X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    To między nami tylko jeden dzień różnicy :-) to też mój drugi cykl z Clo. Trzymam kciuki.
    To przebijam piątkę :). Powodzenia!

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Czesc dziewczyny,

jesli wolno to dolaczam do watku, z niektorymi z Was juz sie znam ;)
    Dostalam dzis moj plan stymulacji i zaczynam z CLO od przyszlego cyklu czyli prawdopodobnie od 25.12 bo wtedy mam dostac @.
    W planie napisali ze mam 5,7 i 9 dc wziac po 0,5 tabletki CLO i 12, 13 i 14 dc stawic sie na monitoring. Potem zastrzyk z hcg, ale to dopiero w klinice mi powiedza kiedy go zrobic.
    Wy chyba bierzecie wieksze dawki clo prawda?
    Byc moze lekarka podeszla do mnie tak ostroznie z tym clo, bo mam w sumie swoja ovu potwierdzona monitoringiem i wynikami krwi i zawsze byl pecherzyk ok 18mm.
    Dla tych co mnie nie znaja, jestem swiezo po laparo, mialam endometrioze 3 stopnia i mam hiperprolaktymie leczona bromkiem od prawie 2 miesiecy i prawie 35 lat ;)

Cookie cudne malenstwo :)

Witaj Joasia także tu!

joasia1982 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, wlasnie tak mi sie tez wydaje, szczegolnie ze to moj pierwszy raz z CLO.

Gosia, wydaje mi sie, ze chca "podrasowac" troche ten moj pecherzyk, clo z tego co mi lekarka mowila jest tez na jakosc pecherzyka, nie tylko na jego wielkosc. Niby ovu jest, ale ciazy do tej pory nie ma. Tylko wlasnie moze ta endometrioza do tej pory przeszkadzala.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Czesc dziewczyny,

jesli wolno to dolaczam do watku, z niektorymi z Was juz sie znam ;)
    Dostalam dzis moj plan stymulacji i zaczynam z CLO od przyszlego cyklu czyli prawdopodobnie od 25.12 bo wtedy mam dostac @.
    W planie napisali ze mam 5,7 i 9 dc wziac po 0,5 tabletki CLO i 12, 13 i 14 dc stawic sie na monitoring. Potem zastrzyk z hcg, ale to dopiero w klinice mi powiedza kiedy go zrobic.
    Wy chyba bierzecie wieksze dawki clo prawda?
    Byc moze lekarka podeszla do mnie tak ostroznie z tym clo, bo mam w sumie swoja ovu potwierdzona monitoringiem i wynikami krwi i zawsze byl pecherzyk ok 18mm.
    Dla tych co mnie nie znaja, jestem swiezo po laparo, mialam endometrioze 3 stopnia i mam hiperprolaktymie leczona bromkiem od prawie 2 miesiecy i prawie 35 lat ;)

Cookie cudne malenstwo :)
    Hej ja też zaczynałam od połowy tabletki bo miałam swoje owulacje tylko jakieś takie mało wartościowe

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam krótko bo w gosciach jestem nowe cykle z clo,gratuluje udanych monitoringów a szczególnie Cookie za wizyte,dzidziol słodziak,kocham takie focie <3 ..wedlug foto wydaje mi sie ze to facet :-)

cookiemonster lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć . W kupie zawsze raźniej :). Przybliżę moją sytuację. Jestem po laparo , hister , i drożności jajowodów. Przed laparo staraliśmy się 2,5 roku. Męża wyniki dobre. Owulacje występuje bez wspomagania. Po laparo wyszła endometrioza 3 stopnia. Ogniska endo które skoagulowali i usunęli. Nacieli śluzówkę macicy(tzw rysa endometrium). Jajowody drożne. Laparo miałam w 8 dc a pierwsza serce było w 12 dc ;) . W 7 dc miałam pęcherzyk 11 mm. Za ok 9 dni powinnam przyjść @. Piersi mało mi nie odpadną , tak bolą. Jak to zawsze po owu. Liczę na mały cud, ale jeśli cudu nie będzie to zaczynam stymulację CLO od 3 do 7 dc. Wierze ze każdej z nas się uda :) . Mam nadzieje ze nie przynudzilam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    «Soleil» wrote:
    Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć . W kupie zawsze raźniej :). Przybliżę moją sytuację. Jestem po laparo , hister , i drożności jajowodów. Przed laparo staraliśmy się 2,5 roku. Męża wyniki dobre. Owulacje występuje bez wspomagania. Po laparo wyszła endometrioza 3 stopnia. Ogniska endo które skoagulowali i usunęli. Nacieli śluzówkę macicy(tzw rysa endometrium). Jajowody drożne. Laparo miałam w 8 dc a pierwsza serce było w 12 dc ;) . W 7 dc miałam pęcherzyk 11 mm. Za ok 9 dni powinnam przyjść @. Piersi mało mi nie odpadną , tak bolą. Jak to zawsze po owu. Liczę na mały cud, ale jeśli cudu nie będzie to zaczynam stymulację CLO od 3 do 7 dc. Wierze ze każdej z nas się uda :) . Mam nadzieje ze nie przynudzilam ;)
    Hej :-) Witamy :-)
    Ja mam bardzo podobną sytuację, jestem w cyklu po laparo, okazało się, że mam endo między 1/2 stopniem, i też czekam na @ bo mam być stymulowana CLO od 2 do 6 dc. Mam nadzieję, że nam się uda ;-) a faktycznie w kupie zawsze raźniej, zwłaszcza, że na tym forum są super dziewczyny, które dzielą się swoim doświadczeniem :-)

«Soleil» lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    «Soleil» wrote:
    Witaj;))
    Zapraszamy,mam nadzieje ze będziesz się tu czuła dobrze,to miły i szczęśliwy wątek:)
    Może clo pomoże, ono oprócz indukcji owulacji wpływa też na polepszenie jakości pęcherzyków,tak było u mnie,owu było ale kiepskie co wpływało tez na wiele innych rzeczy po drodze jak np.kiepskie endo...powodzenia!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, witaj i rozgość się! Trzymamy kciuki za Twoje plany!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, przypomniało mi się,że profesorcia nakazała mi brać wit. B6 x 3 i na noc B12, bo z badań przesiewowych wyszło że kobiety mają ogromne niedobory,a te wit. pomagają dobrze zagnieździć się fasolce, więc może zastanówcie się, czy do garści leków nie dorzucić jeszcze tego;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny na miłe przyjęcie :) . Będę z Wami na bierząco, bo jesteście skarbnicą wiedzy :)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczynki, przypomniało mi się,że profesorcia nakazała mi brać wit. B6 x 3 i na noc B12, bo z badań przesiewowych wyszło że kobiety mają ogromne niedobory,a te wit. pomagają dobrze zagnieździć się fasolce, więc może zastanówcie się, czy do garści leków nie dorzucić jeszcze tego;)
    Ooo, a powiedz mi jak biorę MagneB6 to już jest ta wit B6? czy osobno jeszcze?
    A pytałaś może profesorcię o statystyki po biochemicznych?... i ogólnie o statystyki? wiem, wiem, nie ma większego kłamstwa niż statystyka, ale mnie to uspokaja mimo że mój gin twierdzi, że dopiero po 16tyg można odetchnąć.
    Podczas ostatniej wizyty poprosiłam o sprawdzenie szyjki, stwierdził, że na tym etapie to musiałaby być ogromna niewydolność, ale rozumie moje obawy i spr i ponoć ok. I pytałam go o NIFTY i powiedział, że jeśli mamy kasę, to mamy zrobić i to już mój dawno postanowił, więc 30-go po prenatalnych chcemy zapisac się do gyncentrum na nifty, bo jest taniej niż w angelusie o 300zł. I też usłyszałam, że detektor tętna ma sens ok 28tyg, bo wcześniej mogę jedynie histerii się nabawić...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ooo, a powiedz mi jak biorę MagneB6 to już jest ta wit B6? czy osobno jeszcze?
    A pytałaś może profesorcię o statystyki po biochemicznych?... i ogólnie o statystyki? wiem, wiem, nie ma większego kłamstwa niż statystyka, ale mnie to uspokaja mimo że mój gin twierdzi, że dopiero po 16tyg można odetchnąć.
    Podczas ostatniej wizyty poprosiłam o sprawdzenie szyjki, stwierdził, że na tym etapie to musiałaby być ogromna niewydolność, ale rozumie moje obawy i spr i ponoć ok. I pytałam go o NIFTY i powiedział, że jeśli mamy kasę, to mamy zrobić i to już mój dawno postanowił, więc 30-go po prenatalnych chcemy zapisac się do gyncentrum na nifty, bo jest taniej niż w angelusie o 300zł. I też usłyszałam, że detektor tętna ma sens ok 28tyg, bo wcześniej mogę jedynie histerii się nabawić...
    Co do detektora to mam pożyczony od koleżanki i wzbranialam się długo bo się bałam właśnie schizowac i musze Ci powiedzieć ze przy moich kłopotach z polipem (plamienia,czasem mała fala krwi ) to mnie bardzo uspokajało bo przykladalam i słuchałam. Ale nie zgodzę się ze od 28 tc bo ja słucham juz od jakiegoś 15 tc i owszem na wcześniejszym etapie jest trudniej trochę znaleźć ale nie miałam takiej sytuacji żebym wogole nie znalazła a teraz w 25 tc juz mniej słucham bo czuję ruchy to wiem ze wszystko jest ok ale teraz jak czasem mi się zdarzy to już taki etap ze przykładam i praktycznie odrazu słychać:))polecam w naszej sytuacji gdzie ciąża była bardzo wyczekana czy jak są problemy to jest to uspokajacz, nie słucham absolutnie dla samego posłuchania :))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Co do detektora to mam pożyczony od koleżanki i wzbranialam się długo bo się bałam właśnie schizowac i musze Ci powiedzieć ze przy moich kłopotach z polipem (plamienia,czasem mała fala krwi ) to mnie bardzo uspokajało bo przykladalam i słuchałam. Ale nie zgodzę się ze od 28 tc bo ja słucham juz od jakiegoś 15 tc i owszem na wcześniejszym etapie jest trudniej trochę znaleźć ale nie miałam takiej sytuacji żebym wogole nie znalazła a teraz w 25 tc juz mniej słucham bo czuję ruchy to wiem ze wszystko jest ok ale teraz jak czasem mi się zdarzy to już taki etap ze przykładam i praktycznie odrazu słychać:))polecam w naszej sytuacji gdzie ciąża była bardzo wyczekana czy jak są problemy to jest to uspokajacz, nie słucham absolutnie dla samego posłuchania :))
    Też z tego powodu chciałabym go mieć - żeby w razie schizy móc sprawdzić, że wszystko ok... i też wydaje mi się, że ten 28 tydz to przesada lekka. Odczekam jeszcze trochę, ale myślę, że zaopatrzymy się.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie detektor juz smialo po 12tyg mozna uzywac,sama mysle nad tym ale kurcze kosztuje i szkoda mi troche kasy.Podglądam rózne strony czy ktos nie ma odsprzedac uzywany ale na razie brak okazji :-) są zwykle bez wyswietlacza i sama nie wiem bo wolalabym z wyswietlaczem.Bede myslec...na razie swieta to inne wydatki są

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie mamy mieć pożyczony od kogoś i dlatego z tej okazji skorzystam, ale jeśli będzie bez wyświetlacza to raczej kupimy swój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 21:04

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Cookie detektor juz smialo po 12tyg mozna uzywac,sama mysle nad tym ale kurcze kosztuje i szkoda mi troche kasy.Podglądam rózne strony czy ktos nie ma odsprzedac uzywany ale na razie brak okazji :-) są zwykle bez wyswietlacza i sama nie wiem bo wolalabym z wyswietlaczem.Bede myslec...na razie swieta to inne wydatki są
    Ja mam pożyczony od koleżanki,kupiony z 7 lat temu,ma tylko taki wyświetlacz jak w starych komórkach,tak naprawdę liczy się żeby usłyszeć ze jest miarowe tętno,ja nie patrzę nawet na wyświetlacz bo pokazuje inaczej a jak sobie obliczysz to jednak trochę się różni:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Warto szukać na olx,my tak mamy zamiar kupić nianie elektroniczna i kilka rzeczy jeszcze bo to rzeczy potrzebne na chwile tak naprawdę a jak nic im nie jest i nie są to artykuły jakieś higieniczne to czemu nie:)kupiliśmy juz tak łóżeczko z odbiorem w krk takie o jakim marzylismy i akurat komuś dziecko wyrosło i kupiliśmy za połowę ceny a w sklepie kosztowało niemało jak na łóżeczko, musimy tylko materacyk kupić nowy bo nie powinno się używanego używać

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Też z tego powodu chciałabym go mieć - żeby w razie schizy móc sprawdzić, że wszystko ok... i też wydaje mi się, że ten 28 tydz to przesada lekka. Odczekam jeszcze trochę, ale myślę, że zaopatrzymy się.
    Ja kupiłam chyba około 12-13 tygodnia. Początkowo nie potrafiłam odróżnić tętna dziecka od mojego, ale jestem pewna że było słychać juz wtedy, im później tym łatwiej znaleźć, po skończonym 13 tyg nie miałam z tym problemu. I nawet teraz czasem jak czuje juz ruchy to sobie sprawdzam bo mój syn urządza sobie dwudniowa drzemkę i nie daje znaków :)

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja kupiłam chyba około 12-13 tygodnia. Początkowo nie potrafiłam odróżnić tętna dziecka od mojego, ale jestem pewna że było słychać juz wtedy, im później tym łatwiej znaleźć, po skończonym 13 tyg nie miałam z tym problemu. I nawet teraz czasem jak czuje juz ruchy to sobie sprawdzam bo mój syn urządza sobie dwudniowa drzemkę i nie daje znaków :)
    Tętno dziecka na tym etapie to jakieś 150-160 uderzeń na minutę,nasze jakieś 80:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 2234 2235 2236 2237 2238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ