X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza ja nigdy nie zaszłam jeszcze w ciąże wiec może nikt mi takiego badania nie zaproponował :/ ale wiem ze kwas foliowy musze kupić bo z kliniki mi kazali. Dlatego chciałam się doradzić.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka kup forme metylową bo to lepsza forma,nie wazne czy sie ma mutacje czy tez nie.

Nawet nie stresuje sie wizytà i jakos spokojnie to wszystko ogarniam.Ogarnąl mnie jakis spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 22:30

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jagna powodzenia na wizycie!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jagna powodzenia na wizycie!
    Wizyta dopiero 11:45,ale powoli stres bo jeszcze dzis bete powtarzalam ale wynik pewnie jak pierwszy bedzie po 15ej

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, Angie trzymam mocno, mocno kciuki!

Cookie powtarzasz dziś betę? Będę myśleć o Tobie!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku codziennie tyle roboty :D
    Wczoraj pół dnia za mamękejti kciuki trzymałam, dzisiaj znowu Jagna z Cookie obstawiają lab :) No to trzymam <3 :*
    no i Angie - Tobie tez powodzenia :)

Jednym słowem, Dziewczyny, dzisiaj wyglądam tak :)
    giphy.gif

mamakejti, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana .

Cookie , Jagna trzymam również mocno kciuki za wysokie bety!!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny, za mnie chyba nie ma co trzymać. Wczoraj test wyszedł identycznie jak dwa dni wcześniej, czyli nic nie przyrasta, a i brzuch zaczął mnie wczoraj boleć jak na okres... Także u mnie zapowiada się powtórka - 4 raz cb.
    Trzymam Jagna za Ciebie, ale wiem, że będzie dobrze :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:30

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie ściskam. I trzeba mieć nadzieję, że tym razem jednak będzie dobrze. Może warto powtórzyć betę?

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, rzeczywiście jest tak, że jak normalnie żyjemy planujemy, nie odkładamy nic, bo co będzie "a jak będę w ciąży?"

Ja na początku października kupiłam sobie bilety na prawie za rok do Norwegii, zapłaciłam za nie, zgłosiłam się na konferencję na Cyprze w marcu, umówiłam się na wykłady gościnne w lutym i marcu w Hiszpanii, a tu hehehehehehe jest ciążunia;)
    poczekam jeszcze do wizyty oceniającej witalność ciąży i jak będzie all ok to będę powoli czyściła kalendarz.....

Biedroneczko - 10 funciaków za luteinkę to tyle ile byś zapłaciła bez refundacji w PL, nie mam niestety nic na oddanie, z solgara brałabym folian 400 a nie kwas foliowy

MonaLiza - może wyczyść głowę, jakiś weekendzik z mężem...

Jagna i Cookie - my tu wszystkie znów trzymamy ciuki!!!!!!!!!!i czekamy na dobre wieści

Angie - zuch dziewczyna, za chwilkę będziesz tyła nie od ciężarków w staniku;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczny, za mnie chyba nie ma co trzymać. Wczoraj test wyszedł identycznie jak dwa dni wcześniej, czyli nic nie przyrasta, a i brzuch zaczął mnie wczoraj boleć jak na okres... Także u mnie zapowiada się powtórka - 4 raz cb.
    Trzymam Jagna za Ciebie, ale wiem, że będzie dobrze :-*

Cookie, a na bete poszłaś? Proszę Cię nie dawaj za wygraną, naprawdę szalenie cie tu dopingujemy! Twoje miano bety jest wysokie, moja pierwsza była niższa, przyrost miałaś wzorcowo o 66%, weź idz do lab i zrób badanie i olej (tzn. nie olewaj już) testy sikane!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, właśnie widzę w tv reportaż o pyłku pszczelim, on polepsza owulację oraz spermatogenezę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:28

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę dołączyć? Byłam stymulowana CLO 4 cykle w zeszłym roku i jeden cykl w tym. W drugim cyklu zaszłam w ciążę, ale poroniłam. Zmieniałam lekarza 3 razy, mam długą historię, ale nie chcę zanudzać ;) teraz lekarz przepisał mi lamette(letrozol), czy któraś z Was zamieniła CLO na ten lek z pozytywnym skutkiem?

Pozdrawiam :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie <3

Mamakejti a mozna wiedziec czym sie zajmujesz, ze tak latasz po swiecie ? Zazdraszczam :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cookie <3

Mamakejti a mozna wiedziec czym sie zajmujesz, ze tak latasz po swiecie ? Zazdraszczam :)

nie ma co zazdrościć, uczę studentów;) i dlatego radośnie jestem na L4 bo nie dam się nikomu obkichać na zajęciach;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Hej dziewczyny. Mogę dołączyć? Byłam stymulowana CLO 4 cykle w zeszłym roku i jeden cykl w tym. W drugim cyklu zaszłam w ciążę, ale poroniłam. Zmieniałam lekarza 3 razy, mam długą historię, ale nie chcę zanudzać ;) teraz lekarz przepisał mi lamette(letrozol), czy któraś z Was zamieniła CLO na ten lek z pozytywnym skutkiem?

Cześć agape, rozgość się;) ja stymulowałam się różnymi dopalaczami, ale nie letrozole, więc nie dopomogę;)

agape lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti słusznie, ja grzecznie odsyłam pacjentów z chorobą lub katarem, w końcu spędzam z człowiekiem godzinę, albo maskę medyczna każe zakładać jak jest początek kataru.:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczynam luzować życie :) tak jak widać na moim termometrze jak ktoś jest ciekaw oco mi chodzi zapraszam do mojego wykresu temperatur :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    a ja zaczynam luzować życie :) tak jak widać na moim termometrze jak ktoś jest ciekaw oco mi chodzi zapraszam do mojego wykresu temperatur :)
    Super Panan, że luzujesz. Zrobiłaś te badania w końcu? Już nie komentuję twojego badania glukozy po wieczornym objadaniu się, jednak tak szczerze to nie wiem co musiałabym zjeść wieczorem aby cukier mieć tak wysoko, wg mnie coś z cukrem masz nie teges.
    Z wykresu niestety NIC nie wynika, ale może Ty widzisz więcej ;)

panan12 lubi tę wiadomość

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:

Hej, ja byłam 3 cykle na clo z marnym skutkiem (jedna owu tylko była i to po zastrzyku na pęknięcie), a z lametta pierwszy cykl trafiony w dodatku bez zastrzyku :-) Powodzenia!

Jagna, Cookie trzymam kciuki!
    Cookie proszę się nie poddawać. Mnie brzuch małpowato bolał do jakiegoś 7-8tc.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ