X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna <3 bardzo sie ciesze, ze jest wszystko w porzadku.
    My imion nie mamy wybranych, ale maz ciagle mowi, ze chce corke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:20

f2w39jcgync8jov1.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mój dzieć jest juz raz wiekszy niz tydzien temu ma juz 12,24mm 7+3tc
    Serce bije mocno...a u mnir jesli córka to Hania bedzie a dla chlopca nie mam :-)

20161128-141321.jpg
    O matko! Jak ja chciałabym mieć tak pozytywną wizytę jutro!
    Zaczynasz wierzyć Jagienko w statystyki z wczoraj?... wg nich dziś już masz tylko 3% ryzyka... a jutro 2,8%, :)
    czyli jeden dzien już podgonił wg USG?
    Boję się, że jutro okaże się, że u mnie albo nic nie ma, albo jest znowu o jeszcze więcej dni poślizgu...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, patrz jak statystyki działają na waszą korzyść :D Jutro się okaże, że ejst pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super :-) bardzo się cieszę :-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    O matko! Jak ja chciałabym mieć tak pozytywną wizytę jutro!
    Zaczynasz wierzyć Jagienko w statystyki z wczoraj?... wg nich dziś już masz tylko 3% ryzyka... a jutro 2,8%, :)
    czyli jeden dzien już podgonił wg USG?
    Boję się, że jutro okaże się, że u mnie albo nic nie ma, albo jest znowu o jeszcze więcej dni poślizgu...

Cookie, nie bój nic! Wszystko już jest postanowione i zapisane, stresowaniem się tylko możesz zaszkodzić, po prostu poddaj się temu co będzie, nie obstawiaj, nie stresuj się, jutro ma być serducho i koniec!!!!!!!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna bardzo sie ciesze :) Co do imion to bardzo marzylam o Jagodzie i Dawidzie. Mam Jagodę. Dla drugiej Cory bardzo chciałam Kalinę (od Kaliny Jedrusiak hehe) no ale tym razem maz decydował i będzie Lilia :)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jakie piękne USG :) dzidzia szybko rośnie i nabiera sił :)

Cookie nic się nie bój, wszystko będzie dobrze. musi być dobrze. Mamakejti ma rację, zamartwianie się nic nie da. lepiej zrobi jakaś dobra herbatka owocowa, film:)

parę dni mnie nie było i widzę, że wiele musze nadrobić :) ja czekam na wredną, podłą @ zeby zacząć nowy cykl tym razem bez CLO. będzie przerwa. no ale ona jak na złość nie przychodzi, a wiem że na pewno będzie po tej torbieli. za jakieś 2 tygodnie do doktorka i on oceni czy dalej czekamy czy można brać się do roboty :) moje małe marzenie to ujrzeć pozytywny test jeszcze przed zakończeniem roku :) no cóż, mam tylko jedną szansę...

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam, że przed urodzeniem córki przeglądałam mnóstwo statystyk, żeby dobrać imię pasujące do małego dziecka i potem dorosłej osoby, i jak naczytałam się jakie decyzje czasami podejmują rodzice to aż mi żal dzieciaków, najbardziej porażający przykład do imiona dla dziewczynek: Mrówka i Pszczoła....owocowe i kwietne imiona przy tym są szczytem normalności;)jak u Malowanki;) Jagoda, Malina (to siostry z przedszkola mojej córki), znam nawet Jeżynę i Jarzynę

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa a co do imion, też już czasem o tym rozmawiamy.

dla mnie podobają się: Liliana, Zuzanna, Aleksandra. dla chłopca mąż wymyślił Marcel, a ja Mateusz, Filip, Julian.

no zobaczymy co nam tam los przyniesie w przyszłości, mam nadzieję niedalekiej:)

ciekawa też jestem jakie wybierzecie wtedy imiona z tych wszystkich podanych dla swoich pociech

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsyłam ciekawą lekturę:
    http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,20804363,najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-pierwszym-polroczu-2016.html

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po długim czasie :-) Podczytuję Was co jakiś czas (w końcu na tym wątku zaczynałam ;-) ), cieszę się z Waszych sukcesów i nieustannie trzymam kciuki za piękne jajka i owocne cykle dla każdej z Was.
    Ja dziś byłam na wizycie i pochwalę się że moje Małe Cudo ma już prawie 7cm i fika sobie koziołki. Ledwo powstrzymałam łzy jak zobaczyłam jak się pięknie rusza... Ma widoczną kość nosową, przezierność 1,5, narządy, przepływy prawidłowe :-)
    A wygląda sobie tak
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/539c601c621fadb8
    Pozdrawiam Was i życzę wszystkiego dobrego!

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90, aż miło popatrzeć na takie focie:) gratuluję

ja mam nadzieję, że każda z znas te swoje staraniowe perypetie zakończy sukcesem.

Paulinka jeszcze pytanko. na clo byłaś 3 miesiące bez przerwy? a potem lametta? czy między jednym a drugim lekiem miałaś jakąś przerwę?

zastanawiam się bo jak mi clo nie pomoże, a ten cykl jest wyłączony przez torbiel to kiedy wprowadzi mi doktorek coś nowego.

Co dalej???
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Jagna jakie piękne USG :) dzidzia szybko rośnie i nabiera sił :)

Cookie nic się nie bój, wszystko będzie dobrze. musi być dobrze. Mamakejti ma rację, zamartwianie się nic nie da. lepiej zrobi jakaś dobra herbatka owocowa, film:)

parę dni mnie nie było i widzę, że wiele musze nadrobić :) ja czekam na wredną, podłą @ zeby zacząć nowy cykl tym razem bez CLO. będzie przerwa. no ale ona jak na złość nie przychodzi, a wiem że na pewno będzie po tej torbieli. za jakieś 2 tygodnie do doktorka i on oceni czy dalej czekamy czy można brać się do roboty :) moje małe marzenie to ujrzeć pozytywny test jeszcze przed zakończeniem roku :) no cóż, mam tylko jedną szansę...
    trzeba wierzyc ze sie uda ,macie przeciez az jedną szanse,to wiecej niz zadna :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Paulina_90, aż miło popatrzeć na takie focie:) gratuluję

ja mam nadzieję, że każda z znas te swoje staraniowe perypetie zakończy sukcesem.

Paulinka jeszcze pytanko. na clo byłaś 3 miesiące bez przerwy? a potem lametta? czy między jednym a drugim lekiem miałaś jakąś przerwę?

zastanawiam się bo jak mi clo nie pomoże, a ten cykl jest wyłączony przez torbiel to kiedy wprowadzi mi doktorek coś nowego.
    ja z clo przeszłam na letrozole od razu,tylko wazne by nie było wiecej niz 6 miesiecy na jednym,bo wtedy trzeba przerwe..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,piekne dziecie,ciesze sie ze wszystko ok...nie wiem czy to nie chłop bedzie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie kochana,kazda z nas ma obawy,mnie juz pewnie na nowo jutro dopadną hi hi tak to juz jest po stracie.Ale mysle ze twój dzieć zaskoczy nas wszystkie,z pewnoscią nadrobił jak i mój.Bede jutro obgryzac pazury których nie mam,czekam na wiesci...niech mój tato czuwa nad nami,nad naszymi dziecmi

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ciesze się bardzo ze u dzidziusia wszystko dobrze!!

Susan trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja jutro o 9:30 wizyta u gina wiec prosze trzymac kciuki;))))

SusannaDean lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszej córeczki zastanawiamy się nad:Magdalena i Marta ostatnimi czasy,ale też myśleliśmy o Kindze,beacie i Adzie:))ale raczej będzie któreś z tych 2 pierwszych :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88, dziękuję :-) Ja po clo od razu miałam letrozol. Mój gin widział że na clo słabo reaguję i od razu wprowadził coś nowego. Potem w sumie miałam mieć cykl przerwy tak dla ogólnego uspokojenia jajników no ale nie było takiej potrzeby :-) Powodzenia!

Jagna, ja równiez się cieszę że u Ciebie wszystko ok, wspaniale :-) No ja tak też chłopa podejrzewam. Lekarz widziałam że też ma pewne podejrzenia ale nie był chyba pewien i nic nie powiedział, tyle tylko że na następnej wizycie potwierdzi :-)
    Zdrówka dla Was!

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna ciesze się bardzo ze u dzidziusia wszystko dobrze!!

Susan trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja jutro o 9:30 wizyta u gina wiec prosze trzymac kciuki;))))
    Trzymam kciuki za jutro :)

‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ