X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne i Drogie Laseczki,
    uprzejmie donoszę, że moja beta wynosi 1980, a progesteron - 38,30 (biorę luteinę)
    ponadto - jest pęcherzyk płodowy w jamie macicy, szacowany na ok 5 tyg, a endometrium 22mm, owulacja była z prawego (przy tej opcji politycznej nie miała innego wyjścia) i w prawym jest ciałko żółte;)

dzisiaj oddycham swobodnie

dziękuję za Wasze wsparcie

jutro skupiamy się na Jagnie i Cookie;) ktoś jeszcze się pisze na badanko?

Wedmoczka, cookiemonster, Paulina_90, Kinga40, Misia 69, Katka80, CzterolistnaKoniczyna, roma, agnes87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MonaLiza, moniaaa_1988, marzusiax, Goja88, Justyna911, Lonia1990 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA super wieści Sis:)))

teraz to oficjalnie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :*

mamakejti lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    AAAA super wieści Sis:)))

teraz to oficjalnie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :*

Apsik, apsik - prycham na Ciebie Sis wirusami potwierdzonymi, a że mają niedaleko, to na bank zadziałają;) tylko daj im szansę;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAA! Super!
    Jest pięknie:)
    ile bierzesz lutki??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Apsik, apsik - prycham na Ciebie Sis wirusami potwierdzonymi, a że mają niedaleko, to na bank zadziałają;) tylko daj im szansę;)

Taka wirusówka to jak najbardziej pożądana :))

a ja mam dopiero 24dc...ew testowanie to za 10-12 dni nie wcześniej

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    AAAAAA! Super!
    Jest pięknie:)
    ile bierzesz lutki??

Cookie 2x100 docipną, sama sobie zaordynowałam, bo mam zapasy, a wizyta u mojej ginki potwierdzona na 17 listopada

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    uprzejmie donoszę, że moja beta wynosi 1980, a progesteron - 38,30 (biorę luteinę)
    ponadto - jest pęcherzyk płodowy w jamie macicy, szacowany na ok 5 tyg, a endometrium 22mm, owulacja była z prawego (przy tej opcji politycznej nie miała innego wyjścia) i w prawym jest ciałko żółte;)

Super beta ❤. Teraz już spokojnie ☺. Życzę Ci zdrowej i spokojnej ciąży ❤

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam strasznego doła. Byłam dzisiaj na kwalifikacji do laparoskopi i są strasznie długie terminy :( . Mnie zapisali dopiero na maj. Załamałam się strasznie. Pomimo że lekarz naprawdę super odpowiadał na wszystkie pytania i wszystko tłumaczył to termin mnie zabił. Jednak lekarz zasugerował mi inseminacje, ponieważ stwierdził że hsg nie do końca jest 100 % pewne i że jeżeli była ciąża to można by spróbować IUI. Niewiem sama co robić. Mój mąż stwierdził że możemy spróbować IUI a ja już momentami mam dosyć, mam porostu chęć odpuścić, ale coś mi nie daje. Wyć mi się chce dzisiaj :(. Poradzcie mi co mam zrobić bo sama się gubię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 14:43

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    A ja mam strasznego doła. Byłam dzisiaj na kwalifikacji do laparoskopi i są strasznie długie terminy :( . Mnie zapisali dopiero na maj. Załamałam się strasznie. Pomimo że lekarz naprawdę super odpowiadał na wszystkie pytania i wszystko tłumaczył to termin mnie zabił. Jednak lekarz zasugerował mi inseminacje, ponieważ stwierdził że hsg nie do końca jest 100 % pewne i że jeżeli była ciąża to można by spróbować IUI. Niewiem sama co robić. Mój mąż stwierdził że możemy spróbować IUI a ja już momentami mam dosyć, mam porostu chęć odpuścić, ale coś mi nie daje. Wyć mi się chce dzisiaj :(. Poradzcie mi co mam zrobić bo sama się gubię.

Kinia, a myślałaś, żeby zrobić laparo prywatnie, z tego co się orientuję to koszt ok 1500-2000 zł (mogę się mylić, ale może można byłoby pogadać o tym z doktorkiem, polskie prawo nie zabrania publicznej placówce wykonywania badań prywatnych), po cholerę robic IUI za 1000, żeby spróbowac tylko skoro jest podejrzenie niedrożności? nie lepiej dozbierać kaskę i np. w ramach niekupowania sobie prezentów na święta wydać ją na laparo? ja bym chyba takzrobiła, na pewno nie robiłabym teraz IUI...
    ewentualnie porsprawdzaj terminy na laparo w innych klinikach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 14:49

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

Mamakejti cieszę się bardzo. Spokojnej ciąży!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

Jejeje ołłłjeaaaaaa ❤❤
    Ja się piszę bo mam pierwsze podgladanko jajek☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Kinia, a myślałaś, żeby zrobić laparo prywatnie, z tego co się orientuję to koszt ok 1500-2000 zł (mogę się mylić, ale może można byłoby pogadać o tym z doktorkiem, polskie prawo nie zabrania publicznej placówce wykonywania badań prywatnych), po cholerę robic IUI za 1000, żeby spróbowac tylko skoro jest podejrzenie niedrożności? nie lepiej dozbierać kaskę i np. w ramach niekupowania sobie prezentów na święta wydać ją na laparo? ja bym chyba takzrobiła, na pewno nie robiłabym teraz IUI...
    ewentualnie porsprawdzaj terminy na laparo w innych klinikach
    U nas laparo to koszt od 3500 do 4000tyś , więc trochę dużo. W przyszłym tygodniu pójdę do mojego gina i z nim porozmawiam i zapytam go.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti super wieści! Gratuluje i trzymam kciuki!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti super! Ogromne gratulacje :))) takie bety tylko pozazdrościć :) prychaj na nas ile wlezie :)

Kinga40 nie załamuj się, bo to może być najgorsze co teraz możesz zrobić...
    Ja uważam podobnie jak mamakejti, zastanów się nad ta laparo...

Edytowane po przeczytaniu ile u Ciebie kosztuje laparo- może warto się zorientować w cenach w innych miejscach? Czasem taniej będzie gdzieś dojechać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 15:35

Najważniejsza w życiu jest rodzina.
    Najpierw ta, w której się urodziłeś,
    później ta którą sam stworzyłeś.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti ekstra, rewelacja :) beta jak ta lala :) Gratuluję Ci kochana i życzę nudnej spokojnej ciąży :)

• Milageros Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

Gratulacje przeogromne :)

Milageros
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to normalnie wszystkie jednego dnia urodzicie dziewczyny :) Co za spisek no:) Mozna sie jeszcze zapisac do Waszej partii ? ;)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Wy to normalnie wszystkie jednego dnia urodzicie dziewczyny :) Co za spisek no:) Mozna sie jeszcze zapisac do Waszej partii ? ;)

To nie partia, to mafia;)
    MonaLiza - właśnie przechodzisz rekrutację;) kochana i na Ciebie przyjdzie czas, na każdą z nas, tak czy inaczej będziemy mamami

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    To nie partia, to mafia;)
    MonaLiza - właśnie przechodzisz rekrutację;) kochana i na Ciebie przyjdzie czas, na każdą z nas, tak czy inaczej będziemy mamami

Sis mogę też do mafii? :) jako Siostra załatwisz mnie status członka, bez rekrutacji ?:)

• roma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... I ja bym chciała!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ