X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kinga40,Biedronka do raportu,gdzie zniknęlyscie??
    Jagienko cały czas was podczytuje i wam wszystkim kibicuje. Ostatnio trochę mniej czasu mam bo jeżdżę trzy razy w tygodniu z synem na zajecia karate. W zeszłym tygodniu mój starszy syn skończył 17 lat. Więc goście mi się zwalili. W weekend miałam maluszka, przyszłego chrześniaka mojego męża. Właśnie w święta będzie chrzczony. Jeździmy też z mężem już i rozglądamy się za prezentami . No i jeszcze zebrania w szkole bo to zaraz półrocze. I tak jakoś leci. Po nowym roku będziemy myśleli co dalej że staraniami. Narazie nie zwracamy uwagi, kochamy się kiedy mamy ochotę. Bez wyliczeń bez stresu. Może i my dostąpimy jakiegoś cudu i nie będzie potrzeba zabiegu.☺ Pozdrawiam was serdecznie i za wszystkie trzymam mocno kciuki.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha, ja tez tak mialam w jednym z cykli ze doktorek nie umial okresic czy to cialko zolte czy wcglonieta torbiel. Jedno mi powiedzial, ze racxej nie bylo owulacji. ech, pod gorke.

Trzymam kciuki za Biedrone!!!

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna to już 9 tydzień!!! Matko jak ten czas leci !!!:)
    No idzie 10ty :-) ale i tak cie nie dogonie ha ha,a Cookie mi po piętach depta

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia odzywaj sie kochana,fajnie ze sie pojawilas brak tu sporo osób,wątek kuleje.Mam nadzieje ze pewnego dnia wpadniesz nam tu z taką wiadomoscią.Buziaczki kochana

Kinga40 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zdróweczka ci życzę ❤

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Eh, czy to nie jest jakąś regułą, że @ przychodzi dzień po negatywnym teście? :P
    Ha ha ja tak bete robilam,o 7 rano krew upuszczalam a okolo 10tej zaczelam juz plamic,znalam juz wynik zanim byl na necie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana jade do mojego rodzinnego miasta do gina na nfz,dostane skierowanie na prenatalne.Zobacze mojego dzidziola :-) mam nadzieje ze ma sie dobrze...kazda wizyta to jednak obawy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia a kiedy ty te laparo masz miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:07

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kinia odzywaj sie kochana,fajnie ze sie pojawilas brak tu sporo osób,wątek kuleje.Mam nadzieje ze pewnego dnia wpadniesz nam tu z taką wiadomoscią.Buziaczki kochana
    Kochana, też mam taką nadzieję ☺. Póki co cieszę się twoim szczęściem ❤. No i oczywiście innych dziewczyn z którymi jestem tu już tyle miesięcy. Mamakejti, AniaStaraczka 85, cookiemonster, olcia. Kibicuje reszcie Angie, Biedronka, Wedmoczka a także nowym dziewczynom które do nas dołączyły.

Olciaaa, Lonia1990, Wedmoczka, mamakejti lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kinia a kiedy ty te laparo masz miec
    Lepiej nie pytaj hihi. Dopiero w maju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Lepiej nie pytaj hihi. Dopiero w maju
    cześć Kinga, bardzo daleki termin Ci wyznaczyli. Ja jestem z Łodzi i udało mi się wyznaczyć termin operacji w przeciągu miesiąca, na nfz i już jestem po. Może warto rozejrzeć się za jakimś innym szpitalem? Pozdrawia :-)

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć Kinga, bardzo daleki termin Ci wyznaczyli. Ja jestem z Łodzi i udało mi się wyznaczyć termin operacji w przeciągu miesiąca, na nfz i już jestem po. Może warto rozejrzeć się za jakimś innym szpitalem? Pozdrawia :-)
    Olcia byłam już w trzech szpitalach i tam najwcześniej. W jednym stwierdzili że to bez sensu i mogą mi zrobić hsg, które oczywiście już robiłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Olcia byłam już w trzech szpitalach i tam najwcześniej. W jednym stwierdzili że to bez sensu i mogą mi zrobić hsg, które oczywiście już robiłam
    Kurczę, to chyba co szpital to inne terminy. Ja byłam nawet zaskoczona, że tak szybko udało mi się umówić na operację, ale trafiłam na bardzo życzliwego lekarza.
    A co do hsg ja miałam to badanie w sierpniu i wszystko wyszło ok, a w listopadzie podczas laparo okazało się, że lewy jajowód jest niedrożny ale udało się go przepchać.

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze na oku jeden szpital, tam będę dzwonić po niedzieli. Czasami mam wrażenie że leczenie na NFZ to jakaś porażka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Mam jeszcze na oku jeden szpital, tam będę dzwonić po niedzieli. Czasami mam wrażenie że leczenie na NFZ to jakaś porażka.
    Wiesz co u mnie to było tak, że byłam na prywatnej wizycie u gin, dostałam skierowanie do szpitala (bo stwierdził, że nie ma sensu marnować czasu, zwłaszcza ze już podejrzewał endometriozę), jak zadzwoniłam do szpitala to mi powiedzieli kiedy mam przyjechać (bo to zależy od dnia cyklu).
    W każdym razie wiem, że pod koniec grudnia mają otworzyć w Łodzi - w centrum zdrowia matki polki odział leczenia niepłodności, chyba jeden z większych w Polsce. Może tam będzie szansa na szybszy termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:44

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kinga fajnie ze się pojawiłas!!!
    Myślimy tu o Tobie cały czas.
    Ja jutro idę rano do lekarza rodzinnego na kontrole,martwię się trochę ze trzeba będzie jednak wziąć antybiotyk:(((bo kaszel staje się nie do zniesienia; (((((mąż dziś kupil nawilżacz powietrza może to pomoże i idę zaraz wypić napar z.majeranku,dobranoc Kochane

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia szukaj w pobliskich miejscowosciach,moze akurat cos bedzie..maj,w maju to ja juz chce cie na pólmetku z brzuszkiem widziec

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko będę jeszcze sprawdzała, może coś wcześniej się znajdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Doczytałam ;)
    Aniu jeśli będzie konieczność, to nie bój się brać antybiotyku, są takie które spokojnie można przyjmować w ciąży. Ja brałam na początku ciąży i koło 36-37t, a moja Ola ma się dobrze :)
    Aniu, Mamakejti, Jagienko cudownie patrzy się na Wasze suwaczki :)
    Jagienko. Powodzenia na wizycie
    Mamusie staraczki - trzymam kciuki za jajeczka, owulacje i oczywiście pozytywne testy. Pozdrawiam

Olciaaa, mamakejti lubią tę wiadomość

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Witam. Doczytałam ;)
    Aniu jeśli będzie konieczność, to nie bój się brać antybiotyku, są takie które spokojnie można przyjmować w ciąży. Ja brałam na początku ciąży i koło 36-37t, a moja Ola ma się dobrze :)
    Aniu, Mamakejti, Jagienko cudownie patrzy się na Wasze suwaczki :)
    Jagienko. Powodzenia na wizycie
    Mamusie staraczki - trzymam kciuki za jajeczka, owulacje i oczywiście pozytywne testy. Pozdrawiam
    Dzieki,uspokoilas mnie trochę:)czekam właśnie w poczekalni.Myślałam ze dzisiejszej nocy nie przeżyję,tak mnie szarpalo kaszlem ze myślałam że się na sor będę zbierać, nie wiem jakim cudem udało się oko zmruzyco pewnym momencie ech,pewne dlatego ze żadnych leków nie można brać ,infekcja poszła w dół,ale to tylko moje domysły, zaraz się okaże. Najbardziej balam się o małą ze takie tańce miała w nocy,wczoraj też zaczęłam mieć skurcze braxtona hicksa które są fizjologia ale zbiegły się z tym kaszlem i ja zaraz juz zaczęłam sobie filmy kręcić. ..ech ta moja głowa pełna scenariuszy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ