CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia1990 wrote:A ja sie zdolowalam na wieczor... Kolega ze studiow, a raczej jego zona oznajmili na Facebooku ze beda mieli chlopca. A ja ciagle w tym samym miejscu ;(
czemu....Lonia1990 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny!
jest!!! i dzieć i serducho!
Tak na szybko napiszę, bo padam na twarz. Dzieć mierzy 1,2cm, serducho bije prawidłowo wg USG 7t+3, czyli nadrobił(-a) 3 dni od ostatniej wizyty.
Bardzo sie ciesze,zdrowej ciązy
Umawiasz sie juz na prenatalne?Ja tak,prywatnie msm ustaloną a jutro na nfz dzwonie chyba do angelusa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 23:59
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny!
jest!!! i dzieć i serducho!
Tak na szybko napiszę, bo padam na twarz. Dzieć mierzy 1,2cm, serducho bije prawidłowo wg USG 7t+3, czyli nadrobił(-a) 3 dni od ostatniej wizyty.
Cookie, tak trzymałam kciuki, że aż zasnęłam;) właśne się przebudziłam i pędęm do laptopa zobaczyć wieści od ciebie! Cudownie! Już odetchnęłaś? Planuj te zastępstwa! Bardzo się cieszę!cookiemonster, ojejku lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna 75 wrote:Mamy identyczne bąble i tez wczoraj byl 7+3
Bardzo sie ciesze,zdrowej ciązy
Umawiasz sie juz na prenatalne?Ja tak,prywatnie msm ustaloną a jutro na nfz dzwonie chyba do angelusa..
Idziesz i prywatnie i na NFZ?
Lekarz nie zmierzył jak szybko bije serducho, bo powiedział, że to jest wbrew zaleceniom, ponieważ za duża wiązka niepotrzebnie podgrzewa jeden punkt i do 12 tyg jeżeli widac, że wszystko jest ok, to nie sprawdza się tego.
Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść. -
nick nieaktualny
-
izabelkamodo wrote:Na wzgórku jajonośnym umieszczona jest komórka jajowa, rozwinięty wzgórek oznacza, że owulacja przebiega prawidłowo i jest szansa na ciążę. Tak mi to lekarz tłumaczył
Super wiadomości!
Teraz trzeba odczekać swoje...
Dzisiaj moja kolej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 08:05
-
cookiemonster wrote:Dostałam skierowanie na NFZ na prenatalne i lekarz twierdzi, że to pierwsze to nie jest jakaś wielka filozofia, więc mogę pojechać do Żor, ale z tym Angeliusem to super pomysł! Tym bardziej, że zdaje się, że mają promocję, że jeśli zrobi się u nich prenatalne na nfz to usuwanie laserowe rozstępów po porodzie jest gratis;p
Lekarz nie zmierzył jak szybko bije serducho, bo powiedział, że to jest wbrew zaleceniom, ponieważ za duża wiązka niepotrzebnie podgrzewa jeden punkt i do 12 tyg jeżeli widac, że wszystko jest ok, to nie sprawdza się tego.
Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść. -
cookiemonster wrote:Dostałam skierowanie na NFZ na prenatalne i lekarz twierdzi, że to pierwsze to nie jest jakaś wielka filozofia, więc mogę pojechać do Żor, ale z tym Angeliusem to super pomysł! Tym bardziej, że zdaje się, że mają promocję, że jeśli zrobi się u nich prenatalne na nfz to usuwanie laserowe rozstępów po porodzie jest gratis;p
Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Hejka
Ja podobnie jak mammakejti zasnęłam czekając na newsy od cooki. Obudziłam się, przeczytałam, polubiłam i padłam dalej.
Cooki strasznie się cieszę!! Brakiem mdłości się nie przejmuj, ja ich nie miałam.
cookiemonster lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Lonia1990 wrote:widzę że jesteś ze śląska, skąd dokładnie? Gdzie chodzisz do lekarza?
A Ty skąd jesteś i gdzie się leczysz?
Jagienko, umówiłaś się na prenatalne? ja zarezerwowałam 30 grudnia w Angeliusie do pani Nycz (uznałam, że póki co nie robi mi to różnicy). -
cookiemonster wrote:Hej Lonia, ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim, a do lekarza chodzę do dr Biernackiego, który przyjmuje pod Pszczyną i w Bielsku-Białej.
Jagienko, umówiłaś się na prenatalne? ja zarezerwowałam 30 grudnia w Angeliusie do pani Nycz (uznałam, że póki co nie robi mi to różnicy).
Ja również, okolice CieszynaLeczę się u dr Skutila w poradni rozpoznawania płodności w Skoczowie, dyżury ma w Bielsku i Cieszynie.
dr Biernacki to jakiś specjalista od naszych przypadków?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:Ja również, okolice Cieszyna
Leczę się u dr Skutila w poradni rozpoznawania płodności w Skoczowie, dyżury ma w Bielsku i Cieszynie.
dr Biernacki to jakiś specjalista od naszych przypadków? -
mamakejti wrote:Cookie, Jagna, a czy Wy robicie w ramach prenatalnych usg i test PAPP-A czy może jeszcze NIFTY albo Harmony?
-
cookiemonster wrote:Wiem, że opinie na temat pappy są różne, ale jako, że mam to na nfz i ponoć to wszystko jest razem plus wolne hcg, to chyba to zrobię. I już pytałam Ojejku na temat NIFTY, bo mocno się zastanawiam... Czym różni się Nifty i Harmony? Jaka jest faktyczna skuteczność? Nie uczestniczę aktywnie, ale czasami podczytuję wątek o poronieniach i tam jedna dziewczyna miała wynik chyba i Nifty i Harmony( tu Jagienka mnie poprawi, bo to "jej" wątek) wskazujące na 99% na ciężką chorobę genetyczną, po czym po amniopunkcji okazało się, że wszystko jest ok - coś ma bardzo rzadkiego z krwią, nie pamiętam o co chodziło.
No właśnie ja zaczytuję się, żeby wiedzieć o co chodzi, ale chyba po prostu podpytam profesorcię
http://badaniaprenatalne.pl/badania_prenatalne/ - tu jest fajne zestawienie Nifty i Harmonycookiemonster lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
cookiemonster wrote:Hej Lonia, ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim, a do lekarza chodzę do dr Biernackiego, który przyjmuje pod Pszczyną i w Bielsku-Białej.
Jagienko, umówiłaś się na prenatalne? ja zarezerwowałam 30 grudnia w Angeliusie do pani Nycz (uznałam, że póki co nie robi mi to różnicy).
Ja miałam badania prenatalne w 12tyg i później polowkowe robione w angeliusie przez panią Nycz i nie mam zastrzeżeńJagna 75 lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:48