X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    udostepnij swoj wykres proszę Cię zależy mi na notatkach :)

Skarbie ale ja nie robię żadnych wykresów, nie mierzę temperatury, nigdy nie mierzyłam i nie notowałam niczego, to nie moja bajka....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Skarbie ale ja nie robię żadnych wykresów, nie mierzę temperatury, nigdy nie mierzyłam i nie notowałam niczego, to nie moja bajka....

widzę że potrafiłaś się wyluzować ale widziałam że początki były ciężkie. W którym cyklu się udało? co mam robić? nic nie mierzyć nie chodzić do gin tylko często to robić i tyle?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, jak pamiętam to Ty przed 30 jesteś, jeśli coś cię niepokoi to powoli wyjaśniaj sobie wszystkie dolegliwości
    ja zaczęłabym od zbadania tarczycy (tsh, Ft3, FT4, anty Tpo i Anty Tg), krzywej glukozowo-insulinowej, oznaczenia poziomu amh i zmonitorowaniu u tego samego lekarza na usg 2-3 cykli, żeby wiedzieć, że do owulacji dochodzi

męża wysłałabym na badania nasienia - rozszerzone od razu

jak coś nie gra - to trzeba leczyć, suplementować

jakby to wszystko było ok, to poszłabym na hsg i zbadała wrogość śluzu szyjkoweg dla plemników

od lutego stymulowałam się i przechodziłam 5 IUI - teraz to jest mój 3 cykl czystości od dopalaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:00

ojejku lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Jagienki obstawiam bete na 124 ze względu na bliźniaki ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:13

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, panan jest niezdecydowana wielce co chwila pisze inna historie...chwila temu pisała że odkłada staranka na rok i stosuje seks z zabezpieczeniem,potem pisze że mierzy temperature z jej owulkami tez różnie odpuść sobie tłumaczenie tego co ma robić bo i tak robi po swojemu...a w ciąży stres szkodzi :)

mamakejti, Malowanka, roma, Amc, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Sis, panan jest niezdecydowana wielce co chwila pisze inna historie...chwila temu pisała że odkłada staranka na rok i stosuje seks z zabezpieczeniem,potem pisze że mierzy temperature z jej owulkami tez różnie odpuść sobie tłumaczenie tego co ma robić bo i tak robi po swojemu...a w ciąży stres szkodzi :)

a na co mam być zdecydowana? w ciąże nie zachodzę, na te mnóstwo badań nie mam kasy i mam związane ręce i dlatego się wkurzyłam i odpuściłam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    a na co mam być zdecydowana? w ciąże nie zachodzę, na te mnóstwo badań nie mam kasy i mam związane ręce i dlatego się wkurzyłam i odpuściłam

no to po co pytasz co masz zrobić skoro uprawiasz seks z zabezpieczeniem i nie masz kasy na badania??

nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w dyskusje...i tak to nie ma sensu

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    no to po co pytasz co masz zrobić skoro uprawiasz seks z zabezpieczeniem i nie masz kasy na badania??

nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w dyskusje...i tak to nie ma sensu

ale w końcu pozbieram pieniądze i pójdę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ale w końcu pozbieram pieniądze i pójdę

panan idź do rodzinnego, powiedz co i jak, niech ci da skierowanie na badania krwi w kierunku tarczycy oraz krzywa glukozowo-insulinowa i skierowanie do endo

krok po kroku ogarniesz to na nfz, tylko weź się ogarnij i bądź konsekwentna, bo za przeproszeniem do 50-tki będziecie strzelać i nic nie ustrzelicie jesli sa problemy z tarczycą i metabolizmem glukozy i insuliny tyle w temacie

f2w3skjotzzbwk43.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan moim zdaniem powinnaś wrzucić na luz. Raz piszesz ze się zabezpieczasz za chwilę żeby zinterpretować Twój wykres. To nie trzyma się kupy. Wrzuć na luz. Bzykaj się z mężem kiedy macie ochotę i nie myśl o temperaturach wykresach. A wtedy może zaskoczyć.

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Panan, jak pamiętam to Ty przed 30 jesteś, jeśli coś cię niepokoi to powoli wyjaśniaj sobie wszystkie dolegliwości
    ja zaczęłabym od zbadania tarczycy (tsh, Ft3, FT4, anty Tpo i Anty Tg), krzywej glukozowo-insulinowej, oznaczenia poziomu amh i zmonitorowaniu u tego samego lekarza na usg 2-3 cykli, żeby wiedzieć, że do owulacji dochodzi

męża wysłałabym na badania nasienia - rozszerzone od razu

jak coś nie gra - to trzeba leczyć, suplementować

jakby to wszystko było ok, to poszłabym na hsg i zbadała wrogość śluzu szyjkoweg dla plemników

od lutego stymulowałam się i przechodziłam 5 IUI - teraz to jest mój 3 cykl czystości od dopalaczy

tarczycę mam wporządku robiłam ostatnio i te ft3, ft4. Nie robiłam mężowi badań ani amh

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    panan idź do rodzinnego, powiedz co i jak, niech ci da skierowanie na badania krwi w kierunku tarczycy oraz krzywa glukozowo-insulinowa i skierowanie do endo

krok po kroku ogarniesz to na nfz, tylko weź się ogarnij i bądź konsekwentna, bo za przeproszeniem do 50-tki będziecie strzelać i nic nie ustrzelicie jesli sa problemy z tarczycą i metabolizmem glukozy i insuliny tyle w temacie

dzięki dobry pomysł....kazali mi też badać cukier ale mam w normie ostatnio i na noc biorę glucophage...martwi mnie tylko prolaktyna wysoka bo mam prawie 300 po obciążeniu a bromergon nie mogę brać bo mam zawroty głowy i się okropnie czuję a do gina mam na 21 listopada dopiero

f2w3k0s3plke7odf.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    dzięki dobry pomysł....kazali mi też badać cukier ale mam w normie ostatnio i na noc biorę glucophage...martwi mnie tylko prolaktyna wysoka bo mam prawie 300 po obciążeniu a bromergon nie mogę brać bo mam zawroty głowy i się okropnie czuję a do gina mam na 21 listopada dopiero
    A próbowałas dłużej brać bromergon?ja po pierwszej tabletce myślałam że się do pracy nie zbiorę tak mi się w głowie kręciło...ale to tylko po tej pierwszej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A próbowałas dłużej brać bromergon?ja po pierwszej tabletce myślałam że się do pracy nie zbiorę tak mi się w głowie kręciło...ale to tylko po tej pierwszej

powiem Ci szczerze że dalej nie chciałam próbować bo mnie mdliło cały dzień i okropnie się czułam ;) a jakbym brała po pół tabletki? mi kiedyś lekarz powiedział bez badań: na bank prolaktynę ma Pani wysoką i przez to są trudności z zajściem w ciąże i blokuje owulację a ja się z niego śmiałam dopóki nie zbadałam prolaktyny więc muszę zacząć to brać w mniejszej dawce ... mi się wydaje i widać to na badaniach że stres mnie zżera i dlatego tak jest;/ a ile miesięcy brałaś bromergon że zaszłaś?

f2w3k0s3plke7odf.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    powiem Ci szczerze że dalej nie chciałam próbować bo mnie mdliło cały dzień i okropnie się czułam ;) a jakbym brała po pół tabletki? mi kiedyś lekarz powiedział bez badań: na bank prolaktynę ma Pani wysoką i przez to są trudności z zajściem w ciąże i blokuje owulację a ja się z niego śmiałam dopóki nie zbadałam prolaktyny więc muszę zacząć to brać w mniejszej dawce ... mi się wydaje i widać to na badaniach że stres mnie zżera i dlatego tak jest;/ a ile miesięcy brałaś bromergon że zaszłaś?
    Zaczęłam brać w maju w cyklu przed IUI no i udało się ale skończyło się na cp,potem już nie odstawiłam i w lipcu zaszłam znów na naturalnym cyklu,jedynie ten bromergon tylko brałam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Zaczęłam brać w maju w cyklu przed IUI no i udało się ale skończyło się na cp,potem już nie odstawiłam i w lipcu zaszłam znów na naturalnym cyklu,jedynie ten bromergon tylko brałam

będę brała przez pół tabletki przez 2,3 dni żebym się przyzwyczaiła i za tydzień zwiększe do całej i zobaczymy. za miesiąc zrobię badania

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Panan ,spokojnie. Jesteś jeszcze młodziutka. Zrób jednego miesiąca np. badanie męża, następnego miesiąca ach. I tak na spokojnie. Jednego miesiąca jedno badanie. Ja także robiłam badania po kolei a nie naraz bo każda z nas wie że to są duże koszta . Niektóre badania można też zrobić na NFZ. Możesz też później zrobić hsg, które robi się też na fundusz. Rób wszystko na spokojnie, masz na to czas. Więc wyluzuj ,bo stres napewno nie pomoże ci w zajściu w ciążę. ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    będę brała przez pół tabletki przez 2,3 dni żebym się przyzwyczaiła i za tydzień zwiększe do całej i zobaczymy. za miesiąc zrobię badania
    Tylko trzeba je brać na noc pamiętaj,mam nadzieje ze omawialas z lekarzem ten bromergon??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tylko trzeba je brać na noc pamiętaj,mam nadzieje ze omawialas z lekarzem ten bromergon??

tak omawiałam że na noc bo wtedy przesypiam objawy leku... i będę działała bez wykresów współżyła często i zobaczę co będzie. Tarczycę mam wporządku, cukier miałam ponad 90

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Milageros Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie są wasze doświadczenia z clo? Brałam clo i duphaston pierwszy cykl. Właśnie czekam na testowanie i nie wiem czy sie nastawiać.

Milageros
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ