X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Mąż mi napisał smsa: "może Twoje endometrium tak uroslo,ze wazy 5kg? :D"
    Żartowniś :-P

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja sie zalamalam. Zadzwonilam do gabinetu, zeby sie dowiedziec o cene badania hsg. Takie za pomoca rtg to cena 900zl a za pomoca usg i pianki 1350zl... Dziekuje bardzo dobranoc o.O

Mamma mia u mnie tez waga bez zmian, ale ja nigdy po niczym nie tyje, chudam jak patyk. Moze woda Ci sie zatrzymala? Sprobuj wiecej pic :) wody oczywiscie :p

Kurcze ja miałam na nfz, nie wiedziałam że to takie koszty :O

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kurcze to faktycznie...nie masz lekarza który pracuje w szpitalu takim normalnym??? Mnie pamiętam mój lekarz wziąl jako swoją pacjentke na oddział i zrobił mi cały komplet laparoskopie zwiadowcza,sprawdził jajowody pod kontrolą usg wszystko się nazywało histero laparoskopia z badaniem dróżności jajowodow.i wszystko miałam za free...
    Ten moj pracuje w szpitalu, wspominalam Ci chyba jak sie nazywa :) Nie wiem, sadzil moze ze dla mnie to nie problem wykonac to nadanie w gabinecie... W poniedzialek mu powiem, ze to dla mnie za duza kwota.
    Ena - nie mam pojecia jakie sa terminy, ale sadze, ze moze udaloby sie w miare szybko w szpitalu :/ Sprobuje sie dowiedziec

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja sie zalamalam. Zadzwonilam do gabinetu, zeby sie dowiedziec o cene badania hsg. Takie za pomoca rtg to cena 900zl a za pomoca usg i pianki 1350zl... Dziekuje bardzo dobranoc o.O
    Szukaj dalej, u mnie w mieście koszt ok 500 zł za sonohsg a ja u mojego ginekologa płacę ok 300 zł. SKąd 1350 :O ?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Selina,a moze na znanym lekarzu znajdziesz gina,który u Ciebie pracuje w szpitalu,a dodatkowo prywatnie?
    Moj pracuje w szpitalu ;) postaram sie jakos wbic

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, bo to w miescie ponoc jedyny gabient wykonujacy ten zabieg na najnowoczesniejszym na swiecie sprzecie i przez to badanie jest b.komfortowe. Tak wyczytalam ;) wiec pewnie za ta technologie sobie licza

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, mnie moja wcześniejsza pani doktor skierowała po pierwszej wizycie na to badanie. ja niewiele myśląc zaczęłam dzwonić po szpitalach państwowych no i prywatnych. myślałam że da się to załatwić jeszcze w bieżącym cyklu. niestety, na nfz kolejka ok 4 miesiące, a i tak jak nie wtrafisz do 12dc to przepada, a prywatnie ceny powyżejk 550 zł . też podziękowałam. zapisałam się w lutym 2016 roku na czerwiec 2016 w bielańskim. po drodze zmieniłam lekarza, zaczełam clo, termin @ się przesunął, hsg przepadło ale już drugi raz się nie umawiałam. a teraz nie mam nawet na to kasy ani ochoty. te wszystkie ceny to oni sobie biorą z kosmosu chyba.

Mamma mia, mi tez się strasznie zatrzymywała woda w organiźmie po tym, ciężko mi było spodnie dopiąć taki miałam brzuch. ale na wagę to jakoś nie wpływało. w przerwie od CLO to minęło.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez moja gin do której chodzę prywatnie wzięła do siebie na oddział gdzie pracuje i zrobiła mi HSG na NFZ :) generalnie warto poszukać wlanie lekarza który ma kontrakt z NFZ i niech wypisze skierowanie na HSG a pozneij wystarczy zadzwonić do szpitala o umówić sie na badanie :) ja dostałam skierowanie we wtorek w juz w czwartek lezalam w szpitalu i miałam robione HSG :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena zapraszam w takim razie do poznania do szpitala Raszei :) zapisują na bierząco , ja tak jak napisałam czekałam tylko 2 dni :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Marlena zapraszam w takim razie do poznania do szpitala Raszei :) zapisują na bierząco , ja tak jak napisałam czekałam tylko 2 dni :)

oj do Poznania to mam troszkę daleko :) mam nadzieję też, że obędzie się u mnie bez tego badania. ale dziękuję :)

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ten moj pracuje w szpitalu, wspominalam Ci chyba jak sie nazywa :) Nie wiem, sadzil moze ze dla mnie to nie problem wykonac to nadanie w gabinecie... W poniedzialek mu powiem, ze to dla mnie za duza kwota.
    Ena - nie mam pojecia jakie sa terminy, ale sadze, ze moze udaloby sie w miare szybko w szpitalu :/ Sprobuje sie dowiedziec
    A to Tyyyyy kurde zmieniłaś fotę to nie poznałam:)
    Ja miałam. Właśnie laparo zwiadowcza w tym szpitalu w którym on pracuje,wprawdzie prowadził mnie taki starszy od niego lekarz może tam jakieś układy są że młodsi tak sobie nie mogą swoich pacjentek na zabiegi wpisywać,nie wiem ciężko powiedzieć ale ja na Twoim miejscu zapytałabym go wprost czy w szpitalu my nie zrobił i jakie są terminy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaplacilam w Niemczech w przeliczeniu za sonohsg 2200zl ;) ale to bylo z narkoza juz. Potem w sumie zalowalam, bo okazalo sie 6 miesiecy pozniej, ze i tak musze miec laparo ze wzgledu na podejrzenie endo, no ale kto mogl wczesniej wiedziec.

Mamma mia ja tez nie tyje od clo. Przytylo mi sie za to w czasie swiat i musze to teraz jakos zgubic.

Dzwonilam wlasnie do kliniki po wyniki badan i tarczyce i witamine d mam w normie, ale zapytalam dokladnie o progesteron i jest tylko 10,8 przy normie 0,3-28. Wprawdzie to norma i moze na 18dc jest ok, ale troche malo, bo kiedys robilam w 22dc i bylo 27...
    Myslicie, ze przy takim prg byla owulacja?

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po gince. Pecherzyk urósł :) nareszcie! Ma teraz 14mm (14dc), więc liczymy,ze do pon podrośnie trochę. W pon mam przyjść na usg i po info kiedy pregnyl.
    Endo ok 12 mm

Gosia1989, joasia1982, Selina, Olgaa, anciaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Mamma mia u mnie tez waga bez zmian, ale ja nigdy po niczym nie tyje, chudam jak patyk. Moze woda Ci sie zatrzymala? Sprobuj wiecej pic :) wody oczywiscie :p
    Powiem Ci szczerze że cena z kosmosu. Ja w klinice płaciłam 750 za sono hsg. Z tym że miałam pod narkozą. Bo bez kosztowało 500. Także lepiej jeszcze poszukaj bo ta cena straszna

Selina lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Jestem po gince. Pecherzyk urósł :) nareszcie! Ma teraz 14mm (14dc), więc liczymy,ze do pon podrośnie trochę. W pon mam przyjść na usg i po info kiedy pregnyl.
    Endo ok 12 mm
    Cieszę się że Twój pęcherzyk ruszył :-) to po weekendzie pregnyl, owulka a luty powitasz dwoma kreskami :-D

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,sciagnelam Cię myślami

Gosia1989 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cholera. 90% wiadomości mi usunelo. Niech to szlag.
    Gosia, oby oby :)
    oby Ty jak sie czujesz? Przeziębienie przeszło?
    W ogole jak mąż zareagował na dwie kreski? :D

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia to teraz tylko trzymać kciuki :) powodzenia :)

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna malpa mnie tez skasowalo wiadomosc grrr

AniaStaraczka hehe tak to ja :D
    Wiem od 2 osob, ze wykonywal im laparo albo wlasnie hsg w szpitalu, wiec powiem mu w pon., moze sie zalapie ;) Jak nie, to bede szukac tanszych opcji

Kuchcinka dobrze wiedziec o Poznaniu :) Coprawda mam daleko, ale mam tam znajomych, wiec mialabym sie gdzie zatrzymac jak cos

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no wlasnie :/ chwala sie niby swiatowej klasy sprzetem jako jedyni w Pl., no ale bez przesady! 2 razy sie upewnialam czy dobrze cene uslyszalam ;) Moze uda mi sie w szpitalu zrobic, albo szukam dalej

‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ