X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Czesc dziewczyny,wczoraj byłam u lekarza i zapisała mi CLO od nastepnego cyklu(mi pecherzyki wcale nie rosna,sa jakies mizerne 8-10mm i koniec)i tak sobie czytam wasze doswiadczenia i rroszke jestem w szoku bo moja gin mi powiedziala ze pierwszy cykl nie musze byc monitorowana ale w drugim moge przyjsc,a jak was czytam to prawie wszystkie mialyscie monitoring..A moja dała mi recepte na 2 miesiace i kazała przyjsc w 2gim miesiacu przyjmowania :O gdyby nie google nie wiedzialabym nawet w ktorym dc do niej przyjsc bo tez nie powiedziala w ktorym!ahhh jednak dobrze ze takie fora istnieja :)
    Hej. Tak jak już wcześniej dziewczyny pisały (ja z resztą też)monitoring musi być, ja zwykle mam 2 razy (ok 11 dc i tak ok. 16 dc) ale moja koleżanka chodzi nawet 3 razy. Lekarz wtedy potrafi stwierdzić, czy doszło do owulacji, czy nie zrobiły się jakieś torbiele. Co do samego CLO to u mnie pęcherzyki rosły po nim ale nie pękały, dlatego przez ostatnie 3 cykle z clo miałam zastrzyk na pęknięcie i wtedy miałam owulację.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam się do opinii o konieczności monitorowania cyklu przy dopalaczach jajek, ja byłam mi. dwa razy w cyklu.

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim dziękuje za odpowiedz,czytałam opinie o CLO i wychodzi na to,że pomaga więc jestem pełna pozytywów na nastepny miesiąc.Pozwolę zadac sobie jeszcze jedno pytanko,pisałam na innnych tematach ale brak odzewu.A mianowicie czy zdarzyło sie wam kiedys,że lekarz nie widział ani ciałka zółtego,ani płynu w zatoce i nie był w stanie stwierdzic czy owulacja sie odbyła ?Mój w 17dc nie wyklucza ani nie potwierdza ?!

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal okresu nie ma, test negatywny. Eh moglaby juz ta @ przyjsc.

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Przede wszystkim dziękuje za odpowiedz,czytałam opinie o CLO i wychodzi na to,że pomaga więc jestem pełna pozytywów na nastepny miesiąc.Pozwolę zadac sobie jeszcze jedno pytanko,pisałam na innnych tematach ale brak odzewu.A mianowicie czy zdarzyło sie wam kiedys,że lekarz nie widział ani ciałka zółtego,ani płynu w zatoce i nie był w stanie stwierdzic czy owulacja sie odbyła ?Mój w 17dc nie wyklucza ani nie potwierdza ?!
    Ja miałam taką sytuację, że lekarz ok 20 dc stwierdził, że pęcherzyk nie pękł i raczej nie pęknie i przepisał mi duphaston, żeby nie zrobiła się torbiel. Jak zaczęłam dostawać pregnyl to zawsze pękały i lekarz to widział na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    a ile dni jestes po owu? Może jeszcze za wcześnie ;-) dopóki @ się nie pojawi, to jest nadzieja :-) Trzymam kciuki!!!

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    a ile dni jestes po owu? Może jeszcze za wcześnie ;-) dopóki @ się nie pojawi, to jest nadzieja :-) Trzymam kciuki!!!
    15dpo to juz by bylo cos widac.

f2w39jcgync8jov1.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Mnie też zdarzył się taki cykl gdzie lekarz powiedział ze raczej nici z owulacji ale też na 100 proc.nie był pewien.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Czesc dziewczyny,wczoraj byłam u lekarza i zapisała mi CLO od nastepnego cyklu(mi pecherzyki wcale nie rosna,sa jakies mizerne 8-10mm i koniec)i tak sobie czytam wasze doswiadczenia i rroszke jestem w szoku bo moja gin mi powiedziala ze pierwszy cykl nie musze byc monitorowana ale w drugim moge przyjsc,a jak was czytam to prawie wszystkie mialyscie monitoring..A moja dała mi recepte na 2 miesiace i kazała przyjsc w 2gim miesiacu przyjmowania :O gdyby nie google nie wiedzialabym nawet w ktorym dc do niej przyjsc bo tez nie powiedziala w ktorym!ahhh jednak dobrze ze takie fora istnieja :)
    Cześć, nie trać cyklu tylko idź na monitoring, bez tego nie będziesz wiedziała czy pecherzyki rosną i pękają. Może idź do innego lekarza.

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    A beta? Może warto zrobić i mieć jasność. Kurcze widzę, że ten cyklu dla wielu dziewczyn nie był tym szczęśliwym. Ja cały czas czekam na testowanie, ale mam w sercu ogromną nadzieję, że na te święta narodzi się we mnie nowe życie :)

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny witam Was serdecznie! Kolejny dzień walczę z ostrym zapaleniem krtani,porażka! ! Zwłaszcza jak nie można nic wziąć,same domowe sposoby plus nebulizacje z soli fizjologicznej.Kurcze ciągnie się to strasznie długo,po lekarwstewku to już bym dawno zdrowa byla a tu pupa pupa...:)))
    Najbardziej mnie męczy oprócz zanikajacego głosu ten suchy francowqty kaszel,biedne to moje dziecko; ((((
    No nic ponarzekalam sovie a teraz trzymam kciuki za Biedronke i wszystkie dziewczyny!!!!
    Może rumianek do płukania gardła, do picia jest dobry napar z sosny miodu i cytryny, a osłonowo na zapalenie krtani jest oliwa z oliwek, ale nie wiem czy w Twoim stanie dasz radę wypić.

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Może rumianek do płukania gardła, do picia jest dobry napar z sosny miodu i cytryny, a osłonowo na zapalenie krtani jest oliwa z oliwek, ale nie wiem czy w Twoim stanie dasz radę wypić.
    Dziękuję Kochana za pomysły:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zdrówka zycze,oby szybko puscilo.

Biedronka trzymamy kciuki!! &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna to już 9 tydzień!!! Matko jak ten czas leci !!!:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Coś zaczyna się rozkręcać, plamienie już jest.
    Eh, czy to nie jest jakąś regułą, że @ przychodzi dzień po negatywnym teście? :P

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Eh, czy to nie jest jakąś regułą, że @ przychodzi dzień po negatywnym teście? :P

No to mamy wypróbowaną metodę na wywołanie @ ;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna to już 9 tydzień!!! Matko jak ten czas leci !!!:)

Kochana, u Ciebie to dopiero z górki;) u Was już ten czas, że przyjmuje się, iż dziecko jest w stanie przeżyć poza organizmem matki;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Kochana, u Ciebie to dopiero z górki;) u Was już ten czas, że przyjmuje się, iż dziecko jest w stanie przeżyć poza organizmem matki;)

oczywiście niech siedzi i nie wyłazi Wasze Szczęście jak najdłużej!!!!!!

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    oczywiście niech siedzi i nie wyłazi Wasze Szczęście jak najdłużej!!!!!!

Właśnie właśnie!!!:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ja tak miałam kilka razy:)))) tez miałam wrażenie ze to jakieś uczarowane

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ