SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ale mnie tu dawno nie było ja nadal jestem na clo ale nie udalo sie zajść ostatnio miałam 22mm pęcherzyk ale zrobiła się torbiel :/ teraz mam znów clo ale od 2-9dzc 2x2 zobaczymy co z tego będzie ostatnio miałam 2x2 ale z lamette to nic nie urosło a jak biorę samo clo to coś rośnie
    kto wie,moze to ten cykl..a moze nastepny..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Mamakejti, hallo, jest tam ktoś???

Boszszsz, nareszcie udało mi się wejść na of! dziewczęta, od kilku dni strna mi nie wchodziła, dziwna sprawa....
    mam nadzieję, że u Jagny i Cookie wszystko ok! postaram się nadrobić zaległości, obiecuję! właśnie wróciłam po całym dniu w stolicy;) wyszłam z domu o 5:30 i o 19 weszłam do domku;) jestem zrypana jak koń po westernie;)
    jutro o 14:20 mam usg i straszliwie sie stresuję, czy będzie serducho widać już...a w czwartek wizytę u profesorci;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Czyli zaszłaś bez stymulacji po podleczeniu tarczycy? Ile cykli po odstawieniu clo? Gratuluję :)
    Nie jestem w ciąży. Nadal ustawiam swoją tarczycę. W tym tygodniu robię badania i mam nadzieję, że jest już ok.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Boszszsz, nareszcie udało mi się wejść na of! dziewczęta, od kilku dni strna mi nie wchodziła, dziwna sprawa....
    mam nadzieję, że u Jagny i Cookie wszystko ok! postaram się nadrobić zaległości, obiecuję! właśnie wróciłam po całym dniu w stolicy;) wyszłam z domu o 5:30 i o 19 weszłam do domku;) jestem zrypana jak koń po westernie;)
    jutro o 14:20 mam usg i straszliwie sie stresuję, czy będzie serducho widać już...a w czwartek wizytę u profesorci;)
    To wizytujemy razem... ja mam na 17.00 i stres mnie po prostu zżera, tu mi się wydaje, że cycki mniej bolą, tu, że mnie nic nie boli i to też źle. Aż żołądek mam powywijany na każdą stronę. U Ciebie na pewno będzie już serducho:))
    Mój idzie ze mną, stwierdził, że jak coś byłoby nie tak, to nie mogę zostać z tym sama i szczerze to nie wiem czy jego obecność podczas badania nie będzie mnie stresować jeszcze bardziej, ale jak chce, to też nie chcę go zniechęcać.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    To wizytujemy razem... ja mam na 17.00 i stres mnie po prostu zżera, tu mi się wydaje, że cycki mniej bolą, tu, że mnie nic nie boli i to też źle. Aż żołądek mam powywijany na każdą stronę. U Ciebie na pewno będzie już serducho:))
    Mój idzie ze mną, stwierdził, że jak coś byłoby nie tak, to nie mogę zostać z tym sama i szczerze to nie wiem czy jego obecność podczas badania nie będzie mnie stresować jeszcze bardziej, ale jak chce, to też nie chcę go zniechęcać.

Cookie, i dobrze, że Tatuś idzie z Tobą;) bo szczęście, którym się z nim podzielisz, podwoi się! mocno trzymam kciuki! i proszę o wzajemność, ja koło 15 dam znać co i jak, oczywiscie jak nie będzie opóźnień;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    no to gorące dwa dni &&
    juz nie moge sie doczekac jutrzejszej relacji,tego serduszka <3

mamakejti lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie nie chce dawac ci nadzieji ale czasem powyzej 5tygodnia widac juz serducho wiec moze jeszcze nie bedzie za wczesnie..tak bym chciała :-) :-)
    Ja wizytuje w poniedziałek,bedzie wtedy 6+5tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 22:50

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! OF działa bez zarzutu;)
    Ja wzorem AniStaraczki wlazłam na fioletową stronę;) na lipcówki;) no i spotkałam kilka znanych mi mamusiek;), ale jakoś nie mam przekonania, żeby tam się udzielać, z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że nie będziemy Wam tu spamować o naszych rozterkach ciążowych;) Musimy się po prostu umówić, że przełazimy wszystkie i wtedy będzie po problemie;)
    Życzę Wam dobrego dnia! Mam nadzieję, że mój taki będzie;) Choć oczywiście tres jest. A do tego mamy dziś próbę tego jak może wyglądac nasze życie za dwa lata, bo bawię dzisiaj mojego bratanka, który ma 16 mcy i moją zazdrosną 4latkę;) dobrze, że małż jest, bo inaczej kaplica!

agnes87 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry! OF działa bez zarzutu;)
    Ja wzorem AniStaraczki wlazłam na fioletową stronę;) na lipcówki;) no i spotkałam kilka znanych mi mamusiek;), ale jakoś nie mam przekonania, żeby tam się udzielać, z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że nie będziemy Wam tu spamować o naszych rozterkach ciążowych;) Musimy się po prostu umówić, że przełazimy wszystkie i wtedy będzie po problemie;)
    Życzę Wam dobrego dnia! Mam nadzieję, że mój taki będzie;) Choć oczywiście tres jest. A do tego mamy dziś próbę tego jak może wyglądac nasze życie za dwa lata, bo bawię dzisiaj mojego bratanka, który ma 16 mcy i moją zazdrosną 4latkę;) dobrze, że małż jest, bo inaczej kaplica!
    Hello babki moje ulubione;)
    Ja od 2 dni nie byłam na fiolecie bo nie nadazam za nimi,tam chyba w większości są dziewczyny które nie pracują i cały dzień piszą o ciuszkach o zakupach i ja potem wchodzę jak mam chwile po pracy to nie jestem w stanie nadążyć nie mówiąc już o tym ze nie jestem jeszze na etapie zakupów a tam już dziewczyny przesyłają sobie foty zakupionych rzeczy :)także będę monitorować ale chyba dopiero jak będę na zwolnieniu to dam rade ich dogonić:))
    A w sumie zresztą Wy lipcówki to tylko 3 miesiace różnicy hahahah może też se za jakiś czas popiszemy o ciuszkach tutaj na różu :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z kwietniowek dIewcztny bardzo ładnie mnie przyjęły także tu zarzutu nie mam absolutnie :)do tej pory nie miałam coś szczęścia , fioletu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no i siedzę dziś w domu bo mój przyjaciel polip sie odzywa najpewniej po wczorajszej cytologii także siedzę i czekam na dalsze wytyczne lekarza gina mojego kochanego cierpliwego :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Cookie nie chce dawac ci nadzieji ale czasem powyzej 5tygodnia widac juz serducho wiec moze jeszcze nie bedzie za wczesnie..tak bym chciała :-) :-)
    Ja wizytuje w poniedziałek,bedzie wtedy 6+5tc

Ja widziałam serduszko w 6t1d juz ale owu miałam coś ok 14-15 dc. Wiec trzymam kciuki aby i u was było widać dziewczyny :)

mamakejti lubi tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

AniaStaraczka, bo Ty już w połowie ciąży jesteś moja Droga;) moja profesorcia mi zawsze mówi, żeby sobie zanotować kiedy czuję pierwsze ruchy, bo to jest dokładnie połowa;)
    na lipcówkach jeszcze ekscytujemy się betami i czy jest zarodek, serducho;)

ale CLO zostaje macierzyste! amen! dopóki nie urodzę!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny z rana. Teraz choć coś napiszę bo ostatnio nie mam czasu na nic, przychodzę do domu późno i padam na pyskacza.

Mamakejti, Cooki , Jagna trzymam kciuki za wizyty. Cooki jak nie będzie jeszcze serduszka to się nie denerwuj. U mnie w 6t0d nie było jeszcze serduszka, poszłam w 6t6d i było. A owu przypuszczam miałam koło 14 dnia cyklu.

Ja na fiolecie byłam kilka razy, i też nie nadązam za nimi. Jak Ania mówi tam chyba większość na L4 . Kurde nie mam czasu. Praca, syn,dom, zwierzaki. Mąż też różnie pracuje, więc nie zawsze jest mnie w stanie wyręczyć. Nie mam czasu zastanawiać się czy mnie coś boli, strzyka, kłuje. Heh czasami zapominam że jestem w ciąży. Ale chyba tak mi lepiej, zyć aktywnie. Dla maluszka jeszcze nic nie kupowałam. Uważam ze za wcześnie, poza tym muszę przejrzeć wogóle co mam po synu. Jak coś to z lipcówkami będę robić zakupy.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,chyba tez spac nie mozecie jak ja :-) odkàd jestem w ciazy spie jak kot i wczesnie sie budze choc nie wchodxilsm na OF bo bylam na badaniach.Miłego dnia

http://static.pokazywarka.pl/i/7084518/510296/fb-img-1479278720688.jpg

agnes87 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fioletu...nie czuje czaczy :-) :-) nudą wieje,wszystkie w ciàzy no!
    Nie ma to jak Clo,tutaj zawsze cos sie dzieje i wiecej porad mozna znalezc.Dobrze ze jestescie :-)

cookiemonster, Katka80, agnes87, mamakejti lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja od 2 dni nie byłam na fiolecie bo nie nadazam za nimi,tam chyba w większości są dziewczyny które nie pracują i cały dzień piszą o ciuszkach o zakupach i ja potem wchodzę jak mam chwile po pracy to nie jestem w stanie nadążyć nie mówiąc już o tym ze nie jestem jeszze na etapie zakupów a tam już dziewczyny przesyłają sobie foty zakupionych rzeczy :)także będę monitorować ale chyba dopiero jak będę na zwolnieniu to dam rade ich dogonić:))
    A w sumie zresztą Wy lipcówki to tylko 3 miesiace różnicy hahahah może też se za jakiś czas popiszemy o ciuszkach tutaj na różu :)
    Ubranka? One już wózki mają kupione. Strasznie źle je się czyta, bo raz się straszą na wzajem a za chwilę spijają sobie z dziubków. Ja tam się nawet nie przywitałam, bo pewnie by mnie przegoniły abym nie straszyła podpisem. Ale takie uroki fioletu

ojejku, cookiemonster, mamakejti lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) wczoraj robiłam betę ale niestety w ciąży nie jestem. :-( W czw skonczylam brac dupka, a okresu nadal nie dostalam, dziś 31 dc, za tydzień w śr mialam miec zrobioną laparo ale boje się ze termin mi przepadnie przez spóźniony okres :-( ale teraz chyba pozostaje mi czekać na okres. Nie powinnam znow brac dupka? Kurczę juz nie wiem:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ania,a kiedy idziesz na l4? Tzn masz jakis plan?
    Ja na razie nie wiem, ale chyba od stycznia sobie pójdę, grudzień taki jak grudzień, a ja siedzę pół dnia w aucie, zaczyna mi brzuch przeszkadzać, drugie pół dnia łażę po urzędach, budowach, nadzorach budowlanych itp itd - no i jak łażę to jest ok, gorzej z siedzeniem w samochodzie,a budowy mam w rożnych miejscach w mieście i muszę sporo jeździć niestety. Chyba od stycznia sobie dam na luz już, to będzie juz połowa 6 miesiąca, moze wystarczy.
    Chociaż - ja od 10 lat pracuję bez przerwy, max to 2 tygodnie urlopu, nie wiem jak ogarnę psychicznie siedzenie w domu... ;)

ed. ja wózek już wybrałam, ale też nie nadążam za kwietniówkami, mam wrażenie, ze ja nic nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:49

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w ubikacji,przy podcieraniu lekko rózowy mocz,kurcze mam nadzieje ze nie bedzie powtórki..

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ