X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Nie, to moj czwarty w sumie i zostalam przy nim bo on jako jedyny ma jakis pomysl i cos robi zeby mi pomoc, mimo ze jest najdrozszy. Jakos wewnetrznie czuje, ze sie stara razem ze mna, ufam mu. No ale czytam czytam i Wy mialyscie takie badania na ktore mnie jeszcze nie kierowal. Ostatnio zapytalam czy nie musze isc na droznosc to wyjasnil ze najpierw trzeba doprowadzic hormony do normy bo u mnie tu jest cos nie halo, a jesli nie to to wtedy ingerowac bardziej inwazyjnie
    To może faktycznie problem jest w hormonach. Mnie dopiero po uregulowaniu hormonów wysłali na hsg i laparo. Kurczę, u każdej z nas co innego się dzieje, a wszytko to jednak wpływa, na problemy z zajściem w ciążę. Okrutna jest matka natura :-(

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj okrutna. Ale jak juz nam sie uda to chyba beda najukochansze dzieci na świecie :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lejdis!

Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
    A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
    Buziaki!
    Tak sie wlasnie zastanawialam czy nie bedzie za wczesnie,ale we wtorek bedą juz moze wyniki z krwi to wszystkiego juz dowiedzialabys sie od razu.Ciesze sie ze lekarz dziala,moze faktycznie to jakies zabezpieczenie ten szew..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    tak, ten szew to na moją szyjkę odmawiającą współpracy, ja miałam taka historię, że prawie straciłam córkę w 11 tc....to po prostu dopiero wychodzi w ciąży, a że już raz miałam szew, szyjka po porodzie siłami natury (czyli kurna moimi) jest nadwyrężona, to było oczywiste, że w połowie 15 tc będzie znów szew, będę się też czuła bezpieczniej....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u gina (3dc), aby sprawdził czy mogę brać CLO. Dał mi receptę i kazał przyjmować 4-8dc. Chyba trochę nietypowe dni?

Torbieli żadnych nie było, ale oczywiście jajniki zawalone wieloma małymi pęcherzykami i straszył mnie hiperstymulacją. Ale skoro za pierwszym razem nic mi nie było, to teraz też powinno być ok? Moja poprzednia ginka, która po raz pierwszy dawała mi CLO nawet nie wspomniała co to hiperstymulacja i żadnych monitoringów robić nie chciała - prócz jednego w 12dc.

Kontrola w ostatni dzień brania CLO, czyli w środę. Proszę o zaciskanie kciuków. Też już chcę dołączyć do was zaciążonych ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Byłam dzisiaj u gina (3dc), aby sprawdził czy mogę brać CLO. Dał mi receptę i kazał przyjmować 4-8dc. Chyba trochę nietypowe dni?

Torbieli żadnych nie było, ale oczywiście jajniki zawalone wieloma małymi pęcherzykami i straszył mnie hiperstymulacją. Ale skoro za pierwszym razem nic mi nie było, to teraz też powinno być ok? Moja poprzednia ginka, która po raz pierwszy dawała mi CLO nawet nie wspomniała co to hiperstymulacja i żadnych monitoringów robić nie chciała - prócz jednego w 12dc.

Kontrola w ostatni dzień brania CLO, czyli w środę. Proszę o zaciskanie kciuków. Też już chcę dołączyć do was zaciążonych ;)

Gosia trzymam kciuki :-) Bardzo dobrze, że lekarz zlecił Ci monitoring w dniu zakończenia brania CLO :-) Mam nadzieję, że to będzie dla Ciebie szczęśliwy cykl :-) Ja mam brać CLO od 2 do 6 dc.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na monitoringu, wymaz z szyjki pobrany ;) w poniedziałek jade jeszcze raz by sprawdzic czy pecherzyk urósł. W styczniu sonohsg i nie wiem czy pytac o clo na ten cykl?

Aa pytanko mam czy wymaz z szyjki wykaze bakterie jesli sa w pochwie? Czym on sie różni od wymazu z pochwy?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:

Gosia 1989 co do przyjmowania CLO to sa rózne opcje. Ja do tej pory miałam od 5-9 dc a teraz w tym cyklu mam od 3-7dc. Słyszałam, że i od 2 dc mozna brać. Podobną zależy to od długości cyklu.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam monitoring cyklu (to był 9dc), są dwa pęcherzyki w lewym 16 mm a w prawym 13 mm. W sobotę idę na zastrzyk a w poniedziałek znowu na monitoring żeby potwierdzić owulacje. No i na początku roku okaże się. Chciałabym dostać taki prezent noworoczny :)

Gosia1989, Olciaaa lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja dzis bylam na monitoringu, wymaz z szyjki pobrany ;) w poniedziałek jade jeszcze raz by sprawdzic czy pecherzyk urósł. W styczniu sonohsg i nie wiem czy pytac o clo na ten cykl?

Aa pytanko mam czy wymaz z szyjki wykaze bakterie jesli sa w pochwie? Czym on sie różni od wymazu z pochwy?

Ja miałam taką sytuację że jeden gin mi zrobił wymaz z pochwy w którym wyszły okropne bakterie, paciorkowiec i jakieś pałeczki kałowe. Oczywiście od razu antybiotyki dla mnie i dla męża, od razu ostrzeżenie że wyniszczy mi to cała florę bakteryjną. Pojechałam do mojej ginekolog w klinice i pierwsze jej pytanie to czy wymaz był z pochwy czy z szyjki. Bo jak z pochwy to można go w buty wsadzić. Ze dziwilaby się gdyby w pochwie mi te bakterie nie wyszły, że to normalne że one tam są biorąc pod uwagę bliskość z odbytem. Założyła wzierniczek i pobrała wymaz z szyjki. Oczywiście nic w nim nie wyszło, tylko naturalna flora bakteryjna. Takze antybiotyk był niepotrzebny a jego wzięcie w tym przypadku wyrządziłoby same źle rzeczy.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Gosia trzymam kciuki :-) Bardzo dobrze, że lekarz zlecił Ci monitoring w dniu zakończenia brania CLO :-) Mam nadzieję, że to będzie dla Ciebie szczęśliwy cykl :-) Ja mam brać CLO od 2 do 6 dc.
    Dzięki:-* kiedy zaczynasz branie Clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Gosia 1989 co do przyjmowania CLO to sa rózne opcje. Ja do tej pory miałam od 5-9 dc a teraz w tym cyklu mam od 3-7dc. Słyszałam, że i od 2 dc mozna brać. Podobną zależy to od długości cyklu.
    Też słyszałam że to zależy od długości cyklu. Ale cykle mam długie, ok. 33 dni. Dodam że pytał jak wyglądał początek @. Powiedziałam, że takie silne plamienie czarne, dopiero pod wieczór zauważyłam żywą krew. Może domyślnie chciał dać mi opcję 3-7dc, ale przez plamienie przesunął to o jeden dzień? Mniejsza z tym, teraz muszę się wystrzelić w odpowiedni dzień do podania pregnylu. nie chcę do niego chodzić co drugi dzień bo za każdą wizytę kasuje stówkę:-P

• CarPer Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pierwszy dzien cyklu i zaczynam od jutra. Drugie podejscie...

Olciaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    U mnie dzis pierwszy dzien cyklu i zaczynam od jutra. Drugie podejscie...
    To między nami tylko jeden dzień różnicy :-) to też mój drugi cykl z Clo. Trzymam kciuki.

CarPer, Olciaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Dzięki:-* kiedy zaczynasz branie Clo?
    Czekam na okres, dziś mam 32 dc. To będzie moje 2 podejście do clo, bo od kwietnia byłam na clo 6 cykli ale się nie udało :-( Teraz jestem po laparoskopii endometriozy, więc może teraz sie uda :-)

Mari123 lubi tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po wizycie.
    Wszystko ok - dziecko nadrobiło kolejne dwa dni i teraz już idealnie pokrywa się z terminem owulki.
    Machało intensywnie rączkami i nóżkami - totalnie surrealistyczne doświadczenie dla mnie:) i wierciło się strasznie, wiec zdjęcie takie sobie.
    Lekarz powiedział, że mam dalej brać urosept, wit C i jeszcze jeden suplement (furoxin?), a jak będę miała wyniki posiewu to mam zadzwonić. I że codzienne bóle brzucha, kłucia w pochwie i odbycie są jak najbardziej normalne...
    2v0c30w.jpg

anciaa, Gosia1989, moniaaa_1988, mamakejti, nevergiveup, marzusiax, AniaStaraczka85, Kinga40, Katka80 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, jestem już po wizycie.
    Wszystko ok - dziecko nadrobiło kolejne dwa dni i teraz już idealnie pokrywa się z terminem owulki.
    Machało intensywnie rączkami i nóżkami - totalnie surrealistyczne doświadczenie dla mnie:) i wierciło się strasznie, wiec zdjęcie takie sobie.
    Lekarz powiedział, że mam dalej brać urosept, wit C i jeszcze jeden suplement (furoxin?), a jak będę miała wyniki posiewu to mam zadzwonić. I że codzienne bóle brzucha, kłucia w pochwie i odbycie są jak najbardziej normalne...
    2v0c30w.jpg
    Cookie cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze ;-) Niech daje czasu w brzuchu. Mam nadzieję, że Ty poczujesz się lepiej :-)

cookiemonster lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

jesli wolno to dolaczam do watku, z niektorymi z Was juz sie znam ;)
    Dostalam dzis moj plan stymulacji i zaczynam z CLO od przyszlego cyklu czyli prawdopodobnie od 25.12 bo wtedy mam dostac @.
    W planie napisali ze mam 5,7 i 9 dc wziac po 0,5 tabletki CLO i 12, 13 i 14 dc stawic sie na monitoring. Potem zastrzyk z hcg, ale to dopiero w klinice mi powiedza kiedy go zrobic.
    Wy chyba bierzecie wieksze dawki clo prawda?
    Byc moze lekarka podeszla do mnie tak ostroznie z tym clo, bo mam w sumie swoja ovu potwierdzona monitoringiem i wynikami krwi i zawsze byl pecherzyk ok 18mm.
    Dla tych co mnie nie znaja, jestem swiezo po laparo, mialam endometrioze 3 stopnia i mam hiperprolaktymie leczona bromkiem od prawie 2 miesiecy i prawie 35 lat ;)

Cookie cudne malenstwo :)

Gosia1989, cookiemonster, CarPer, Olciaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia trzymamy za ciebie kciuki.
    Rzeczywiście dawki i dni nietypowe ale lepiej aby podeszli bezpiecznie niż ryzykować hiperstymulacje.

Sorki za pytanie, ale dlaczego bierzesz Clo skoro masz owulacje? Czy Clo ma jeszcze inne zastosowanie?

joasia1982 lubi tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, CLO może ponoć wpłynąć pozytywnie na jakość komórki jajowej.
    Joasiu, wydaje mi się, że skoro masz swoje owulki, to może stąd ostrożność lekarki - może nie chce, żebyś wyhodowała za dużo pęcherzyków. Jak jesteś świeżo po laparo, to może stymulacja nie będzie potrzebna;)

joasia1982, Gosia1989 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ