CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Jagna A ty jaki miałaś podany zarodeki? jakie jakościowo?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja mialam blastki 5 dniowe,ale nie wiem czy im cos brakowało,z oznaczen tez za bardzo nie wiem bo jakies inne są niz w innych klinikach.Czy byly jakies super czy takie sobie to nie wiem,jskos nie rozwijalam z ginem tematu,jakos po transferze tyle mysli bylo
-
Przepraszam że dopiero teraz na dzień dzisiejszy jest tylko informacja że 18 się zaplodnilo i mają się dobrze do piątku mam czekać z decyzją ile bedą zamrażać jejku ja ducha wyzione
cookiemonster, mamakejti lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Przepraszam że dopiero teraz na dzień dzisiejszy jest tylko informacja że 18 się zaplodnilo i mają się dobrze do piątku mam czekać z decyzją ile bedą zamrażać jejku ja ducha wyzione
Angie 31 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??
-
dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?
i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedźpoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
Marlena88 wrote:dziewczyny, mam pytanie do Was. chodzi o dolegliwosci po clo. biorę to drugi cykl, w pierwszym bez rezultatu, ale też bez większych objawów. jedyne co to okres który przesunął się z 24-26 dni na 30! czy któraś tak miała?
i jeszcze niepokoi mnie jedna rzecz. jestem w 14 dc i już trzeci dzień odczuwam ból w prawym jajniku. sęk w tym, że tylko podczas przytulanek. żadna pozycja nie jest dla mnie komfortowa przez to. przy chodzeniu, siedzeniu czy normalnym funkcjonowaniu nic nie czuję. Nie miałam monitoringu, bo lekarz stwierdził, że przy moich wynikach wystarczy jak przyjdę do niego w drugim cyklu stosowania leku około 20go dnia i wtedy sprawdzi czy wszystko gra. naczytałam się o niepękniętych jajeczkach i torbielach i własnie tego się obawiam. do doktorka idę dopiero za tydzień. nie mam jak do niego zadzwonić niestety. co o tym sądzicie? czy któraś miała takie dolegliwości? będę wdzięczna za odpowiedź
Co do bólu to bardzo indywidualna sprawa, jedna odczuwa rosnące jajka non stop, inna tylko czasami a jeszcze inna w ogóle nic nie czuje.
Za to to, że nie masz monitoringu raczej nie jest normalne. Ja bym od razu po takim tekście lekarza zmieniła. Z jakich wyników lekarz może stwierdzić jak zareagujesz na clo? Chyba z jasnowidztwa jedynieWg mnie kompetentny lekarz nie pozwoliłby pacjentce przyjmować clo w kolejnym cyklu bez sprawdzenia czy jest "czysto" po wcześniejszym.
-
Paulina_90 juz nie raz własnie słyszałam taką opinię o tym monitoringu, że to konieczne i jeśli za tydzień okaże się, że te cykle były zmarnowane przez jakieś torbiele czy inne zaniedbania to będzie moja ostatnia wizyta u niego. naprawdę z każdym nieudanym cyklem z nowymi lekami tracę nadzieję i tak mi jest z tym ciężko.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
dziewczyny powiedzcie mi proszę, od stycznia przez 3 cykle brałam clo, nie udało się, potem była przerwa na iui które tez się nie udało, teraz bym chyba chciała znowu spróbować clo i tu pytanie do Was jakie macie doświadczenia z lekarzami, bo mi jeden mówi, że możemy spróbować do 6 cykli, a drugi że tylko 3 bo już 3 stymulacje były... jak było u Was? stosowałyście po przerwie?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Marlena88 wrote:Paulina_90 juz nie raz własnie słyszałam taką opinię o tym monitoringu, że to konieczne i jeśli za tydzień okaże się, że te cykle były zmarnowane przez jakieś torbiele czy inne zaniedbania to będzie moja ostatnia wizyta u niego. naprawdę z każdym nieudanym cyklem z nowymi lekami tracę nadzieję i tak mi jest z tym ciężko.
-
no nieźle, to mnie nastraszyłyście. no teraz to już nic nie poradzę. muszę czekać na wizytę i wtedy się okaże czy dalej bedę do niego chodziła czy zakończymy współpracę. trzymajcie kciuki, żeby wszystko jednak było okpoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:Paulina_90 juz nie raz własnie słyszałam taką opinię o tym monitoringu, że to konieczne i jeśli za tydzień okaże się, że te cykle były zmarnowane przez jakieś torbiele czy inne zaniedbania to będzie moja ostatnia wizyta u niego. naprawdę z każdym nieudanym cyklem z nowymi lekami tracę nadzieję i tak mi jest z tym ciężko.
-
Paulina_90 wrote:W naszych walkach połową sukcesu jest znalezienie dobrego lekarza, do którego będziemy miały 100% zaufanie.
przez te półtora roku to mój czwarty...początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny! Mam pytanie do tych "tarczycowych". Zrobilam dzis proga i podskoczyl do 25 (z 16 w czw), ale za to TSH totalnie mnie zaskoczylo. Zawsze mialam ok 1,5 (ostatnie badanie w czerwcu, wczesniej chyba 3 razy spr), a dzis ponad 2,9 ...nie za szybko to podskoczylo? Myslicie ze dostanę coś na to??Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja miałam tak samo jak AniaStaraczka85, minimum 3 poglądy w cyklu. A w pierwszym cyklu z clo chyba z 6.