X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Nie robiłam tego badania, bo mój gin powiedział, że jestem młoda(27)i na pewno moja rezerwa jest ok. Mąż ma 29 lat.
    Ja też mam tyle lat. Maz jest 4 lata straszy. I jednak moje Amh jest niskie około 1. co W ogóle pokazało że nie mamy na co Już czekać.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ale na prawdę. Ten sam czas. U nas też prolaktyna i problem Z nasieniem. Tylko my W klinice usłyszeliśmy że mamy 1% szans. A jakie masz amh? W jakim wieku jesteście?

Dziewczyny, podłączę się do Waszej debaty, u nas też był problem z nasienie 2% poprawnych morfologicznie plemników, a do tego nie wszystkie tak ruchliwe jak byśmy sobie tego życzyli, dlatego podeszliśmy do IUI 5 razy - i było cb
    ja przypilnowałam małża co do profertilu i jadł go z pół roku regularnie, no i ta moja metformina od września a od sierpnia selen na hashimoto i coś zaskoczyło....a mamy o 10 lat więcej dokładnie niż izabelka i Jej mąż;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja też mam tyle lat. Maz jest 4 lata straszy. I jednak moje Amh jest niskie około 1. co W ogóle pokazało że nie mamy na co Już czekać.
    O kurcze to mnie teraz nastraszyłaś. Czyli w Waszym przypadku to tylko Inverto? Czy insyminacja?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    O kurcze to mnie teraz nastraszyłaś. Czyli w Waszym przypadku to tylko Inverto? Czy insyminacja?
    Mam nadzieję że U was pójdzie łatwiej. trzeba walczyć dalej. Sprobujcie iui. Może się uda. Trzymam kciuki. I zrób sobie amh.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczyny, podłączę się do Waszej debaty, u nas też był problem z nasienie 2% poprawnych morfologicznie plemników, a do tego nie wszystkie tak ruchliwe jak byśmy sobie tego życzyli, dlatego podeszliśmy do IUI 5 razy - i było cb
    ja przypilnowałam małża co do profertilu i jadł go z pół roku regularnie, no i ta moja metformina od września a od sierpnia selen na hashimoto i coś zaskoczyło....a mamy o 10 lat więcej dokładnie niż izabelka i Jej mąż;)
    Czyli, rozumiem że robiliście ponownie badania i są lepsze wyniki? Mój mąż też wysuwa różne tabletki, ale nie pomaga. Prowadzimy zdrowy tryb życia,a mimo to wyniki są jakie są. 13grudnia idziemy do androloga może on coś pomoże.

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Mam nadzieję że U was pójdzie łatwiej. trzeba walczyć dalej. Sprobujcie iui. Może się uda. Trzymam kciuki. I zrób sobie amh.
    Dzięki, dajemy sobie czas do stycznia, a potem myślimy o insyminacji bo szkoda tracić czas. I tak długo czekamy.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Czyli, rozumiem że robiliście ponownie badania i są lepsze wyniki? Mój mąż też wysuwa różne tabletki, ale nie pomaga. Prowadzimy zdrowy tryb życia,a mimo to wyniki są jakie są. 13grudnia idziemy do androloga może on coś pomoże.

Wiesz Iza, nie robiliśmy badań nasienia znowu, po prostu zaszłam w ciążę naturalnie, co dla mnie chodzi w kategorii cudu...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Ja mam 31 i na pierwszej wizycie w klinice niepłodności odrazu jednym z podstawowych badań było amh...wyszło niższe niż powinno na mój wiek,tzn lekarz powiedział ze ok ale dawca komórek jajowych juz bym nie mogła być,także wiek nie zawsze ma znaczenie.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dobrze ze spokój,dobrże ze zadzwoniłas do gina.postaraj się teraz wypoczywać,polegiwac,mój gin pamiętam chciał mnie wysłać na L4 do momentu serduszka na usg,bo to taki moment newralgiczny,u mnie ze względu na charakter pracy myślał o l4,zastanów się, zwłaszcza jak mówiłaś ze dzwigasz coś czasem

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Wiesz Iza, nie robiliśmy badań nasienia znowu, po prostu zaszłam w ciążę naturalnie, co dla mnie chodzi w kategorii cudu...
    No to był najlepszy test

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti czadowe wieści.gratuluję, bardzo się ciesze:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Nie robiłam tego badania, bo mój gin powiedział, że jestem młoda(27)i na pewno moja rezerwa jest ok. Mąż ma 29 lat.
    U nas tez sytuacja taka ze nasienie o obniżonych parametrach,zmniejszona ruchliwość do 24% i chyba 4 proc o prawidłowej budowie,było wskazanie do inseminacji,lekarz mówił ze naturalne poczęcie może być utrudnione ale nie niemożliwe no i ciąża przyszła przypadkiem z zaskoczenia w naturalnym cyklu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze mój mąż też lykal jakieś wspomagacze i szczerze mówiąc g... to dało, wyniki wcale się nie poprawiły,może na granicy błędu statystycznego...mimo że jedno z lekarstw było na receptę, albo i 2,nie wiem może były złe dobrane albo nie takie on akurat potrzebował

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    U nas tez sytuacja taka ze nasienie o obniżonych parametrach,zmniejszona ruchliwość do 24% i chyba 4 proc o prawidłowej budowie,było wskazanie do inseminacji,lekarz mówił ze naturalne poczęcie może być utrudnione ale nie niemożliwe no i ciąża przyszła przypadkiem z zaskoczenia w naturalnym cyklu
    To super :) ja po wizycie w klinice odniosłam wrażenie że tylko pieniądze są dla nich ważne. A na naturalne sposoby to szkoda czasu.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaufałam Profertilowi - miał jako jedyny suple na rynku robione badnia kliniczne, mój doktorek od niepłodności mi to polecił, cholernie drogie, ale być może to to pomogło, a najpewniej wszystko razem...naprawdę chociaż staramy sie już 3 lata, to jest ciąża z zaskoczenia;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ja zaufałam Profertilowi - miał jako jedyny suple na rynku robione badnia kliniczne, mój doktorek od niepłodności mi to polecił, cholernie drogie, ale być może to to pomogło, a najpewniej wszystko razem...naprawdę chociaż staramy sie już 3 lata, to jest ciąża z zaskoczenia;)
    Gratuluję , trafiłaś na dobrego specjalistę.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas za pierwszym razem jak zaszłam w ciążę to w klinice nie naciagali mnie na nic, chociaż bałam się, że zaraz "pocisną z grubej rury" miałam tylko stymulację Clo, a mąż brał Fertilmen, tylko, że on miał bardzo dobre wyniki, nie wiem czy ten preparat coś zmienił, ale raczej nie zaszkodził

201602111680.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    To super :) ja po wizycie w klinice odniosłam wrażenie że tylko pieniądze są dla nich ważne. A na naturalne sposoby to szkoda czasu.
    Oni Z tego żyją. Ale każda ciąża to dla nich lepsza opinia i więcej pacjentek i więcej kasy. Więc na pewno będziesz W dobrych rękach

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

moje amh w marcu... 0,37 - i rozpacz, wizyta w kilku klinikach które podejmują się ivf takich przypadków, kolejne badanie 1,04, kolejne 0,94
    Nasienie bardzo słabe, max 5mln/ml, ruchliwych 7% (w normie chyba min 35)
    Ja suplementowalam mocno się na poprawę jakości jajeczek (w wątku o amh można o tym dużo poczytać) pod nadzorem kliniki
    mój partner brał od marca profertil
    ciąża na clo 5-9dc na 1 tabletce, wcześniej 2 ciąże biochemiczne i 1 puste jajo płodowe

aha - wyniki wskazały, ze tez nie mamy na co czekać, clo miało być rozgrzewką przed iui i w następnej kolejności ivf w bardzo szybkim czasie, ale gdyby nam pozwolono zrobić ivf od razu w marcu-kwietniu to byśmy podeszli do procedury. Jednak zdaniem lekarza z kliniki - trzeba jeszcze popróbować ze wspomaganiem. Ja nie odczułam, aby ktoś w klinice chciał kasę wyciągnąć, raczej zwykli ginekolodzy kosztują krocie w porównaniu do poziomu ich wiedzy.

mamakejti piękne wieści <3

coookie zaciskam !! <3 :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 17:42

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    moje amh w marcu... 0,37 - i rozpacz, wizyta w kilku klinikach które podejmują się ivf takich przypadków, kolejne badanie 1,04, kolejne 0,94
    Nasienie bardzo słabe, max 5mln/ml, ruchliwych 7% (w normie chyba min 35)
    Ja suplementowalam mocno się na poprawę jakości jajeczek (w wątku o amh można o tym dużo poczytać) pod nadzorem kliniki
    mój partner brał od marca profertil
    ciąża na clo 5-9dc na 1 tabletce, wcześniej 2 ciąże biochemiczne i 1 puste jajo płodowe

aha - wyniki wskazały, ze tez nie mamy na co czekać, clo miało być rozgrzewką przed iui i w następnej kolejności ivf w bardzo szybkim czasie, ale gdyby nam pozwolono zrobić ivf od razu w marcu-kwietniu to byśmy podeszli do procedury. Jednak zdaniem lekarza z kliniki - trzeba jeszcze popróbować ze wspomaganiem. Ja nie odczułam, aby ktoś w klinice chciał kasę wyciągnąć, raczej zwykli ginekolodzy kosztują krocie w porównaniu do poziomu ich wiedzy.

mamakejti piękne wieści <3

coookie zaciskam !! <3 :*
    To po prostu kwestia na kogo się trafi, idąc pierwszy raz nie wiesz czego się spodziewać, ale na pewno nie wizyty która trwa 5min,a badanie ginekologiczne to dosłownie włożenie głowicy od usg i jej wyjęcie. A na moje badania nawet nie spojrzał. Jeżeli będę musiała pójdę do tej samej kliniki, ale do innego lekarza. Mogłam na samym początku popytać do kogo warto się udać.

‹‹ 2170 2171 2172 2173 2174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ