X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja 1 wizyta w klinice trwała 1,5h... w tym konsultacja naprawdę wszystkich badań jakie ze sobą mieliśmy oraz usg. Po prostu trafiliśmy,nie słyszałam o tym aby czyjaś pierwsza wizyta trwała 5 minut.
    co to za klinika? Spróbujcie może w innej klinice?

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed w Warszawie. Ogólnie jest to dobra klinika, po prostu trafiłam na nie tego lekarza, ale ile ludzi tyle opinii. Napewno wielu parom pomógł - nam nie.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest pecherzyk bez zarodka poki co. Wiek ciąży wg usg 5t1d, ale gin twierdzi, że wygląda wszystko ok i taki poślizg może się zdarzyć i jest w granicy normy.

ojejku, ana1122, moniaaa_1988, Kinga40, mamakejti, marzusiax, agnes87, Angie 31 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny jest pecherzyk bez zarodka poki co. Wiek ciąży wg usg 5t1d, ale gin twierdzi, że wygląda wszystko ok i taki poślizg może się zdarzyć i jest w granicy normy.
    No to trzymamy kciuki. Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    no i extra :)
    kiedy kolejna wizyta?
    ja w 5+5 miałam pęcherzyk 3mm

cookiemonster lubi tę wiadomość

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:36

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Dziewczynki pomóżcie :) Miałyście po clo+luteina mocne bóle po owulacji? Dzisiaj 12 dpo i mam bardzo silne napadowe bóle, skurcze, kłucia, nospa ledwo pomaga, potem przechodzi chwila spokoju i znowu nawrót.. i tak trzeci dzień, na teście brak drugiej kreseczki, już zaczynam się zastanawiać czy to nie torbiel.. pęcherzyk urósł ale nie wiem czy pękł... Wiecie coś może na ten temat? :D
    Może to po prostu przed @,ja jak miałam torbiel to nawet nie czułam, tylko podczas usg się dowiedziałam. Jak też jestem po Clo dziś test negatywny i też zaczyna mnie boleć ale to na okres pewnie dziś jest 14dzien po Clo, ale może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj, nie będę Cię straszyć

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Cookie nie martw się, pamiętaj że ja jestem przykładem takiego poslizgu:) u mnie dopiero na początku. 7 tc albo koniec 6 się pojawilo

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    To super :) ja po wizycie w klinice odniosłam wrażenie że tylko pieniądze są dla nich ważne. A na naturalne sposoby to szkoda czasu.
    Ja akurat trafiłam do kliniki po 6 miesiącach zmarnowanych u innych "zwykłych " ginów nie specjalizujących się w niepłodności.i ponieważ w klinice zlecili badania na które wcześniej nikt nie wpadł i wyszły pewne nieprawidłowości i byłam już po 6 mSC stymulacji to nie było sensu u mnie znowu próbować naturalnie,tylko zaproponowali IUI,także ja akurat nie odniosłem wrażenia ze na kasę są nastawieni tylko ze znają się na rzeczy:) a akurat wizyty z usg tańsze niż u tamtego "zwyklego" gina

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam w końcu okres :-) chyba pierwszy raz się z niego cieszę, bo mogłam umówić się na laparoskopię - będzie w następny czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem 3 cykl z clo. Poprzednie cykle, faza lutealna 13-14 dni, 1-2 dni plamienia i @.
    Teraz w 9 dpo plamienie. Czy to możliwe, że nagle mi się druga faza cyklu skróciła?

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem 3 cykl z clo. Poprzednie cykle, faza lutealna 13-14 dni, 1-2 dni plamienia i @.
    Teraz w 9 dpo plamienie. Czy to możliwe, że nagle mi się druga faza cyklu skróciła?
    A może to nie płomienie na okres? Może implantacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mierzę temperatury. Też pomyślałam, że to implantacja, ale u mnie plamienie zawsze oznacza jedno ;/

msmarmify lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi83:) wrote:
    Witam Was Dziewczyny.
    Podczytuje Was ale nie mialam odwagi cos napisac, dziś niechcacy polubilam to, co napisała Jagna, przepraszam, nie chcialam tego polubic, trzymam gorąco kciuki za Was wszystkie, bo wiem co to znaczy starac sie o maluszka dlugi czas, w moim przypadku to juz ponad 2 lata, w tym 1,5 roku z pomocą lekarzy. Jutro mam drugą inseminację na cyklu stymulowanym Clo.
    Jagna przepraszam! Musi być dobrze, nie ma innnej opcji.
    Nie masz za co przepraszac :-) trzymam kciuki za jutro,jestes po zastrzyku?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster, najważniejsze, że pęcherzyk jest w jamie macicy, że jest w ogóle pęcherzyk, pewnie ocena witalności ciąży najwcześniej za tydzień, postaraj się nie stresować, daj się maleństwu rozszaleć;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, a jak teraz się czujesz? Odpoczywaj, mnie o 17 ścięło z nóg, dobrze, że mąż wrócił i zajął się młodą, bo mnie po prostu wycięło;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    a ja dostałam w końcu okres :-) chyba pierwszy raz się z niego cieszę, bo mogłam umówić się na laparoskopię - będzie w następny czwartek.

Olciaaa - nowe rozdanie, trzymam kciuki za laparo! Będziesz spokojniejsza, jak powykluczasz jakieś dziwności;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    To po prostu kwestia na kogo się trafi, idąc pierwszy raz nie wiesz czego się spodziewać, ale na pewno nie wizyty która trwa 5min,a badanie ginekologiczne to dosłownie włożenie głowicy od usg i jej wyjęcie. A na moje badania nawet nie spojrzał. Jeżeli będę musiała pójdę do tej samej kliniki, ale do innego lekarza. Mogłam na samym początku popytać do kogo warto się udać.
    Decydujàc sie na klinike warto najpierw poszukac dobrego lekarza z dobrymi opiniami który pracuje w klinice,nie patrz na opinie kliniki a na opinie lekarzy.Oczywiscie nie znajdziesz idealu z samymi pozytywami ale wazne jego wyksztalcenie i jego kierunki,staz i jak najwiecej pozytywów.Nie wiem skąd jestes..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ