X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dobrze reaguje na clo, więc w kolejnym cyklu go wezmę, a potem zapytam lekarza co dalej, może mi zmieni. Mam nadzieję, że pozbycie się ognisk endometriozy coś pomoże :-)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z ta endometrioza? Idzie to usunac? Zakładając ze jest ostatni stopien, to o ciazy juz nie ma co marzyc?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !! :) a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat :) folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży :P

Olcia, jaki smuteczek :) jak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić :P

Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdis!

Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
    A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
    Buziaki!

moniaaa_1988, cookiemonster, Kinga40 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jak to jest z ta endometrioza? Idzie to usunac? Zakładając ze jest ostatni stopien, to o ciazy juz nie ma co marzyc?
    W czasie laparoskopii można usunąć ogniska endometriozy oraz torbiele. Stopień endo określa lekarz w czasie laparoskopii- bo to zależy co tam znajdzie i w jakiej ilości. Endometrioza utrudnia zajście w ciążę ale po leczeniu (często trwa kilka miesięcy) jest to jak najbardziej możliwe.
    Jeżeli chodzi o mnie to np na usg nic nie było widać, dopiero w czasie laparo okazało się, ze są ogniska endo i niedrożny jajowód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lejdis!

Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
    A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
    Buziaki!
    Super wieści!!! Tak trzymać :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !! :) a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat :) folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży :P

Olcia, jaki smuteczek :) jak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić :P

Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.

Racja racja szansa jeszcze jest ;-)
    Olać ciotki ;-) ja już staram się nie przejmować tymi pytaniami, zresztą akurat jestem taką osobą, że jak ktoś mnie maltretuje pytaniami o dzieci to mówię wymijająco, że mam problemy zdrowotne i dopóki się z nimi nie uporam to dzidzi nie będzie ;-) Na całe szczęście najbliższa rodzina to normalni ludzie, którzy po prostu nie wchodzą na ten temat.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti super wieści! !!! Tak trzymaj!!
    A ten szew to taki co ma trzymać szyjkę tak?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcIa a wyrzuciłas juz ten test??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mnie podczas laparoskopii tez wyszły ogniska endometriozy...i jakieś zrosty otrzewnowe miednicy mniejszej i pousuwali wszystko,najgorsze ze nowe zrosty powstają juz 12 godzin po zabiegu operacyjnym czy to laparo Cży zwykłym,nie chce myśleć jakie u mnie są po tej c.pozamacicznej i laparo...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    OlcIa a wyrzuciłas juz ten test??
    Wyrzuciłam ;-) Ale sprawdzałam go jeszcze po paru godz od zrobienia i bledzioch. Myślę, że dziś jest 11/12 dzień po owu (ale nie wiem kiedy konkretnie była owulacja)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.

to ja juz sama nie wiem

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Wyrzuciłam ;-) Ale sprawdzałam go jeszcze po paru godz od zrobienia i bledzioch. Myślę, że dziś jest 11/12 dzień po owu (ale nie wiem kiedy konkretnie była owulacja)

skąd ja to znam :) ile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić :P

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.

to ja juz sama nie wiem

Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza?

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    skąd ja to znam :) ile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić :P
    Hah ja tez:)))) ale w czerwcu tak wypatrzylam ciążę:)))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.

OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Hah ja tez:)))) ale w czerwcu tak wypatrzylam ciążę:)))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.

OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic?

Nic nie było :-( niestety

• CarPer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak kiedys po 1 godzinie wylookałam jasna kreskę ;) jednak sie okazało ze to nie byla żadna ciąża.
    Test mona sprawdzać (zdaje sie) do 30 min od zrobienia pozniej wychodzi niewiarygodny...

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!
    Dzięki ;-) Jeszcze dziś dowiedziałam się, że koleżanka, jak to powiedziała "zaliczyła wpadkę" bo nie planowała dzieci teraz, ale w sumie się cieszą, że będzie bobo. Ehhh życie...

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza?
    Nie, to moj czwarty w sumie i zostalam przy nim bo on jako jedyny ma jakis pomysl i cos robi zeby mi pomoc, mimo ze jest najdrozszy. Jakos wewnetrznie czuje, ze sie stara razem ze mna, ufam mu. No ale czytam czytam i Wy mialyscie takie badania na ktore mnie jeszcze nie kierowal. Ostatnio zapytalam czy nie musze isc na droznosc to wyjasnil ze najpierw trzeba doprowadzic hormony do normy bo u mnie tu jest cos nie halo, a jesli nie to to wtedy ingerowac bardziej inwazyjnie

Co dalej???
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ