CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:Nie, to moj czwarty w sumie i zostalam przy nim bo on jako jedyny ma jakis pomysl i cos robi zeby mi pomoc, mimo ze jest najdrozszy. Jakos wewnetrznie czuje, ze sie stara razem ze mna, ufam mu. No ale czytam czytam i Wy mialyscie takie badania na ktore mnie jeszcze nie kierowal. Ostatnio zapytalam czy nie musze isc na droznosc to wyjasnil ze najpierw trzeba doprowadzic hormony do normy bo u mnie tu jest cos nie halo, a jesli nie to to wtedy ingerowac bardziej inwazyjnie
-
Oj okrutna. Ale jak juz nam sie uda to chyba beda najukochansze dzieci na świecie
Olciaaa lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
mamakejti wrote:Lejdis!
Raportuję, bejbi ma się dobrze, serducho zasuwa 150 na min., ale ma dopiero 40mm i jest za mały, żeby goz mierzyć dokładnie, pod kątem genetycznym;) także we wtorek będę wiedziała coś więcej. Wiek z usg pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM.
A 9 stycznia kładę się do szpitala na szew, po poprzednich przebojach, profesorcia działa już profilaktycznie.
Buziaki!Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczynki,
tak, ten szew to na moją szyjkę odmawiającą współpracy, ja miałam taka historię, że prawie straciłam córkę w 11 tc....to po prostu dopiero wychodzi w ciąży, a że już raz miałam szew, szyjka po porodzie siłami natury (czyli kurna moimi) jest nadwyrężona, to było oczywiste, że w połowie 15 tc będzie znów szew, będę się też czuła bezpieczniej...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyByłam dzisiaj u gina (3dc), aby sprawdził czy mogę brać CLO. Dał mi receptę i kazał przyjmować 4-8dc. Chyba trochę nietypowe dni?
Torbieli żadnych nie było, ale oczywiście jajniki zawalone wieloma małymi pęcherzykami i straszył mnie hiperstymulacją. Ale skoro za pierwszym razem nic mi nie było, to teraz też powinno być ok? Moja poprzednia ginka, która po raz pierwszy dawała mi CLO nawet nie wspomniała co to hiperstymulacja i żadnych monitoringów robić nie chciała - prócz jednego w 12dc.
Kontrola w ostatni dzień brania CLO, czyli w środę. Proszę o zaciskanie kciuków. Też już chcę dołączyć do was zaciążonych -
nick nieaktualnyGosia1989 wrote:Byłam dzisiaj u gina (3dc), aby sprawdził czy mogę brać CLO. Dał mi receptę i kazał przyjmować 4-8dc. Chyba trochę nietypowe dni?
Torbieli żadnych nie było, ale oczywiście jajniki zawalone wieloma małymi pęcherzykami i straszył mnie hiperstymulacją. Ale skoro za pierwszym razem nic mi nie było, to teraz też powinno być ok? Moja poprzednia ginka, która po raz pierwszy dawała mi CLO nawet nie wspomniała co to hiperstymulacja i żadnych monitoringów robić nie chciała - prócz jednego w 12dc.
Kontrola w ostatni dzień brania CLO, czyli w środę. Proszę o zaciskanie kciuków. Też już chcę dołączyć do was zaciążonych
Gosia trzymam kciukiBardzo dobrze, że lekarz zlecił Ci monitoring w dniu zakończenia brania CLO
Mam nadzieję, że to będzie dla Ciebie szczęśliwy cykl
Ja mam brać CLO od 2 do 6 dc.
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis bylam na monitoringu, wymaz z szyjki pobrany
w poniedziałek jade jeszcze raz by sprawdzic czy pecherzyk urósł. W styczniu sonohsg i nie wiem czy pytac o clo na ten cykl?
Aa pytanko mam czy wymaz z szyjki wykaze bakterie jesli sa w pochwie? Czym on sie różni od wymazu z pochwy?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Gosia1989 wrote:Byłam dzisiaj u gina (3dc), aby sprawdził czy mogę brać CLO. Dał mi receptę i kazał przyjmować 4-8dc. Chyba trochę nietypowe dni?
Kontrola w ostatni dzień brania CLO, czyli w środę. Proszę o zaciskanie kciuków. Też już chcę dołączyć do was zaciążonychGosia1989 lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ja wczoraj zaczęłam monitoring cyklu (to był 9dc), są dwa pęcherzyki w lewym 16 mm a w prawym 13 mm. W sobotę idę na zastrzyk a w poniedziałek znowu na monitoring żeby potwierdzić owulacje. No i na początku roku okaże się. Chciałabym dostać taki prezent noworoczny
Gosia1989, Olciaaa lubią tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Lonia1990 wrote:Ja dzis bylam na monitoringu, wymaz z szyjki pobrany
w poniedziałek jade jeszcze raz by sprawdzic czy pecherzyk urósł. W styczniu sonohsg i nie wiem czy pytac o clo na ten cykl?
Aa pytanko mam czy wymaz z szyjki wykaze bakterie jesli sa w pochwie? Czym on sie różni od wymazu z pochwy?
Ja miałam taką sytuację że jeden gin mi zrobił wymaz z pochwy w którym wyszły okropne bakterie, paciorkowiec i jakieś pałeczki kałowe. Oczywiście od razu antybiotyki dla mnie i dla męża, od razu ostrzeżenie że wyniszczy mi to cała florę bakteryjną. Pojechałam do mojej ginekolog w klinice i pierwsze jej pytanie to czy wymaz był z pochwy czy z szyjki. Bo jak z pochwy to można go w buty wsadzić. Ze dziwilaby się gdyby w pochwie mi te bakterie nie wyszły, że to normalne że one tam są biorąc pod uwagę bliskość z odbytem. Założyła wzierniczek i pobrała wymaz z szyjki. Oczywiście nic w nim nie wyszło, tylko naturalna flora bakteryjna. Takze antybiotyk był niepotrzebny a jego wzięcie w tym przypadku wyrządziłoby same źle rzeczy.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania1985 wrote:Gosia 1989 co do przyjmowania CLO to sa rózne opcje. Ja do tej pory miałam od 5-9 dc a teraz w tym cyklu mam od 3-7dc. Słyszałam, że i od 2 dc mozna brać. Podobną zależy to od długości cyklu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosia1989 wrote:Dzięki:-* kiedy zaczynasz branie Clo?
Teraz jestem po laparoskopii endometriozy, więc może teraz sie uda
Mari123 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem już po wizycie.
Wszystko ok - dziecko nadrobiło kolejne dwa dni i teraz już idealnie pokrywa się z terminem owulki.
Machało intensywnie rączkami i nóżkami - totalnie surrealistyczne doświadczenie dla mnie:) i wierciło się strasznie, wiec zdjęcie takie sobie.
Lekarz powiedział, że mam dalej brać urosept, wit C i jeszcze jeden suplement (furoxin?), a jak będę miała wyniki posiewu to mam zadzwonić. I że codzienne bóle brzucha, kłucia w pochwie i odbycie są jak najbardziej normalne...
anciaa, Gosia1989, moniaaa_1988, mamakejti, nevergiveup, marzusiax, AniaStaraczka85, Kinga40, Katka80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycookiemonster wrote:Dziewczyny, jestem już po wizycie.
Wszystko ok - dziecko nadrobiło kolejne dwa dni i teraz już idealnie pokrywa się z terminem owulki.
Machało intensywnie rączkami i nóżkami - totalnie surrealistyczne doświadczenie dla mnie:) i wierciło się strasznie, wiec zdjęcie takie sobie.
Lekarz powiedział, że mam dalej brać urosept, wit C i jeszcze jeden suplement (furoxin?), a jak będę miała wyniki posiewu to mam zadzwonić. I że codzienne bóle brzucha, kłucia w pochwie i odbycie są jak najbardziej normalne...
Niech daje czasu w brzuchu. Mam nadzieję, że Ty poczujesz się lepiej
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny,
jesli wolno to dolaczam do watku, z niektorymi z Was juz sie znam
Dostalam dzis moj plan stymulacji i zaczynam z CLO od przyszlego cyklu czyli prawdopodobnie od 25.12 bo wtedy mam dostac @.
W planie napisali ze mam 5,7 i 9 dc wziac po 0,5 tabletki CLO i 12, 13 i 14 dc stawic sie na monitoring. Potem zastrzyk z hcg, ale to dopiero w klinice mi powiedza kiedy go zrobic.
Wy chyba bierzecie wieksze dawki clo prawda?
Byc moze lekarka podeszla do mnie tak ostroznie z tym clo, bo mam w sumie swoja ovu potwierdzona monitoringiem i wynikami krwi i zawsze byl pecherzyk ok 18mm.
Dla tych co mnie nie znaja, jestem swiezo po laparo, mialam endometrioze 3 stopnia i mam hiperprolaktymie leczona bromkiem od prawie 2 miesiecy i prawie 35 lat
Cookie cudne malenstwoGosia1989, cookiemonster, CarPer, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia trzymamy za ciebie kciuki.
Rzeczywiście dawki i dni nietypowe ale lepiej aby podeszli bezpiecznie niż ryzykować hiperstymulacje.
Sorki za pytanie, ale dlaczego bierzesz Clo skoro masz owulacje? Czy Clo ma jeszcze inne zastosowanie?joasia1982 lubi tę wiadomość
-
Gosiu, CLO może ponoć wpłynąć pozytywnie na jakość komórki jajowej.
Joasiu, wydaje mi się, że skoro masz swoje owulki, to może stąd ostrożność lekarki - może nie chce, żebyś wyhodowała za dużo pęcherzyków. Jak jesteś świeżo po laparo, to może stymulacja nie będzie potrzebna;)joasia1982, Gosia1989 lubią tę wiadomość