Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    A ja sie zdolowalam na wieczor... Kolega ze studiow, a raczej jego zona oznajmili na Facebooku ze beda mieli chlopca. A ja ciagle w tym samym miejscu ;(

czemu....
    Bo takie jak my bedziemy baaaardzo kochającymi matkami,bardziej docenimy bycie matką

Lonia1990 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny!
    jest!!! i dzieć i serducho!
    Tak na szybko napiszę, bo padam na twarz. Dzieć mierzy 1,2cm, serducho bije prawidłowo wg USG 7t+3, czyli nadrobił(-a) 3 dni od ostatniej wizyty.
    Mamy identyczne bąble i tez wczoraj byl 7+3 :-)
    Bardzo sie ciesze,zdrowej ciązy :-)
    Umawiasz sie juz na prenatalne?Ja tak,prywatnie msm ustaloną a jutro na nfz dzwonie chyba do angelusa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 23:59

cookiemonster lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny!
    jest!!! i dzieć i serducho!
    Tak na szybko napiszę, bo padam na twarz. Dzieć mierzy 1,2cm, serducho bije prawidłowo wg USG 7t+3, czyli nadrobił(-a) 3 dni od ostatniej wizyty.

Cookie, tak trzymałam kciuki, że aż zasnęłam;) właśne się przebudziłam i pędęm do laptopa zobaczyć wieści od ciebie! Cudownie! Już odetchnęłaś? Planuj te zastępstwa! Bardzo się cieszę!

cookiemonster, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mamy identyczne bąble i tez wczoraj byl 7+3 :-)
    Bardzo sie ciesze,zdrowej ciązy :-)
    Umawiasz sie juz na prenatalne?Ja tak,prywatnie msm ustaloną a jutro na nfz dzwonie chyba do angelusa..
    Dostałam skierowanie na NFZ na prenatalne i lekarz twierdzi, że to pierwsze to nie jest jakaś wielka filozofia, więc mogę pojechać do Żor, ale z tym Angeliusem to super pomysł! Tym bardziej, że zdaje się, że mają promocję, że jeśli zrobi się u nich prenatalne na nfz to usuwanie laserowe rozstępów po porodzie jest gratis;p
    Idziesz i prywatnie i na NFZ?
    Lekarz nie zmierzył jak szybko bije serducho, bo powiedział, że to jest wbrew zaleceniom, ponieważ za duża wiązka niepotrzebnie podgrzewa jeden punkt i do 12 tyg jeżeli widac, że wszystko jest ok, to nie sprawdza się tego.
    Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bo takie jak my bedziemy baaaardzo kochającymi matkami,bardziej docenimy bycie matką
    I to jest sedno :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookie, mi też tetna Jacka nie mierzyli od razu, możliwe ze mierzył około 9tygodnia , ale pierwszy raz około 10-11 tygodnia puścili mi tę melodię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 07:55

• CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Na wzgórku jajonośnym umieszczona jest komórka jajowa, rozwinięty wzgórek oznacza, że owulacja przebiega prawidłowo i jest szansa na ciążę. Tak mi to lekarz tłumaczył

Super wiadomości!
    Teraz trzeba odczekać swoje...

Dzisiaj moja kolej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 08:05

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dostałam skierowanie na NFZ na prenatalne i lekarz twierdzi, że to pierwsze to nie jest jakaś wielka filozofia, więc mogę pojechać do Żor, ale z tym Angeliusem to super pomysł! Tym bardziej, że zdaje się, że mają promocję, że jeśli zrobi się u nich prenatalne na nfz to usuwanie laserowe rozstępów po porodzie jest gratis;p
    Lekarz nie zmierzył jak szybko bije serducho, bo powiedział, że to jest wbrew zaleceniom, ponieważ za duża wiązka niepotrzebnie podgrzewa jeden punkt i do 12 tyg jeżeli widac, że wszystko jest ok, to nie sprawdza się tego.
    Pytałam go o zagrożenie i stwierdził, że dopiero po 16tc ono znacznie maleje, a wymioty w ciąży nie są wyznacznikiem niczego. Stwierdził, że to dobrze, że ich nie mam, ale jeszcze mogą przyjść.
    Ja wczoraj poprosiłam o puszczanie głosu serca ale lekarz pow. Ze jeśli się umrę to mi puści ale ze jest to jakaś taka częstotliwość która nie jest zbyt dobra dla płodu i ze jak mam w domu domowy detektor serca (polecam) to żeby lepiej w domu słuchała wiec się nie upieralam;)czyli coś w tym jest:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    widzę że jesteś ze śląska, skąd dokładnie? Gdzie chodzisz do lekarza?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ja podobnie jak mammakejti zasnęłam czekając na newsy od cooki. Obudziłam się, przeczytałam, polubiłam i padłam dalej.

Cooki strasznie się cieszę!! Brakiem mdłości się nie przejmuj, ja ich nie miałam.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    widzę że jesteś ze śląska, skąd dokładnie? Gdzie chodzisz do lekarza?
    Hej Lonia, ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim, a do lekarza chodzę do dr Biernackiego, który przyjmuje pod Pszczyną i w Bielsku-Białej.
    A Ty skąd jesteś i gdzie się leczysz?

Jagienko, umówiłaś się na prenatalne? ja zarezerwowałam 30 grudnia w Angeliusie do pani Nycz (uznałam, że póki co nie robi mi to różnicy).

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, Jagna, a czy Wy robicie w ramach prenatalnych usg i test PAPP-A czy może jeszcze NIFTY albo Harmony?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Hej Lonia, ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim, a do lekarza chodzę do dr Biernackiego, który przyjmuje pod Pszczyną i w Bielsku-Białej.

Jagienko, umówiłaś się na prenatalne? ja zarezerwowałam 30 grudnia w Angeliusie do pani Nycz (uznałam, że póki co nie robi mi to różnicy).

Ja również, okolice Cieszyna :) Leczę się u dr Skutila w poradni rozpoznawania płodności w Skoczowie, dyżury ma w Bielsku i Cieszynie.

dr Biernacki to jakiś specjalista od naszych przypadków?

5djypc0zkgziy9mr.png

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja również, okolice Cieszyna :) Leczę się u dr Skutila w poradni rozpoznawania płodności w Skoczowie, dyżury ma w Bielsku i Cieszynie.

dr Biernacki to jakiś specjalista od naszych przypadków?
    Wiesz co, dr Biernacki jest naprawdę ogarnięty i dla mnie jest bardzo ok. Nie mam zaufania do lekarzy ze Skoczowa i Cieszyna i wiedziałam, ze mój przypadek jest trudny i potrzebny jest naprawdę dobry lekarz. Możesz spróbować się do niego umówić na wizytę do BB (ma gabinet w centrum) i zobaczyć co i jak. Pracuje też w Szpitalu Wojewódzkim. Albo jakaś klinika. Masz mocne PCOS??

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie, Jagna, a czy Wy robicie w ramach prenatalnych usg i test PAPP-A czy może jeszcze NIFTY albo Harmony?
    Wiem, że opinie na temat pappy są różne, ale jako, że mam to na nfz i ponoć to wszystko jest razem plus wolne hcg, to chyba to zrobię. I już pytałam Ojejku na temat NIFTY, bo mocno się zastanawiam... Czym różni się Nifty i Harmony? Jaka jest faktyczna skuteczność? Nie uczestniczę aktywnie, ale czasami podczytuję wątek o poronieniach i tam jedna dziewczyna miała wynik chyba i Nifty i Harmony( tu Jagienka mnie poprawi, bo to "jej" wątek) wskazujące na 99% na ciężką chorobę genetyczną, po czym po amniopunkcji okazało się, że wszystko jest ok - coś ma bardzo rzadkiego z krwią, nie pamiętam o co chodziło.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Wiem, że opinie na temat pappy są różne, ale jako, że mam to na nfz i ponoć to wszystko jest razem plus wolne hcg, to chyba to zrobię. I już pytałam Ojejku na temat NIFTY, bo mocno się zastanawiam... Czym różni się Nifty i Harmony? Jaka jest faktyczna skuteczność? Nie uczestniczę aktywnie, ale czasami podczytuję wątek o poronieniach i tam jedna dziewczyna miała wynik chyba i Nifty i Harmony( tu Jagienka mnie poprawi, bo to "jej" wątek) wskazujące na 99% na ciężką chorobę genetyczną, po czym po amniopunkcji okazało się, że wszystko jest ok - coś ma bardzo rzadkiego z krwią, nie pamiętam o co chodziło.

No właśnie ja zaczytuję się, żeby wiedzieć o co chodzi, ale chyba po prostu podpytam profesorcię
    http://badaniaprenatalne.pl/badania_prenatalne/ - tu jest fajne zestawienie Nifty i Harmony

f2w3skjotzzbwk43.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Ja miałam badania prenatalne w 12tyg i później polowkowe robione w angeliusie przez panią Nycz i nie mam zastrzeżeń:)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja miałam badania prenatalne w 12tyg i później polowkowe robione w angeliusie przez panią Nycz i nie mam zastrzeżeń:)
    Dzięki Monia za informacje:)
    jak się czujesz?? To już blisko:)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ha ha serio z tymi rozstępami?Tego nie doczytalam az sie popytam.Tak na NFZ tam zrobie,jade za tydzien po skierowanie,bo telefonicznie sie umówie a skierowanie przywozi sie w dniu wizyty.Formularz skierowania majà na stronie trzeba go sciàgnąc bo innych nie akceptujà.Mialam zamiar prywatnie i na NFZ ale chyba zrobie tylko na NFZ bo w sumie te prenatalne byle gdzie nie robią :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:48

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Super wiadomości!
    Teraz trzeba odczekać swoje...

Dzisiaj moja kolej.
    Bedzie dobrze,to jeszcze listopad a to miesiąc pelen dobrych wiesci był

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ