X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza ja nigdy nie zaszłam jeszcze w ciąże wiec może nikt mi takiego badania nie zaproponował :/ ale wiem ze kwas foliowy musze kupić bo z kliniki mi kazali. Dlatego chciałam się doradzić.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka kup forme metylową bo to lepsza forma,nie wazne czy sie ma mutacje czy tez nie.

Nawet nie stresuje sie wizytà i jakos spokojnie to wszystko ogarniam.Ogarnąl mnie jakis spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 22:30

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jagna powodzenia na wizycie!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jagna powodzenia na wizycie!
    Wizyta dopiero 11:45,ale powoli stres bo jeszcze dzis bete powtarzalam ale wynik pewnie jak pierwszy bedzie po 15ej

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, Angie trzymam mocno, mocno kciuki!

Cookie powtarzasz dziś betę? Będę myśleć o Tobie!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku codziennie tyle roboty :D
    Wczoraj pół dnia za mamękejti kciuki trzymałam, dzisiaj znowu Jagna z Cookie obstawiają lab :) No to trzymam <3 :*
    no i Angie - Tobie tez powodzenia :)

Jednym słowem, Dziewczyny, dzisiaj wyglądam tak :)
    giphy.gif

mamakejti, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana .

Cookie , Jagna trzymam również mocno kciuki za wysokie bety!!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny, za mnie chyba nie ma co trzymać. Wczoraj test wyszedł identycznie jak dwa dni wcześniej, czyli nic nie przyrasta, a i brzuch zaczął mnie wczoraj boleć jak na okres... Także u mnie zapowiada się powtórka - 4 raz cb.
    Trzymam Jagna za Ciebie, ale wiem, że będzie dobrze :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:30

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie ściskam. I trzeba mieć nadzieję, że tym razem jednak będzie dobrze. Może warto powtórzyć betę?

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, rzeczywiście jest tak, że jak normalnie żyjemy planujemy, nie odkładamy nic, bo co będzie "a jak będę w ciąży?"

Ja na początku października kupiłam sobie bilety na prawie za rok do Norwegii, zapłaciłam za nie, zgłosiłam się na konferencję na Cyprze w marcu, umówiłam się na wykłady gościnne w lutym i marcu w Hiszpanii, a tu hehehehehehe jest ciążunia;)
    poczekam jeszcze do wizyty oceniającej witalność ciąży i jak będzie all ok to będę powoli czyściła kalendarz.....

Biedroneczko - 10 funciaków za luteinkę to tyle ile byś zapłaciła bez refundacji w PL, nie mam niestety nic na oddanie, z solgara brałabym folian 400 a nie kwas foliowy

MonaLiza - może wyczyść głowę, jakiś weekendzik z mężem...

Jagna i Cookie - my tu wszystkie znów trzymamy ciuki!!!!!!!!!!i czekamy na dobre wieści

Angie - zuch dziewczyna, za chwilkę będziesz tyła nie od ciężarków w staniku;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczny, za mnie chyba nie ma co trzymać. Wczoraj test wyszedł identycznie jak dwa dni wcześniej, czyli nic nie przyrasta, a i brzuch zaczął mnie wczoraj boleć jak na okres... Także u mnie zapowiada się powtórka - 4 raz cb.
    Trzymam Jagna za Ciebie, ale wiem, że będzie dobrze :-*

Cookie, a na bete poszłaś? Proszę Cię nie dawaj za wygraną, naprawdę szalenie cie tu dopingujemy! Twoje miano bety jest wysokie, moja pierwsza była niższa, przyrost miałaś wzorcowo o 66%, weź idz do lab i zrób badanie i olej (tzn. nie olewaj już) testy sikane!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, właśnie widzę w tv reportaż o pyłku pszczelim, on polepsza owulację oraz spermatogenezę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:28

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę dołączyć? Byłam stymulowana CLO 4 cykle w zeszłym roku i jeden cykl w tym. W drugim cyklu zaszłam w ciążę, ale poroniłam. Zmieniałam lekarza 3 razy, mam długą historię, ale nie chcę zanudzać ;) teraz lekarz przepisał mi lamette(letrozol), czy któraś z Was zamieniła CLO na ten lek z pozytywnym skutkiem?

Pozdrawiam :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie <3

Mamakejti a mozna wiedziec czym sie zajmujesz, ze tak latasz po swiecie ? Zazdraszczam :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cookie <3

Mamakejti a mozna wiedziec czym sie zajmujesz, ze tak latasz po swiecie ? Zazdraszczam :)

nie ma co zazdrościć, uczę studentów;) i dlatego radośnie jestem na L4 bo nie dam się nikomu obkichać na zajęciach;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Hej dziewczyny. Mogę dołączyć? Byłam stymulowana CLO 4 cykle w zeszłym roku i jeden cykl w tym. W drugim cyklu zaszłam w ciążę, ale poroniłam. Zmieniałam lekarza 3 razy, mam długą historię, ale nie chcę zanudzać ;) teraz lekarz przepisał mi lamette(letrozol), czy któraś z Was zamieniła CLO na ten lek z pozytywnym skutkiem?

Cześć agape, rozgość się;) ja stymulowałam się różnymi dopalaczami, ale nie letrozole, więc nie dopomogę;)

agape lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti słusznie, ja grzecznie odsyłam pacjentów z chorobą lub katarem, w końcu spędzam z człowiekiem godzinę, albo maskę medyczna każe zakładać jak jest początek kataru.:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczynam luzować życie :) tak jak widać na moim termometrze jak ktoś jest ciekaw oco mi chodzi zapraszam do mojego wykresu temperatur :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    a ja zaczynam luzować życie :) tak jak widać na moim termometrze jak ktoś jest ciekaw oco mi chodzi zapraszam do mojego wykresu temperatur :)
    Super Panan, że luzujesz. Zrobiłaś te badania w końcu? Już nie komentuję twojego badania glukozy po wieczornym objadaniu się, jednak tak szczerze to nie wiem co musiałabym zjeść wieczorem aby cukier mieć tak wysoko, wg mnie coś z cukrem masz nie teges.
    Z wykresu niestety NIC nie wynika, ale może Ty widzisz więcej ;)

panan12 lubi tę wiadomość

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:

Hej, ja byłam 3 cykle na clo z marnym skutkiem (jedna owu tylko była i to po zastrzyku na pęknięcie), a z lametta pierwszy cykl trafiony w dodatku bez zastrzyku :-) Powodzenia!

Jagna, Cookie trzymam kciuki!
    Cookie proszę się nie poddawać. Mnie brzuch małpowato bolał do jakiegoś 7-8tc.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ