X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    No cholera. 90% wiadomości mi usunelo. Niech to szlag.
    Gosia, oby oby :)
    oby Ty jak sie czujesz? Przeziębienie przeszło?
    W ogole jak mąż zareagował na dwie kreski? :D
    Przeziębienie dzisiaj jakby już przechodziło. Przez weekend się wygrzeję w łóżku i o wszystkim zapomnę ;)

Zarówno mąż jak i ja jeszcze nie skaczemy z radości. Z tyłu głowy siedzi ciągle to poronienie i chyba boimy się cieszyć za wcześnie ;) Pełnia radości będzie dopiero po prenatalnych.
    Mój mąż chyba wpisuje się też w powiedzenie: matka kocha od poczęcia, ojciec od narodzin. Dla niego jakaś fasolka w środku to pojęcie abstrakcyjne, do którego nie wie jak się odnieść. Na razie pyta się: jak tam brzuch? kiedy cycki urosną? kiedy możemy zacząć smarować brzuszek? (w poprzedniej ciąży bardzo to lubił:P). Myślę, że najwcześniej do niego coś dotrze jak poczuje ruchy ;)

Ja tu się skarżyłam na koszty wizyt i suplementów a widzę, że niektóre mają jeszcze większe wydatki. Na szczęście nigdy nie musiałam robić sonohsg ani laparo lub IUI ale wiem, że uderzyłoby mnie to w kieszeń. Nie zazdroszczę jeżeli ktoś musi kombinować jak tu zredukować koszty :( Wszystkie potrzebujące powinny dostać takie badania i zabiegi na NFZ!

Za tydzień 20... Będzie się działo :) Mamma-mia, na którą masz w poniedziałek wizytę? Będę wyczekiwać wieści z gabinetu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:05

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po monitoringu, w tym cyklu niestety tylko jeden pęcherzyk dominujący jak na razie w 10dc ma 15mm i endo na razie tylko 4 mm ale spokojnie podrośnie wiec sie o to nie martwię :) w sumie nie dziwi mnie ze jest tylko jeden pęcherzyk bo mam owu z prawego jajnika a lewy był zawsze bardziej aktywny ;) jest tez kilka mniejszych pęcherzyków ale nie podał mi nawet ich wielkości, w pon kolejny monitoring i wlewy z intralipidu.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Na razie pyta się: jak tam brzuch? kiedy cycki urosną? kiedy możemy zacząć smarować brzuszek?

heheee kiedy cycki urosną :) faceci... :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hej ja juz po monitoringu, w tym cyklu niestety tylko jeden pęcherzyk dominujący jak na razie w 10dc ma 15mm i endo na razie tylko 4 mm ale spokojnie podrośnie wiec sie o to nie martwię :) w sumie nie dziwi mnie ze jest tylko jeden pęcherzyk bo mam owu z prawego jajnika a lewy był zawsze bardziej aktywny ;) jest tez kilka mniejszych pęcherzyków ale nie podał mi nawet ich wielkości, w pon kolejny monitoring i wlewy z intralipidu.
    Kuchcinka, masz aż jeden pęcherzyk ;) może prawy jajnik chociaż bardziej leniwy okaże się bardziej skuteczny?;) Trzymam kciuki:)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka, to oby u Ciebie w pon tez były dobre wieści :)
    A te wlewy sa na co?

Gosia, ja długo nie mogłam "odetchnąć z ulga", a co do męża,to mój miał podobnie :P aczkolwiek na początku po narodzinach dziecka tez bym taki średnio obecny duchem. Chyba nie bardzo ogarnial to wszystko. Dopiero jak mały miał kilka miesięcy to coś mu się przestawilo tak nagle. Teraz jest super tata,mały jest w nim totalnie zakochany.

Wizytę mam na 9:35 :) zastanawiam się czy z pregbylem od razu nie jechać gdyby trzeba było podać już,bo mąż inaczej dopiero wieczorem mógłby to zrobić.

U nas w bloku ma być dziś kolęda, ale chyba zrezygnuje. Maz ma parcie,ja nie. Muszę mu przetłumaczyć. Szczerze mówiąc mam dziś taki dzień,ze nie mam ochoty sprzątać przed przyjściem księdza, nie mam ochoty dawac im kasy. w ogóle zirytowana jestem na nasz kościoł.sasiadce przy rozdawaniu oplatka ksiądz walnął tekstem: tylko 20 zl? To resztę da Pani na mszy. I zapisał ile dała..
    Mam alergię na takie coś. Starania mało nie kosztują, księdzu coś dajesz na kolędzie a ten będzie jeszcze komentował ze mało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:46

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia, jestem pewna że mój będzie wspaniałym ojcem kiedy już tylko będzie się mógł wykazać. Na razie wie, że na nic nie ma wpływu i się nie chce zbytnio angażować, bo i rozczarowanie będzie większe.

Ja słyszałam, że w jeden parafii proboszcz posadzki z marmurów zrobił i na mszy powiedział, że po przeliczeniu każda rodzina w parafii musi dać 350 za te marmury. Ludzie byli oburzeni. Ja jutro muszę przyjąć księdza w imieniu moich rodziców. Pojechali w góry i poprosili abym za nich go przyjęła u nich. Zobaczymy jak to będzie ;)

Myślę, że to dobry pomysł z tym pregnylem. Mój gin sam mi to zaproponował. Kazał wcześniej w aptece zamówić pregnyl i w dniu wizyty pojechać po niego do apteki i z nim do niego jechać. Powiedział nawet, że jak nie będzie trzeba go użyć to on u siebie będzie go przechowywał. Gadał coś, że apteczne lodówki są lepsze od tych domowych. Pregnyl nadal mam u gina w lodówce i mam nadzieję, że dotrwa do następnych starań :)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlewy z intralipidu mam na przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika które u mnie wykryto na poziomiegrsnicznym i które mogą uniemożliwiać zagnieżdżenie. A pisze ze tylko jeden bo jeden to ja mam zawsze normalnie bez stymulacji :) w zeszłym cyklu po CLO miałam podwójna owulacje , No ale wiadomo lepiej jeden niż żaden :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina napisze Cię prywatna wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Selina sorki już Ci kiedyś pisałam o tej klinice,teraz zobaczyłam:)))

Selina lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Wróciłam z pracy i przy kawce nadrabiam.
    Jutro CLO,, właśnie kupiłam. Trochę się martwiłam, bo po duphastonie mam bardzo skąpą miesiączkę, ale dzwoniłam do lekarza i mówił, że to się może zdarzyć i mam brać według planu.
    Dziwny okres, słabiusieńki i nie boli! Raj:D

Dobrze, że mówicie o tej wadze, będę sie bardzo pilnować i duuuużo pić wody.

Mamma-mia super, że pęcherzyk rośnie, w jakich dc brałaś clo?
    Ja też mam wizytę w 14 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska trzymam kciuki za Twój pierwszy cykl z clo :-) będę śledzić twój wykres ;-)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej dziewczynki!
    Jutro CLO,, właśnie kupiłam. Trochę się martwiłam, bo po duphastonie mam bardzo skąpą miesiączkę, ale dzwoniłam do lekarza i mówił, że to się może zdarzyć i mam brać według planu.

W 14 dc przy clo moze juz byc po owulacji

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka napisalam Ci wiadomosc ;)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i ja i lekarz wiemy, że moze być, ale on jest przyjezdny i 14 dc to poniedziałek.:(
    Powiedział, że najwyżej będzie po owulacji, a jak nie to poda coś na pęknięcie:)
    biorę od 5 dc. :)

Gosiu tempki nie będę mierzyć, wystarczy mi monitoring.:) Ale za kciuki dzięki!

Poczytałam ulotkę i aż strach.... najbardziej mnie martwi, że moze sie cos stać z oczami, a ja i tak mam sporą wadę.

• Kallaa Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam wyżalić :( Dziś robiłam badanie progesteronu, który miał rozwiać wątpliwości, czy miałam owulację po pierwszym zażyciu clo. Niestety wynik to 0,7 a wyczytałam, że norma po owulacji to 1-28 :(
    Także wszystkie nadzieje legły w gruzach. Nastawiałam się, że zareaguje na leki, a tu ani reakcji ani ciąży ;/
    Lekarz przepisał mi w razie czego duphaston na wywołanie miesiączki, jednak po zrobieniu badań miałam do niego zadzownić, co robimy dalej. Niestety okazało się, że ma dziś urlop i musiałabym czekać do poniedziałku. Postanowiłam nie czekać i dziś wykupiłam ten duphaston w aptece. Jak Wy postąpiłybyscie na moim miejscu? Dodam, że lekarz wspominał, iż jeśli owulacji nie będzie to wywołamy znowu @

24 lata, starania od październik 2016
    pierwszy cykl z clo
    brak owulacji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalllaa a ktory to twoj dc?
    I w ktorym dc robilas prg?
    Ja bym chyba sama nic nie brala...

• Kallaa Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 dc i dziś robiłam badanie, bo tak mi kazał lekarz wlasnie :)

24 lata, starania od październik 2016
    pierwszy cykl z clo
    brak owulacji
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalla, według mnie duphaston nie zaszkodzi.
    A kiedy miałamiała pregnyl i czy w ogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 21:42

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej dziewczynki!

Ja brałam 4, 5,6 plus 7 poranna. 3x1.
    Ale nic mi nie urosło i lekarz zadecydował o drugiej stymulacji - lametta. Biorę 2x1 od 10 dc. Do tego acard i oeparol.

Co do wagi to już od ginki i dziewczynz drugiego wątku wiem,ze tonprzez Lamette a nie CLO. One też przytyly,a ginka mówiła,ze sporo pacjentek ma ten skutek uboczny.

dobuska lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia, Dobuska Kciuki!!

Gosia1989, Mamma-mia lubią tę wiadomość

‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ