X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dobrze reaguje na clo, więc w kolejnym cyklu go wezmę, a potem zapytam lekarza co dalej, może mi zmieni. Mam nadzieję, że pozbycie się ognisk endometriozy coś pomoże :-)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z ta endometrioza? Idzie to usunac? Zakładając ze jest ostatni stopien, to o ciazy juz nie ma co marzyc?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !! :) a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat :) folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży :P

Olcia, jaki smuteczek :) jak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić :P

Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdis!

Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
    A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
    Buziaki!

moniaaa_1988, cookiemonster, Kinga40 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jak to jest z ta endometrioza? Idzie to usunac? Zakładając ze jest ostatni stopien, to o ciazy juz nie ma co marzyc?
    W czasie laparoskopii można usunąć ogniska endometriozy oraz torbiele. Stopień endo określa lekarz w czasie laparoskopii- bo to zależy co tam znajdzie i w jakiej ilości. Endometrioza utrudnia zajście w ciążę ale po leczeniu (często trwa kilka miesięcy) jest to jak najbardziej możliwe.
    Jeżeli chodzi o mnie to np na usg nic nie było widać, dopiero w czasie laparo okazało się, ze są ogniska endo i niedrożny jajowód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lejdis!

Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
    A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
    Buziaki!
    Super wieści!!! Tak trzymać :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !! :) a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat :) folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży :P

Olcia, jaki smuteczek :) jak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić :P

Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.

Racja racja szansa jeszcze jest ;-)
    Olać ciotki ;-) ja już staram się nie przejmować tymi pytaniami, zresztą akurat jestem taką osobą, że jak ktoś mnie maltretuje pytaniami o dzieci to mówię wymijająco, że mam problemy zdrowotne i dopóki się z nimi nie uporam to dzidzi nie będzie ;-) Na całe szczęście najbliższa rodzina to normalni ludzie, którzy po prostu nie wchodzą na ten temat.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti super wieści! !!! Tak trzymaj!!
    A ten szew to taki co ma trzymać szyjkę tak?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcIa a wyrzuciłas juz ten test??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mnie podczas laparoskopii tez wyszły ogniska endometriozy...i jakieś zrosty otrzewnowe miednicy mniejszej i pousuwali wszystko,najgorsze ze nowe zrosty powstają juz 12 godzin po zabiegu operacyjnym czy to laparo Cży zwykłym,nie chce myśleć jakie u mnie są po tej c.pozamacicznej i laparo...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    OlcIa a wyrzuciłas juz ten test??
    Wyrzuciłam ;-) Ale sprawdzałam go jeszcze po paru godz od zrobienia i bledzioch. Myślę, że dziś jest 11/12 dzień po owu (ale nie wiem kiedy konkretnie była owulacja)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.

to ja juz sama nie wiem

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Wyrzuciłam ;-) Ale sprawdzałam go jeszcze po paru godz od zrobienia i bledzioch. Myślę, że dziś jest 11/12 dzień po owu (ale nie wiem kiedy konkretnie była owulacja)

skąd ja to znam :) ile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić :P

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.

to ja juz sama nie wiem

Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza?

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    skąd ja to znam :) ile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić :P
    Hah ja tez:)))) ale w czerwcu tak wypatrzylam ciążę:)))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.

OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Hah ja tez:)))) ale w czerwcu tak wypatrzylam ciążę:)))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.

OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic?

Nic nie było :-( niestety

• CarPer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak kiedys po 1 godzinie wylookałam jasna kreskę ;) jednak sie okazało ze to nie byla żadna ciąża.
    Test mona sprawdzać (zdaje sie) do 30 min od zrobienia pozniej wychodzi niewiarygodny...

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!
    Dzięki ;-) Jeszcze dziś dowiedziałam się, że koleżanka, jak to powiedziała "zaliczyła wpadkę" bo nie planowała dzieci teraz, ale w sumie się cieszą, że będzie bobo. Ehhh życie...

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza?
    Nie, to moj czwarty w sumie i zostalam przy nim bo on jako jedyny ma jakis pomysl i cos robi zeby mi pomoc, mimo ze jest najdrozszy. Jakos wewnetrznie czuje, ze sie stara razem ze mna, ufam mu. No ale czytam czytam i Wy mialyscie takie badania na ktore mnie jeszcze nie kierowal. Ostatnio zapytalam czy nie musze isc na droznosc to wyjasnil ze najpierw trzeba doprowadzic hormony do normy bo u mnie tu jest cos nie halo, a jesli nie to to wtedy ingerowac bardziej inwazyjnie

Co dalej???
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ