CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Ja sie zalamalam. Zadzwonilam do gabinetu, zeby sie dowiedziec o cene badania hsg. Takie za pomoca rtg to cena 900zl a za pomoca usg i pianki 1350zl... Dziekuje bardzo dobranoc
Mamma mia u mnie tez waga bez zmian, ale ja nigdy po niczym nie tyje, chudam jak patyk. Moze woda Ci sie zatrzymala? Sprobuj wiecej picwody oczywiscie :p
Kurcze ja miałam na nfz, nie wiedziałam że to takie koszty29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Kurcze to faktycznie...nie masz lekarza który pracuje w szpitalu takim normalnym??? Mnie pamiętam mój lekarz wziąl jako swoją pacjentke na oddział i zrobił mi cały komplet laparoskopie zwiadowcza,sprawdził jajowody pod kontrolą usg wszystko się nazywało histero laparoskopia z badaniem dróżności jajowodow.i wszystko miałam za free...
Nie wiem, sadzil moze ze dla mnie to nie problem wykonac to nadanie w gabinecie... W poniedzialek mu powiem, ze to dla mnie za duza kwota.
Ena - nie mam pojecia jakie sa terminy, ale sadze, ze moze udaloby sie w miare szybko w szpitaluSprobuje sie dowiedziec
-
Selina wrote:Ja sie zalamalam. Zadzwonilam do gabinetu, zeby sie dowiedziec o cene badania hsg. Takie za pomoca rtg to cena 900zl a za pomoca usg i pianki 1350zl... Dziekuje bardzo dobranoc
?
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina, mnie moja wcześniejsza pani doktor skierowała po pierwszej wizycie na to badanie. ja niewiele myśląc zaczęłam dzwonić po szpitalach państwowych no i prywatnych. myślałam że da się to załatwić jeszcze w bieżącym cyklu. niestety, na nfz kolejka ok 4 miesiące, a i tak jak nie wtrafisz do 12dc to przepada, a prywatnie ceny powyżejk 550 zł . też podziękowałam. zapisałam się w lutym 2016 roku na czerwiec 2016 w bielańskim. po drodze zmieniłam lekarza, zaczełam clo, termin @ się przesunął, hsg przepadło ale już drugi raz się nie umawiałam. a teraz nie mam nawet na to kasy ani ochoty. te wszystkie ceny to oni sobie biorą z kosmosu chyba.
Mamma mia, mi tez się strasznie zatrzymywała woda w organiźmie po tym, ciężko mi było spodnie dopiąć taki miałam brzuch. ale na wagę to jakoś nie wpływało. w przerwie od CLO to minęło.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Mnie tez moja gin do której chodzę prywatnie wzięła do siebie na oddział gdzie pracuje i zrobiła mi HSG na NFZ
generalnie warto poszukać wlanie lekarza który ma kontrakt z NFZ i niech wypisze skierowanie na HSG a pozneij wystarczy zadzwonić do szpitala o umówić sie na badanie
ja dostałam skierowanie we wtorek w juz w czwartek lezalam w szpitalu i miałam robione HSG
-
Marlena zapraszam w takim razie do poznania do szpitala Raszei
zapisują na bierząco , ja tak jak napisałam czekałam tylko 2 dni
-
Kuchcinka wrote:Marlena zapraszam w takim razie do poznania do szpitala Raszei
zapisują na bierząco , ja tak jak napisałam czekałam tylko 2 dni
oj do Poznania to mam troszkę dalekomam nadzieję też, że obędzie się u mnie bez tego badania. ale dziękuję
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Selina wrote:Ten moj pracuje w szpitalu, wspominalam Ci chyba jak sie nazywa
Nie wiem, sadzil moze ze dla mnie to nie problem wykonac to nadanie w gabinecie... W poniedzialek mu powiem, ze to dla mnie za duza kwota.
Ena - nie mam pojecia jakie sa terminy, ale sadze, ze moze udaloby sie w miare szybko w szpitaluSprobuje sie dowiedziec
Ja miałam. Właśnie laparo zwiadowcza w tym szpitalu w którym on pracuje,wprawdzie prowadził mnie taki starszy od niego lekarz może tam jakieś układy są że młodsi tak sobie nie mogą swoich pacjentek na zabiegi wpisywać,nie wiem ciężko powiedzieć ale ja na Twoim miejscu zapytałabym go wprost czy w szpitalu my nie zrobił i jakie są terminy -
nick nieaktualnyDziewczyny ja zaplacilam w Niemczech w przeliczeniu za sonohsg 2200zl
ale to bylo z narkoza juz. Potem w sumie zalowalam, bo okazalo sie 6 miesiecy pozniej, ze i tak musze miec laparo ze wzgledu na podejrzenie endo, no ale kto mogl wczesniej wiedziec.
Mamma mia ja tez nie tyje od clo. Przytylo mi sie za to w czasie swiat i musze to teraz jakos zgubic.
Dzwonilam wlasnie do kliniki po wyniki badan i tarczyce i witamine d mam w normie, ale zapytalam dokladnie o progesteron i jest tylko 10,8 przy normie 0,3-28. Wprawdzie to norma i moze na 18dc jest ok, ale troche malo, bo kiedys robilam w 22dc i bylo 27...
Myslicie, ze przy takim prg byla owulacja? -
Mamma mia u mnie tez waga bez zmian, ale ja nigdy po niczym nie tyje, chudam jak patyk. Moze woda Ci sie zatrzymala? Sprobuj wiecej picwody oczywiscie :p
Selina lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:Jestem po gince. Pecherzyk urósł
nareszcie! Ma teraz 14mm (14dc), więc liczymy,ze do pon podrośnie trochę. W pon mam przyjść na usg i po info kiedy pregnyl.
Endo ok 12 mmto po weekendzie pregnyl, owulka a luty powitasz dwoma kreskami
-
Mamma mia to teraz tylko trzymać kciuki
powodzenia
Mamma-mia lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyJasna malpa mnie tez skasowalo wiadomosc grrr
AniaStaraczka hehe tak to ja
Wiem od 2 osob, ze wykonywal im laparo albo wlasnie hsg w szpitalu, wiec powiem mu w pon., moze sie zalapieJak nie, to bede szukac tanszych opcji
Kuchcinka dobrze wiedziec o PoznaniuCoprawda mam daleko, ale mam tam znajomych, wiec mialabym sie gdzie zatrzymac jak cos
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny