X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna A ty jaki miałaś podany zarodeki? jakie jakościowo?
    Ja mialam blastki 5 dniowe,ale nie wiem czy im cos brakowało,z oznaczen tez za bardzo nie wiem bo jakies inne są niz w innych klinikach.Czy byly jakies super czy takie sobie to nie wiem,jskos nie rozwijalam z ginem tematu,jakos po transferze tyle mysli bylo

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja mialam blastki 5 dniowe,ale nie wiem czy im cos brakowało,z oznaczen tez za bardzo nie wiem bo jakies inne są niz w innych klinikach.Czy byly jakies super czy takie sobie to nie wiem,jskos nie rozwijalam z ginem tematu,jakos po transferze tyle mysli bylo
    A miałaś jakieś bole po transferze?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dopiero teraz na dzień dzisiejszy jest tylko informacja że 18 się zaplodnilo i mają się dobrze do piątku mam czekać z decyzją ile bedą zamrażać jejku ja ducha wyzione

cookiemonster, mamakejti lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Przepraszam że dopiero teraz na dzień dzisiejszy jest tylko informacja że 18 się zaplodnilo i mają się dobrze do piątku mam czekać z decyzją ile bedą zamrażać jejku ja ducha wyzione
    Ojej!!! Super!!! To trzymamy kciuki za piątkową wiadomość :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??
    Mi endykrynolog powiedziala że jak będę W ciąży to mam brać 1 I 1/2 dawki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?

i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedź

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Nie za szybko, to niestety szybko idzie... Ja robiłam tsh razem z drugą betą i miałam 3,33 (z 5tyg wcześniej 2,2). Zwiększyłam dawkę euthyroxu o 12,5 i po 4tyg było już 1,9 :-)

cookiemonster lubi tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nic nie biorę i zastanawiam się czy lekarz coś zleci. Dzięki za pomoc Dziewczyny!Widzę, że w ciąży powinno być TSH do 2,5, więc mój wynik jest trochę ponad tę normę.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?

i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedź
    Mi akurat clo skróciło cykl ale ja miałam dość długie.
    Co do bólu to bardzo indywidualna sprawa, jedna odczuwa rosnące jajka non stop, inna tylko czasami a jeszcze inna w ogóle nic nie czuje.
    Za to to, że nie masz monitoringu raczej nie jest normalne. Ja bym od razu po takim tekście lekarza zmieniła. Z jakich wyników lekarz może stwierdzić jak zareagujesz na clo? Chyba z jasnowidztwa jedynie ;-) Wg mnie kompetentny lekarz nie pozwoliłby pacjentce przyjmować clo w kolejnym cyklu bez sprawdzenia czy jest "czysto" po wcześniejszym.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 juz nie raz własnie słyszałam taką opinię o tym monitoringu, że to konieczne i jeśli za tydzień okaże się, że te cykle były zmarnowane przez jakieś torbiele czy inne zaniedbania to będzie moja ostatnia wizyta u niego. naprawdę z każdym nieudanym cyklem z nowymi lekami tracę nadzieję i tak mi jest z tym ciężko.

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi proszę, od stycznia przez 3 cykle brałam clo, nie udało się, potem była przerwa na iui które tez się nie udało, teraz bym chyba chciała znowu spróbować clo i tu pytanie do Was jakie macie doświadczenia z lekarzami, bo mi jeden mówi, że możemy spróbować do 6 cykli, a drugi że tylko 3 bo już 3 stymulacje były... jak było u Was? stosowałyście po przerwie?

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Paulina_90 juz nie raz własnie słyszałam taką opinię o tym monitoringu, że to konieczne i jeśli za tydzień okaże się, że te cykle były zmarnowane przez jakieś torbiele czy inne zaniedbania to będzie moja ostatnia wizyta u niego. naprawdę z każdym nieudanym cyklem z nowymi lekami tracę nadzieję i tak mi jest z tym ciężko.
    Monitoringi są mega ważne przy stymulacjach.Ja straciłam 4 cykle u lekarz który kazał mi przychodzić tylko jeden raz miedź 12-14 dc,jak trafiłam do kliniki niepłodności do porządnego lekarza to miałam monitoring najpierw od 1-3 dc aby sprawdzić czy clo wogole można podać, cży nie ma np.torbieli,potem w okolicach połowy cyklu,potem około 18 dc aby sprawdzić czy owi się odbyła

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieźle, to mnie nastraszyłyście. no teraz to już nic nie poradzę. muszę czekać na wizytę i wtedy się okaże czy dalej bedę do niego chodziła czy zakończymy współpracę. trzymajcie kciuki, żeby wszystko jednak było ok

Co dalej???
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    W naszych walkach połową sukcesu jest znalezienie dobrego lekarza, do którego będziemy miały 100% zaufanie. Na dobrą sprawę to nie masz pojęcia czy coś Ci po clo urosło, a może urosło a nie pękło, może wystarczyło by podać coś na pęknięcie żeby dotrzeć do celu... tak gdybać sobie można, a pewność daje tylko monitoring.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A miałaś jakieś bole po transferze?
    Nie,nic mnie nie bolalo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    W naszych walkach połową sukcesu jest znalezienie dobrego lekarza, do którego będziemy miały 100% zaufanie.

przez te półtora roku to mój czwarty... :)

Co dalej???
  • Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    A jaką dawke bierzesz teraz?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marlena88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki... 2 i pół roku

Co dalej???
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo jak AniaStaraczka85, minimum 3 poglądy w cyklu. A w pierwszym cyklu z clo chyba z 6.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ