbadania tarczycy (tsh, Ft3, FT4, anty Tpo i Anty Tg), krzywej glukozowo-insulinowej, oznaczenia poziomu amh i zmonitorowaniu u tego samego lekarza na usg 2-3 cykli, żeby wiedzieć, że do owulacji dochodzi
męża wysłałabym na badania nasienia - rozszerzone od razu
jak coś nie gra - to trzeba leczyć, suplementować
jakby to wszystko było ok, to poszłabym na hsg i zbadała wrogość śluzu szyjkoweg dla plemników
od lutego stymulowałam się i przechodziłam 5 IUI - teraz to jest mój 3 cykl czystości od dopalaczy
tarczycę mam wporządku robiłam ostatnio i te ft3, ft4. Nie robiłam mężowi badań ani amh -
mamakejti wrote:panan idź do rodzinnego, powiedz co i jak, niech ci da skierowanie na badania krwi w kierunku tarczycy oraz krzywa glukozowo-insulinowa i skierowanie do endo
krok po kroku ogarniesz to na nfz, tylko weź się ogarnij i bądź konsekwentna, bo za przeproszeniem do 50-tki będziecie strzelać i nic nie ustrzelicie jesli sa problemy z tarczycą i metabolizmem glukozy i insuliny tyle w temacie
dzięki dobry pomysł....kazali mi też badać cukier ale mam w normie ostatnio i na noc biorę glucophage...martwi mnie tylko prolaktyna wysoka bo mam prawie 300 po obciążeniu a bromergon nie mogę brać bo mam zawroty głowy i się okropnie czuję a do gina mam na 21 listopada dopiero -
panan12 wrote:dzięki dobry pomysł....kazali mi też badać cukier ale mam w normie ostatnio i na noc biorę glucophage...martwi mnie tylko prolaktyna wysoka bo mam prawie 300 po obciążeniu a bromergon nie mogę brać bo mam zawroty głowy i się okropnie czuję a do gina mam na 21 listopada dopiero
-
AniaStaraczka85 wrote:A próbowałas dłużej brać bromergon?ja po pierwszej tabletce myślałam że się do pracy nie zbiorę tak mi się w głowie kręciło...ale to tylko po tej pierwszej
powiem Ci szczerze że dalej nie chciałam próbować bo mnie mdliło cały dzień i okropnie się czułama jakbym brała po pół tabletki? mi kiedyś lekarz powiedział bez badań: na bank prolaktynę ma Pani wysoką i przez to są trudności z zajściem w ciąże i blokuje owulację a ja się z niego śmiałam dopóki nie zbadałam prolaktyny więc muszę zacząć to brać w mniejszej dawce ... mi się wydaje i widać to na badaniach że stres mnie zżera i dlatego tak jest;/ a ile miesięcy brałaś bromergon że zaszłaś?
-
panan12 wrote:powiem Ci szczerze że dalej nie chciałam próbować bo mnie mdliło cały dzień i okropnie się czułam
a jakbym brała po pół tabletki? mi kiedyś lekarz powiedział bez badań: na bank prolaktynę ma Pani wysoką i przez to są trudności z zajściem w ciąże i blokuje owulację a ja się z niego śmiałam dopóki nie zbadałam prolaktyny więc muszę zacząć to brać w mniejszej dawce ... mi się wydaje i widać to na badaniach że stres mnie zżera i dlatego tak jest;/ a ile miesięcy brałaś bromergon że zaszłaś?
-
AniaStaraczka85 wrote:Zaczęłam brać w maju w cyklu przed IUI no i udało się ale skończyło się na cp,potem już nie odstawiłam i w lipcu zaszłam znów na naturalnym cyklu,jedynie ten bromergon tylko brałam
będę brała przez pół tabletki przez 2,3 dni żebym się przyzwyczaiła i za tydzień zwiększe do całej i zobaczymy. za miesiąc zrobię badania -
panan12 wrote:a na co mam być zdecydowana? w ciąże nie zachodzę, na te mnóstwo badań nie mam kasy i mam związane ręce i dlatego się wkurzyłam i odpuściłamAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
panan12 wrote:będę brała przez pół tabletki przez 2,3 dni żebym się przyzwyczaiła i za tydzień zwiększe do całej i zobaczymy. za miesiąc zrobię badania
-
AniaStaraczka85 wrote:Tylko trzeba je brać na noc pamiętaj,mam nadzieje ze omawialas z lekarzem ten bromergon??
tak omawiałam że na noc bo wtedy przesypiam objawy leku... i będę działała bez wykresów współżyła często i zobaczę co będzie. Tarczycę mam wporządku, cukier miałam ponad 90