X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny :-) wczoraj robiłam betę ale niestety w ciąży nie jestem. :-( W czw skonczylam brac dupka, a okresu nadal nie dostalam, dziś 31 dc, za tydzień w śr mialam miec zrobioną laparo ale boje się ze termin mi przepadnie przez spóźniony okres :-( ale teraz chyba pozostaje mi czekać na okres. Nie powinnam znow brac dupka? Kurczę juz nie wiem:-(
    Przykro mi,poczekaj jeszcze 4 dni,czasem tsk bywa ze po dupku sie spóznia.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bylam w ubikacji,przy podcieraniu lekko rózowy mocz,kurcze mam nadzieje ze nie bedzie powtórki..
    Jagna nie możliwe. Będzie dobrze. Beta ładnie rośnie. A ty masz może nadzerke? Może to ten 2 zarodek musi jakoś wyjść?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na serduszko nie liczę - wiem, że startuje od 22 dni po owulce, ja jestem dziś 27dpo, ale widoczność zależy od USG i bety. U mnie te bety są średnie, nie za wysokie, więc raczej nie ma szans na to, poza tym wydaje mi się, że mój gin nie ma aż tak super nowoczesnego sprzętu.
    Stres jest ogromny, dziś jest 5t+6 wg owulki, bo wg okresu to chyba 3 dni więcej, ale raczej jestem pewna kiedy była owulacja plus bety wychodziły idealnie wg średniej na dany dpo, więc tego się trzymam. Mam nadzieję, że coś zobaczymy. Racjonalizuję sobie to tak:
    jestem w ciąży bo:
    1) TSH mocno podskoczyło, co nigdy nie miało miejsca
    2) nie mam okresu
    3) wczoraj zrobiłam test owu i kreska wyszła tak mocna jak nigdy
    4) wczoraj robiąc herbatę zamiast wodą zalałam ją mlekiem (baby brain jak nic, a to i tak jeden z wielu przykładów mojego zakręcenia teraz)
    Boję się bo:
    1) skoro 3 razy nie udało się to wiadomo...
    2) pobolewa mnie brzuch/nie pobolewa/cycki bolą mniej/pęcherz ciągle wydaje mi się, że jest pełny i obawiam sie o moją bakterię, której nikt nie potrafi wytępić

Co do fioletu, hm, Ania ma rację, większość tych Dziewczyn ewidentnie ma dużo czasu, ja go również nie posiadam jak Wy i nie potrafię nadążyć. Dwa, dla mnie to jednak jest trochę taka zbiorowa histeria. A ja mam 5t6 i nie widzę serduszka, a ona ma 5t4d i widzi i już panika. A mnie beta podrosła "tylko" o 120% a nie o 200% itd. Na pewno będę czytać, bo jednak liczę na to, że czegoś się dowiem, w stylu jakie dodatkowe badania itd., ale klimatu dalej nie do końca łapię.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna nie możliwe. Będzie dobrze. Beta ładnie rośnie. A ty masz może nadzerke? Może to ten 2 zarodek musi jakoś wyjść?
    To jest rózowe wiec nic starego,a beta byla robiona tydzien temu.Nadźerki nie mam..moze po lutinusie..
    Ostatnio tez wszystko zaczelo sie w 6 tygodniu pieprzyc..ale czekam bo krwawienia nie ma

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bylam w ubikacji,przy podcieraniu lekko rózowy mocz,kurcze mam nadzieje ze nie bedzie powtórki..
    A boli Cię brzuch? Możesz się dziś położyć i odpoczywać? Bierzesz clexane?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To jest rózowe wiec nic starego,a beta byla robiona tydzien temu.Nadźerki nie mam..moze po lutinusie..
    Ostatnio tez wszystko zaczelo sie w 6 tygodniu pieprzyc..ale czekam bo krwawienia nie ma
    Jagus bądź dobrej myśli. Musi być dobrze innej opcji nie bierzemy pod uwage

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba nie mogę jeść jogurtów zawsze je uwielbiałam A teraz 2 dzień jak zjem to cały czas jezdzi mi W brzuchu

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kochana musi być dobrze ale lepiej skontaktuj się z lekarzem. 3mam kciuki za Was!!!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    A boli Cię brzuch? Możesz się dziś położyć i odpoczywać? Bierzesz clexane?
    Nie biore clexane bo mojemu doktorkowi sie odwidziało,ufam mu wiec nie bede nic na sile.Zaraz do pracy musze isc.Brzuch pobolewa,lutke włozylsm to juz tak mniej.Zobaczymy,na takie rzeczy nie mamy wpływu.

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie biore clexane bo mojemu doktorkowi sie odwidziało,ufam mu wiec nie bede nic na sile.Zaraz do pracy musze isc.Brzuch pobolewa,lutke włozylsm to juz tak mniej.Zobaczymy,na takie rzeczy nie mamy wpływu.
    O clexane pytałam, bo wtedy jest większe ryzyko krwawień podobno. Jasne, jak lekarz uważa, że jest to zbędne, a Ty się z tym zgadzasz, to nic na siłę. Może podrażniłaś sobie coś przy wkładaniu lutki.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    O clexane pytałam, bo wtedy jest większe ryzyko krwawień podobno. Jasne, jak lekarz uważa, że jest to zbędne, a Ty się z tym zgadzasz, to nic na siłę. Może podrażniłaś sobie coś przy wkładaniu lutki.
    Mam nadzieje ze to po lutinusie..juz sie ubralam by jechac na bete ale stwierdzilam ze to i tak nic nie da.Zobaczymy co bedzie dalej,moze to nic złego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mam nadzieje ze to po lutinusie..juz sie ubralam by jechac na bete ale stwierdzilam ze to i tak nic nie da.Zobaczymy co bedzie dalej,moze to nic złego
    To nic złego! Odganiamy zle myśli!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    To nic złego! Odganiamy zle myśli!
    Staram sie na spokojnie,na wkladce bezowy sluz..mam nadzieje ze nie powtórzy sie drugi raz.

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Staram sie na spokojnie,na wkladce bezowy sluz..mam nadzieje ze nie powtórzy sie drugi raz.
    Trzymam mocno kciuki za was! musicie być silne ty I twój kropek!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Jagna sio złe myśli!!! No musi być dobrze!! Jak możesz może weź dzisiaj wolne i się połóż.

Cooki z tą zbiorową histerią na fiolecie święta prawda. No nie mogę tego czytać. Albo histeria , że w 16 (!!!) tygodniu nie czują ruchów dziecka a teraz że mają za małe brzuchy. Litości. Z Przemkiem pierwsze ruchy poczułam w 20 tygodniu , brzucha też długo nie miałam. Długo nosiłam zwykłe dżinsy. Teraz brzuchol mam bo jestem z lekka utyta hehehe.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Sylvi83:) Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny.
    Podczytuje Was ale nie mialam odwagi cos napisac, dziś niechcacy polubilam to, co napisała Jagna, przepraszam, nie chcialam tego polubic, trzymam gorąco kciuki za Was wszystkie, bo wiem co to znaczy starac sie o maluszka dlugi czas, w moim przypadku to juz ponad 2 lata, w tym 1,5 roku z pomocą lekarzy. Jutro mam drugą inseminację na cyklu stymulowanym Clo.
    Jagna przepraszam! Musi być dobrze, nie ma innnej opcji.

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna! Bądź dobrej myśli! Musi być dobrze! <3

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi83:) wrote:
    Witam Was Dziewczyny.
    Podczytuje Was ale nie mialam odwagi cos napisac, dziś niechcacy polubilam to, co napisała Jagna, przepraszam, nie chcialam tego polubic, trzymam gorąco kciuki za Was wszystkie, bo wiem co to znaczy starac sie o maluszka dlugi czas, w moim przypadku to juz ponad 2 lata, w tym 1,5 roku z pomocą lekarzy. Jutro mam drugą inseminację na cyklu stymulowanym Clo.
    Jagna przepraszam! Musi być dobrze, nie ma innnej opcji.
    Trzymam kciuki za udaną inseminację! :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna koleżanka z of miała podane 2 zarodki przy ivf i też miała na podobnym etapie lekkie krwawienie/plamienie. Lekarz powiedział, że tak ewakuuje się 2 zarodek. Na pewno jest wszystko ok!!!!!! Ja bardzo trzymam za Was kciuki!!!! Jak nie zażywasz, to możesz sobie wziąć magnez. Troszkę się uspokoisz a i brzuch trochę uspokoi

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ania,a kiedy idziesz na l4? Tzn masz jakis plan?
    Ja na razie nie wiem, ale chyba od stycznia sobie pójdę, grudzień taki jak grudzień, a ja siedzę pół dnia w aucie, zaczyna mi brzuch przeszkadzać, drugie pół dnia łażę po urzędach, budowach, nadzorach budowlanych itp itd - no i jak łażę to jest ok, gorzej z siedzeniem w samochodzie,a budowy mam w rożnych miejscach w mieście i muszę sporo jeździć niestety. Chyba od stycznia sobie dam na luz już, to będzie juz połowa 6 miesiąca, moze wystarczy.
    Chociaż - ja od 10 lat pracuję bez przerwy, max to 2 tygodnie urlopu, nie wiem jak ogarnę psychicznie siedzenie w domu... ;)

ed. ja wózek już wybrałam, ale też nie nadążam za kwietniówkami, mam wrażenie, ze ja nic nie wiem ;)
    Lekarz mi wczoraj powiedział ze chciałby juz mnie widzieć od 28-30 tc na zwolnieniu wiec wypadałoby tak połowa stycznia,od lutego juz napewno i to jest tak jak sobie właśnie myślałam, o ile wszystko będzie ok,a póki co Przeciwskazan do pracy nie mam,nawet polip jie jest Przeciwskazaniem,jest tylko upierdliwy u stresogenny... ja nie jeżdżę sluzbowo, pracuje stacjonranie ale stoję, siedze pomagam polamancom dojść do siebie hihihi wiEC pozycję różne, bradzo staram się uważać na siebie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ