CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !!
a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat
folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży
Olcia, jaki smuteczekjak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić
Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Lejdis!
Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
Buziaki!moniaaa_1988, cookiemonster, Kinga40 lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Jak to jest z ta endometrioza? Idzie to usunac? Zakładając ze jest ostatni stopien, to o ciazy juz nie ma co marzyc?
Jeżeli chodzi o mnie to np na usg nic nie było widać, dopiero w czasie laparo okazało się, ze są ogniska endo i niedrożny jajowód. -
nick nieaktualnymamakejti wrote:Lejdis!
Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
Buziaki!mamakejti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:mamakejti, wszystkie mamy zamiar byc w ciąży w 2017 roku !!
a co do jedzenia, to ja już tak trenuje od 2 lat
folguję sobie, bo przecież i tak będę gruba w ciąży
Olcia, jaki smuteczekjak nie ma @ to jeszcze jest szansa, smuteczek to będzie jak w sylwestra nie będziesz mogła wypić
Ech, juz nie mogę się doczekać tych wszystkich troskliwych cioć. no przecież już dawno jesteśmy po ślubie i już powinniśmy dawno być w trójkę a nawet czwórkę.
Racja racja szansa jeszcze jest
Olać ciotkija już staram się nie przejmować tymi pytaniami, zresztą akurat jestem taką osobą, że jak ktoś mnie maltretuje pytaniami o dzieci to mówię wymijająco, że mam problemy zdrowotne i dopóki się z nimi nie uporam to dzidzi nie będzie
Na całe szczęście najbliższa rodzina to normalni ludzie, którzy po prostu nie wchodzą na ten temat.
-
Tak,mnie podczas laparoskopii tez wyszły ogniska endometriozy...i jakieś zrosty otrzewnowe miednicy mniejszej i pousuwali wszystko,najgorsze ze nowe zrosty powstają juz 12 godzin po zabiegu operacyjnym czy to laparo Cży zwykłym,nie chce myśleć jakie u mnie są po tej c.pozamacicznej i laparo...
-
nick nieaktualny
-
ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.
to ja juz sama nie wiempoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Olciaaa wrote:Wyrzuciłam
Ale sprawdzałam go jeszcze po paru godz od zrobienia i bledzioch. Myślę, że dziś jest 11/12 dzień po owu (ale nie wiem kiedy konkretnie była owulacja)
skąd ja to znamile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:ja pitole, a mnie doktorek na hsg ani na laparo narazie nie wysyła, bo twierdzi, że to raczej wina hormonów i nie chce ingerować, a tu z tego takie kwiatki wychodzą.
to ja juz sama nie wiem
Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza? -
Marlena88 wrote:skąd ja to znam
ile razy w koszu grzebałam, zeby się upewnić
))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.
OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic? -
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Hah ja tez:)))) ale w czerwcu tak wypatrzylam ciążę
))pod światło po kilku godzinach,gdy beta była niziutka jeszcze.
OlcIa ale po tych kilku godzinach był bledzioch w sensie ze blada kreska czy nie było nic?
Nic nie byłoniestety
-
Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Nie martw się OlcIa ja też po pierwszej laparoskopii tej diagnostycznej miałam nadzieję na ciążę odrazu w pierwszym cyklu,ale w końcu się udało czego również Tobie życzę!
Jeszcze dziś dowiedziałam się, że koleżanka, jak to powiedziała "zaliczyła wpadkę" bo nie planowała dzieci teraz, ale w sumie się cieszą, że będzie bobo. Ehhh życie...
-
Olciaaa wrote:Marlena u mnie też doczepiali się do hormonów, ale w końcu poczytałam i zmieniłam lekarza. Ja biorę bromka i euthyrox zeby mieć prolaktynę i tsh w normie. Dopiero ta dr do której chodzę teraz (ona się specjalizuje w niepłodności) powiedziała, że trzeba zrobić konkretne badania, tzn najpierw hsg a potem laparo. I ja tak zrobiłam i okazało się, że to endometrioza. Od początku starań chodzisz do tego samego lekarza?początek starań sierpień 2014
Co dalej???