CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena88 wrote:dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?
i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedźAntoś IVF,Julisia natural
-
pyatii wrote:dziewczyny powiedzcie mi proszę, od stycznia przez 3 cykle brałam clo, nie udało się, potem była przerwa na iui które tez się nie udało, teraz bym chyba chciała znowu spróbować clo i tu pytanie do Was jakie macie doświadczenia z lekarzami, bo mi jeden mówi, że możemy spróbować do 6 cykli, a drugi że tylko 3 bo już 3 stymulacje były... jak było u Was? stosowałyście po przerwie?Antoś IVF,Julisia natural
-
dzięki dziewczyny za odzew. o clo próbowałam dowiedzieć się jak najwiecej z internetu. komu pomogło, po jakim czasie, z`jakimi innymi wspomagaczami. z tego co widzę wielu dziewczynom pomógł w osiagnięciu celu. dlatego mam nadzieję, że i mi pomoże, cichą nadzieję. .początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Paulina_90 wrote:Ja miałam tak samo jak AniaStaraczka85, minimum 3 poglądy w cyklu. A w pierwszym cyklu z clo chyba z 6.
Kurcze, a mój gin też kazał mi przychodzić tylko raz w cyklu (w połowie 14-15 dnia) na monitoring...
Już zmieniałam ostatnio gina, i z tego byłam zadowolona, naprawdę...
Teraz mój 5 cykl z clo, wiem że przynajmniej 2 razy miałam piękny pęcherzyk... Ale może on po prostu nie pękł i się wchłonął?
Może powinnam zastrzyk z pregnylu dostać skoro pęcherzyk był 'idealny'?ale z drugiej strony czy wypada lekarzowi mówić jak ma leczenie prowadzić?Marlena88 lubi tę wiadomość
Najważniejsza w życiu jest rodzina.
Najpierw ta, w której się urodziłeś,
później ta którą sam stworzyłeś. -
Laski, mam pytanie. Koleżanka dostała clo pierwszy raz. Ma długie cykle i pco i lekarz zalecił jej brać clo od 2 dc właśnie ze względu na długie cykle. Ja też mam długie i zawsze brałam od 5 dc. No i tak mnie naszło, że może dlatego na mnie nie działało? Jak to jest z tym dawkowaniem przy długich cyklach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 21:56
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Laski, mam pytanie. Koleżanka dostała clo pierwszy raz. Ma długie cykle i pco i lekarz zalecił jej brać clo od 2 dc właśnie ze względu na długie cykle. Ja też mam długie i zawsze brałam od 5 dc. No i tak mnie naszło, że może dlatego na mnie nie działało? Jak to jest z tym dawkowaniem przy długich cyklach?
roma lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
roma wrote:Laski, mam pytanie. Koleżanka dostała clo pierwszy raz. Ma długie cykle i pco i lekarz zalecił jej brać clo od 2 dc właśnie ze względu na długie cykle. Ja też mam długie i zawsze brałam od 5 dc. No i tak mnie naszło, że może dlatego na mnie nie działało? Jak to jest z tym dawkowaniem przy długich cyklach?
roma lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyroma wrote:Laski, mam pytanie. Koleżanka dostała clo pierwszy raz. Ma długie cykle i pco i lekarz zalecił jej brać clo od 2 dc właśnie ze względu na długie cykle. Ja też mam długie i zawsze brałam od 5 dc. No i tak mnie naszło, że może dlatego na mnie nie działało? Jak to jest z tym dawkowaniem przy długich cyklach?
-
Dzięki laseczki za info. A jak było u Was z długością cykli takich bez clo?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Marlena88 wrote:dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?
i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedź
Popieram Dziewczyny, pełny monitoring przynajmniej przez dwa cykle, bo inaczej to szkoda zachodu. Powodzenia! -
roma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroma wrote:Dzięki laseczki za info. A jak było u Was z długością cykli takich bez clo?
roma lubi tę wiadomość
-
cookiemonster wrote:Roma, jak ja brałam CLO w zeszłym roku to też brałam od 2dc do 5dc. A brałaś 1 tabl czy dwie?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
No niestety pco to jeden z wielu problemów z którymi się borykam. Mam swoje owulacje, mimo że bardzo późne to zachodziłam z nich w ciążę. Syna mam z owu w okolicach 56 dc. Gin twierdzi, że to wbrew wszelkim teoriom.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy