X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna <3 bardzo sie ciesze, ze jest wszystko w porzadku.
    My imion nie mamy wybranych, ale maz ciagle mowi, ze chce corke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:20

f2w39jcgync8jov1.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mój dzieć jest juz raz wiekszy niz tydzien temu ma juz 12,24mm 7+3tc
    Serce bije mocno...a u mnir jesli córka to Hania bedzie a dla chlopca nie mam :-)

20161128-141321.jpg
    O matko! Jak ja chciałabym mieć tak pozytywną wizytę jutro!
    Zaczynasz wierzyć Jagienko w statystyki z wczoraj?... wg nich dziś już masz tylko 3% ryzyka... a jutro 2,8%, :)
    czyli jeden dzien już podgonił wg USG?
    Boję się, że jutro okaże się, że u mnie albo nic nie ma, albo jest znowu o jeszcze więcej dni poślizgu...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, patrz jak statystyki działają na waszą korzyść :D Jutro się okaże, że ejst pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super :-) bardzo się cieszę :-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    O matko! Jak ja chciałabym mieć tak pozytywną wizytę jutro!
    Zaczynasz wierzyć Jagienko w statystyki z wczoraj?... wg nich dziś już masz tylko 3% ryzyka... a jutro 2,8%, :)
    czyli jeden dzien już podgonił wg USG?
    Boję się, że jutro okaże się, że u mnie albo nic nie ma, albo jest znowu o jeszcze więcej dni poślizgu...

Cookie, nie bój nic! Wszystko już jest postanowione i zapisane, stresowaniem się tylko możesz zaszkodzić, po prostu poddaj się temu co będzie, nie obstawiaj, nie stresuj się, jutro ma być serducho i koniec!!!!!!!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna bardzo sie ciesze :) Co do imion to bardzo marzylam o Jagodzie i Dawidzie. Mam Jagodę. Dla drugiej Cory bardzo chciałam Kalinę (od Kaliny Jedrusiak hehe) no ale tym razem maz decydował i będzie Lilia :)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jakie piękne USG :) dzidzia szybko rośnie i nabiera sił :)

Cookie nic się nie bój, wszystko będzie dobrze. musi być dobrze. Mamakejti ma rację, zamartwianie się nic nie da. lepiej zrobi jakaś dobra herbatka owocowa, film:)

parę dni mnie nie było i widzę, że wiele musze nadrobić :) ja czekam na wredną, podłą @ zeby zacząć nowy cykl tym razem bez CLO. będzie przerwa. no ale ona jak na złość nie przychodzi, a wiem że na pewno będzie po tej torbieli. za jakieś 2 tygodnie do doktorka i on oceni czy dalej czekamy czy można brać się do roboty :) moje małe marzenie to ujrzeć pozytywny test jeszcze przed zakończeniem roku :) no cóż, mam tylko jedną szansę...

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam, że przed urodzeniem córki przeglądałam mnóstwo statystyk, żeby dobrać imię pasujące do małego dziecka i potem dorosłej osoby, i jak naczytałam się jakie decyzje czasami podejmują rodzice to aż mi żal dzieciaków, najbardziej porażający przykład do imiona dla dziewczynek: Mrówka i Pszczoła....owocowe i kwietne imiona przy tym są szczytem normalności;)jak u Malowanki;) Jagoda, Malina (to siostry z przedszkola mojej córki), znam nawet Jeżynę i Jarzynę

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa a co do imion, też już czasem o tym rozmawiamy.

dla mnie podobają się: Liliana, Zuzanna, Aleksandra. dla chłopca mąż wymyślił Marcel, a ja Mateusz, Filip, Julian.

no zobaczymy co nam tam los przyniesie w przyszłości, mam nadzieję niedalekiej:)

ciekawa też jestem jakie wybierzecie wtedy imiona z tych wszystkich podanych dla swoich pociech

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsyłam ciekawą lekturę:
    http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,20804363,najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-pierwszym-polroczu-2016.html

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po długim czasie :-) Podczytuję Was co jakiś czas (w końcu na tym wątku zaczynałam ;-) ), cieszę się z Waszych sukcesów i nieustannie trzymam kciuki za piękne jajka i owocne cykle dla każdej z Was.
    Ja dziś byłam na wizycie i pochwalę się że moje Małe Cudo ma już prawie 7cm i fika sobie koziołki. Ledwo powstrzymałam łzy jak zobaczyłam jak się pięknie rusza... Ma widoczną kość nosową, przezierność 1,5, narządy, przepływy prawidłowe :-)
    A wygląda sobie tak
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/539c601c621fadb8
    Pozdrawiam Was i życzę wszystkiego dobrego!

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90, aż miło popatrzeć na takie focie:) gratuluję

ja mam nadzieję, że każda z znas te swoje staraniowe perypetie zakończy sukcesem.

Paulinka jeszcze pytanko. na clo byłaś 3 miesiące bez przerwy? a potem lametta? czy między jednym a drugim lekiem miałaś jakąś przerwę?

zastanawiam się bo jak mi clo nie pomoże, a ten cykl jest wyłączony przez torbiel to kiedy wprowadzi mi doktorek coś nowego.

Co dalej???
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Jagna jakie piękne USG :) dzidzia szybko rośnie i nabiera sił :)

Cookie nic się nie bój, wszystko będzie dobrze. musi być dobrze. Mamakejti ma rację, zamartwianie się nic nie da. lepiej zrobi jakaś dobra herbatka owocowa, film:)

parę dni mnie nie było i widzę, że wiele musze nadrobić :) ja czekam na wredną, podłą @ zeby zacząć nowy cykl tym razem bez CLO. będzie przerwa. no ale ona jak na złość nie przychodzi, a wiem że na pewno będzie po tej torbieli. za jakieś 2 tygodnie do doktorka i on oceni czy dalej czekamy czy można brać się do roboty :) moje małe marzenie to ujrzeć pozytywny test jeszcze przed zakończeniem roku :) no cóż, mam tylko jedną szansę...
    trzeba wierzyc ze sie uda ,macie przeciez az jedną szanse,to wiecej niz zadna :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Paulina_90, aż miło popatrzeć na takie focie:) gratuluję

ja mam nadzieję, że każda z znas te swoje staraniowe perypetie zakończy sukcesem.

Paulinka jeszcze pytanko. na clo byłaś 3 miesiące bez przerwy? a potem lametta? czy między jednym a drugim lekiem miałaś jakąś przerwę?

zastanawiam się bo jak mi clo nie pomoże, a ten cykl jest wyłączony przez torbiel to kiedy wprowadzi mi doktorek coś nowego.
    ja z clo przeszłam na letrozole od razu,tylko wazne by nie było wiecej niz 6 miesiecy na jednym,bo wtedy trzeba przerwe..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,piekne dziecie,ciesze sie ze wszystko ok...nie wiem czy to nie chłop bedzie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie kochana,kazda z nas ma obawy,mnie juz pewnie na nowo jutro dopadną hi hi tak to juz jest po stracie.Ale mysle ze twój dzieć zaskoczy nas wszystkie,z pewnoscią nadrobił jak i mój.Bede jutro obgryzac pazury których nie mam,czekam na wiesci...niech mój tato czuwa nad nami,nad naszymi dziecmi

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ciesze się bardzo ze u dzidziusia wszystko dobrze!!

Susan trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja jutro o 9:30 wizyta u gina wiec prosze trzymac kciuki;))))

SusannaDean lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszej córeczki zastanawiamy się nad:Magdalena i Marta ostatnimi czasy,ale też myśleliśmy o Kindze,beacie i Adzie:))ale raczej będzie któreś z tych 2 pierwszych :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88, dziękuję :-) Ja po clo od razu miałam letrozol. Mój gin widział że na clo słabo reaguję i od razu wprowadził coś nowego. Potem w sumie miałam mieć cykl przerwy tak dla ogólnego uspokojenia jajników no ale nie było takiej potrzeby :-) Powodzenia!

Jagna, ja równiez się cieszę że u Ciebie wszystko ok, wspaniale :-) No ja tak też chłopa podejrzewam. Lekarz widziałam że też ma pewne podejrzenia ale nie był chyba pewien i nic nie powiedział, tyle tylko że na następnej wizycie potwierdzi :-)
    Zdrówka dla Was!

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna ciesze się bardzo ze u dzidziusia wszystko dobrze!!

Susan trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja jutro o 9:30 wizyta u gina wiec prosze trzymac kciuki;))))
    Trzymam kciuki za jutro :)

‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ