CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:No cholera. 90% wiadomości mi usunelo. Niech to szlag.
Gosia, oby oby
oby Ty jak sie czujesz? Przeziębienie przeszło?
W ogole jak mąż zareagował na dwie kreski?
Zarówno mąż jak i ja jeszcze nie skaczemy z radości. Z tyłu głowy siedzi ciągle to poronienie i chyba boimy się cieszyć za wcześniePełnia radości będzie dopiero po prenatalnych.
Mój mąż chyba wpisuje się też w powiedzenie: matka kocha od poczęcia, ojciec od narodzin. Dla niego jakaś fasolka w środku to pojęcie abstrakcyjne, do którego nie wie jak się odnieść. Na razie pyta się: jak tam brzuch? kiedy cycki urosną? kiedy możemy zacząć smarować brzuszek? (w poprzedniej ciąży bardzo to lubił). Myślę, że najwcześniej do niego coś dotrze jak poczuje ruchy
Ja tu się skarżyłam na koszty wizyt i suplementów a widzę, że niektóre mają jeszcze większe wydatki. Na szczęście nigdy nie musiałam robić sonohsg ani laparo lub IUI ale wiem, że uderzyłoby mnie to w kieszeń. Nie zazdroszczę jeżeli ktoś musi kombinować jak tu zredukować kosztyWszystkie potrzebujące powinny dostać takie badania i zabiegi na NFZ!
Za tydzień 20... Będzie się działoMamma-mia, na którą masz w poniedziałek wizytę? Będę wyczekiwać wieści z gabinetu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:05
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Hej ja juz po monitoringu, w tym cyklu niestety tylko jeden pęcherzyk dominujący jak na razie w 10dc ma 15mm i endo na razie tylko 4 mm ale spokojnie podrośnie wiec sie o to nie martwię
w sumie nie dziwi mnie ze jest tylko jeden pęcherzyk bo mam owu z prawego jajnika a lewy był zawsze bardziej aktywny
jest tez kilka mniejszych pęcherzyków ale nie podał mi nawet ich wielkości, w pon kolejny monitoring i wlewy z intralipidu.
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
Gosia1989 wrote:Na razie pyta się: jak tam brzuch? kiedy cycki urosną? kiedy możemy zacząć smarować brzuszek?
heheee kiedy cycki urosnąfaceci...
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Hej ja juz po monitoringu, w tym cyklu niestety tylko jeden pęcherzyk dominujący jak na razie w 10dc ma 15mm i endo na razie tylko 4 mm ale spokojnie podrośnie wiec sie o to nie martwię
w sumie nie dziwi mnie ze jest tylko jeden pęcherzyk bo mam owu z prawego jajnika a lewy był zawsze bardziej aktywny
jest tez kilka mniejszych pęcherzyków ale nie podał mi nawet ich wielkości, w pon kolejny monitoring i wlewy z intralipidu.
może prawy jajnik chociaż bardziej leniwy okaże się bardziej skuteczny?
Trzymam kciuki:)
-
Kuchcinka, to oby u Ciebie w pon tez były dobre wieści
A te wlewy sa na co?
Gosia, ja długo nie mogłam "odetchnąć z ulga", a co do męża,to mój miał podobnieaczkolwiek na początku po narodzinach dziecka tez bym taki średnio obecny duchem. Chyba nie bardzo ogarnial to wszystko. Dopiero jak mały miał kilka miesięcy to coś mu się przestawilo tak nagle. Teraz jest super tata,mały jest w nim totalnie zakochany.
Wizytę mam na 9:35zastanawiam się czy z pregbylem od razu nie jechać gdyby trzeba było podać już,bo mąż inaczej dopiero wieczorem mógłby to zrobić.
U nas w bloku ma być dziś kolęda, ale chyba zrezygnuje. Maz ma parcie,ja nie. Muszę mu przetłumaczyć. Szczerze mówiąc mam dziś taki dzień,ze nie mam ochoty sprzątać przed przyjściem księdza, nie mam ochoty dawac im kasy. w ogóle zirytowana jestem na nasz kościoł.sasiadce przy rozdawaniu oplatka ksiądz walnął tekstem: tylko 20 zl? To resztę da Pani na mszy. I zapisał ile dała..
Mam alergię na takie coś. Starania mało nie kosztują, księdzu coś dajesz na kolędzie a ten będzie jeszcze komentował ze mało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:46
-
nick nieaktualnyMamma-mia, jestem pewna że mój będzie wspaniałym ojcem kiedy już tylko będzie się mógł wykazać. Na razie wie, że na nic nie ma wpływu i się nie chce zbytnio angażować, bo i rozczarowanie będzie większe.
Ja słyszałam, że w jeden parafii proboszcz posadzki z marmurów zrobił i na mszy powiedział, że po przeliczeniu każda rodzina w parafii musi dać 350 za te marmury. Ludzie byli oburzeni. Ja jutro muszę przyjąć księdza w imieniu moich rodziców. Pojechali w góry i poprosili abym za nich go przyjęła u nich. Zobaczymy jak to będzie
Myślę, że to dobry pomysł z tym pregnylem. Mój gin sam mi to zaproponował. Kazał wcześniej w aptece zamówić pregnyl i w dniu wizyty pojechać po niego do apteki i z nim do niego jechać. Powiedział nawet, że jak nie będzie trzeba go użyć to on u siebie będzie go przechowywał. Gadał coś, że apteczne lodówki są lepsze od tych domowych. Pregnyl nadal mam u gina w lodówce i mam nadzieję, że dotrwa do następnych starańMamma-mia lubi tę wiadomość
-
Wlewy z intralipidu mam na przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika które u mnie wykryto na poziomiegrsnicznym i które mogą uniemożliwiać zagnieżdżenie. A pisze ze tylko jeden bo jeden to ja mam zawsze normalnie bez stymulacji
w zeszłym cyklu po CLO miałam podwójna owulacje , No ale wiadomo lepiej jeden niż żaden
-
Hej dziewczynki!
Wróciłam z pracy i przy kawce nadrabiam.
Jutro CLO,, właśnie kupiłam. Trochę się martwiłam, bo po duphastonie mam bardzo skąpą miesiączkę, ale dzwoniłam do lekarza i mówił, że to się może zdarzyć i mam brać według planu.
Dziwny okres, słabiusieńki i nie boli! Raj:D
Dobrze, że mówicie o tej wadze, będę sie bardzo pilnować i duuuużo pić wody.
Mamma-mia super, że pęcherzyk rośnie, w jakich dc brałaś clo?
Ja też mam wizytę w 14 dc
-
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:Hej dziewczynki!
Jutro CLO,, właśnie kupiłam. Trochę się martwiłam, bo po duphastonie mam bardzo skąpą miesiączkę, ale dzwoniłam do lekarza i mówił, że to się może zdarzyć i mam brać według planu.
Ja też mam wizytę w 14 dcStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
Niestety i ja i lekarz wiemy, że moze być, ale on jest przyjezdny i 14 dc to poniedziałek.
Powiedział, że najwyżej będzie po owulacji, a jak nie to poda coś na pęknięcie:)
biorę od 5 dc.
Gosiu tempki nie będę mierzyć, wystarczy mi monitoring.Ale za kciuki dzięki!
Poczytałam ulotkę i aż strach.... najbardziej mnie martwi, że moze sie cos stać z oczami, a ja i tak mam sporą wadę. -
Dziewczyny muszę się Wam wyżalić
Dziś robiłam badanie progesteronu, który miał rozwiać wątpliwości, czy miałam owulację po pierwszym zażyciu clo. Niestety wynik to 0,7 a wyczytałam, że norma po owulacji to 1-28
Także wszystkie nadzieje legły w gruzach. Nastawiałam się, że zareaguje na leki, a tu ani reakcji ani ciąży ;/
Lekarz przepisał mi w razie czego duphaston na wywołanie miesiączki, jednak po zrobieniu badań miałam do niego zadzownić, co robimy dalej. Niestety okazało się, że ma dziś urlop i musiałabym czekać do poniedziałku. Postanowiłam nie czekać i dziś wykupiłam ten duphaston w aptece. Jak Wy postąpiłybyscie na moim miejscu? Dodam, że lekarz wspominał, iż jeśli owulacji nie będzie to wywołamy znowu @24 lata, starania od październik 2016
pierwszy cykl z clo
brak owulacji -
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:Hej dziewczynki!
Ja też mam wizytę w 14 dc
Ale nic mi nie urosło i lekarz zadecydował o drugiej stymulacji - lametta. Biorę 2x1 od 10 dc. Do tego acard i oeparol.
Co do wagi to już od ginki i dziewczynz drugiego wątku wiem,ze tonprzez Lamette a nie CLO. One też przytyly,a ginka mówiła,ze sporo pacjentek ma ten skutek uboczny.dobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny